خدمات پرستاری و مراقبتی

ایمنی کودکان در زمستان | وظایف والدین و پرستار برای ایمنی کودک در زمستان

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از وظایف مهم والدین و پرستار، ایمنی کودک در زمستان است که با رعایت کردن بعضی از تکنیک ها، به راحتی امکان پذیر می باشد. بعضی ها تصور می کنند که در زمستان باید کودک را فقط در منزل نگه داشت، تا مریض نشود. ولی این تصور کاملاً اشتباه است. با رعایت بعضی از تکنیک های مهم، می توانید ایمنی کودک را در فصل زمستان، در خانه و خارج خانه تأمین کنید.

در زمستان، فرصت های ورزشی با ارزشی منتظر اعضای خانواده است مانند اسکی، اسنوبورد و کوهنوردی؛ پس نمی توانیم در خانه مانده و منتظر بهار شویم. ولی در خارج از خانه باید محیط امنی برای اعضای خانواده مخصوصاً کودکان ایجاد کنیم. خطر تصادفات رانندگی در زمستان افزایش می یابد. در فصول سرد سال، حفظ ایمنی و همچنین حفظ سلامت جسمی و روحی از اهمیت زیادی برخوردار است. فقط کافی است شما به نکات مهمی توجه کنید تا هم به فعالیت های ورزشی و تفریحی بپردازید و هم ایمنی تان حفظ شود.

در زمستان آسیب های جسمی برای کودکان بیشتر به وجود می آید زیرا در هوای سرد فعالیت هایی مانند اسکی اسکیت سواری و… باعث می شود کودکان درگیر مشکلات جسمی شوند، ولی امروزه به کمک اسنوبورد کودکان می توانند در هوای برفی و سرد بیشتر از خانه بیرون بروند. متخصصین در اسنوبورد گزارش کردند که کودکان معمولاً در نواحی سر و گردن و شکم دچار آسیب دیدگی می شوند و یا به بیماری‌های تنفسی و آنفولانزا مبتلا می شوند.

ایمنی کودک در فصل زمستان داخل خانه

یکی از راه هایی که شما می توانید برای حفظ ایمنی کودکان انجام دهید، شستن دست کودک است. بعد از بازی کردن، آبریزش بینی، سرفه کردن جهت جلوگیری از شایع شدن ویروس ها، شستن دست می تواند اهمیت زیادی داشته باشد. اگر شما تصمیم گرفتید برای جمع کردن برف یا تفریح در هنگام بارش برف، منزل را ترک کنید، باید حتماً مراقب ایمنی و سلامت کودکان خود باشید زیرا در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی، حتی قدم زدن ساده هم می تواند در برف ایجاد مشکل کند. بچه های بزرگتر که مدرسه می روند، می توانند به دلیل قوی تر بودن، در برف روبی به والدین کمک کنند. شما می توانید به وسیله بیل های کوچک برای آنها لحظات شادی را فراهم کنید تا هم به شما کمک کرده باشند و هم از پارو کردن برف لذت ببرند. کودکان بزرگتر بهتر می توانند تشخیص دهند که چه زمانی باید به داخل خانه برگردند ولی کودکان کوچکتر توانایی تشخیص شرایط را به خوبی ندارند و احتمال دارد که سرما بخورند و یا با مشکلات جسمی دیگری روبرو شوند. پس باید والدین مراقب آنها بوده و مطمئن شوند که سرما آنها را اذیت نکرده و دستکش هایشان هم خشک است.

پوشش مناسب برای کودکان در فصل زمستان

در صورتی که در زمستان می خواهید کودک را به بیرون از خانه ببرید، حتماً باید برای او پوشش مناسبی انتخاب کرده تا گرم و ایمن باشد. قبل از اینکه کودک از خانه خارج شود، بهتر است یک نوشیدنی گرم و یا میان وعده به او بدهید. این کار می‌تواند برای بدن کودک، انرژی لازم را فراهم کند. توصیه می کنیم به صورت کودکان، کرم ضد آفتاب بزنید تا از پوست آن ها محافظت کند. شاید به نظرتان عجیب بیاید ولی زمستان می تواند باعث آفتاب سوختگی شدید شود، زیرا برف ۸۵ درصد از اشعه ماوراء بنفش نور خورشید را منعکس کرده و باعث آفتاب سوختگی شدید در بزرگسالان و همچنین کودکان می شود. برای ایمنی کودک خود در زمستان حتماً باید لباس‌های گرم به کودک بپوشانید. شاید پوشیدن لباس نازک بهتر از پوشیدن یک لباس ضخیم باشد زیرا اگر یکی از لایه های لباس به وسیله باران و یا برف خیس شود، کودک آن را از بدن خارج کرده و لباس های زیر، گرم می ماند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نکات مهم برای کاهش خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد

در فصل زمستان لباس های نخی به کودک نپوشانید زیرا او را گرم نمی‌کند. بهترین گزینه در این زمان لباس پشمی می باشد. ژاکت و شلوار ضد آب برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به لباس ها زیرین، انتخابی عالی برای کودکان می باشد. بهتر است به جوراب و چکمه کودک حواستان باشد، باید جوراب و چکمه مناسب باشد تا پای کودک را خشک و گرم نگه دارد. استفاده از کلاه در فصل سرد زمستان برای کودکان ضروری است تا از گوش و سر آنها محافظت کند.

برای ایمنی کودکان در فصل زمستان در خارج از خانه، زمان معینی را نمی توان برای کودک تعیین کرد تا بیرون برود، ولی به هر حال اگر هوا خیلی سرد بود، حتماً باید کودک به منزل برگردد. ممکن است کودک تمایلی به ترک برف‌ بازی نداشته باشد پس باید از دستکش های کمکی استفاده کرده و یا دست ها را در جیب بکنند تا گرم شوند.

کودکان در زمستان ایمنی کودکان در فعالیت گروهی

ممکن است کودک شما تصمیم بگیرد که برای برف بازی، روی تپه های برفی برود. باید حتماً از ایمنی مکان مورد نظر اطمینان پیدا کنید. اما نکته مناسب برای برف بازی کودک این است که نباید مکان مورد نظر، از درخت پوشیده بوده و یا شیب دار باشد. در این صورت نمی تواند مکان خوب و مناسبی برای سورتمه سواری کودک باشد. باید مراقب اماکن نزدیک جاده و یا تپه هایی که دارای صخره هستند، باشید. ممکن است کودک در اثر لیز خوردن دچار آسیب دیدگی و یا شکستگی شود. پس عاقلانه است که حتماً برای حفظ ایمنی کودکان خود در فصل زمستان، بر بازی های آنها نظارت کنید. می توانید برای جلوگیری از آسیب دیدگی، از کلاه ایمنی برای کودک خود استفاده کنید.

ورزش اسکیت و هاکی روی یخ یکی از فعالیت های لذت بخش برای کودکان در هوای سرد زمستان است ولی حتماً باید نکات ایمنی در آنها رعایت شود زیرا باید مطمئن شوید کودکتان از کلاه ایمنی، مچ بند، عینک محافظ و حفاظ های دیگر استفاده می کند تا در ورزش زمستانی آسیب نبیند.

در هنگام آسیب دیدگی کودکان چه نکاتی را باید انجام دهیم؟

معمولاً کودکان در فصل زمستان در معرض سرمازدگی و یخ زدگی قرار می گیرند. برای جلوگیری از بروز این مشکل بهتر است حتماً لباس گرم به کودک بپوشانید و از زیاد ماندن کودک در سرما جلوگیری کنید. یکی از علائم سرمازدگی در کودک، قرمزی و بی حس شدن پوست کودک است. وقتی کودک را داخل منزل می‌آورید، حتماً لباس های خیس را از تن کودک بیرون بیاورید زیرا لباس خیس، گرمای بدن کودک شما را جذب می کند. بهتر است بدن کودک را در آب گرم غوطه ور کنید تا زمانی که کودک احساس گرما کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نیازهای فرد سالمند و نحوه برطرف کردن آنها توسط پرستار | نیازهای روحی و جسمی فرد سالمند

معمولاً یخ زدگی و سرمازدگی بیشتر در گونه، بینی، گوش و انگشتان دست و پا رخ می دهد. این نواحی بیشتر از نواحی دیگر در معرض سرما قرار دارند و در صورت یخ زدگی و سرمازدگی معمولاً به شکل خاکستری، زرد و یا سفید می شود. اگر متوجه شدید که قسمتی از بدن کودک شما دچار سرمازدگی شده، بهتر است حتماً او را به بیمارستان برسانید. اگر برای تعطیلات در فصل زمستان به مسافرت می روید، جهت ایمنی حتماً به همراه خود جعبه کمک های اولیه، دستکش و پتوی اضافه در ماشین داشته باشید.

نحوه زندگی صحیح، برای افزایش ایمنی در کودکان

سیستم ایمنی کودک به صورت کامل تکامل پیدا نکرده است ولی به مرور زمان می تواند با بیماری ها مبارزه کند. اگر کودک شما شیوه زندگی سالمی داشته باشد، مطمئناً بدن او در مقابل بیماری ها ایمنی بیشتری پیدا می‌کند. شما باید تمام کارهایی را که می توانید انجام دهید، تا بدن کودک خود را قوی کرده و از ویروس ها و میکروب های مزاحم آنها را محافظت کنید. برای شیوه زندگی بهتر به موارد زیر توجه کنید:

۱- از سبزیجات و میوه بیشتری استفاده کنید.

دقت داشته باشید که استفاده از غذاهایی مانند پیتزا، سوسیس، کالباس و غذاهایی که می تواند سبک زندگی ناسالم را به کودک شما بیاموزد، برای کودک مناسب نیست. از کودکی به جای آشنا کردن کودک با مواد غذایی ناسالم، او را با سبزیجات و میوه ها آشنا کنید، تا ذائقه غذایی کودک به سمت میوه و سبزی متمایل شود. حتماً در رژیم غذایی کودک از میوه های فصلی مثل توت فرنگی، پرتقال، میوه های که سرشار از ویتامین C هستند، استفاده کنید تا سیستم ایمنی بدن کودک، قوی تر شده و کمتر دچار بیماری شود.

۲- خواب کافی

خواب کافی می‌تواند باعث قوی شدن سطح ایمنی بدن کودک شود. باید کودک خود را با خواب مناسب و به موقع آشنا کنید. خواب کم باعث می شود کودک بیشتر دچار سرماخوردگی شود. اگر کودک با سرماخوردگی روبرو شد، می توانید به وسیله روغن های اسطوخودوس، رزماری و اکالیپتوس بدن او را ماساژ داده تا با مرطوب شدن بدن، کودک آرام شود و البته رایحه این روغن ها، باعث خواب آرام و آرامش کودک خواهد شد.

۳- تغذیه به وسیله شیر مادر

بهتر است کودک با شیر مادر تغذیه کند زیرا شیر مادر بهترین غذا برای کودک است. شیر مادر، نه تنها تمام مواد مغذی را برای فرزند شما مهیا می کند، بلکه کودک را از مبتلا شدن به انواع بیماری ها هم محافظت خواهد کرد.

کودکان در زمستان ۴- ترک سیگار

اگر شما هم سیگار مصرف می کنید، باید بدانید که دود سیگار برای کودکان بسیار مضر است زیرا دارای ۴۰۰۰ سم مختلف می باشد. بدن کودک دارای سیستم سم زدایی نابالغی است و به این دلیل، دود سیگار می تواند به راحتی وارد بدن شده و باعث عفونت، برونشیت، آسم و حتی سندروم مرگ ناگهانی نوزاد شود. دود سیگار تأثیر منفی در رشد طبیعی کودک می گذارد و به همین دلیل باید در حد امکان او را از دود سیگار دور نگه دارید.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

ایمنی کودکان در زمستان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

ایمنی کودکان در زمستان | وظایف والدین و پرستار برای ایمنی کودک در زمستان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا