کفپوش لمینت laminet|مزایا و معایب کفپوش لمینت
کفپوش لمینت laminet|مزایای کفپوش لمینت، خرید کفپوش لمینت
کفپوش لمینیت با توجه به اینکه از نظر کاربرد شبیه به پارکت است، پارکت لمینت نیز نامیده می شود. جنس این کفپوش از الیاف چوب فشرده یا همان HDF است و به صورت مستقیم از چوب درخت ساخته نمی شود. طیف رنگی بسیار گسترده و طرح های مختلف کفپوش لمینت باعث می شود، که در دکوراسیون درون منازل و محل کار مورد استفاده قرار بگیرد. این کفپوش در بازار بسیار محبوب بوده و دلیل آن این است، که کفپوش لمینت در برابر آب مقاوم بوده و دارای قیمت مناسبی است.همچنین کفپوش لمینت به آسانی نصب می گردد.
کفپوش لمینت در برابر خراش و ضربه دارای مقاومت بالایی می باشد. از نظر استاندارد و لمینت ها رده بندی AC دارند. هر چقدر که مقدار این عدد بیشتر و بزرگتر باشد، در برابر فرسایش و خط و خش مقاوم تر خواهد بود. رویه کفپوش لمینت در مقابل آب بسیار مقاوم است، اما کلیک ها و لایه های چوبی آن آسیب پذیر میباشند. کفپوش لمینت با ضخامت های شش، هفت، هشت، ده و دوازده میلیمتر در بازار موجود میباشد، که رایج ترین نوع آن دارای ضخامت هشت میلی متری است. از نظر کیفیت کفپوش لمینت که جنس آن از HDF است، در مقایسه با پارکتی که جنس آن از MDF است، کیفیت بهتر و بالاتری دارند. نحوه چفت شدن و کیفیت کلیک نیز در میزان طول عمر مفید کفپوش لمینت بسیار حائز اهمیت است.
پارکت لمینت از چند لایه تشکیل شده است؟
پارکت لمینت دارای چهار لایه می باشد، که موجب مقاومت نهایی این کفپوش می شوند. لایه های پارکت لمینت عبارت هستند از:
- لایه رویی یا لایه اولی که از ترکیب اسید آلومینیوم اشباع شده با رزین است و این لایه محافظ این کفپوش به حساب می آید و دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. چون از خراشیده شده و لکه های دائمی جلوگیری خواهد کرد.
- دومین لایه این کفپوش از جنس روکش کاغذ یا چوب می باشد و رنگ و طرح آن را مشخص می کند.
- لایه اصلی و لایه سوم کفپوش لمینت از جنس ام دی اف می باشد و موجب مقاومت و استحکام در پارکت لمینت می گردد.
- آخرین لایه از ترکیب یک لایه عایق و رزین تشکیل می شود.
فرق میان پارکت و لمینت
پارکت های چوبی با پارکت لمینت دارای تفاوت های زیادی می باشند. پارکت ها در زمان های گذشته از چوب طبیعی ساخته شده و به حالت پازلی در کنار یکدیگر قرار می گرفتند. این پارکت ها مشکلات زیادی مثل ساب و لاک زدن و تعمیر کردن داشتند.
ظاهراً پارکت لمینت و پارکت چوبی شبیه به یکدیگر می باشند، اما اختلافات و تفاوت های بسیار زیادی میان این دو محصول وجود دارد. وقتی که کفپوش لمینت وارد بازارهای جهانی شد، استفاده و خرید پارکت های چوبی هر روز کمتر از گذشته شد، تا به امروز، که برخی از افراد کارشناس میگویند، که کفپوش لمینت در بسیاری از کشورها جای پارکت چوبی را گرفته است. چون استفاده از کفپوش های لمینت برای افراد مصرف کننده مزایای زیادی دارد، مردم ترجیح می دهند، که از این کفپوش ها استفاده نمایند.
کفپوش لمینت چه مزایایی دارد؟
همانطور که گفته شد، کفپوش های لمینت فایده های زیادی دارند و این موجب شده است، که نسبت به کفپوش پارکت چوبی بیشتر مصرف شود و در میان مردم محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. در این بخش مزایای استفاده از پارکت لمینت را توضیح خواهیم داد:
- داشتن طرح های مختلف و متنوع: از نظر ظاهر کفپوش لمینت به چوب واقعی شباهت زیادی دارد و تنوع آن در رنگ، مدل و طرح موجب شده است، که در هر نوع دکوراسیون و در هر مکانی بتوان از آن استفاده کرد.
- قیمت مناسب کفپوش لمینت: یکی دیگر از موارد مهم در انتخاب کفپوش لمینت قیمت مناسب آن است. هزینه نصب و اجرای کفپوش پارکت لمینت از کفپوش هایی مانند پارکت کمتر است.
- مقاومت و دوام بالا در برابر خراش و ضربه: افراد وقتی که کفپوشی برای کف منازل خود انتخاب میکنند، به مقاومت و دوام آن بسیار دقت می کنند. چون این موضوع برای کفپوشها بسیار حائز اهمیت است. پارکت لمینت مقاومت و دوام بسیار خوبی در برابر خراش و ضربه دارند.
- اجرا و نصب آسان: نصب کردن کفپوش لمینت آسان و سریع انجام می شود. به همین دلیل اکثر افراد حتی در مکانهای عمومی نیز از این کفپوش ها استفاده می کنند. چون سرعت اجرا و نصب لمینت بسیار بالا می باشد. اگر بخواهیم به صورت میانگین بیان کنیم، در یک روز میتوان مساحت ۱۰۰ متر مربع را اجرا نمود.
- عایق صدا و گرما: لمینت ها قبل از اینکه نصب شوند، در زیر آنها فوم به کار می رود، پس از نصب شدن از انتقال صدا تا حد زیادی به طبقات پایین تر جلوگیری خواهد کرد. فومی که در زیر پارکت پهن می شود، علاوه بر اینکه عایق صدا است، برودت و عایق حرارت نیز است.
- تغییر رنگ ندادن در برابر نور خورشید: نور خورشید نیز به کفپوش لمینت نمی تواند آسیب برساند و رنگ آن را از بین ببرد و یا تغییر دهد.
- قابلیت جابجایی و انتقال: با توجه به اینکه در نصب لمینت از چسب استفاده نمی شود، کف محل صدمه نخواهد دید. این موجب میشود، که کفپوش لمینت قابلیت جابجایی و انتقال را داشته باشد. به طور نمونه چنانچه کف اتاق شما سنگ فرش است و بر روی آن لمینت نصب نمایید، پس از مدتی اگر تصمیم بر جمع کردن لمینت بگیرید، بدون اینکه به سطح زیرین اتاق شما آسیبی وارد شود، می توانید این کار را انجام دهید و از کفپوش لمینت تا چند بار می توانید استفاده نمایید و در محل های دیگر آن را نصب نمایید.
اشکالات کفپوش لمینت
پارکت لمینت نیز مانند دیگر محصولات بدون نقص و عیب نخواهد بود و معایبی دارد، که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره خواهیم کرد:
- نداشتن مقاومت زیاد در مقابل آب: کفپوش لمینت در مقایسه با سرامیک و سنگ مقاومت کمتری در مقابل شستشو و آب دارد. البته لایه رویی و زیرین کفپوش لمینت ضد آب است و آب بر آن اثر نخواهد کرد. ولی مشکل در قسمت HDF کفپوش است، که این مورد را نیز در پارکت های جدید به نوعی توانستهاند که برطرف کنند. بدین ترتیب که به کلیکها پارافین می زنند و این ضعف را برطرف میکنند و آن را به حالت ضد آب در می آورند. اما به هر حال این کفپوش برای محل هایی که زیاد مورد شستشو قرار می گیرد، مناسب نیست.
- در مقابل گرما آسیب پذیر است: کفپوش لمینت در برابر گرما آسیب پذیر می باشد. در فصل های گرم سال مانند تابستان گرمای هوا موجب میشود، لمینت منبسط شده و آسیب ببیند. همچنین اگر در محل شما گرمایش از کف انجام شده باشد، نمی توانید از این کفپوش استفاده کنید.
- تجدید پذیری طولانی: افرادی که دوستدار محیط زیست هستند به استفاده از پارکت لمینت اعتراض میکنند. چون کفپوش لمینت برای تجدید پذیری به زمان زیادی نیاز خواهد داشت و در مدت زمان کم و به سادگی تجدید پذیر نخواهد بود. استفاده کردن از مواد صنعتی و شیمیایی در ساخت کفپوش لمینت موجب می شود، که برای افراد خاص آلرژی زا باشد. برای کسانی که در منزل فرزند کوچکتر دارند، این مورد از اهمیت زیادی برخوردار است. البته در مدل های جدید تر این کفپوش به صورت طبیعت دوست و ضد آلرژی هم تولید می گردد.
- داشتن طول عمر کمتر: کفپوش های لمینت دارای طول عمر مفید مناسبی می باشند. اگر به صورت صحیح از این کفپوش ها استفاده و نگهداری شود، به طور میانگین برای مدت پنج سال و بیشتر بدون هیچ مشکلی عمر خواهند کرد. اما در مقایسه با پارکت های چوبی عمرشان کمتر است. عوض کردن آنها کار راحتی می باشد.
خرید کفپوش لمینت
در انتخاب و خرید کفپوش لمینت باید به میزان تردد در محل توجه کنید. با توجه به میزان تردد کفپوش لمینت به گروههای مختلفی تقسیم می گردد و بر اساس آن برای محیط های تجاری، مسکونی و محل های پر تردد مانند مغازه های زنجیرهای قابل انتخاب می باشند.
کفپوش های لمینت دارای تکنولوژی های گوناگونی در نوع قفل یا کلیک هستند. کلیک خوب دوام محصول را بالاتر برده و نصب آن را آسان تر می کند. در کنار هم قرار گرفتن و اتصال کفپوش لمینت، کیفیت آن بسیار موثر خواهد بود. چنانچه کفپوش های لمینت به صورت درست و خوب در کنار هم چفت نشوند امکان دارد، که مواد مایع و دیگر موارد در آنها نفوذ کرده و با گذشت زمان موجب خراب شدن و ورم و رطوبت آنها گردد.
قیمت کفپوش لمینت به عوامل گوناگونی بستگی دارد، که میتوان به نوع ساخت، کیفیت، اچ دی اف و یا ام دی اف بودن آن اشاره کرد. در زمانی که پارکت لمینت را خریداری می کنید، باید هزینه هایی که به اجرا و نصب پارکت مربوط می شود را هم در نظر داشته باشید.
تاریخچه تولید پارکت لمینت در ایران
در کشور ایران امروزه شرکت های مختلفی پارکت لمینت را تولید می کنند. تولید پارکت لمینت در کشور ایران از زمان آغاز تحریم ها شروع شد. وقتی که تحریم های وارداتی بر ایران آغاز شد، قیمت ارز افزایش پیدا کرد و واردات لمینت صرفه اقتصادی نداشت. در این شرایط افراد تولید کننده به وسیله تجهیزات مختلفی که در گذشته از آلمان وارد کرده بودند و همچنین با تکنولوژی آلمانی شروع به فعالیت در زمینه تولید پارکت لمینت کردند. پارکت لمینتی که توسط شرکت های ایرانی تولید میشود از کیفیت بسیار خوبی برخوردار می باشد.
کفپوش لمینت laminet
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
بررسی مزایا و معایب کفپوش لمینت