تعمیرات سرمایش گرمایش

روش تست فشار سیستم گرمایش از کف در تأسیسات گرمایشی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در‌ سیستم گرمایش از کف مهمترین اقدامی که هنگام اجرای سیستم باید انجام دهید آزمایش اتصالات و لوله های کار گذاشته شده در کف است. اگر قبل از گذاشتن کف پوش ساختمان لوله ها نشتی داشته باشند و شما متوجه نشوید. توسط کف پوش روی آنها را بپوشانید دیگر دسترسی به آنها غیر ممکن خواهد شد. در این مقاله از ایبک امداد به روش تست فشار گرمایش از کف می پردازیم:

اهمیت تست لوله کشی آب ساختمان در سیستم گرمایش از کف

همانگونه که می دانید آزمایش یا تست لوله کشی آب در ساختمان به این دلیل خیلی مهم می باشد  که مجری لوله کش را از سلامت لوله ها در کار خود را مطمئن کند.

  • چنانچه تست لوله کشی آب را انجام ندهند، امکان دارد در ابتدای کار مشکلی هر چند کوچک در  اتصالات و لوله ها وجود داشته باشد.
  • بعد از پایان کار ساختمان سازی و استفاده از تأسیسات گرمایشی متوجه خراب بودن لوله ها و مشکل آن ها می شوید و دوباره نیاز به لوله کشی و تعمیر پیدا می کنید. این تعمیر ممکن است آرامش شما و خانواده را بر هم زده و همچنین هزینه های زیادی به شما تحمیل شود. این خیلی مهم است که پس از نصب و پایان یافتن کار لوله کشی، جهت اطمینان از عملکرد و کارکرد اتصالات و لوله ها تست لوله کشی آب را انجام دهید.
  • با تست لوله کشی آب ساختمان می توانید از مشکلات و خرابی های بیشتر جلوگیری کنید. تمام مجریان و متخصصین پیشنهاد می کنند، هر چند سال یک بار تست لوله کشی آب در هر ساختمان‌ انجام شود.
  • تست لوله کشی آب ساختمان بخصوص گرمایش از کف دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. زیرا در صورت هر گونه اشتباه یا نشتی خسارات بسیار جبران ناپذیری به صاحبخانه وارد خواهد شد.

دلایل انجام دادن تست فشار در سیستم گرمایش از کف

تست سیستم گرمایش از کف بسیار مهم و حیاتی می باشد. چنانچه کوچکترین مشکلی در سیستم گرمایشی بوجود بیاید تعمیر و برطرف کردن آن تقریباً غیر ممکن است. مگر اینکه کف ساختمان را بطور کامل کنده و محل معیوب را پیدا کنید که این خود بسیار پر هزینه و زمان بر می باشد.

ولی اگر شما بعد از اجرای سیستم و قبل از پوشاندن تمام لوله ها آن را تست کنید، این مزیت را دارد که دیگر هزینه اضافی پرداخت نخواهید کرد اگر مشکلی هم در لوله گذاری وجود داشته باشد با تست فشار می توانید آن را به راحتی برطرف کنید. مجریان سیستم گرمایش را بوسیله فشار هوا یا فشار آب بخوبی تست می کنند.

گرمایش از کف

نحوه استفاده از دستگاه فشار هوا در سیستم گرمایش از کف

طریقه استفاده از این دستگاه به این شکل است:

  1. بعد از انجام مراحل لوله کشی باید مجرا های سیستم لوله کشی را با درپوش مسدود کرده و در قسمت بالاترین نقطه از لوله کشی یک شیر هواگیری را نصب کنید. در این مرحله بعد از ریختن آب در تمام لوله ها و هوا گیری کردن آن ها دستگاه را باید به ابتدای لوله کشی ساختمان متصل کنید.
  2. حتماً دقت داشته باشید که میان دستگاه و سیستم لوله کشی از یک درجه، و شیر اهرمی و سه راهی با کیفیت به صورت جداگانه استفاده کنید .
  3. پس درون مخزن آب ریخته و با فشار آوردن به اهرمی که عملیات تلمبه زدن دستگاه، همچنین آزمایش هیدرولیکی به فشار سیستم کم کم بالا خواهد رفت. پس از اینکه فشار در سیستم لوله کشی گرمایش از کف مورد تست قرار گرفت باید سریع شیر اهرمی را ببندید و دستگاه پمپ را از سیستم گرمایش از کف جدا کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  در چه دمایی باید از بخاری یا کولر استفاده کنیم؟

نکات بسیار مهم به هنگام تست فشار در سیستم گرمایش از کف

قبل از اینکه نحوه انجام فشار تست فشار در سیستم بپردازیم لازم می باشد چند نکته ضروری در نظر بگیرید:

  1. تست لوله ها را فقط می توان با استفاده از هوا و آب انجام داد.
  2. امکان دارد در لوله ها یخ زدگی به وجود بیاید که شما می‌توانید مقداری ضد یخ به آب اضافه کنید و لوله ها را تست کنید.
  3. چنانچه باز نگران یخ زدن لوله ها می باشید می توانید سیستم گرمایش از کف را به وسیله هوا و با فشار ۸ اتمسفر تست را انجام دهید.
  4. هنگام تست تمام اجزای لوله کشی از کف مانند کلکتور ها، بست ها و لوله ها باید کاملاً در معرض دید و آشکار باشند.
  5. به شکل کلی تمام لوپ های لوله کشی باید تحت تست فشار سیستم انجام بگیرند. نمی توانید فقط یک لوپ را آزمایش کنید.
  6. قبل از شروع تست هیچ کدام از اجزای لوله کشی را نباید با دیگر اجزای ساختمانی، کفپوش یا عایق بپوشانید.
  7. هنگام استفاده از تست فشار لوله های گرمایش باید فشار سنج پایین ترین نقطه در شبکه قرار داشته باشد.
  8. مقدار فشار آب هنگام تست لوله های گرمایش از کف باید حداقل یک و نیم برابر طراحی سیستم باشد.
  9. کمترین فشار در زمان تست نباید از ۱۰ بار کمتر باشد.
  10. زمانی که لوله ها زیر بار ماندن به هنگام تست سیستم باید حداقل یک ساعت و با فشار ۱۰ بار باشد.
  11. در این مدت چنانچه هر گونه نشتی در لوله ها مشاهده کردید، سریعاً برای تعمیر لوله و رفع ترکیدگی آن اقدام کنید.
  12. بعد از تعمیر کردن یا تعویض لوله ها باید باز هم تست فشار را در همان شرایط و با فشار ۱۰ بار به مدت یک ساعت انجام دهید.

 روش تست فشار سیستم گرمایش از کف در ساختمان

همان گونه که گفتیم تست فشار باید با کمک هوا یا آب انجام شود. در ادامه به بررسی تست گرمایش از کف به کمک فشار آب می پردازیم.

برای تست سیستم گرمایش از کف بوسیله فشار آب باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • بعد از تمام شدن مراحل لوله کشی گرمایش از کف باید تمام لوله های برگشت و رفت به کلکتور برگشت و رفت سیستم متصل کنید.
  • لوله کشی سیستم از کف را باید به جریان آب ساختمان متصل کنید. قبل از اینکه تمام لوله ها به دستگاه تست فشار متصل شوند،  باید تمام سیستم لوله کشی را به خوبی هواگیری کنید.
  • جهت این کار شیر های برگشت و رفت کلکتور را باز کرده تا هواگیری لوله ها انجام شود. اگر در سیستم شما حوله خشک کن نیز وجود دارد، باید با باز کردن درپوش لوله های حوله خشک را هم هواگیری کنید.
  • در این مرحله باید دستگاه تست فشار را آماده کنید به این شکل که مقدار مورد نیاز بین ۱۵ تا ۲۰ لیتر آب در داخل محفظه دستگاه به صورت دستی بریزید.
  • اکنون باید دستگاه تست فشار را هواگیری کرده و چند بار دسته را فشار دهید و شیر روی دستگاه باز کرده تا هوای داخل آن تخلیه شود.
  • اکنون با استفاده از اتصال روی دستگاه تست این وسیله را به سیستم لوله کشی گرمایش متصل کنید. برای این کار دستگاه را باید به لوله ورودی کلکتور وصل کنید.
  • تمام شیر های برگشت و رفت کلکتور گرمایش را به حالت باز بگذارید. توجه داشته باشید چه مقدار فشار در سیستم نیاز دارید بر همان اساس به تلمبه زدن در دستگاه تست ادامه دهید.
  • لوله های گرمایش از کف حتماً باید در فشار ۱۰ بار آزمایش شوند وقتی روی فشارسنج دستگاه عدد ۱۰ بار را نشان داد، دستگاه را ببندید تا فشار به صورت ثابت بماند.
  • برای اطمینان از اینکه هیچگونه هوایی در سیستم لوله کشی وجود ندارد، زمان تست گیری نیز شیر را بر روی کلکتور باز کنید و هواگیری را دوباره تکرار کنید.
  • بعد از اینکه مجدد هواگیری انجام شد حتماً فشار سیستم کمتر شده است، در این حالت باید دوباره به وسیله تلمبه زدن فشار را تا ۱۰ بار برسانید و پس از آن شیر دستگاه را ببندید تا فشار مجدد ثابت نگه داشته شود.
  • در تست فشار لوله های گرمایش از کف هدف این می باشد که احتمالاً نشتی در اتصالات و لوله ها را پیدا کنید.
  • پس باید تمام اتصالات در ککلتور را بطور کامل خشک کنید و کل سیستم لوله کشی گرمایش از کف را تا یک ساعت کاملاً تحت فشار ۱۰ بار قرار دهید تا چنانچه نشتی در لوله ها وجود داشت شناسایی شود.
  • بعد از  یک ساعت که زمان آزمایش لوله ها به اتمام رسید، دوباره باید به سراغ دستگاه تست فشار رفته  تا مشاهده کنید آیا میزان فشار دستگاه افت پیدا کرده یا نه؟
  • چنانچه هیچگونه تغییری در میزان فشار در دستگاه تست فشار سنج مشاهده نشد، نشانه این است که  که نشتی در سیستم گرمایش از کف وجود نداشته است. همچنین نتیجه آزمایش لوله های سیستم گرمایش از کف موفقیت آمیز بوده است.
  • چنانچه شما شاهد کوچک ترین افت فشار در دستگاه تست فشار بودید، باید تمام اتصالات و لوله ها را جهت پیدا کردن نشتی بخوبی بررسی کرده و جهت برطرف کردن نشتی اقدام کنید. سپس باید مجدداً مراحل تست لوله های گرمایش از کف را تکرار کنید.
  • پس از اینکه شما تمام مراحل آزمایش سیستم گرمایش از کف ساختمان را به پایان رساندید، باید دستگاه فشار را از کلکتور جدا کنید.
  • در این مرحله شیر های هواگیری اتوماتیک را روی کلکتور برگشت و رفت در سیستم گرمایش از کف را ببندید. مجدداً هواگیری را تکرار کنید.
  • تمامی اتصالات کلکتور را به شکل صحیح و کامل دوباره بررسی کنید و در انتها می توانید کف پوش ساختمان را اجرا کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  رسوب زدایی منبع موتورخانه شوفاژ

گرمایش از کف

جمع بندی

در این مقاله به بررسی نحوه تست فشار در سیستم گرمایش از کف و همچنین دلایل لزوم تست سیستم گرمایش از کف پرداختیم. توجه داشته باشید اجرای سیستم لوله کشی نیاز به تخصص و تجربه دارد. بهتر است از مجریان متخصص کمک بگیرید تا سیستم گرمایش ساختمان شما را اجرا کنند. ایبک امداد آماده خدمت رسانی به شما کاربران عزیز می باشند.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

روش تست فشار سیستم گرمایش از کف در تأسیسات گرمایشی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نحوه استفاده از دستگاه فشار هوا در سیستم گرمایش از کف

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا