روش های حل مشکل کاهش فشار آب شیر اهرمی
چگونه فشار آب شیر اهرمی را افزایش دهیم؟
- در این مقاله درصدد هستیم دلایل کاهش فشار آب در شیرهای اهرمی و روش های حل این مشکل را بیان کنیم.
[dropcap]ک[/dropcap]
اهش فشار آب شیر، مسئله رنج آوری است. تصور کنید مشغول استحمام یا شستن ظروف هستید اما آب فشار کافی ندارد. این مشکل علل مختلفی دارد مثل کثیف بودن فیلترها و رسوب گرفتگی. در مقاله حاضر، روش هایی برای حل مشکل کم شدن فشار آب شیر اهرمی بیان می داریم که در صورت برخورد با این مشکلی به راحتی قادر به حل آن باشید. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
شیر اهرمی چیست؟
امروزه در تمام اماکن و منازل شیرآلات اهرمی به چشم می خورند. کنترل فشار آب با این شیرها که با بالا و پایین کردن دسته شیر باز و بسته می شوند بسیار راحت تر از شیرهای پیچشی است. همچنین شیرآلات اهرمی از مقاومت بالاتری در برابر استهلاک و خرابی برخوردار هستند و ظاهر زیباتری هم دارند. و نیز مقدار هدر رفت آب در این شیرآلات بسیار کمتر است.
چگونگی کارکرد شیر آب اهرمی
برخلاف شیرهای کلاسیک که برای کنترل آب سرد و گرم دو اهرم داشتند، شیرهای اهرمی دارای یک اهرم هستند. در این مدل شیرها برای برخورداری از آب سرد اهرم را به سمت راست، و برای گرم شدن آب اهرم را به سمت چپ هدایت کنید.
داخل شیر اهرمی دسته کارتریج قرار دارد که توسط خود شیر اهرمی کنترل و مدیریت می شود و در اثر چرخاندن به طرفین ، ورودی آب سرد و گرم را باز می نماید.
این شیرها تقریبا بازار را از شیرهای کلاسیک گرفته است. موارد مصرف این شیرها در ظرفشویی ، روشویی، دستشویی و حمام است.
از جمله مزایای این شیرآلات اهرمی می شود به اشغال فضای کمتر و ظاهر شکیل تر آن نظر داشت. برخلاف شیرآلات پیچشی که برای تنظیم آب باید چند بار چرخانده شوند، نحوه کار با این شیرها بسیار راحت تر است. صرفاً با بالا و پایین کردن اهرم، به فشار آب دلخواه دست پیدا می کنید.
اما مشکل از جایی شروع می شود که فشار آب در شیرآلات اهرمی کاهش می یابد. ما در ادامه مقاله علل کاهش فشار آب در شیرهای اهرمی و روش های حل این مشکل را بیان می کنیم.
علل کاهش فشار آب شیر اهرمی
- گرفتگی پرلاتور و توری سر دوش و سر شلنگ
- کاهش فشار آب در لولههای آب
- نشت آب یا ترکیدن لولههای اصلی ساختمان
- خرابی کارتریج
- تجمع املاح و رسوبات در آبگرمکن
۱. تمیز نمودن پرلاتور برای حل مشکل کاهش فشار آب شیر اهرمی
قطعات مشبک فلزی که پرلاتور نام دارند بر روی سرشیر متصل می شوند و کارایی آن ها همانند فیلتر است. جرم های اضافی آب توسط پرلاتور گرفته می شود و در نتیجه آب زلال و تمیز از شیر خارج می شود. این تماس مداوم با جرم ها و رسوبات سبب گرفتگی سوراخ های پرلاتور می گردد و به دنبال آن فشار آب کم می شود. نحوه باز کردن پرلاتور همانطور که در تصویر مشخص است به این صورت است که انبر را به پرلاتور وصل می کنید و سپس در جهت عکس عقربه های ساعت می چرخانید تا باز شود.
در صورتی که نگران آسیب دیدگی و خراش بدنه شیر در اثر تماس با انبر هستید، می توانید یک حوله بین انبر و پرلاتور بگذارید.
سپس پرلاتور را زیر جریان مستقیم آب بگیرید تا هر چیزی مسیرش را مسدود کرده، پاک شود. ترجیحاً از آب گرم استفاده شود تا رسوبات نرم شده و راحت تر پاک شوند.
چنانچه فشار آب به تنهایی رسوبات را پاک نکرد، میتوانید از یک مسواک قدیمی استفاده کنید. برخی رسوبات به حدی ریز هستند که با استفاده از مسواک هم پاک نمی شوند. در این صورت برای از بین بردن رسوبات میتوانید از سرکه سفید استفاده کنید.
پرلاتور را داخل لیوانی مملو از سرکه قرار دهید. بهتر است از شب تا صبح در سرکه باقی بماند تا رسوبات آن زدوده شود. روز بعد که پرلاتور را از سرکه خارج کردید، آن را آبکشی کرده و به شیر متصل کنید.
برای متصل کردن پرلاتور، آن را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید. برای این کار به انبر نیاز نیست و می توان با دست هم آن را وصل کرد. در پایان شیر آب را باز کنید، اگر فشار آب افزایش پیدا کرد مشکل حل شده است. اگر فشار آب خروجی از پرلاتور همچنان کم است، باید پرلاتور را تعویض کنید.
انسداد توری کارتریج
اما تنها گرفتگی پرلاتور سبب کاهش فشار آب نمی شود، بلکه رسوب اجرام در کارتریج هم می تواند از علل کم شدن فشار آب باشد. اما در ابتدا بهتر است با کارتریج آشنا شویم و بدانیم به چه علت رسوب اجرام در کارتریج می تواند فشار آب خروجی را کاهش دهد.
کارتریج، یک قطعه است که کنترل دما و فشار آب و قطع و وصل کردن آن را بر عهده دارد. یک توری داخل کارتریج است که به طور مداوم با آب در تماس است. گرفتگی این توری سبب کاهش فشار آب می شود.
شما با یک بررسی اجمالی متوجه می شوید که آیا مشکل کاهش فشار آب به کارتریج باز می گردد یا خیر. چنانچه مشکل از گرفتگی توری کارتریج ناشی شود مطابق آنچه در ادامه می گوییم، عمل کنید.
در ابتدا ، با بستن شیر فلکه زیر سینک ، جریان آب را قطع کنید. برای رسیدن به پیچ مغزی دسته شیر ، نشان آبی و قرمزی که نشانگر جهت آب گرم و سرد است را باز کنید. با استفاده از آچار آلن می توان دسته اهرمی را باز و خارج کرد. اکنون قالپاق را بردارید و با استفاده از آچار فرانسه، مهره کارتریج را باز نمایید. با خارج کردن کارتریج، توری درون آن را مشاهده می کنید که سرشار از رسوبات و املاح آب است.
چنانچه اجرام و املاح مدت زیادی بر توری رسوب کرده باشند، احتمالا سفت هستند و زدودن آن ها انرژی مضاعف می خواهد. در این حالت می توانید مجدد همان مراحلی که برای تمیز کردن پرلاتور انجام دادید را تکرار کنید. بعد از این که توری کارتریج یک شب در سرکه سفید باقی ماند، رسوباتش به راحتی کنده می شود. در این مرحله شما فقط توری کارتریج را آبکشی و سپس نصب کنید.
سخن پایانی
رسوب گرفتگی شیر آلات و کم شدن فشار آب بسیار عذاب آور است، اما عللی که در این مقاله ذکر گردید و راه های برطرف کردن آن، به شما کمک می کند در صورت مواجه با چنین مشکلی به راحتی آن را رفع نمایید. پیشنهاد می کنیم هر چند ماه یک بار برای جلوگیری از تجمع رسوبات و گرفتگی شیر، حتما پرلاتور را تمیز نمایید تا کمتر دچار مشکل کاهش فشار آب در شیر های اهرمی شوید. امیدواریم این مقاله برای شما کاربردی باشد، در انتظار نظرات شما هستیم.
روش های حل مشکل کاهش فشار آب شیر اهرمی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
مقاله برای آشنایی با انواع روش های حل مشکل کاهش فشار آب شیر اهرمی