تعمیرات سرمایش گرمایش

راهنمای خرید پنکه سقفی | انواع مختلف پنکه سقفی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

با رسیدن فصل تابستان بیشتر افراد در تکاپوی خرید وسیله سرمایشی برای خانه یا محل کار خود می‌ باشند که یکی از این وسایل سرمایشی پنکه است که در انواع مختلف رومیزی، دیواری، ایستاده و سقفی تولید شده است. روزهایی که هوا خیلی گرم است و اوج بار مصرف برق می باشد روشن نمودن کولر گازی و آبی که بسیار پر مصرف هستند مقرون به صرفه نبوده و ممکن است حتی به وسایل سرمایشی آسیب وارد کند. در این موارد می‌ توان از پنکه‌ های سقفی استفاده کرد. پنکه سقفی نسبت به دیگر پنکه‌ ها دارای مزایای خاصی می‌ باشد و در واقع انتخاب خوبی برای روزهای گرم تابستان است.

پنکه سقفی چیست؟

پنکه سقفی که در انگلیسی به آن Ceiling fan گفته می‌ شود یک فن مکانیکی بوده که کارکرد آن با برق است، در سقف اتاق و یا … نصب می‌ شود و به خنک کردن محیط می‌ پردازد. حرکت کردن پنکه سقفی به شکل دورانی است. از این نوع پنکه‌ ها در مناطقی که بهره بردن از کولر آبی به علت کمبود آب میسر نمی‌ باشد می‌ توان استفاده کرد.

ساختار پنکه سقفی چگونه است؟

پنکه سقفی چند پره و یک موتور خازن‌ دار تک فاز دارد. موتور پنکه از آرمیچر یا سیم پیچ درست شده و در بین قطب‌ های آن آهنربا قرار می‌ گیرد. زمانی که پنکه سقفی روشن می‌ شود جریان برق از این آرمیچر عبور کرده و آن را وادار به چرخش می‌ کند. دو حلقه فلزی روی دو سر آرمیچر وجود دارد که بر روی هر کدام از آنها یک تیغه کربن هم قرار داده شده است.راهنمای خرید پنکه سقفی | انواع مختلف پنکه سقفی جریان الکتریسیته از طریق این تیغه‌ های کربنی به سیم پیچ انتقال داده می‌ شود. یک محور فلزی هم به سیم پیچ وصل شده است و طرف دیگر محور به پره‌ های پنکه سقفی متصل شده‌ اند بنابراین وقتی شما پنکه را روشن کنید موتور می‌ چرخد و همزمان پره‌ ها هم شروع به حرکت می‌ کند.

انواع پنکه سقفی

پنکه سقفی بر اساس نحوه کارکرد و شکل ظاهری به سه دسته تقسیم بندی می‌ شود. مدل‌ های مختلف دارای عملکرد و کارایی مشابهی هستند و تنها تفاوت آنها شکل ظاهری و فناوری به کار رفته در آنها می‌ باشد. در ادامه مطلب مدل‌ های مختلفی از پنکه سقفی را به شما کاربران عزیز معرفی خواهیم نمود.

پنکه سقفی ساده

پنکه سقفی ساده از گذشته تا به امروز مورد استفاده بسیاری از افراد قرار می‌ گرفته و با دارا بودن چند پره و همچنین یک موتور خازن‌ دار تک فاز بر روی سقف نصب می‌ گردد. چرخش و تنظیم سرعت پنکه سقفی ساده به کمک پیچ گردنی که بر روی دیوار نصب شده است امکان‌ پذیر می‌ باشد. به وسیله این پیچ می‌ توان جهت چرخش پره‌ های پنکه سقفی را به شکل ساعتگرد و یا پاد ساعتگرد تنظیم نمود. علاوه بر آن می‌ توان سرعت چرخش پره‌ ها را در پنکه سقفی از کندترین شکل ممکن تا سریع‌ ترین حالت تنظیم کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل نچرخیدن پره و ایجاد صدای پنکه سقفی

پنکه سقفی لوستری

امروزه پنکه‌ های لوستری سقفی بسیار بین افراد محبوب شده‌ اند و استفاده کردن از آن موجب شده که با یک تیر دو نشان بزنند و هم لوستر داشته باشند و هم از پنکه بهره ببرند. در این نوع از پنکه‌ ها طراحی طوری صورت گرفته که با چراغ‌ شکل لوستری بسیار زیبایی ایجاد نموده اند. این چراغ‌ ها در قسمت پایینی پنکه نصب گردیده است و نور کافی را در محیط ایجاد می‌ کند.

پنکه سقفی ریموت‌ دار

یکی دیگر از انواع مختلف پنکه سقفی نوع ریموت‌ دار آن می‌ باشد. این نوع از پنکه‌ ها دارای کنترل مخصوصی هستند و به راحتی می‌ توان باد پنکه را با ریموت تنظیم کرد و همین موضوع باعث شده که این پنکه‌ ها از مدل های منحصر به فرد باشند. خرید یک پنکه سقفی مدل ریموت‌ دار می‌ تواند گزینه مناسبی باشد زیرا تکنولوژی پیشرفته‌ ای دارد و از مدل‌ های قبلی بهتر است.راهنمای خرید پنکه سقفی | انواع مختلف پنکه سقفی اگر چه اجزای تشکیل دهنده و شکل ظاهری آن شبیه پنکه سقفی ساده می‌ باشد ولی مجهز بودن آن به ریموت کنترل آن را خاص کرده است. با ریموت کنترل پنکه سقفی می‌ توانید جهش و سرعت چرخش پره‌ ها را از راه دور تنظیم کنید.

نکاتی که برای خرید یک پنکه سقفی خوب باید رعایت نمایید

هنگام خریداری کردن یک پنکه سقفی فقط توجه به برند و مارک آن مهم نیست بلکه لازم است در کنار آن نکاتی مهم هم رعایت کنید. از سازندگان پنکه‌ های سقفی می‌ توانیم به برندهایی مانند سیماران، استار، ارشیا، پاناسونیک، لونا، جیپاس و … اشاره کنیم. در ادامه نکاتی در رابطه با خرید پنکه سقفی بیان می‌ کنیم.

قابلیت گرمایش و سرمایش در پنکه سقفی

امروزه نمونه‌ های مختلفی از پنکه سقفی به بازار وارد شده که هم می‌ توانند در فصل سرد کار آمد باشند و هم در فصل گرم. بنابراین هنگام خرید یک پنکه سقفی به این نکته توجه کنید و نوع مصرف را مشخص نمایید. چنانچه آن را برای روزهای سرد هم می‌ خواهید بهتر است به سراغ پنکه بروید که قابلیت سرمایش و گرمایش را همزمان داشته باشد.

طراحی پنکه سقفی

بعضی از پنکه‌ های سقفی طوری طراحی شده‌ اند که برای فضاهای باز مناسب هستند و بعضی از آنها هم برای فضاهای بسته کوچک و بزرگ طراحی شده‌ اند. بنابراین حتماً به این نکته توجه کنید و آن را مد نظر قرار دهید زیرا مدل‌ های پنکه‌ ها با یکدیگر متفاوت می‌ باشند.

ضمانت و گارانتی پنکه سقفی

برای خرید یک پنکه سقفی بهتر است به سراغ مدل‌ هایی بروید که ضمانت و گارانتی داشته باشند و علاوه بر آن خدمات پس از فروش خوبی هم ارائه دهند زیرا پنکه‌ هایی که دارای کیفیت بالایی هستند معمولاً گارانتی و ضمانت معتبر هم دارند. قطعاً بهترین برند پنکه سقفی دارای خدمات پس از فروش و گارانتی معتبر هم می‌ باشد.

اندازه و ابعاد پنکه سقفی

یکی دیگر از موارد بسیار مهم در خرید پنکه سقفی توجه به اندازه و ابعاد دستگاه می‌ باشد. برای این موضوع باید به دو مورد از قطعات پنکه توجه کنید. قطعات اتصال و تیغه‌های فن. معمولاً پنکه‌ های سقفی دارای ۳، ۴ و یا ۵ تیغه می‌ باشند. هدف اصلی پنکه‌ های سقفی تنظیم دما و گردش هوا در اتاق می‌ باشد بنابراین مهم است که به اندازه و ابعاد آن توجه کنید و آن را متناسب با اندازه اتاق خود خریداری نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  طریقه لوله کشی و نصب منبع انبساط | تعویض و تعمیر منبع انبساط

قابلیت شست و شو

به علت آنکه پنکه‌ های سقفی دارای پره‌ می باشند شست و شوی آنها معمولا کمی متفاوت است و گاهی اوقات ممکن است مشکل ساز هم شود. به عنوان مثال چنانچه پنکه سقفی حالت مشبک داشته باشد لازم است که شبکه‌ های آن قابلیت جدا شدن داشته باشند تا بتوانید به راحتی آنها را تمیز کنید.

قیمت پنکه سقفی

از دیگر موارد مهمی که حتماً باید به آن توجه کنید دقت به قیمت پنکه می‌ باشد. معمولا پنکه‌ های سقفی که ویژگی‌ ها و قابلیت‌ های خاصی دارند قیمت‌ های بالاتری هم داشته و از کیفیت خوبی برخوردار می‌ باشند. بنابراین می‌ توانیم بگوییم که پنکه‌ ها قیمت‌ های متنوعی دارند و نمی‌ توانیم آنها را به صورت دقیق مشخص کنیم. ولی حتماً باید پیش از خرید پنکه سقفی بودجه خود را مشخص نموده و بر اساس آن خرید کنید.

مکان نصب پنکه سقفی

مشخص کردن مکان نصب پنکه سقفی بسیار مهم است. چنانچه می‌ خواهید آن را در اتاق نصب کنید به زیبایی طراحی آن، سقف، نوع تیغه‌ ها و شکل ظاهری توجه کنید. اگر پنکه سقفی را برای محیط‌ های باز می‌ خواهید باید به مقاومت و دوام تیغه‌ ها توجه نمایید. در فضای بیرونی معمولاً تیغه‌ ها در معرض باران و یا هوای خشک قرار دارند بنابراین باید با کیفیت بوده و مقاومت زیادی داشته و تحمل همه موارد بالا را داشته باشند.

بررسی ایمنی پنکه

بهتر است هنگام خریداری کردن پنکه سقفی ایمنی آن را هم در نظر بگیرید. پنکه سقفی که از برند نامعتبری باشد معمولا ایمنی خوبی هم ندارد بنابراین ممکن است هنگام استفاده کردن از آن با مشکلی مواجه شوید و می‌ تواند برای جان شما هم خطرآفرین باشد. بنابراین حتماً به این نکته توجه کنید و پنکه ای خریداری کنید که سطح ایمنی بالایی داشته باشد.

پنکه سقفی بدون ریموت یا ریموت‌ دار

یکی دیگر از موارد مهم هنگام خرید پنکه سقفی توجه به ریموت‌ دار بودن و یا بدون ریموت بودن این نوع دستگاه‌ ها است. راهنمای خرید پنکه سقفی | انواع مختلف پنکه سقفیاگر پنکه سقفی شما ریموت داشته باشد به راحتی می‌ توانید از راه دور به تنظیم دما و تنظیم سرعت چرخش پره‌ ها بپردازید. بنابراین این نکته می‌ تواند یکی از امتیازهای خوب برای پنکه باشد.

سروصدای پنکه سقفی

یکی دیگر از نکات بسیار حائز اهمیت توجه به سرعت و سروصدای پره‌ های پنکه است. مخصوصاً هنگام شب و زمان خوابیدن این موضوع می‌ تواند برای شما دردسرساز شود. معمولا پنکه‌ هایی که امروزه تولید می‌ شوند بدون سروصدا هستند و انرژی کمی هم مصرف می‌ کنند و سکوت و آرامش شما را به هم نمی‌ زنند و شما می‌ توانید در فضای آرام از هوای مطبوع لذت ببرید.

کلام پایانی

خرید یک پنکه سقفی می‌ تواند جایگزین بسیار خوبی برای همه فصل‌ های سال و لوازم سرمایشی پرمصرف باشد. امروزه مدل‌ های متنوعی از پنکه‌ ها طراحی و تولید شده‌ اند که در فضاهای بسته و یا محیط‌ های باز مورد استفاده قرار می‌ گیرند و از نظر مصرف انرژی نسبت به کولرهای گازی و آبی مقرون به صرفه‌ تر می‌ باشند. در این مقاله به بررسی انواع مختلف پنکه سقفی و همچنین نکاتی در مورد خرید آن پرداختیم. منتظر نظرات و پیشنهادات شما در رابطه با پنکه سقفی هستیم.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

راهنمای خرید پنکه سقفی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راهنمای خرید پنکه سقفی، انواع مختلف پنکه سقفی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا