تغذيه

راه های جلوگیری از کپک زدن ماست در یخچال

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

برای حفظ و نگهداری از هر ماده غذایی و بالا بردن طول عمر مصرفش آن را داخل یخچال نگه می داریم. انواع لبنیات از جمله شیر، پنیر، کره، دوغ و ماست نیز از مواد غذایی با ارزشی هستند که حتما باید در یخچال نگهداری شوند. ماست در سفره ایرانیان نقش مهمی ایفا می کند و از خوراکی هایی است که معمولا در کنار غذای اصلی سرو می شود و بسیار طرفدار دارد. این ماده به دلیل وجود باکتری های مفیدی که اسیدیته آن را افزایش می دهند ph پایینی دارد و اگر در دمای مناسبی قرار داده شود به راحتی خراب نمیشود. اما در صورتی که شرایط نگهداری از ماست مناسب نباشد و یا تاریخ انقضای آن گذشته باشد ممکن است کپک بزند. ماست کپک زده حاوی مواد سمی است و طعم و رنگ خود را از دست داده و به هیچ وجه قابل مصرف نیست.

چگونه ماست خراب را تشخیص دهیم؟

ماست از خوردنی های محبوب سفره های ایرانیان است و از محصولات لبنی دارای ارزش غذایی بالاست. این خوراکی معمولا زود فاسد و خراب نمیشود زیرا باکتری های مفیدی دارد که مانع از خرابی آن می شوند. اما در صورتی که محیط نگهداری از ماست مناسب نباشد و تحت تأثیر دما و رطوبت قرار بگیرد یا مدت طولانی ای مصرف نشود ممکن است بر روی آن کپک هایی ایجاد شود یا تغییر رنگ و بویش واضح باشد. فضای یخچال بهترین محیط برای نگهداری از ماست است اما گاهی نفوذ رطوبت در محفظه یخچال و یا دمای بالای محیط به دلیل تنظیمات نامناسب یا خرابی یخچال ممکن است سبب کپک زدن ماست شود. ماست به شکل طبیعی رنگ سفید و بافتی نرم و لطیف و یکدست دارد. اما ماست کپک زده رویش حالت دلمه پیدا می کند و رنگ و بویش دچار تغییر می شود و این تغییر معمولا محسوس است. طعم ماست فاسد بیش از حد ترش یا تلخ و زننده است.

عوامل کپک زدن ماست

عوامل متعددی در ایجاد شرایط کپک زدگی برای ماست نقش دارد. افزایش رطوبت؛ رطوبت نقش مهمی در کپک زدن ماست ایفا میکند. در داخل ماست نیز آب وجود دارد و آمیختن ان با رطوبت محیط آن را مناسب برای کپک زدن می کند. بهترین فضا برای نگهداری از ماست محیط خشک و سرد است. محیط یخچال معمولا این ویژگی را دارد. از بین رفتن باکتری های مفید؛ ماست تحت یک واکنش شیمیایی توسط باکتری های مفید ایجاد میشود. اما ممکن است پس از مدتی باکتری های مفید در ماست به باکتری های مضر تبدیل شوند. در چنین حالتی باکتری های مضر و سمی تولید شده قارچ ها یا همان کپک را روی ماست شکل میدهند. دمای بالای محیط؛ دمای بین ۹ تا ۲۵ درجه مناسب برای تولید قارچ های سمی در ماست است. ماست باید در شرایط دمایی سرد نگه داشته شود تا فرصت فعالیت باکتری های مضر فراهم نشود. قرار دادن ماست در معرض نور خورشید؛ ماست به هیچ وجه نباید در معرض نور خورشید قرار بگیرد زیرا به سرعت واکنش نشان می دهد و حتی اگر بعد از آن در محیط یخچال قرار داده شود فایده ای ندارد و دیگر قابل مصرف نیست. نگه داشتن ماست به مدت زیاد؛ در هنگام خرید ماست شرکتی باید به تاریخ انقضای محصول توجه کنید. ماست را بیش از دو هفته نباید نگه دارید و ترجیحا خیلی زود آن را مصرف کنید. اگر کوچکترین علامت تغییر رنگ و بو در ماست دیدید از مصرفش دست بکشید و آن را دور بریزید. ریختن ماست در ظروف نامناسب؛ ظرفهایی که رطوبت محیط را بیشتر به خود می گیرند و یا ماست را گرم می کنند مناسب نگهداری از این محصول نیستند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهکارهای طلایی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن

کپک زدن ماست

چرا گاهی ماست در یخچال کپک می زند؟

درست است که بهترین محیط برای نگهداری از ماست داخل یخچال است اما گاهی می بینیم که ماست درون یخچال نیز خراب می شود و کپک می زند. علت چیست؟ ممکن است تنظیمات دمای یخچال روی دمای بالایی باشد که برای ماست مناسب نیست. همچنین فضای داخل یخچال باید کاملا خشک و تمیز باشد تا مواد غذایی به ویژه خوراکی هایی مثل ماست دچار فساد نشود. عوامل بالا بودن رطوبت فضای داخل یخچال یا زیاد بودن دمای آن متعدد است. درست است که خراب شدن ماست در یخچال همیشه به دلیل خراب بودن یخچال اتفاق نمیافتد اما این عامل نیز موثر است. اگر مواد غذایی از جمله ماست به طور مداوم در یخچال شما خراب می شود و احساس می کنید فضای یخچال شما با وجود تنظیمات درست دما باز گرم است. یا حتی با وجود نظافت مداوم داخل محفظه یخچالتان مرطوب است احتمالا نقصی در یخچال شما ایجاد شده. در چنین مواردی لازم است که به تعمیرکاران ماهر و معتبر مراجعه کنید تا با تست خرابی مشکل یخچال شما را تشخیص داده و آن را برطرف نمایند.

آیا می توان ماست را فریز کرد؟

ماست باید در دمای پایین نگهداری شود اما دمای فریزر ممکن است باعث شود ماست طعم و شکل خود را از دست بدهد و تبدیل به دوغ شود! با این حال اگر خواستید ماست را در فریزر نگهداری کنید، آن را در ظرف شیشه ای بریزید و مقداری از سر آن را خالی کنید و محکم ببندید. ماست فریز شده کپک نمیزند و سالم است اما به هر روی ممکن است ماست دلخواه شما نباشد. در مجموع ماست خوراکی ای نیست که بخواهند فریز کنند و ترجیح بر این است که خیلی زود مصرف شود تا تر و تازگی و سلامت کافی را داشته باشد.

روش های جلوگیری از کپک زدن ماست

با در نظر گرفتن شرایط مناسب برای نگهداری از ماست می توان از کپک زدن آن جلوگیری کرد.

  • به هیچ وجه ماست را در دمای محیط بیرون و در معرض نور خورشید قرار ندهید و مطمئن باشید ماستی که می خرید در دمای مناسب یخچال نگهداری شده باشد.
  • دمای مناسب برای نگهداری از ماست بین ۴ و ۵ درجه سانتی گراد است. تنظیمات یخچال خود را برای نگهداری از لبنیات از جمله ماست روی این دما قرار دهید.
  • استفاده از ظروف مناسب به ویژه ظرف های سفالی یا شیشه ای برای ماست بسیار با اهمیت است. پس ماست را درون ظرف شیشه ای در یخچال قرار دهید.
  • دوباره تأکید می کنیم که ماست را طولانی مدت نگه ندارید و زود مصرف کنید.
  • هر بار که از ماست استفاده می کنید باقیمانده آن را در ظرف تمیز و خشکی انتقال دهید و در یخچال بگذارید.
  • یخچال های امروزی قفسه بندی دقیقی شده و هر کدام از قفسه ها مناسب برای گذاشتن خوراکی های خاصی است. ماست را در قسمتی از یخچال که دمای آن بین ۴ و ۵ سانتی گراد باشد قرار دهید.
  • همواره از خشک و تمیز بودن فضای یخچال خود مطمئن باشید، همچنین خوراکی های فاسد شده و غیر قابل مصرف را خیلی زود از یخچال خارج نمایید.
  • غذاهای گرم و به ویژه آب داغ را تا زمانی که به دمای ولرمی نرسیده اند درون یخچال نگذارید، این امر موجب بالا رفتن دما و رطوبت محیط داخل یخچال می شود و احیانا موجبات کپک زدن ماست در یخچال شما را فراهم می کند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت کپک زدن پنیر در یخچال|روش صحیح نگهداری پنیر

کپک زدن ماست

آیا می توان ماست کپک زده را خورد؟

کپک زدن خوراکی ها در واقع یک فعل و انفعال شیمیایی مضر است که سلامت مواد را به خطر می اندازد. به هیچ وجه نباید خوراکی های کپک زده را حتی در صورت برداشتن و جدا کردن قسمت کپک زده بخورید. این موضوع را در مورد ماست باید به طور جدی تر هشدار بدهیم، زیرا ماست کپک زده بسیار سمی است و حتی به مقدار کم نیز نباید خورده شود. به ویژه افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیمارانی که مبتلا به سرطان یا انواع هپاتیت یا سایر بیماری های نقص سیستم ایمنی هستند نباید هرگز چنین ریسکی را بکنند و تا مطمئن نبودن از سلامت خوراکی ها از جمله ماست حتی در حد چشیدن از آن نخورند.

سخن پایانی

در این مطلب روش های نگهداری از ماست را به شما گفتیم. با رعایت این روش ها و مصرف زودهنگام ماست هرگز با مشکل کپک زدن ماست مواجه نمی شوید ولی اگر با وجود رعایت این نکات باز هم ماست در یخچال شما کپک زد احتمالا علت آن به خرابی یخچال شما برمی گردد. بالا بودن دمای فضای داخل یخچال و رطوبت زیاد فضای آن می تواند نشان از خرابی هایی داشته باشد. در صورتی که به این مسأله شک کردید لازم است که با تعمیرکاران ماهر و معتبری تماس بگیرید که شما را راهنمایی کنند. شرکت تعمیرات ایبک امداد با سابقه درخشان در تعمیر وسایل خانگی از جمله یخچال و فریزر بهترین سرویس را به مشتریان خود می دهد. تعمیرکاران ایبک امداد در صورت درخواست شما به منزلتان می آیند و با تست خرابی یخچال علت اصلی زیاد بودن دمای یخچال را تشخیص می دهند. یخچال وسیله ای مهم در منزل شماست که سلامت خوراکی هایتان به سالم بودن آن بستگی دارد. همانطور که گفتیم خوردن ماست کپک زده و خراب بسیار خطرناک است و ممکن است منجر به بیماری های جدی ای شود. سرویس سالیانه یخچال می تواند از وقوع چنین خطراتی جلوگیری کند.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

راه های جلوگیری از کپک زدن ماست

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راه های جلوگیری از کپک زدن ماست در یخچال

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا