تعمیرات یخچال

نکات مهم و کلیدی در خصوص برق دار بودن بدنه یخچال | رفع خرابی ترموستات یخچال

سیم ارت یخچال را به کجا وصل کنیم

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یخچال وسیله ‌ای است که زندگی بشر را به شدت تحت تاثیر خود درآورده است. به این صورت که امکان زندگی حتی یک روز بدون یخچال برای انسان غیر قابل تصور است. در صورتی که یخچال خانه ‌ای خراب شود، به طور کلی مدیریت خانه با اخلال مواجه می ‌شود. در این صورت سریعا باید نسبت به تعمیر آن اقدام صورت گیرد. یکی از مشکلات اغلب یخچال ‌ها برق‌ دار شدن بدنه آن است. این مشکل علاوه بر اینکه دردسرهای خاص خود را دارد، ممکن است برای جان انسان نیز خطرناک باشد. بنابراین سریعا باید دلیل برق دار بودن بدنه یخچال را پیدا نموده و نسبت به رفع آن اقدام کنید.

دلایل ایجاد برق گرفتگی در یخچال

برخی از مشکلات یخچال ‌ها باعث می‌ شوند که بدنه آن برق دار شود. اختلال در عملکرد قطعات یخچال، خرابی موتور، اتصالات، ترموستات و … می ‌توانند دلیل برق دار بودن بدنه یخچال باشند.

بنابراین در صورتی که با دست زدن به بدنه یخچال دچار برق گرفتگی می ‌شوید، قبل از اینکه به خطر جدی تبدیل شود، باید آن را عیب یابی و تعمیر کنید. البته اکیداً توصیه می ‌شود در صورت عدم برخورداری از دانش و تخصص کافی حتماً با یک تعمیرکار متخصص تماس بگیرید و از ایشان کمک بخواهید.

اما اگر خودتان فنی کار هستید و می ‌خواهید نسبت به رفع برق گرفتگی بدنه یخچال اقدام کنید، پیشنهاد می ‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. تا با شناخت عوامل موثر در برق‌ دار شدن بدنه یخچال بتوانید به راحتی مشکل را رفع کنید.

افزایش رطوبت یخچال

عوامل مختلفی می تواند باعث ایجاد بار الکتریکی و دلیل برق دار بودن بدنه یخچال باشد. افزایش رطوبت یکی از این عوامل است. به این صورت که با افزایش رطوبت بیشتر الکترون‌ ها از سطح جدا می ‌شوند و بار الکتریکی ایجاد می‌ گردد. علاوه براین افزایش میزان رطوبت در هوا باعث افزایش اصطکاک و تولید بار الکتریکی می ‌شود. بنابراین می ‌توان گفت افزایش رطوبت محیط یکی از عوامل مؤثر در ایجاد بار الکتریکی بدنه یخچال است.

فرسودگی سیم های داخلی یخچال

فرسوده شدن عایق سیم‌ کشی داخلی یخچال یکی از عوامل موثر در ایجاد بار الکتریکی روی بدنه یخچال محسوب می‌ شود. چرا که سیم ‌کشی‌ های داخل یخچال تحت ولتاژ قرار دارند. اگر عایق سیم ‌کشی ‌ها فرسوده شود ممکن است به بدنه یخچال که قطعه‌ای فلزی است سرایت کنند. این امر می ‌تواند باعث تولید بار الکتریکی روی بدنه یخچال شود. هرگونه خرابی در سیم‌ کشی‌ ها و اتصالات الکتریکی داخل یخچال می ‌تواند باعث سرایت ولتاژ به بدنه و تولید بار الکتریکی شود.

به طور کلی سالم نگه داشتن سیستم الکتریکی و عایق‌ های سیم ‌کشی داخل یخچال از جمله راهکارهای اصلی پیشگیری از برق دار شدن بدنه یخچال محسوب می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر یخچال ماژیک شف Magic chef | خدمات نمایندگی یخچال ماژیک شف

بنابراین اگر عایق‌ های سیم‌ کشی داخلی یخچال دچار فرسودگی شوند، احتمال بروز این مشکل رو به افزایش خواهد رفت. در چنین شرایطی لازم است اقدام به تعویض سیستم اتصالات برقی یخچال نمایید.

تغییر فصل و ارتباط آن با برق دار بودن بدنه یخچال

از دیگر دلیل برق دار بودن بدنه یخچال می توان به تغییرات فصلی اشاره کرد. تغییرات فصلی و تغییرات نسبی رطوبت و دما در فصل‌ های مختلف سال یکی از عوامل موثر در بار الکتریکی شدن بدنه یخچال به حساب می ‌آید. به این دلیل که:

  • در فصل زمستان میزان رطوبت هوا کاهش پیدا می ‌کند. این موضوع باعث می‌ شود تا الکترون‌ های بیشتری از سطوح قطعات مختلف جدا شده و بار الکتریکی بیشتری در بدنه یخچال تولید شود.
  • دمای پایین ‌تر هوا در فصل زمستان باعث می ‌شود تا اصطکاک بین اجسام و بدنه یخچال کاهش پیدا کند. این نیز باعث افزایش بار الکتریکی و دلیل برق دار بودن بدنه یخچال می باشد.
  • وجود رطوبت کمتر موجب می ‌شود تا عایق ‌ها خصوصا عایق سیم‌ کشی ‌های داخل یخچال سریعتر فرسوده شوند و احتمال اتصال به بدنه یخچال نیز افزایش پیدا می‌ کند.

چگونگی رفع برق دار شدن بدنه یخچال

برای رفع مشکل برق دار شدن بدنه یخچال، لازم است مطابق با مراحل زیر عمل کنید:

  • اولین کار قطع برق یخچال و جدا کردن دوشاخه برق آن از پریز است.
  • سپس باید اتصال زمین یخچال را بررسی نمایید. اتصال به زمین در شرایط نامناسب می‌ تواند موجب برق دار شدن بدنه آن شود.
  • اگر سیم اتصال ارت یخچال از پریز جدا شده یا قطع باشد، باید آن را مجدداً وصل کرد.
  • عایق ‌بندی درست سیم ‌کشی و اتصالات داخل یخچال نیز بسیار مهم است. اگر عایق‌ بندی مناسب نباشد، می‌ تواند باعث نشتی برق شود.
  • چک کردن کمپرسور و کندانسور یخچال هم ضروری است. اگر این قطعات معیوب باشند، ممکن است برق نشت کند.
  • در صورت نیاز، باید قطعات معیوب یخچال مثل کمپرسور یا سیم کشی را تعویض نمایید.

اگر با بررسی‌ های فوق مشکل برطرف نشد، بهتر است برای تعمیر و عیب یابی یخچال از مراکز تخصصی تعمیر یخچال کمک بگیرید.

 برق دار بودن بدنه یخچال

ارتباط سوختگی موتور یخچال و برق‌دار شدن بدنه آن

از دیگر دلیل برق‌ دار بودن بدنه یخچال می ‌توان به سوختگی موتور آن اشاره کرد. چرا که اتصال سیم پیچی داخلی با بدنه موتور باعث می ‌شود که دستگاه دچار سوختگی موتور شود و موتور از آنجایی که به بدنه یخچال وصل است، دارای برق می‌ شود. البته میزان برق بدنه یخچال به دلیل سوختگی موتور بسیار خفیف است.

معیوب بودن لامپ داخل یخچال

از جمله دلیل برق دار بودن بدنه یخچال می ‌توان به معیوب بودن لامپ آن یا اتصالی سرپیچ لامپ اشاره کرد. ممکن است یک اتصالی باعث ایجاد نوسان در برق یخچال شود و سیم آن با بدنه یخچال ارتباط بگیرد. در این صورت موجب برق گرفتگی می‌ شود.

جهت رفع این مشکل لازم است سیم پیچی لامپ را و همچنین سرپیچ آن را به طور کامل عوض کنید. و برای سیم پیچی جدید یخچال از عایق مناسب استفاده نمایید. جهت تعویض لامپ و سرپیچ یخچال می ‌توانید مطابق با مراحل زیر عمل کنید:

  • ابتدا دو شاخه یخچال را از پریز جدا کنید. تمامی پیچ ‌هایی که به وسیله آن لامپ به یخچال متصل است را در آورید.
  • سپس لامپ را باز کنید و پیچ ‌های سرپیچ آن را نیز در آورید و یک سرپیچ جدید جایگزین آن نمایید.
  • توصیه می ‌شود با استفاده از لنت برق سیم ‌ها را عایق کنید و لامپ نو را در سرپیچ قرار دهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه تعمیر یخساز یخچال نف NEFF

خرابی ترموستات یخچال

از دیگر دلیل برق دار بودن بدنه یخچال خرابی ترموستات است. ترموستات یخچال قطعه ای است که وظیفه ثابت نگه داشتن دمای یخچال فریزر را به عهده دارد. اگر ترموستات خراب شود، ممکن است دمای یخچال بالا یا پایین برود، موتور یخچال به صورت نامنظم کار کند یا خاموش شود، مواد غذایی یخ زده یا فاسد شوند و مصرف برق افزایش یابد. یکی دیگر از مشکلاتی که در پی خرابی ترموستات یخچال ایجاد می شود، برق دار شدن بدنه یخچال است. بنابراین در صورت خرابی ترموستات یخچال باید سریعا نسبت به رفع آن اقدام کنید. از جمله علائم خرابی ترموستات یخچال عبارتند از:

  • بالا رفتن دمای یخچال فریزر
  • یخ زدن مواد غذایی داخل یخچال
  • ثابت نبودن دمای یخچال
  • کار کردن تمام مدت یخچال
  • کار نکردن کمپرسور با وجود روشن بودن لامپ یخچال
  • ایجاد برفک روی ترموستات
  • گرم شدن فضای داخل یخچال

خرابی ترموستات یخچال ممکن است باعث برق دار شدن بدنه یخچال شود. این مشکل معمولاً به دلیل اتصال نامناسب سیم های ترموستات به کابل های برق، فرسودگی سطح ترموستات، آسیب رسیدن به عایق های الکترونیکی و گیر کردن ترموستات در حالت قطع و وصل اتفاق می افتد.

برای تعویض ترموستات یخچال، لازم است ابتدا قطعه قدیم را باز کنید و سپس قطعه جدید را به جای آن نصب کنید. این کار را می توانید با استفاده از دستورالعمل های موجود در اینترنت، ویدئوهای آموزشی و یا با کمک از تعمیرکاران متخصص انجام دهید.

 برق دار بودن بدنه یخچال

سیم ارت یخچال به کدام قسمت وصل می شود؟

سیم ارت (زمین) یخچال باید به این قسمت‌ ها وصل شود:

  • بدنه فلزی یخچال
  • لوله آب یخچال (اگر لوله‌ها فلزی باشند)
  • درب فلزی یخچال
  • قاب فلزی کمپرسور
  • مخزن فلزی یخچال
  • هر قطعه فلزی دیگری که در تماس مستقیم با قطعات الکتریکی داخل یخچال قرار دارد.

سیم ارت باید از طریق یک اتصال کاملا محکم به این قطعات متصل شود تا از نشت جریان الکتریکی جلوگیری کند. در ضمن باید توجه داشت که سیم ارت یخچال نباید به لوله‌ های غیرفلزی آب متصل شود.

جمع بندی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی دلیل برق دار بودن بدنه یخچال پرداختیم. و گفتیم که عوامل زیادی در ایجاد این مشکل نقش دارند. با خواندن این مطلب تا حد زیادی می توانید مشکل برق دار شدن یخچال خود را عیب یابی کنید. اما اگر قادر به رفع آن نبودید، می توانید از طریق شماره های مندرج در صفحه با مرکز پشتیبانی مجموعه ایبک امداد تماس بگیرید و از خدمات تعمیر یخچال در محل و تخصص بالای تعمیرکاران این مجموعه بهره مند شوید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلیل برق دار بودن بدنه یخچال

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دلیل برق دار بودن بدنه یخچال و راهکارهای رفع آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا