تعمیرات اجاق گاز

فاصله شیر گاز از اجاق گاز چقدر باید باشد؟

فاصله شیر گاز از اجاق گاز | نکات ایمنی نصب اجاق گاز

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

اگر به تازگی نقل مکان نمودید و قصد نصب اجاق گاز خود را دارید، باید چند نکته مهم را مد نظر داشته باشید، فاصله شیر گاز از اجاق گاز یکی از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار دهید. چنانچه اجاق گاز شما نسبت به شیر گاز فاصله مناسبی نداشته باشد، سلامت شما و اطرافیانتان در معرض خطر جدی قرار می‌گیرد، که در بسیاری از موارد این خطرات جبران ناپذیر هستند.

در این مقاله به نکاتی مانند، چرا فاصله بین شیر گاز و اجاق گاز مهم است؟ فاصله شیر گاز از اجاق گاز چه مقدار باید باشد؟ اشاره خواهیم کرد.

چرا فاصله بین شیر گاز و اجاق گاز مهم می‌باشد؟

نوع گازی که استفاده می‌کنید، برای حفظ اندازه ایمن گاز از شیر گاز مهم می‌باشد. امروزه اجاق گازهای مختلفی تولید می‌شوند، که هر کدام ابعاد خاص خود را دارند. در نتیجه فاصله استاندارد باید بر اساس نوع و ابعاد اجاق گاز شما تعیین گردد. رعایت این موضوع بسیار مهم بوده و برای حفظ سلامت خودتان و اطرافیانتان، باید نکاتی را در این زمینه رعایت فرمایید.

فاصله شیر گاز و اجاق گاز چقدر باید باشد؟

بر طبق استانداردها بهترین فاصله اجاق گاز تا محفظه ۳۰ سانتی‌متر می‌باشد. این فاصله نباید کمتر باشد. این قانون حداقل فاصله را نیز مشخص می‌نماید، که در این حالت ۱۰ سانتی‌متر از بدنه اجاق گاز است. فقط رعایت فاصله ایمن بین اجاق گاز و اتصالات کافی نیست، در نصب اجاق گاز باید نکات دیگری را هم رعایت کنید. یکی از مواردی که در نصب اجاق گاز باید رعایت شود، اندازه شیر گاز تا زمین است و طبق استانداردها فاصله میان شیر گاز با اجاق گاز باید حداقل ۹۰ سانتی‌متر باشد. اندازه ۱۱۰ سانتی‌متر از شیر گاز را اندازه مناسبی برای اجاق گاز است. در هنگام نصب اجاق گاز، شیر گاز نباید بالاتر از شعله اجاق گاز باشد، شیر گاز هم سطح یا در ارتفاع کمتر از شعله گاز باید باشد و اگر می‌خواهید اجاق گاز را با استفاده از رابط مرکزی که در این حالت، معمولا لوله گاز است وصل کنید، طول لوله شما باید ۱۲۰ سانتی‌متر باشد. طول لوله گاز نباید بیشتر از ۱۵۰ سانتی‌متر باشد، چون احتمال بروز مشکلاتی مثل نشتی بیشتر خواهد شد. در زمان تعیین محل اجاق گاز به شیب زمین توجه داشته باشید، تا اجاق گاز روی زمین شیب دار قرار نداشته باشد. همچنین توجه داشته باشید که پس از اتصال، امنیت را بررسی نمایید. بدین منظور پس از انجام کلیه اتصالات با ایمنی کامل، ایراد در اتصال اجاق گاز و شیر گاز را با محلول آب و صابون بررسی نمایید، تا در صورت وجود مشکل اقدام به تعمیر کنید.

شیر اجاق گاز

اصول ایمنی نصب اجاق گاز

نصب اجاق گاز باید با رعایت نکات اصولی و ایمنی باشد، تا جایی که امکان دارد نصب اجاق گاز را به مراکز خدمات پس از فروش مربوطه بسپارید. در صورتی که به هر دلیلی خودتان می‌خواهید نصب اجاق گاز را انجام دهید، رعایت نکات ایمنی و اصولی زیر از ضروریات است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای استفاده از برنامه های شستشوی ماشین ظرفشویی

مهم‌ترین نکات اصول ایمنی در نصب اجاق گاز

  •  برای نصب اجاق گاز اولین اقدام ایمنی، انتخاب یک محل مناسب برای اجاق گاز است. اجاق گاز را در محل وزش باد و در کنار پنجره نباید نصب کنید. چون اگر شعله بر اثر باد خاموش شود، گاز در محیط پخش می‌شود و حادثه آفرین خواهد بود.
  •  برای هر وسیله گازی دودکش مجزا در نظر بگیرید.
  •  توجه داشته باشید که برای نصب اجاق گاز باید از شلنگ مخصوص استفاده شود، که استانداردهای لازم را داشته و طول آن نباید بیشتر از یک و نیم متر باشد.
  •  فاصله شیر گاز تا اجاق گاز به طول پنج متر را از لوله مسی و برای بیشتر از این مقدار، از لوله‌های فولادی مخصوص گاز شهری باید استفاده کنید.
  •  اجاق گاز را در محلی که شیب دارد نصب نکنید، چون احتمال سقوط را به همراه خواهد داشت.
  •  پس از نصب اجاق گاز برای تست نشتی گاز به هیچ وجه از کبریت استفاده نکنید و این کار را با استفاده از کف صابون باید انجام دهید.
  •  برای حمل و نقل اجاق گاز از خدمات اثاث کشی و باربری مطمئن استفاده کنید و احتیاط کنید که به میله‌های اجاق گاز و همچنین شیشه‌های آن آسیبی نرسد.

فاصله مناسب اجاق گاز از هود

وقتی که اجاق گاز را نصب می‌کنید، توجه داشته باشید که فاصله اجاق گاز تا هود حداقل باید ۷۰ سانتی‌متر باشد. این فاصله به خاطر این است که به موتور هود آشپزخانه آسیبی نرسد و عمر مفید هود افزایش پیدا کند.

هود و اجاق گاز

فاصله مناسب اجاق گاز با دیوارها

فاصله مناسب بین اجاق گاز با دیوار پشتی پنج سانتی‌متر و با دیوار مجاور ده سانتی‌متر است. دقت داشته باشید، که پس از نصب اجاق گاز فاصله سطح زیرین اجاق گاز به مقدار ده سانتی‌متر فضای خالی باید داشته باشد.

اگر پس از نصب اجاق گاز، بوی گاز استشمام شد، بلافاصله باید شیر گاز را بسته و از روشن کردن فندک و یا لامپ جداً خودداری نمایید، فیوز اصلی برق را قطع کنید. بهتر است که همیشه یک عدد کپسول آتش نشانی برای مواقع ضروری در منزل داشته باشید. هرگونه ایراد در اجاق گاز را مهم و جدی گرفته و برای برطرف کردن آن سریعا اقدام نمایید.

نکات نگهداری و استفاده صحیح از اجاق گاز

اجاق گاز وسیله‌ای می‌باشد که در بیشتر خانه‌ها هر روز چند بار استفاده می‌شود، با توجه به ماهیت این وسیله، رعایت روش‌های نگهداری و ایمنی برای عملکرد صحیح و جلوگیری از تعمیر این وسیله ضروری می‌باشد. مراقبت از وسایل گازسوز با تمیز کردن آنها، به ماندگاری بیشتر و افزایش طول عمر مفید آنها کمک می‌کند. قبل از تمیز کردن وسایل گاز سوز راهنمای نگهداری اجاق گاز را در مورد مراقبت از آنها مطالعه کنید.

راهنمای نگهداری از اجاق گاز

اجاق گازها کارکرد بسیار ساده‌ای داشته و با سرویس و تمیز کردن منظم، چندین سال در خدمت شما و خانواده خواهد بود.

اجاق گاز

تمیز کردن اجاق گاز

اکثر اجاق گازها از جنس استیل ضد زنگ هستند اما برخی از آنها دارای روکش شیشه‌ای می‌باشند، که موجب می‌شود تمیز کردن آنها آسان شود. برای تمیز کردن بهتر، می‌توان از توری‌های اجاق گاز استفاده کنید. تمام کاری که شما باید انجام دهید، این می‌باشد که آنها را در مقداری آب گرم و صابون خیس کرده و با استفاده از مواد شوینده و یک برس نرم آن را تمیز کنید. همچنین می‌توانید برای تمیز کردن کاورهای شعله، از آب گرم استفاده نمایید. قبل از قرار دادن مجدد قطعات باید آنها را کاملاً خشک کنید. برای از بین بردن لکه‌های سخت، از سرکه و جوش شیرین می‌توانید استفاده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش کاربردی تعویض و جدا کردن لوله جارو برقی

محفظه داخلی اجاق گاز را نیز باید تمیز نگه دارید، چون جمع شدن مواد غذایی در این قسمت، باعث تشکیل دود در اجاق گاز شما خواهد شد. برای این کار شما باید ابتدا قفسه‌ها را جدا کنید در این صورت شما می‌توانید تمام سطح داخلی اجاق خود را تمیز کنید. از محلول جوش شیرین و آب به نسبت یک به یک برای تمیز کردن قسمت داخلی اجاق گاز خود می‌توانید استفاده کنید. بهتر است که این مخلوط یک شب روی اجاق گاز شما بماند. سرکه را درون یک بطری اسپری بریزید، و آن را در تمام قسمت داخلی اجاق گاز خود اسپری نمایید، و سپس با پارچه مرطوب آن را تمیز کنید.

اگر عادت کنید که پس از هر بار استفاده از اجاق گاز خود را تمیز کنید، موجب می‌شود که اجاق گاز شما طول عمر بیشتری داشته باشد. لکه‌های چربی می‌توانند به مرور زمان ایجاد شوند، به نقطه سیاه و محکم تبدیل می‌شوند، سخت می‌شوند، زنگ زدگی ایجاد می‌کند و خطر آتش سوزی را هم به وجود می‌آورند. پس بهتر است که هر چه سریعتر آنها را پاک کنید، با گذشتن زمان این لکه‌ها سخت تر می‌شوند و زحمت شما بیشتر می‌شود.

جلوی جوش زدن مواد غذایی را بگیرید

هنگام پخت و پز از قابلمه‌هایی باید استفاده شود که به اندازه کافی عمیق هستند، تا از جوشیدن و پاشیدن مواد غذایی پیشگیری شود. به حداقل رساندن ریختگی مواد غذایی، موجب کاهش کار تمیزکاری می‌شود و به طولانی تر شدن عمر اجاق گاز شما کمک شایانی می‌کند.

از مشعل‌های پشتی استفاده کنید

تا جایی که امکان دارد از مشعل‌های پشتی استفاده نمایید و از مشعل‌های نزدیک دستگیره‌ها کمتر استفاده کنید، این کار باعث می‌شود که اجاق گاز را از ریزه‌ها محافظت کنید، و همچنین محافظت اضافه برای هرکسی که در آشپزخانه هست هم می‌باشد.

از ظروف مناسب روی اجاق گاز استفاده کنید

از گذاشتن قابلمه‌های بسیار سنگین و ظروفی که دارای ناهمواری‌های خشن هستند، بر روی اجاق گاز خودداری نمایید، از قرار دادن همزن‌ها روی اجاق گاز هنگام آشپزی پرهیز کنید، امکان دارد بسوزند یا در مورد وسایل پلاستیکی امکان ذوب شدن وجود دارد.

تعمیر و سرویس اجاق گاز را جدی بگیرید

چنانچه می‌خواهید عمر اجاق گاز خود را طولانی‌تر کنید و آشپزخانه خود را امن نگه دارید، سرویس منظم اجاق گاز را فراموش نکنید، تا جای شیرهای قدیمی و فرسوده را جایگزین نمایید و همچنین لازم است و اجاق گاز شما چک شود که آیا قطعه‌ها سالم هستند یا خیر.

سخن تکمیلی

در این مقاله فاصله مناسب شیر گاز و اجاق گاز مورد بررسی قرار گرفت. همچنین دیگر نکات ایمنی و نگهداری و استفاده از اجاق گاز برای شما توضیح داده شد، تا به طور صحیح از اجاق گاز خود استفاده کنید. در صورتی که ایرادی در اجاق گاز دیدید و نیاز به تعمیرکار اجاق گاز داشتید، با تعمیرکاران مجرب تماس گرفته و از آنها کمک بگیرید. هرگونه ایراد و خرابی را در اجاق گاز را باید سریعاً رفع کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

فاصله شیر گاز از اجاق گاز

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

نکات ایمنی و مهم در نصب اجاق گاز

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا