پزشکی

تفاوت کرونا و آنفولانزا چیست | نحوه تشخیص کرونا و آنفولانزا

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

با فرارسیدن فصل آنفولانزا مردم نگران هستند تا به کرونا مبتلا نشده باشند و معمولاً تشخیص آنفولانزا و کرونا برای آنها مشکل است. بدن درد و سرفه جزو علائمی هستند که بین آنفولانزا، ویروس کرونا، آلرژی و سرماخوردگی مشترک هستند. معمولاً هشت درصد از مردم جهان به آنفلوآنزا مبتلا می شوند و در هنگام شیوع بیماری کرونا، تشخیص این دو کمی مشکل است. به دلیل شرایط موجود در تمام جهان و ابتلاء مردم به کرونا، باید با تفاوت های آنفولانزا و کرونا آشنا باشید تا بتوانید به راحتی این دو را از هم تشخیص دهید.

تفاوت کرونا با آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا و کرونا فرق های زیادی با یکدیگر دارند. شاید مثبت بودن تست کرونا، بتواند شما را از آلوده بودن به این ویروس آگاه کند ولی هیچگاه منفی بودن آزمایش نمی تواند دلیل بر مبتلا نبودن به این بیماری باشد. گاهی ممکن است جواب آزمایش کرونا به طور کاذب منفی را نشان بدهد ولی انجام تست های PCR منفی که لااقل ۲۴ ساعت با یکدیگر فاصله داشته باشند، می‌تواند نشان دهنده منفی بودن تست کرونا باشد.

عوامل بیماری زا

آنفولانزا و کرونا به وسیله ویروس های متفاوتی در بدن فرد ایجاد می شوند. کرونا به وسیله ویروس کرونا به اسم SARS_COV_2 در بدن فرد ایجاد می شود ولی آنفولانزا به وسیله ویروس آنفولانزا در بدن ایجاد خواهد شد. علائم کرونا معمولاً بین ۲ تا ۱۴ روز بعد از وارد شدن ویروس در بدن شخص ظاهر خواهد شد ولی علائم آنفولانزا بین ۱ تا ۴ روز بعد از اینکه فرد با ویروس مواجه می شود، در بدن او ظاهر می شود. علائم کرونا و آنفولانزا با یکدیگر تفاوت زیادی دارند که شما را با آن آشنا خواهیم کرد.

علائم بیماری

علائم آنفولانزا و کرونا به یکدیگر بسیار شبیه هستند ولی نشانه هایی در این دو بیماری وجود دارد که شما می توانید آنها را به راحتی از یکدیگر تشخیص دهید. افرادی که به کرونا مبتلا شدند، ناگهان حس بویایی شان را از دست می دهند، البته این از دست دادن حس بویایی به دلیل گرفتگی بینی نیست، ممکن است این افراد بوهای بسیار شدید مثل قهوه و پیاز را هم احساس نکنند، البته این در تمام افراد مبتلا به کرونا، یکسان نبوده و ممکن است گاهی بعضی از افراد با این مشکل روبرو نشوند ولی طبق مطالعات انجام شده حدود ۸۷ درصد بیماران کرونایی، حس بویایی خود را از دست داده و به کربویی دچار می شوند.

دستگاه پالس اکسی متری می‌تواند اکسیژن خون فرد را اندازه بگیرد. افرادی که به کرونا مبتلا شده اند اکسیژن خونشان معمولاً زیر ۹۲ درصد را نشان می دهد. علاوه بر این مواردی که نام بردیم، ضایعات پوستی هم در بیماران مبتلا به کرونا دیده می‌شود که در افراد مبتلا به آنفولانزا این علائم وجود ندارد.

علائمی مانند احتقان، آبریزش بینی، درد معده، اسهال، استفراغ، گلودرد و.. هم وجود دارد که البته زیاد شایع نیستند و بعضی از افراد کرونایی به این علائم روبه رو خواهند شد. خارش و قرمزی چشم ها و یا قرمزی انگشتان دست و حتی تاول زدن انگشتان پا، می تواند از علائم مهم کرونا باشد.

عوارض بیماری کرونا

بیماری کرونا دارای عوارض زیادی است که یکی از آنها لخته شدن خون می باشد و از اهمیت زیادی برخوردار بوده و می‌تواند خطرناک باشد. گاهی کرونا منجر به آسیب های ریوی، مغزی و قلبی خواهد شد. پزشکان معتقدند که کرونا باعث بیماری‌های قلبی طولانی مدت می شود. این بیماری، بسیار مسری تر از آنفولانزا بوده و سریع پخش می شود. عوارض مرگ و میر در کرونا بسیار بیشتر از بیماری آنفولانزا است. کرونا باعث عوارض بسیار جدی مثل التهاب قلب یا مغز، سکته مغزی، حملات قلبی، نارسایی در ارگان ها، ذات ریه و… می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  غلظت خون چیست | علائم و راه های درمان آن کدامند؟

درمان دارویی

تفاوت دیگر آنفولانزا و کرونا این است که آنفولانزا با داروهای ضد ویروسی به راحتی درمان می شود. داروهای ضد ویروسی مثل فاویپیراویر، اکتمرا، مولنوپیراویر و رمدسیویر برای کرونا تأیید شده اند و بعضی از دارو های دیگر هم ممکن است به کم شدن شدت این بیماری کمک کند.

واکسیناسیون

انجام واکسیناسیون برای آنفولانزا و همچنین کرونا می تواند برای جلوگیری از این بیماری ها، روش مناسبی باشد. بعد از اینکه فرد واکسن آنفولانزا را تزریق کرد، حتی اگر به آنفولانزا هم مبتلا شود، علائم خفیف تری را دریافت خواهد کرد. البته واکسن آنفلوآنزا نمی تواند فرد را از مبتلا شدن به کووید ۱۹ محافظت کند. امروزه واکسن کرونا در دسترس عموم مردم قرار دارد که معروفترین آنها در ایران سینوفارم و آسترازنکا می باشد.

چرا آنفولانزا و کرونا مانند همدیگر بروز می کنند؟

حتماً شنیده اید که علائم بیماری آنفولانزا و کرونا با یکدیگر شبیه است. هر دو بیماری تنفسی و مسری بوده و از ویروس ناشی می شوند و احتمال دارد که علائم مشترکی هم با یکدیگر داشته باشند.

در بیماری آنفولانزا و کرونا افراد از طریق تماس نزدیک و یا قطرات تنفسی، بیماری را منتشر می‌کنند و ممکن است از راه سرفه، عطسه، صحبت کردن، این بیماری ها به افراد دیگر هم منتقل شود. یکی دیگر از راه های انتقال این دو بیماری، سطوح آلوده است. ممکن است فردی در عین واحد هم به کرونا و هم به آنفولانزا مبتلا شده باشد زیرا ویروس هایی که باعث آنفولانزا و کرونا می شوند ممکن است به طور همزمان در یک مکان شایع شده باشند. بیشتر افرادی که به آنفولانزا مبتلا شده اند و یا علائم خفیف کرونا را دارند با استراحت و همچنین مصرف مایعات بهبود پیدا می کنند ولی اگر فرد دارای علائم شدیدی باشد ممکن است به درگیری ریه دچار شده و نیاز به بستری شدن در بیمارستان پیدا کند.

کرونا و آنفولانزاویروس کرونا چیست؟

ویروس کرونا، گونه جدیدی از یک ویروس است که به شدت کشنده و بیماری زا است. ویروس کرونا توانست در مدت کوتاهی در تمام جهان به طور وسیع گسترش پیدا کند. بعضی از سویه های این ویروس، بسیار شایع بوده و علائم خفیفی مانند مثل سرماخوردگی دارد. با این حال باز هم ممکن است باعث بیماری های شدید در بعضی از افراد خاص شود.

افراد مسن و یا افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت، بیماری ریوی، و بیماری های قلبی هستند، بیشتر از دیگران در معرض مبتلا شدن به بیماری کرونا قرار دارند.

علائم بیماری کرونا

علائم خاصی را نمی توان برای کرونا نام برد، علائم آن از کرونای خفیف تا شدید با یکدیگر متفاوت می باشد ولی علائم اولیه این بیماری معمولاً شامل مواردی مانند تب و لرز، تنگی نفس، گلو درد، سردرد خستگی و… می باشد. مشکلات تنفسی این بیماری هم مثل گرفتگی سینوس ها و آبریزش بینی، معمولاً در کرونا غیر معمول و غیر شایع است.

سازمان بهداشت جهانی اطلاعیه ای صادر کرده و طبق آن گفته که بیماری کرونا در صورتی که خفیف باشد شامل علائم گلودرد، سردرد، از دست دادن اشتها، خستگی، سرفه و تب می باشد. علائمی مثل تنگی نفس، لرز، درد عضلانی، از بین رفتن حس بویایی و چشایی هم جزو علائم این بیماری هستند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه می توان ریزش مو را کم و درمان کرد؟

آنفولانزا چه علائمی دارد؟

آنفولانزا یک بیماری فصلی بوده که به طور ناگهانی و سریع بروز می کند. آنفولانزا یک عفونت تنفسی بسیار رایج است که به وسیله ویروس در فرد به وجود آمده و روی ریه ها، گلو و بینی تأثیر می گذرد. آنفولانزا معمولاً بین ۵ الی ۷ روز هم ادامه دارد بعضی از علائم شایع این بیماری عبارت است از: خستگی، سرفه های خشک، تب و لرز، آبریزش بینی، بدن درد و اسهال، گلودرد و گرفتگی بینی.

اگر فرد به آنفولانزا دچار شود باید در منزل مانده و استراحت کند. نوشیدن مایعات کافی می تواند به بهبود این بیماری کمک بسزایی بکند. داروهایی مانند ایبوپروفن و استامینوفن هم می تواند در تسکین درد به بیمار کمک کند. به این نکته مهم توجه کنید که در درمان عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ کمکی به فرد نخواهد کرد. عفونت های ویروسی معمولاً باید روند طبیعی خود را طی کنند و فرد صبوری کرده و استراحت کند تا دوره این بیماری تمام شود. اگر بعد از گذشتن دوره بهبودی، به طور ناگهانی حال فرد بدتر شد باید حتماً به پزشک مراجعه کرده و احتمال عفونت های باکتریایی در او بررسی شود.

چگونه می توان از کرونا و آنفولانزا جلوگیری کرد؟

شما می توانید به راحتی با انجام اقدامات احتیاطی، خطر مبتلا شدن به کرونا و آنفولانزا را به مقدار چشمگیری کاهش دهید. تحقیقات نشان داده استفاده از ماسک و رعایت کردن فاصله های اجتماعی، اجتناب از تماس های نزدیک، شستشوی مرتب دست ها، ضدعفونی کردن دست، پوشاندن بینی و دهان در هنگام عطسه و سرفه، خودداری از لمس کردن چشم و دهان می تواند خطر مبتلا شدن به کرونا و آنفولانزا را کاهش دهد. البته هرچند که شما باید اقدامات احتیاطی را انجام دهید ولی باید مراقب باشید تا دچار وسواس فکری در دوران کرونا نشوید. گاهی ممکن است شستشوی بیش از اندازه دست ها، باعث خشکی پوست در هنگام کرونا شود.

کرونا و آنفولانزاویروس سرماخوردگی

معمولاً در دوران کرونا افراد در هنگام سرماخوردگی دچار استرس شدیدی می‌شوند و تصور می‌کنند که شاید بیماری آنها کرونا باشد. سرماخوردگی در مقایسه با کرونا و آنفولانزا، دارای علائم بسیار خفیف تری است. علائم آن معمولاً سرفه های خفیف، آبریزش چشم، عطسه، خستگی، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلو درد، بدن درد، سردرد و کوفتگی بدن می باشد.

در هنگام سرماخوردگی، داروهای مخصوصی می تواند به بهبود بیماری کمک کند. دوره سرماخوردگی معمولاً ۷ تا ۱۰ روز می باشد. در هنگام سرماخوردگی باید صبور بوده و به بدن خودتان فرصت بدهید تا با این ویروس مبارزه کند. سیستم ایمنی بدن به راحتی می تواند در مقابل ویروس سرماخوردگی دفاع کرده و آن را نابود کند.

آلرژی فصلی

هنگام بهار معمولاً افراد با آلرژی های فصلی مواجه می‌شوند که علائم خاصی دارد. ممکن است فردی هم سرماخوردگی داشته باشد و هم به آلرژی فصلی مبتلا شود ولی آلرژی فصلی و سرماخوردگی کاملاً با یکدیگر متفاوتند. آلرژی فصلی باعث می‌شود فرد دچار علائمی مانند تنگی نفس، سردرد، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، آبریزش چشم، سرفه، خستگی، گوش درد، درد سینوس ها، خارش گلو، خارش چشم و خارش بینی شود. مهمترین دلیل این آلرژی در فصل بهار، گرده های گل می باشد که در هوا دیده می شود. این گرده ها بسیار ریز بوده و سیستم ایمنی بدن فرد را تحریک می کند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تفاوت کرونا و آنفولانزا چیست

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

تفاوت کرونا و آنفولانزا چیست | نحوه تشخیص کرونا و آنفولانزا

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا