تعمیرات ساختمانتعمیرات

مجوز تعمیرات و بازسازی ساختمان و خانه چیست؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

طبق قوانین حاکم بر کشور، در صورتی که تمایل دارید نسبت به تعمیرات و بازسازی ساختمان مورد نظر خود اقدام کنید، لازم است که در گام اول شما به گرفتن مجوز تعمیرات و بازسازی از شهرداری محل سکونت خود، اقدام کنید.

برای تعمیر و بازسازی برخی از امور مانند تخلیه چاه، رنگ ‌آمیزی و کاغذ دیواری خانه، تعمیرات حوض و یا استخر( در صورتی که نیازی به حذف پارکینگ خانه و یا ساختمان نباشد)، نماکاری دیوارها و غیره، نیازی به گرفتن مجوز از شهر داری نمی باشد و می توانید حتی بدون گرفتن مجوز از شهر داری نیز فعالیت خود را آغاز کنید.

اما در برخی از موارد شما موظف به گرفتن مجوز تعمیرات ساختمان و خانه از مراکز مربوطه می باشید. برای تعمیرات و بازسازی ساختمان خانه باید از یک شخص حقیقی و حقوقی سر آمد در این زمینه، کمک بگیرید. قبل از شروع بازسازی و تعمیرات ساختمان، خوب است که ابتدا هزینه های پیش رو را برآورد کنید.

از آنجایی که امروزه هزینه مصالح ساختمانی به طور سرسام آوری افزایش یافته است، چه بسا بهتر است که جهت کاهش هزینه ها، در صورتی که بازسازی شما به پایداری ساختمان و یا بخش تأسیسات مربوط نمی باشد، تنها به نوسازی ساختمان بسنده کنید. به طور کلی در کشور ایران، بازسازی را به ۴ قسمت تقسیم می کنند که شامل بازسازی حفاظتی ساختمان، بازسازی سبکی ساختمان یا آناستیلوز (این نوع بازسازی مخصوص بناهای تاریخی است)، بازسازی به روش پاک‌سازی سبکی و بازسازی تکمیلی ساختمان، می باشد.

بازسازی حفاظتی به منظور حفاظت از پایداری ساختمان ها انجام می شود. بازسازی به روش پاکسازی سبکی، مراحلی نیز دارد که نقاط یا بخش‌های بافت فرسوده را از بنا خارج می کند. در آخرین مرحله از بازسازی ساختمان از روش بازسازی تکمیلی نیز استفاده می کنند.

چه نوع تعمیرات ساختمانی نیاز به گرفتن مجوز از شهر داری ندارند؟

طبق قوانین کشور، برای بازسازی و تعمیرات ساختمان خود شما موظف هستید که از مراکز مربوطه مجوز لازم را بگیرید. اما همانطور که کمی پیش تر توضیح دادیم برخی از امور تعمیرات ساختمانی نیازی به گرفتن مجوز از مراکز مربوطه ندارید و شما می توانید بدون مجوز اقدام به تعمیر کنید.

در بالای برخی اموری که نیاز به گرفتن مجوز ندارند را توضیح دادیم، در این قسمت نیز مثال های بیشتری می زنیم. توه کنید که رعایت تمامی این قوانین الزامی و مهم می باشد و سرپیچی کردن از آن تخلف و جرم محسوب می شود.

  • برای تعمیر کردن و تعویض کف سازی زیر زمین و طبقات ساختمان، لزومی به گرفتن مجوز از مراکز مربوطه نیست.
  • لوله کشی آب، فاضلاب، گاز و نصب کردن شوفاژ ساختمان در صورتی که در محل موتور خانه نیازی به ساخت یک ساختمان جدید نداشته باشد.
  • تعویض کردن قیرگونی و آسفالت
  • تعویض مرمت شیروانی
  • عوض کردن در یا پنجره در صورتی که در نظام فنی و معماری و کاربری ساختمان تغییری به وجود نیاورد، گرفتن مجوز ضروری نیست اما اگر برخلاف آن باشد، باید مجوز بگیرید.
  • نصب، تعمیر و یا تعویض کردن سرویس های بهداشتی و همچنین برطرف کردن نقص های بهداشتی ساختمان، در صورتی که در در نظام فنی و معماری و کاربری ساختمان تغییری به وجود نیاورد.
  • به وجود آوردن محوطه ی جدید در منازل مسکونی و یا مجتمع های مسکونی مانند ساخت حوض یا استخر، کف سازی و باغچه بندی به شرطی که موجب حذف پارکینگ نشود، نیازی به گرفتن مجوز نمی باشد.
  • برای نماسازی ساختمان، دیوارها و یا حیاط به گرفتن مجوز نیازی نیست.
  • سفید کاری و نقاشی و نصب کاشی و نصب کردن موزائیک
  • برای حفر و تخلیه کردن چاه فاضلاب، گرفتن مجوز از مراکز مربوطه نیازی ندارد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای استفاده ماشین لباسشویی برند دوو Daewoo | نحوه شستشو

تعمیرات ساختمان بدون نیاز به مجوز

چه نوع تعمیرات ساختمانی نیاز به گرفتن مجوز از شهرداری دارند؟

برای انجام برخی از تعمیرات ساختمان مالک ساختمان وظیفه دارد که طبق قوانین حاکم بر کشور، اقدام به گرفتن مجوز از مراکز مربوطه کند و اگر مجوز را نگیرد و از قوانین وضع شده در کشور سرپیچی کنید، متخلف به حساب می آیید و ممکن است که صاحب ملک جریمه شود. در ادامه ی مطلب تغیرات ساختمانی را که برای عملی شدن آنها نیاز به گرفتن مجوز دارید، را برای شما ذکر می کنیم تا آگاه شوید و برای تعمیرات ساختمانی خود، اقدام به گرفتن مجوز کنید.

  • ساختن یا جا به جا کردن دیوار های ساختمان در زمانی که باعث شود پارکینگ ساختمان از بین برود و همچنین جا به جا کردن بخش هایی از ساختمان منازل مسکونی و یا مجتمع های مسکونی که باعث می شود قوانین شهرسازی به هم بخورد، کاملا ممنوع و غیر قانونی می باشد و لازم است که شما برای اقدام به این کار از مراکز مربوطه، مجوز بگیرید.
  • در صورتی که در محل راه پله ساختمان های منازل مسکونی و یا مجتمع های مسکونی، جا به جایی و یا تغییراتی ایجاد شود، شما موظف به گرفتن مجوز از شهرداری محل سکونت خود می باشید و عدم گرفتن مجوز کاملا غیر قانونی می باشد، همچنین ممکن است برای مالک ساختمان مشکلاتی زیادی را به وجود بیاورد..
  • در صورتی که شما اقدام به برداشتن دیواره های داخلی ساختمان کنید و این کار باعث شود که دیواره های داخلی ساختمان ریزش پیدا کنند، شما باید از شهرداری مجوز بگیرید، در غیر این صورت کار شما غیر قانونی است.
  • در صورتی که قسمتی از دیواره های ساختمان برخلاف قوانین ثبت شده در شهرداری، جا به جا شوند و یا تغییراتی در آن ها ایجاد شود، مالک ساختمان وظیفه دارد که برای گرفتن مجوز از مراکز مربوطه، اقدام کند.

تعمیرات ساختمان با مجوز

مدارک مورد نیاز برای گرفتن مجوز تعمیرات ساختمان و خانه

همانطور که در مطلب بالا برای شما توضیح دادیم برای اینکه  تعمیرات ساختمان و خانه خود را مطابق قانون و بدون هیچ مشکلی پیش ببرید لازم است که برای انجام برخی از تعمیرات ساختمان و خانه مجوز لازم را از مراکز مربوطه بگیرید.

سوالی که ممکن است برای شما و یا هر شخص دیگری پیش آید این است که برای گرفتن مجوز تعمیرات ساختمان و خانه از شهرداری چه مدارکی را باید با خود به همراه داشته باشیم. جهت گرفتن مجوز، در اولین قدم، مالک ساختمان باید فرم جواز تعمیرات ساختمان و خانه را دریافت کند و برای تشکیل پرونده اقدام کند.

در دومین قدم، باید اصل و کپی سند مالکیت ساختمان و یا خانه را به همراه سرقفلی در صورتی که مالک ساختمان سرقفلی داشته باشد، کپی بنچاق، کپی کارت ملی یا کپی مالک ساختمان و یا سر قفل دار، جوابیه آتش نشانی، جوابیه بیمه و همچنین در صورتی که ساختمان مورد نظر دچار فرسودگی، ترک خوردگی و خرابی باشد، نیاز گرفتن به مجوز تعمیرات توسط کارشناس و تایید توسط مسئول واحد فنی و همچنین مجوز سازمان میراث فرهنگی نیز می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل داغ شدن آب لباسشویی چیست ؟

یکی دیگر از نکته های مهمی که هنگام گرفتن مجوز از شهرداری باید به آن دقت و توجه کافی را داشته باشید، این است که، مدارکی را که در بالا ذکر کردیم مختص به زمانی می باشد که ساختمان شما نیاز به تعمیرات جزئی و کوچک داشته باشد. اما در صورتی که ساختمان و خانه شما نیاز به تعمیرات کلی داشته باشد، لازم است که هنگامی که مالک ساختمان و یا خانه، برای گرفتن مجوز اقدام می کنند، علاوه بر به همراه داشتن مدارکی که در بالا ذکر شده است، گرفتن فرم تعهد کارفرما و گواهی استحکام ساختمان و خانه را نیز لازم و ضروری می باشد.

مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز تعمیرات

مراحل کلی جهت گرفتن مجوز تعمیرات ساختمان و خانه از شهرداری

  • در اولین مرحله فرم درخواست تعمیرات را از شهرداری بگیرید.
  • فرستادن دستور بازدید به واسطه مسئول شهرسازی
  • سپس دستور را در دبیرخانه ثبت کنید
  • در چهارمین مرحله از گرفتن مجوز تعمیرات ساختمان مالک ساختمان باید جهت تایید واحد بایگانی، به بایگانی مراجعه کند.
  • تبصره: در صورتی که محل مورد نظر پرونده نداشته باشد پس از بازدید و صادر کردن دستور مسئول شهرسازی، پرونده در بایگانی تشکیل می شود.
  • مالک ساختمان باید برای بازدید از ساختمان و یا خانه خود از قسمت بازدید نوبت بگیرد ( اطلاعات )
  • مالک ساختمان باید در ساعت ۷ صبح روز بازدید در واحد شهرسازی منطقه حضور داشته باشد و ساعت بازدید را توسط مامور فنی منطقه، تعیین کند.
  • مالک ساختمان و خانه یا نماینده آن باید در محل بازدید حضور داشته باشند.
  • گزارش مامور بازدید بر ظهر فرم درخواست
  • بررسی کردن گزارش توسط مسئول شهرسازی و در صورتی که مانعی وجود نداشت از کلیه جهات کاربری، گذربندی ،… دستور بررسی
  • کنترل کردن عوارض
  • صدور کردن مجوز اجازه تعمیرات ساختمان و خانه توسط مسئول شهرسازی
  • مراجعه کردن به بخش تشکیل پرنده و همچنین تهیه کردن پیش نویس پروانه تعمیرات و تایپ کردن آن
  • فیش عوارض کسب سال جاری در همه ی مراحل ۱۱ گانه می باشد.
  • امضاء کردن محاسب ، مسئول شهرسازی، معاون مالی و اداری
  • فرستادن پروانه تعمیرات ( مهر و شماره ) توسط واحد دبیرخانه
  • آخرین مرحله از گرفتن مجوز تعمیرات ساختمان و خانه، واگذار کردن پرونده به بایگانی توسط مال می باشد.

نکته ای که  باید به آن توجه کنید این می باشد که پروانه یا مجوز تعمیرات ساختمان و خانه دارای مدت اعتبار خاصی نمی باشد و شما تا هرچند وقت که بخواهید و نیاز داشته باشید، می توانید از آن استفاده کنید و اقدام به تعمیرات ساختمان و خانه خود کنید.

نتیجه گیری کلی

در مورد در یافت مجوز تعمیرات ساختمان و خانه از شهرداری در این مطلب از سایت ایبک مواردی را ذکر کردیم. این موارد می تواند تا حد زیادی شبهات شما را برطرف کند. این مقاله با توجه به تمامی قوانین و مقررات ساختمانی رایج کشور نوشته شده است. امیدواریم تا حد زیادی به شما خواننده عزیز در زمینه دریافت مجوز تعمیرات ساختمان و خانه یاری رسانده باشیم.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

مجوز تعمیرات و بازسازی ساختمان و خانه چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای برای آشنایی با مجوز تعمیرات و بازسازی ساختمان و خانه

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا