روش تهیه بتونه دیوار را با پودر مل یاد بگیرید.
حتماً شما هم دیدهاید که بعضی از اشخاص بعد از رنگ کردن دیوارها و تمام شدن کار نقاشی، متوجه میشوند که دیوار مواج به نظر میآید و یا اینکه صاف و یک دست نشده و آنها نتوانستند نتیجه خوبی از این همه زحمت به دست بیاورند. نقاشی هم مانند کارهای دیگر فوت و فنهای خاصی دارد که اگر شما از آنها اطلاع نداشته باشید مسلماً نتیجه خوبی به دست نخواهید آورد. یکی از فوت و فنهای مهم، استفاده از بتونه دیوار است. اگر شما بتونه کاری را درست انجام بدهید بعد از رنگ کردن دیوارها، دیگر هیچ ترکی در روی دیوار نمیبینید. دیوارها کاملاً بدون موج خواهند بود و شما با دیواری تمیز و صاف روبرو میشوید.
ولی قبل از اینکه کار خود را شروع کنید ابتدا باید در مورد بتونه دیوار و همچنین روش اجرای این کار در روی دیوار، آشنایی کامل داشته باشید. ما در این مقاله از ای بک میخواهیم روش درست کردن انواع بتونههای دیوار مثل آکریلیک، پلاستیک، روغنی و همچنین بتونههای دیوار سیمانی و دیوار گچی را به شما آموزش دهیم و برایتان توضیح دهیم که چگونه میتوانید بهترین بتونه دیوار را بسازید.
بتونه چیست؟
بتونه ماده خمیر شکل است که میتوان آن را پر کننده سلولزی چند منظوره هم نامید. معمولاً بتونه ها به رنگ سفید یا قهوهای روشن هستند که از آن برای نقاشیهای ساختمان و همچنین از بین بردن آسیبهایی که به وسیله رطوبت و نم ایجاد میشود و یا پوشاندن ترکهای دیوار، استفاده میشود. از بتونههای دیوار برای پر کردن سوراخ و خراشها مثل جای پیچ، میخ و… استفاده میکنند. این بتونهها را میتوان با ترکیب کردن پودر مل با آب و یا روغن درست کرد.
یکی از مراحل مهم و اصلی برای رنگ کردن دیوارها، بتونه کاری است که به این وسیله دیوار آماده میشود تا بهتر رنگ را جذب کند. به طور کلی میتوانیم بگوییم که نقاشان حرفهای باید قبل از اینکه دیوار را رنگ آمیزی کنند دو لایه بتونه در روی آن بکشند. لایه اولی که در روی دیوار کشیده میشود تمام عیبهای دیوار و ترکها را پر میکند و لایه دوم را هم میکشند تا دیوار کاملاً پوشش داده شده و تمام نقاط دیوار با یکدیگر هم سطح شوند.
توصیه میکنیم برای اینکه نقاشی دیوار شما به بهترین و زیباترین شکل انجام بگیرد، برای بتونه کاری و نقاشی دیوار از استادکاران حرفهای و اساتید فن کمک بگیرید.
بتونه کاری در روی دیوار چه مزایایی دارد؟
همانطور که در ابتدا گفتیم بتونه کاری قبل از رنگ کردن دیوار، کار ضروری و الزامی است و اگر میخواهید دیوارها بعد از رنگ کردن صاف و یک دست شده و موجی در روی آنها دیده نشود حتماً باید قبل از اینکه کار خود را شروع کنید، دیوارها را بتونه کاری کنید. به جز مواردی که گفتیم بتونه کاری دیوار مزایای دیگری هم دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- بتونه کاری در روی دیوارهای گچی، آماده، سیمانی و…. باعث میشود ظاهر دیوار صاف دیده شود.
- بتونه به طور مؤثری باعث خواهد شد که دیوار ضد آب شده و رطوبت به آن نفوذ نکند.
- بتونههای دیوار مخصوصاً بتونههای روغنی باعث افزایش طول عمر رنگها میشوند.
- بتونه کاری باعث میشود که شما رنگ کمتری مصرف کرده و در مصرف رنگ صرفهجویی کنید.
- بتونه ی دیوار پوسته پوسته نشده و آسیب نمیبیند.
- بتونه باعث میشود رنگ در روی دیوار صاف، براق و بهتر نشان داده شود.
روش ساختن بتونه دیوار
اگر خودتان میخواهید دیوار منزل را نقاشی کنید، باید قبل از این کار بدانید که بتونهها دارای انواع مختلفی هستند و برای ساختن آنها هم روشهای مختلفی وجود دارد که شما را در ادامه با آن آشنا خواهیم کرد:
۱- بتونه روغنی
از بتونههای روغنی برای دیواری استفاده میکنند که میخواهند در روی آن رنگ روغن بزنند. برای اینکه بتونه روغنی را بسازید به مواد زیر نیاز دارید:
- رنگ روغنی براق
- پودر بتونه ( مل )
- آب
- تینر
- روغن بتونه
برای اینکه بتونه روغنی درست کنید باید ابتدا کمی رنگ روغنی براق را در سطلی بریزید و بعد از آن روغن بتونه و پودر مل را هم به آن بیفزایید. به وسیله کاردک مواد را کاملاً با هم مخلوط کرده و کمی هم به آن تینر اضافه کنید. برای اینکه بتونه چسبنده و سفت شود باید کمی آب سرد روی آن بریزید ولی اگر میخواهید روان باشد باید روغن آن را بیشتر کنید.
۲- بتونه پلاستیک
این بتونه را برای دیوارهایی استفاده میکنند که میخواهند در روی آن رنگ پلاستیک بزنند. برای درست کردن این بتونه باید پودر بتونه را با کمی رنگ پلاستیک مخلوط کنید تا خمیری به دست بیاید البته باید آنقدر چسبندگی داشته باشد که بتواند به خوبی فرورفتگیها و درزهای دیوار را بپوشاند. اگر چسبندگی آن مناسب نبود، باید کمی چسب چوب در آن بریزید.
۳- بتونه اکریلیک
یکی دیگر از انواع بتونههای دیوار، بتونه اکریلیک است که بر پایه آب درست میشود و از آن فقط در فضای داخلی استفاده میکنند. این بتونهها چسبندگی زیادی دارند و استفاده از آنها باعث میشود رنگی که در روی آن میزنید دارای دوام بیشتری باشد. بتونه اکریلیک در زمان کوتاهی که حدوداً ۴ الی ۶ ساعت است، خشک میشود. درست کردن این بتونه کار سادهای بوده و فقط لازم است که شما رنگ اکریلیک را به مل اضافه کنید، به این وسیله بتونه سفت میشود. برای اینکه با اطمینان بیشتری این کار را انجام دهید بهتر است که بتونه اکریلیک را به شکل آماده، خریداری کنید.
استفاده از این بتونه به این دلیل مهم است که شما میتوانید از آن برای تمام سطوح استفاده کنید. برای کشیدن در روی دیوارهای آماده، سیمانی، گچی و.. از بتونه اکریلیک استفاده میکنند. مزیت دیگری که این بتونهها دارند این است که دارای کیفیت بالایی میباشند.
روش بتونه کاری دیوارها
بهترین زمان برای اینکه شما دیوار را بتونه کاری کنید این است که رنگ آمیزی اولیه دیوار خشک شده باشد. در این زمان به کمک بتونه میتوانید حتی ریزترین فرورفتگی و درزهای دیوار را بپوشانید. بتونه ها لایهای محافظ ایجاد میکنند تا بتوانید لایه بعدی رنگ را بزنید. استفاده از یک و یا گاهی دو لایه بتونه لازم است تا سوراخها و ترکها کاملاً پر شود.
برای بتونه کاری به ابزارهای زیر نیاز دارید:
- کمی آب
- پرایمر
- پارچه
- سنگ سنباده
- کاغذ سنباده
- کاردک
آماده سازی سطوح برای بتونه کاری
برای اینکه شما سطوح را بتونه کاری کنید ابتدا باید آن را آماده کنید. برای این منظور به روش زیر عمل کنید:
- قبل از اینکه کار خود را شروع کنید ابتدا چک کنید ببینید آیا سطحی که میخواهید در روی آن بتونه بزنید سیمانی می باشد یا گچ کاری شده است؟
- اگر متوجه شدید که قارچ، نشتی و یا رطوبتی در روی دیوار باقی مانده باید ابتدا آن را کاملاً تمیز کنید.
- باید از تمیز بودن دیوار مطمئن شوید. نباید در روی دیوار گرد و غبار، روغن، چربی، رنگهای باقیمانده، ذرات ریز و یا هر آلودگی دیگری وجود داشته باشد.
- به وسیله سمباده یا حتی برس سیمی باید تمام چیزهایی را که به دیوار چسبیده از آن جدا کنید.
- ابتدا باید به وسیله آب دیوار را تمیز و کمی نمدار کنید. سپس صبر کنید تا دیوار خشک شود. باید مطمئن باشید که فقط سطح دیوار کمی نم دارد زیرا اگر دیوار خیلی خیس باشد ممکن است آب در روی سطح جمع شود و رنگکاری خوب انجام نگیرد.
روش بتونه کاری برای رفع ترک دیوار
برای اینکه دیوار را بتونه کاری کنید تا ترک دیوار پوشیده شود به روش زیر عمل کنید:
- ابتدا باید به وسیله سنگ سمباده یا کاردک تمام برجستگیهای روی دیوار را که ممکن است در اثر رطوبت و یا هر چیز دیگری ایجاد شده باشد، بتراشید.
- یک دستمال تمیز را نمدار کرده و در روی دیوار بکشید تا آلودگیها، چربی و گرد و غبار از روی دیوار کاملاً پاک شود.
- ابتدا یک دست دیوار را رنگ اولیه بزنید و صبر کنید یک شب به همان صورت بماند تا کاملاً خشک شود، حالا باید بتونه کاری خود را شروع کنید (البته بعضی از نقاشان ساختمان ابتدا کار خود را با بتونه کاری شروع میکنند و بعد از آن لایههای رنگ را در روی دیوار میزنند).
- اولین لایه بتونه باید به وسیله کاردک به صورت عمودی و در جهت پایین به بالا در روی درزهای دیوار زده شود. بعد از انجام کار باید ۶ ساعت صبر کنید تا بتونه خشک شود.
- بعد از اینکه اولین لایه بتونه خشک شد باید به کمک کاغذ سمباده آرام در روی آن بکشید. به این صورت سطح یک دست و صاف خواهد شد.
- اگر خواستید میتوانید مانند لایه اول، لایه دوم بتونه راهم در روی دیوار بزنید.
سخن پایانی
بعضی از اشخاص علاقهای به بتونه کاری نداشته و این مرحله را از نقاشی ساختمان خود حذف میکنند زیرا تصور میکنند که این کار زمان بر است ولی باید به این نکته مهم توجه کنید که اگر کمی وقت بگذارید دیوار خانه شما زیباتر و صیقلیتر خواهد شد و اثر ترکها و زخمهای دیوار هم در روی آن باقی نمیماند.
توصیه میکنیم برای بتونه کاری از ابزارهای مرغوب استفاده کنید تا کار شما با کیفیت بالا انجام بگیرد. حتی اگر بتونه دیوار قیمت بیشتری داشت، باید بدانید که صرف این هزینه ارزشش را دارد زیرا بتونه کاری باعث زیبایی رنگ آمیزی دیوار ساختمان خواهد شد و علاوه بر آن، عمر رنگ دیوارها با بتونه کاری بیشتر میشود.
روش تهیه بتونه دیوار را با پودر مل یاد بگیرید.
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
روش بتونه کاری برای رفع ترک دیوار