آشپزی

راهنمای خرید قالب کیک | معرفی انواع قالب کیک

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

کیک و شیرینی پختن همیشه می‌ تواند یکی از لذت بخش‌ ترین امور برای بانوان و یا آقایان محسوب شود. همه افراد خانواده به خوردن شیرینی جات علاقه دارند و به همین خاطر معمولاً خانم خانه دست به کار می‌ شود تا بتواند یک کیک خوشمزه برای خانواده خود فراهم کند. لازمه طبخ شیرینی و یا کیک با کیفیت داشتن متریال مرغوب بر طبق دستور تهیه می‌ باشد اما در همه این‌ ها وجود یک قالب نچسب و با کیفیت از اصلی‌ ترین مواردی است که به هنگام پخت کیک باید به آن توجه نمایید. قالب‌ های مختلفی برای پختن کیک وجود دارد که هر کدام از آنها دارای ویژگی، مزایا و معایب خاص خودشان می‌ باشند. ممکن است تنوع زیاد در قالب کیک شما را دچار سردرگمی کرده و کار را برایتان سخت کند اما چنانچه با انواع قالب کیک آشنا شوید و ویژگی‌ های آنها را بدانید بهتر می‌ توانید انتخاب کنید.

قالب کیک چیست؟

به علت جنس خاصی که در قالب‌ ها به کار رفته است و همچنین به دلیل ظاهر خاص و زیبایی که این قالب‌ ها دارند می‌ توانند باعث شکل دهی به کیک‌ ها و شیرینی‌ ها شود. معمولا از قالب‌ های شکل‌ دار بیشتر برای تهیه کیک، ژله، بستنی و یا غذاهایی مانند برنج استفاده می‌ شود. استفاده کردن از قالب برای شکل دادن به مواد غذایی سابقه بسیار طولانی دارد. بقایای ظروف کشف شده از زمان بابلی ها که به شکل ماهی و یا دیگر حیوانات بوده گواه این موضوع می‌ باشد. منظور از قالب کیک ظرف‌ های مربعی شکل، دایره‌ ای، شش ضلعی، بیضی و … می‌ باشد و به علت قابلیت نچسب بودن از چسبیدن کیک یا دیگر مواد غذایی به آنها جلوگیری خواهد شد و ظاهر آنها هیچ تغییری نخواهد کرد.

انواع مختلف قالب کیک بر اساس جنس آنها

مهمترین و اصلی‌ ترین موضوع در انتخاب قالب توجه به جنس آن می‌ باشد. اگر جنس قالب خوب باشد نتیجه بهتری می‌ توانید از روند پخت کیک بگیرید.راهنمای خرید قالب کیک | معرفی انواع قالب کیک در ادامه مطلب ۵ جنس گوناگون از قالب‌ های کیک را که بیشتر مورد استفاده قرار گرفته را بیان می‌ کنیم.

قالب کیک آلومینیومی

یکی از قالب های کیک جنس آلومینیومی می‌ باشد که در شکل‌ ها و طرح‌ های متفاوت به بازار عرضه شده‌ اند. این قالب‌ ها معمولاً گرما را خیلی خوب انتقال می‌ دهند و به همین خاطر کیک خیلی سریع می‌ پزد ولی سطح براق آنها موجب بازتاب گرما شده و از برشته شدن و قهوه‌ای شدن کیک جلوگیری می‌ نماید. اگر می‌ خواهید قالب آلومینیومی بخرید بهتر است قالب‌ های سنگین‌ تر را انتخاب کنید تا کیک شما بهتر بپزد. اگر چه قالب‌ های سبک دارای قیمت کمتری می‌ باشند ولی خیلی سریع داغ شده و ممکن است که اطراف کیک شما بسوزد ولی وسط آن هنوز نپخته باقی بماند. بهتر است که داخل قالب آلومینیومی مواد اسیدی نریزید زیرا با آلومینیوم واکنش نشان داده و مواد مضر به کیک وارد می‌ شود. بنابراین از پختن کیک‌ هایی که دارای آبمیوه‌ های اسیدی مثل پرتقال می‌ باشند داخل قالب آلومینیومی خودداری کنید. قالب آلومینیومی بسیار مقاوم بوده و به هیچ عنوان زنگ نمی‌ زند و مدت‌ های طولانی می‌ توانید از آن استفاده نمایید. این قالب‌ ها ارزان قیمت هستند و برای درست کردن انواع ژله هم مناسب می‌ باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش آماده کردن نوشیدنی های خانگی با قهوه ساز، مخلوط کن، آبمیوه گیری و...

قالب کیک روکش شده

اگر آلومینیوم بر طبق فرایند الکتروشیمیایی سخت شود، لایه بیرونی آن حالت ضد زنگ، ضد خش و نچسب به خود می‌ گیرد. به هنگام استفاده کردن از این قالب‌ ها باید مراقب باشید که سیم ظرفشویی یا چاقو روی آن کشیده نشود زیرا اگر سطح آن آسیب ببیند می‌ تواند مواد مضر به کیک شما وارد شود. این نوع از قالب‌ ها گرما را بسیار سریع انتقال داده بنابراین زمان پخت کیک خیلی کم می‌ شود. دقت کنید که این قالب نباید داخل ماشین ظرفشویی شسته شود و برای شست و شوی آن می‌ توانید از آب گرم و اسکاچ استفاده کنید.

قالب کیک شیشه‌ ای

پیرکس‌ یا قالب کیک شیشه‌ ای از سالم‌ ترین قالب‌ های کیک می‌ باشند که به شکل‌ های مربعی، دایره‌ ای، مستطیلی در بازار وجود دارند. این قالب‌ ها با مواد اسیدی هیچ واکنشی نشان نمی‌ دهند و سالم‌ ترین ظروف برای پخت کیک می‌ باشند.راهنمای خرید قالب کیک | معرفی انواع قالب کیک فقط بهتر است دقت کنید که درجه دمای فر را باید ۱۰ درجه از میزان گفته شده کمتر قرار دهید تا کیک داخل این ظروف بهتر بپزد و فراموش نکنید که حتماً باید از کاغذ روغنی هم استفاده کنید.

  • ابتدا قالب را چرب کرده و کاغذ روغنی را درون آن قرار دهید.
  • پس از آن روی کاغذ آرد پاشی کنید و مواد کیک را داخل آن بریزید.

قالب کیک تفلون یا نچسب

جنس این قالب‌ ها معمولاً از استیل یا آلومینیوم می‌ باشد و لایه نچسبی بر روی آن کشیده می‌ شود که همین موضوع باعث خواهد شد کیک به آسانی از قالب جدا گردد. رنگ تیره‌ ای که این قالب‌ ها دارند موجب می‌ شود که گرما به خوبی جذب شده و کیک بپزد. برای آنکه اطراف کیک شما خشک نشود می‌ توانید دمای فر و همچنین زمان پخت را کمتر کنید. هنگام شستن این قالب و جدا کردن کیک دقت کنید که از اجسام نوک تیز استفاده نکنید زیرا می‌ تواند به لایه نچسب آسیب وارد کرده و حالت اصلی خود را از دست بدهد. معمولا قیمت این قالب‌ ها از قالب‌ های آلومینیومی بیشتر است.

قالب کیک سیلیکونی

قالب‌ های سیلیکونی از جنس قابل انعطاف می‌ باشند و تا دمای منفی ۴۰ و مثبت ۵۸۰ درجه مقاومت دارند. این قالب‌ ها را می‌ توان در فریزر، فر و مایکروویو قرار داد. بیشتر از این قالب‌ ها در تهیه کیک‌ های یخچالی و دسر استفاده می‌ شود. هنگام انتخاب این قالب‌ ها به جنس با کیفیت و خوب آن توجه کنید زیرا اگر جنس قالب مرغوب نباشد با اندکی حرارت رنگ آن تغییر کرده و بوی بدی می‌ گیرد. قالب سیلیکونی معمولاً برای ژله مناسب می‌ باشد همچنین دارای طرح‌ های زیبا و متنوعی هم است.

انواع قالب کیک بر اساس شکل

قالب‌ ها را بر اساس شکل آنها نیز می‌ توان دسته‌ بندی کرد. مدل های متنوع و زیبایی از قالب‌ ها در بازار وجود دارد که شما می‌ توانید بر اساس سلیقه خود آنها را انتخاب نمایید. در ادامه مطلب انواع مختلف قالب را بر اساس ویژگی‌ های ظاهری و شکل آنها بررسی می‌ کنیم.

  • قالب ساده
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر دستگاه صنعتی مرغ سوخاری(هنی پنی)

این قالب‌ ها معمولاً دارای شکل‌ های دایره‌ ای، مربعی، مستطیلی بوده و سطح صافی دارند و برای پختن انواع مختلف کیک از آنها استفاده می‌ شود. این قالب‌ ها به علت سطح صاف و یکدستی که دارند بیرون آوردن کیک در آنها راحت می‌ باشد. قالب‌ های ساده می‌ توانند از جنس آلومینیومی، سیلیکونی و نچسب باشد.

  • قالب‌ های کمربندی

در بیشتر اوقات قالب‌ های کمربندی از جنس نچسب می‌ باشند و در شکل‌ های دایره‌ای و قلبی به بازار ارائه شده‌ اند. یکی از مزایای این قالب‌ ها این است که به راحتی با یک گیره باز شده و می‌ توان خیلی آسان کیک را از قالب بیرون آورد. این نوع از کیک‌ ها برای انواع کیک خیس، چاکلت موس، چیز کیک و … مناسب می‌ باشد. فقط لازم است به این نکته دقت نمایید که کناره‌ های قالب ممکن است نشتی کند. بنابراین مایه کیک شما نباید خیلی رقیق باشد. غلظت مواد باید طوری باشد تا درزهای قالب پر شده و مواد نشت نکند.

  • قالب شیفون‌ دار یا میان تهی

یکی دیگر از قالب‌ ها که به صورت ساده و طرح‌ دار وجود دارند در وسط آنها یک قسمت میان تهی مخروطی شکل وجود دارد. این مخروط موجب می‌ شود گرما به داخل کیک شما رسیده و کیک شما خیلی سریع‌ تر بپزد. علاوه بر آن به علت آنکه گرما به صورت یکنواخت به همه نقاط منتقل می شود باعث بهتر پخته شدن کیک و پف کردن آن می گردد.

  • قالب‌ های طرح‌ دار

یکی دیگر از انواع قالب‌ ها نوع طرح‌ دار می‌ باشد که در جنس‌ های مختلف و به صورت میان تهی و یکدست در بازار وجود دارد. چنانچه می‌ خواهید کیک‌ های طرح‌ دار درست کنید بهتر است قالب شما جنس نچسب باشد زیرا بیرون آوردن کیک از این مدل قالب‌ ها بسیار سخت است ولی قالب نچسب می‌ تواند کار شما را آسان کند. چنانچه قالب شما جنس آلومینیومی داشته باشد حتماً باید پیش از ریختن مواد آن را آرد پاشی و چرب کنید.

نکات مهم پیش از خرید قالب

  • قبل از خرید قالب کیک حتماً باید به جنس بدنه آن دقت کنید.
  • بهتر است قالب‌ هایی انتخاب کنید که بدنه آنها نچسب باشد.

راهنمای خرید قالب کیک | معرفی انواع قالب کیک

  • حتماً قبل از خرید قالب به اندازه و طرح آن دقت کنید.
  • چنانچه دوست دارید کیکی درست کنید که ارتفاع بلندی داشته باشد حتماً باید به ارتفاع قالب هم دقت نمایید.
  • می‌ توانید برای بیرون آوردن آسان‌ تر کیک از قالب‌ های کمربندی استفاده کنید.
  • قالبی انتخاب کنید که شستن آن آسان باشد و بتوانید آن را داخل ماشین ظرفشویی قرار دهید.
  • به قیمت قالب کیک هم دقت کنید و بر اساس بودجه خود اقدام به خرید نمایید.

سخن پایانی

برای پختن کیک‌ های مختلف قالب های زیادی وجود دارد که هر کدام از آنها طرح های زیبا و متنوعی دارند. در این مقاله از مجله ایبک به معرفی چند قالب مختلف پرداختیم و دسته بندی آنها را بر اساس جنس، اندازه و شکل بیان نمودیم. با انتخاب یک قالب مناسب می توانید کیکی خوشمزه و جذاب برای خانواده آماده کرده و در کنار آنها از خوردن کیک لذت ببرید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

راهنمای خرید قالب کیک

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راهنمای خرید قالب کیک، معرفی انواع قالب کیک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا