تقویم تاریخ

روز جهانی همبستگی بشر ۲۹ آذر 1402

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

مجمع عمومی در تاریخ ۲۰ دسامبر سال ۲۰۰۵ صندوقی تحت عنوان همبستگی جهانی را افتتاح نمود که در سال ۲۰۰۳ به آن لقب صندوق امانی برنامه توسعه سازمان ملل متحده را دادند. هدف این صندوق از بین بردن فقر و ارتقا دادن پیشرفت بشری برای کشورهایی که در حال توسعه بودند؛ به ویژه افراد فقیر و نیازمند جامعه بود.

این مجمع قطعنامه همبستگی بشری را بنا نمود و به عنوان یک ارزش اصولی و مهم که بایستی بستر روابط میان مردم در قرن حاضر باشد؛ شناخته شد، لذا همه ساله ۲۰ دسامبر به عنوان روز جهانی همبستگی انسانی نامگذاری شده است.

روز جهانی همبستگی بشر در تقویم

روز جهانی همبستگی بشر در تقویم ایران: ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۲

روز جهانی همبستگی بشر در تقویم جهانی : ۲۰ دسامبر ۲۰۲۳

دلایل مهم بودن روز جهانی همبستگی بشر

این روز مختص جشن گرفتن برای نشان دادن وحدت میان انسان ها است و به دولت یادآوری می‌کند تا در برابر تعهدات خود در راستای توافقات بین المللی که داشته اند وفادار بمانند. روز جهانی همبستگی به منظور افزایش دادن آگاهی عمومی مردم می باشد تا به آنها یاد دهد که نسبت به همنوع خود متحد، مهربان و دلسوز باشند. همان طور که اشاره کردیم هدف کلی و اصلی این روز ترویج دادن همبستگی میان مردم است تا با کمک هم بتوانند ریشه فقر را از بین ببرند.

به طور مثال اگر چنانچه روستایی دچار مشکلی می شد مدتی زمان می‌برد تا ساکنین روستای همجوار نیز از آن مشکل مطلع می گشت . اگر همان مشکل در یک شهر رخ می‌داد، ماه ها زمان می‌برد و اگر که یک کشور دچار مشکل می شد سال ها طول می‌کشید که فردی از آن مطلع گردد و اما اگر در یک قاره مشکلی ایجاد می شد؛ احتمالا قاره دیگر از وجود آن مشکل بی اطلاع بود. اما امروزه دیگر این چنین نیست، زیرا ما می‌توانیم با همان سرعتی که از حال اطرافیان خود مطلع می شویم؛ از حال سایر افراد در هر جایی از جهان نیز مطلع گردیم.

همین ویژگی سبب گشته است که ۷ میلیارد جمعیت دنیا هر روز بیشتر از روز قبل به همدیگر نزدیک تر شوند و امروزه همبستگی بشری به عنوان یک ارزش انسانی به شمار می‌رود. انسان ها به معنای واقعی کلمه و فراتر از رنگ پوست، جنسیت، مذهب، فرهنگ، نژاد و … همگی درون یک کشتی و در یک دریا در حال حرکت می‌باشند.

همبستگی انسان در شرایطی محقق می‌گردد که از میزان حداقل حقوق اولیه برخوردار باشد. برطرف نمودن فقر و توسعه دادن پایدار و تبعیض از وسایل اولیه جهت تحقق آن می باشد. در سطح جهانی نیز جهت رسیدن به توافقاتی که بر پایه گفتمان عادلانه و اجتناب از جنگ و جدل می باشد؛ مبنای عمل به تعهدات همین همبستگی است. پایه اصولی این همبستگی احترام گذاشتن به تنوع انسان و رسمی شناختن این تنوع می باشد. اینکه بتوانیم قبول کنیم هر کدام از آحاد بشر در یک فرهنگ و تمدن خاص منطقه خودش بزرگ گشته و بایستی به تمامی فرهنگ ها احترام بگذاریم.

روز جهانی همبستگی

معنای همبستگی و سازمان ملل متحد

معنای همبستگی سبب گشته تا وظیفه سازمان ملل متحده از این راستا، از زمان خلقت این سازمان تعریف گردد. به وجود آمدن سازمان ملل متحد سبب گشته تا ملت و مردم جهان جهت ارتقا یافتن صلح، حقوق انسانی و توسعه اقتصادی و اجتماعی گرد هم آیند. این سازمان با در نظر گرفتن اتحاد و همبستگی میان اعضای خود مفهوم همبستگی و وحدت را در سطح جهانی تعریف کرده است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز جهانی تبعیض از نوع نژادی

آینده بشر وابسته به اتحاد است

بانوان سازمان ملل متحد روز بین المللی همبستگی انسانی را با پیامی تحت عنوان تساوی جنسیتی گرامی داشته اند. نام این جنبش جهانی که در سازمان ملل تعریف گشته؛ جنبش HeForShe است.

معنای روز بین المللی همبستگی انسانی

همبستگی انسانی یعنی آگاهی داشتن از منافعی که مشترک است و احساس وحدت و اتحاد را در انسان ها ایجاد می‌کند. این همبستگی و اتحاد هدف سازمان ملل متحد برای ریشه کن کردن فقر و بیماری و گرسنگی است.

موضوع و آرمان روز بین المللی همبستگی انسانی

همان طور که اشاره کردیم موضوع و آرمان اصلی روز بین المللی همبستگی انسانی، ریشه کن کردن فقر و ترویج دادن فرهنگ تساوی و عدالت اجتماعی می باشد که برای توسعه اجتماعی و انسانی مخصوصا برای کشورهایی که در حال توسعه هستند، گرایش دارد.

در تاریخ ۲۲ دسامبر سال ۲۰۰۵ مجمع عمومی که در سازمان ملل متحده ایجاد شد؛ نشانگر این موضوع بود که همبستگی از مهم ترین رکن روابط میان مردم دنیا در قرن بیست و یکم می باشد.

همبستگی ناپدید گشته

طبیعتا رکن اساسی همبستگی، احترام گذاشتن به تنوع افراد از حیث رنگ پوست، نژاد، دین و مذهب، فرهنگ و جنسیت می باشد. تا هنگامی که گروه های مختلف مردم، نسبت به همدیگر احساس غریبی داشته باشند و به خاطر پیش فرض های ذهنی خود از تعامل داشتن با هم اجتناب ورزند، مفهوم همبستگی داشتن به عنوان یک شعار تلقی می‌شود و بنابراین، معضلاتی مانند فقر هرگز ریشه کن نخواهد شد.

اما همبستگی داشتن یا عدم آن، از سطح های کلان جامعه آغاز می‌گردد و در پایان تمامی مردم را به سمتی مشخص و معین هدایت می‌کند. این وسط، اولین مانع که باعث جلوگیری از ایجاد همبستگی می گردد، خود حق پنداری بعضی از گروه های اجتماعی می باشد. این ویژگی مانند یک سد نفوذ ناپذیر، جلوی درک درست از وضعیت دیگر اقشار را می‌گیرد و اگر این نوع نگرش در سطح وسیعی از جامعه باشد، موجب از بین رفتن حقوق انسانی سایر افراد می‌گردد و کم کم این نوع تفکر به تمامی مردم سرایت می‌کند و باعث می‌شود تا افراد روز به روز از یکدیگر دور شوند و نسبت به یکدیگر مهربان نباشند. در این وضعیت چگونه می‌شود این انتظار را داشت که در مواقع اضطراری افراد به داد هم برسند.

در مملکت ما نیز به نظر می آید که متاسفانه تصمیمات بسیاری در مرتبه های بالای مدیریتی، بدون در نظر داشتن به موضوع عدالت و برابری، مخصوصا با چشم پوشی بر روی منافع حاشیه نشین ها گرفته می‌شود. به طور مثال، در برخی از مناطق کشور از امکانات اولیه ای مانند آب لوله کشی و گاز محروم اند و این در حالی است که شهرهای همجوار آنها از همین امکانات برخوردار می باشند. این موضوع، یعنی عدم توزیع امکانات و ثروت به صورت مساوات که در نهایت موجب می‌شود توده های عظیمی از مردم تحت فشار قرار گیرند به گونه ای که گاهی آنها را در مقابل هم قرار می‌دهد. به طور مثال شخصی که در یک منطقه محروم زندگی می‌کند به بقیه افراد در نقاط دیگر کشور به گونه ای نگاه می‌کند که گویا حق او را پایمال نموده اند. در نتیجه این اختلاف آشکار وضعیت معیشتی موجب عدم همبستگی می‌گردد.

از طرف دیگر به نظر می‌آید که در ایران عملا احترام به تنوع مذهبی و قومی به رسمیت شناخته نشده است. هر چند که این موضوع همواره مورد تکذیب قرار می‌گیرد، اما پیشرفت یکسری از مناطق از یک طرف و بعضی مواضع رسمی که از جانب رسانه ها اعلام می‌شود؛ از سوی دیگر موجب ایجاد نفرت و خشم در بین مردم مناطق محروم می‌شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  عید غدیر خم چه روزی است /عید غدیر سال ۱۴۰۲

همین تضاد ها و تفاوت طبقات اجتماعی زمینه ای را فراهم می‌کند تا مردم از هم روز به روز دورتر شوند و فقر گسترش یابد و این چرخه همواره ادامه دار خواهد بود تا جایی که دیگر خودخواهی دسته جمعی جای خود را به همنوع طلبی می‌دهد. به گونه ای که هر شخص تنها به این فکر می‌کند که به دنبال منافع خودش باشد. در این وضعیت، هر نوع مطالبه گری اگر هم صورت بگیرد تنها برای یک گروه خاص خواهد بود.

این مسئله همچنان در ارتباط با مهاجران خارجی ساکن مملکت نیز متبلور می باشد. خانوارهایی که بعد سال ها اقامت در ایران به خاطر محدودیت های قانونی و برخی کارشکنی های غیر قانونی اداره ها و ارگان های سازمانی در تهیه مایحتاج اولیه خود دچار مشکل می‌باشند.

روز جهانی همبستگی

این مهاجرین هنوز مجبورند برای تامین نیاز های آموزشی و بهداشتی فرزندان خود از هفت خان رستم عبور کنند و برای کارهای عادی همچون خرید سیم کارت، اجاره‌ خانه، حتی داشتن یک حساب بانکی به دنبال یک واسطه ایرانی بگردند.

موانع و معضلاتی که در ایجاد همبستگی اختلال به وجود می‌آورد تا جایی که به تصمیمات کلان مرتبط می شود؛ انتظار می‌رود که مسئولان نهایت همت و تلاش خود را در جهت تغییر تفکر و نگرش در راستای به وجود آوردن همبستگی در میان آحاد مردم داشته باشند، از طرف دیگر نبایستی نقش ملت و وظیفه های اجتماعی هر کدام از اعضای جامعه به دست فراموشی سپرده شود.

حتی اگر چنانچه متصدیان امر، تصمیم های تاثیر گذاری در بالاترین سطح ممکن هم اتخاذ نمایند، تا نتایج و تاثیرات آن به پایینی ترین اقشار جامعه برسد، زندگی های بسیاری به خاطر تضاد های موجود در آن جامعه به نابودی کشیده خواهد شد. در اینجا ضرورت بر امر امداد رسانی بیش از پیش احساس خواهد شد؛ بدان معنا که شهروندان های آگاه بایستی با حضور مسئولانه و مستمر خودشان در مناطق محروم و کمک به اقشار ضعیف و ستم دیده جامعه بکوشند تا به سهم خود قدمی در جهت ایجاد همبستگی و اتحاد جامعه بردارند. اگر این اتحاد به عنوان یک هدف اصلی در زندگی ما انسان ها در نظر گرفته شود.

شاید زمانی که در خیابان های شهرمان قدم می زنیم و کودکان کار را می‌بینیم که به سختی روزگار می‌گذرانند؛ اولین قدم ها را برداریم؛ با روی گشاده به طرف آن ها برویم و با آنها گفتگوی دوستانه ای داشته باشیم، از احوالات آنها باخبر شویم و اگر در توانمان هست برای پایان دادن سختی و مشقت حتی یک خانواده هر آنچه در توانمان هست به کار گیریم. همان طور که تنفر دنیای ما انسان را فتح نموده است، اتحاد و همبستگی را نیز بایستی خانه به خانه بدست آورد. تنها کافی است به نوبه خود تلاش کنیم تا اتحاد و همبستگی گم شده را مجددا بازیابیم.

سخن آخر

در مقاله روز جهانی همبستگی از تقویم تاریخ ایبک با شما بودیم و در این زمینه با شما صحبت کردیم، همبستگی در دنیای امروز یک اصل مهم به شمار می رود، همبستگی در کشور عزیزمان برای ما اهمیت بالایی دارد و وجود همبستگی بین مردم می تواند مرزهای این کشور را از ورود دشمنان پاک نگه دارد، اگر تجربه ای در این زمینه دارید می توانید از طریق بخش دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

روز جهانی همبستگی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای برای آشنایی با روز جهانی همبستگی بشر

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا