خدمات ساختمان

دلایل کم شدن فشار آب ساختمان و نحوه برطرف کردن آنها

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

اگر فشار آب ساختمان از یک حد معینی که قبلاً داشت کمتر شود مشکلات‌ و معضلات زیادی را برای شما ایجاد می کند. در این حالت باید به دنبال پیدا کردن دلیل اصلی افت فشار در ساختمان خود باشید. در این مقاله از ایبک امداد قصد داریم دلایل افت فشار ساختمان و راه های برطرف کردن این مشکل را بررسی کنیم:

دلایل کاهش فشار آب ساختمان

دلایل بسیار زیادی وجود دارد که باعث مشکل کم شدن فشار آب ساختمان شما می شود. آگاهی از دلایل افت فشار آب و انجام راهکار های بسیار ساده جهت افزایش فشار آب می تواند کمک زیادی برای برطرف کردن این مشکلات فشار کم آب باشد.

  • ممکن است شما متوجه نباشید تا چه حد به وجود آب متکی هستید تا زمانی که در تأمین آب مصرفی منزل خود دچار مشکل نشوید. با بروز مشکل افت آب زندگی تمام افراد خانه با اختلال روبرو می شود.
  • گاهی در تمام قسمت های خانه آب جریان دارد ولی همچنان در بخشی از ساختمان با افت فشار آب مواجه هستید. وقتی از شیرآلات استفاده می کنید سرعت و حجم کمتری از آب نسبت به همیشه مشاهده می کنید، متوجه  می شوید فشار آب بسیار کم است و این افت فشار آب روی زندگی شما تأثیر بدی خواهد گذاشت.

در ادامه به بررسی دلایل مختلف بروز این مشکل می پردازیم:

مصرف بیش از اندازه آب

یکی از مهمترین دلایل مشکل کم شدن فشار آب ساختمان این است که ساکنین ساختمان بیش از اندازه آب مصرف می کنند. به همین دلیل است که در ایام نزدیک به سال نو یا فصل تابستان بیشتر از هر زمان دیگر با کم شدن فشار آب ساختمان مواجه می شوید.

قدیمی بودن سیستم لوله کشی آب ساختمان

گاهی دیده می شود فشار آب در داخل لوله های اصلی متعادل است ولی درون ساختمان با افت شدید فشار آب روبرو می شوید. در این حالت به احتمال زیاد فرسوده شدن سیستم لوله کشی و قدیمی بودن آن باعث بروز این مشکل شده است. لوله های قدیمی به طور معمول از جنس فلزی و گالوانیزه می باشند که به مرور زمان دچار زنگ زدگی شده و رسوب می گیرند و مسیر جریان آب را مسدود می کنند.

آب با فشار زیاد به لوله های اصلی ساختمان وارد می شود ولی وقتی از لوله ها عبور می کند تا به سیستم لوله کشی واحد ها برسد، فشار آب افت پیدا می کند در این حالت لوله به علت زنگ زدگی دچار رسوب گرفتگی شده و دلیل اصلی هم قدیمی بودن لوله های آب ساختمان است.

فشار آب

کامل باز نبودن شیر فلکه آب

کنار کنتور آب ساختمان برای مواقع ضروری یک عدد کنتور فلکه آب تعبیه شده است که با بستن  آن جریان آب داخل ساختمان را می توانید بطور موقت ببندید. اگر به هر دلیلی شیر فلکه به صورت کامل باز نشده باشد فشار آب درون ساختمان خواه ناخواه افت پیدا خواهد کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  هزینه لوله کشی ساختمان چقدر است و شامل چه مواردی می شود؟
نشتی آب اتصالات و لوله ها

یکی از شایع ترین دلایل کم شدن فشار آب این است که لوله ها به دلیل سست شدن اتصالات، پوسیدگی، ترک خوردگی، یخ زدگی و ضربه خوردگی دچار نشتی می شوند. ممکن است نشتی آب به دلیل خرابی و نشتی  در فلاش تانک توالت فرنگی باشد. در این صورت مطمئناً حجم زیادی از آب ساختمان به علت نشتی به هدر می رود و آب ساختمان دچار افت شدید فشار آب می شود.

خراب شدن شیر آلات ساختمان

شیرآلات بسیار قدیمی که در خانه ها  استفاده می شوند، باعث افت فشار آب طبیعی می باشند. آب با فشار زیاد در لوله ها به حرکت در می آید ولی به محض رسیدن با حجم زیادی از رسوبات و جرم روبرو شده و جریان آب توان خوبی برای بیرون آمدن از شیرآلات را ندارد و این موضوع باعث می شود فشار آب کم شود.

رسوب گرفتگی در شیرآلات معمولی و اهرمی نیز دیده می شود، پس فرقی نمی کند که شیر آب چه مدلی باشد به هر حال دلیل کم شدن آب ظرفشویی، دستشویی و دوش حمام می تواند به دلیل جرم گرفتن در شیرآلات منزل شما باشد.

راهکارهایی برای برطرف کردن مشکل فشار آب ساختمان

در بخش های قبلی دلایلی که می تواند باعث کم شدن فشار آب ساختمان شما باشد آشنا شدید. اکنون نوبت راهکارهایی جهت برطرف کردن فشار کم آب است.

بررسی سیستم های لوله کشی آب ساختمان و نحوه رفع مشکل فشار آب

در قدم اول برای برطرف کردن مشکل افت فشار آب باید سیستم لوله کشی آب شیرآلات و لوله ها را بخوبی بررسی کنید تا اگر دلیل اصلی کم شدن فشار آب در قسمت تأسیسات باشد آنها را برطرف کنید.

اگر لوله ها قدیمی شده اند باید لوله کشی آب را بازسازی کنید. در صورت بروز هر گونه نشتی در لوله آب، حتماً باید آنها را برطرف کنید. بهترین راه تعویض شیرهای آب ساختمان می باشد.

استفاده از سرشیر های افزایش فشار آب

اگر افت فشار آب دلیل نقص در لوله کشی ساختمان نبود راهکار های دیگر جهت افزایش آب ساختمان وجود دارد که یکی از مهم ترین آنها خرید سر شیر های موجود در بازار است که موجب افزایش فشار آب می شود.

این سر شیر ها خروجی آب را زیاد می کنند. سر دوش افزایش فشار آب نیز در بازار وجود دارد که می توانید با خرید آنها فشار آب دوش حمام را نیز زیاد کنید.

نصب دستگاه افزایش فشار آب

آخرین راه حل جهت جبران کمبود فشار آب در ساختمان هایی که همیشه با افت فشار روبرو هستند استفاده از دستگاه مخصوص افزایش فشار آب مانند منبع، مینی پمپ داخل واحد، پمپ آب خانگی، پمپ پشت پکیجی یا آبگرمکن  که جهت افزایش آب ساختمان می باشند.

در ادامه به بررسی هر کدام از این دستگاه های افزایش فشار آب می پردازیم:

منبع و پمپ خانگی جهت افزایش فشار آب

برای ساختمان هایی که واحد های تمام طبقات آن با افت فشار آب روبرو هستند باید حتماً از منبع آب  و سیستم پمپ آب استفاده کنند. ظرفیت پمپ های آب خانگی ۱.۵، ۱، ۲ و ۳ اسب بخار می باشد که باید با منبع های تحت فشار و بعد از کنتور آب ساختمان نصب شود. تا بدین صورت آب ورودی به ساختمان را پر فشار به داخل واحد ها هدایت کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دیوار سبز چیست | آشنایی با Green wall
بوستر پمپ

دستگاه تقویت فشار آب خانگی یا بوستر پمپ در واقع از چند پمپ تشکیل شده که همگی به صورت موازی در کنار یکدیگر نصب شده و کمبود فشار آب در ساختمان هایی که مرتفع هستند را برطرف می کند. می توان با کمک بوستر پمپ آب و دبی یکسان در بین طبقات از نوسان فشار آب جلوگیری کرد.

مینی پمپ

داخل واحد در واقع پمپ آب خانگی با ظرفیت نیم اسب بخار می باشد که در یک فضای محدود مانند سرویس بهداشتی یا زیر سینک نصب می شود. می توان از مینی پمپ به جای پمپ خانگی و منبع پمپ افزایش فشار آب به راحتی استفاده کرد. تنها تعدادی از واحدهای ساختمانی که مشکل افت فشار آب دارند به راحتی می توانند از مینی پمپ استفاده کنند. همسایه هایی که بر سر نصب پمپ آب خانگی با هم به توافق نرسیدند دیگر نیازی نیست پمپ و منبع تهیه کنند. هر کسی برای واحد خودش یک مینی پمپ تهیه کرده و به راحتی از آن استفاده می کند. ساختمان هایی مرتفع که شرایط لازم و فضای کافی جهت نصب پمپ و منبع ندارند استفاده از مینی پمپ برایشان مقرون به صرفه می باشد. برای نصب مینی پمپ نیاز به منبع نخواهند داشت.

پمپ آب پشت آبگرمکن یا پکیج

گاهی اوقات مشکل افت فشار آب ساختمان فقط برای آب گرم به وجود می آید و به عبارتی آب سرد ساختمان مناسب و پر فشار است. ولی آب گرم با فشار بسیار کم در شیرآلات جریان پیدا می کند. چند راهکار برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد، که یکی از آنها استفاده و نصب پمپ آب پشت گرم آبگرمکن یا پکیج می باشد. این پمپ ظرفیت بسیار کمی در حد نیم اسب بخار را دارا می باشد. که دقیقاً پشت پکیج ساختمان یا آبگرمکن نصب می‌شود و فشار آب گرم را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بالا می برد.

خلاصه مطالب

از دلایل افت فشار آب می توان به مصرف بیش از حد آب، گرفتگی لوله آب، زنگ زدگی لوله ها، رسوب گرفتگی شیرآلات و همچنین افت فشار آب شهری را نام برد. برای برطرف کردن افت فشار آب ساختمان ابتدا تمام سیستم لوله کشی آب ساختمان را بررسی کنید تا لوله ها دچار زنگ زدگی و نشتی نشده باشند.

  • شیرآلات قدیمی را تعویض کنید.
  • لوله ها و شیرآلات پوسیده و قدیمی را تعویض کنید.
  • از دستگاههای افزایش فشار آب مانند پمپ و آب منبع استفاده کنید تا افت فشار آب منطقه شما برطرف شود.
  • از دستگاههای افزایش دهنده فشار آب مانند بوستر پمپ، پمپ پشت آبگرمکن و پکیج، پمپ آب و منبع برای برطرف کردن رفع مشکل افت فشار آب ساختمان خود استفاده کنید.

فشار آب

نتیجه گیری

تمام دلایل افت فشار آب را با شما بررسی کردیم همچنین از نحوه برطرف کردن این مشکل موارد بسیار زیادی را برایتان بیان توضیح دادیم. توجه داشته باشید در صورت بروز این مشکل قبل از هر کاری شیرآلات ساختمان را بخوبی بررسی کنید. چنانچه مشکلی در این زمینه داشتید با بخش پشتیبانی ایبک امداد مطرح کنید تا کارشناسان مجموعه ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلایل کم شدن فشار آب ساختمان و نحوه برطرف کردن آنها

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راهکارهایی برای برطرف کردن مشکل فشار آب ساختمان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا