خدمات ساختمان

تفاوت چسب آکواریوم و سیلیکون چیست؟ | مزایا و معایب چسب اکواریوم و سیلیکون

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

آیا کاربردها و ویژگی‌ های چسب آکواریوم و سیلیکون را می‌ دانید؟ آیا با مزایا و معایب و تفاوت‌ چسب آکواریوم و سیلیکون آشنا هستید؟ آیا از شباهت‌ های چسب آکواریوم و سیلیکون اطلاعی دارید؟ در کنار همه شباهت‌ هایی که چسب آکواریوم و سیلیکون دارند تفاوت‌ های آنها نیز بسیار قابل توجه و مهم می‌ باشد. در حقیقت چسب آکواریوم و سیلیکون دو چسب متفاوت می‌ باشند که هر کدام از آنها کاربرد و ویژگی‌ های خاص خودشان را دارند. چسب سیلیکون نوعی چسب پلیمری می‌ باشد که ماده اصلی آن سیلیکون است، دارای خواص ضد آب بوده و مقاومت شیمیایی بسیار بالایی دارد به همین خاطر در صنایع مختلفی از جمله الکترونیک، ساختمان سازی و خودروسازی از آن استفاده می‌ شود. چسب آکواریوم نوع ویژه‌ ای از چسب سیلیکون می‌ باشد که دارای کاربردهای مختلفی بوده و در صنایع از آن استفاده می‌ گردد.

چسب سیلیکون چیست؟

همانطور که گفتیم چسب سیلیکون یک نوع چسب است که پایه آن سیلیکون می‌ باشد. سیلیکون عنصر شیمیایی بوده که در برابر مقاومت حرارت زیادی دارد، خاصیت عایق‌ بندی الکتریکی داشته و قابلیت ارتجاع آن نیز بالاست. این خواص باعث می‌ شود که این چسب سیلیکون دارای کاربرد گسترده‌ ای باشد و در صنایع مختلف استفاده شود. چسب سیلیکون در دمای نسبتاً پایین و بالا قابل استفاده می‌ باشد. یکی از تفاوت‌ های چسب آکواریوم و سیلیکون این است که دارای مقاومت بیشتری می‌ باشد. از این نوع چسب جهت درزگیری شیشه، ساختمان، نصب سینک، نصب روشویی، کناره‌ های کاشی، شکاف سرویس بهداشتی، سطوح پلاستیکی، شیشه‌ ای، سنگی و فلزی استفاده می‌ شود. چسب سیلیکون را به عنوان ماده ضد آب چسبنده در صنایع مختلف ساختمانی، الکترونیک، خودروسازی، آرایشی و بهداشتی، پزشکی و … استفاده می‌ کنند. این چسب به علت خواص الاستیسیته، قابلیت چسبندگی زیاد، مقاومت بالا، مقاومت در مقابل پوسیدگی و اشعه فرابنفش برای سطوح مختلف و اجسام گوناگون مناسب می‌ باشد.

مزایای چسب سیلیکون

مزایای چسب سیلیکون شامل موارد زیر هستند.تفاوت چسب آکواریوم و سیلیکون چیست؟ | مزایا و معایب چسب اکواریوم و سیلیکون

  • قدرت چسبندگی زیاد
  • مقاومت بسیار زیاد در مقابل دما، فشار و تغییرات دمایی
  • مقاومت در مقابل پوسیدگی
  • جلوگیری از رشد قارچ‌ ها و کپک‌ ها
  • عدم تغییر خاصیت فیزیکی
  • مقاومت در مقابل مواد شیمیایی
  • استحکام مکانیکی
  • ماندگاری و دوام بالا
  • مقاوم در برابر پرتو اشعه فرابنفش

این مزایا باعث شده که چسب سیلیکون به عنوان گزینه مناسبی در محیط‌ های مختلف باشد. به عنوان مثال در محیط‌ هایی که با رطوبت در تماس می‌ باشند، درزگیری سطوح پلاستیکی و شیشه‌ ای و همچنین کاربرد ساختمانی میتوان از این چسب استفاده نمود. از دیگر تفاوت‌ های چسب آکواریوم و سیلیکون می‌ توان به قابلیت چسبندگی آن به سطوح مختلف نیز اشاره کرد.

کاربرد چسب سیلیکون

همانطور که گفتیم چسب سیلیکون کاربردهای متنوعی دارد. از این چسب برای چسبیدن سطوح مختلفی مانند شیشه، سرامیک، فلز و یا چوب می‌ توان استفاده کرد. برخی دیگر از کاربردهای متداول چسب سیلیکون در ادامه بیان شده است.

  • صنعت الکترونیک
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دکوراسیون و بازسازی ساختمان/بازسازی عادی یا لاکچری

در صنعت الکترونیک چسب سیلیکون کاربرد زیادی دارد به عنوان مثال در ترمینال الکترونیکی، اتصالات و همچنین عایق‌ بندی شکاف‌ ها، مدارهای چاپی از چسب سیلیکون استفاده می‌ شود. مقاومت در شرایط مختلف محیطی و خواص عایق‌ بندی الکتریکی چسب باعث شده که بتوان در صنایع مختلف از آن استفاده نمود.

  • صنعت خودروسازی

از چسب سیلیکون در صنایع خودروسازی هم استفاده می‌ شود و برای ضد آب نمودن شیشه‌ ها، قطعات داخلی و بیرونی خودرو، درب‌ ها و … می‌ توان از چسب سیلیکون استفاده کرد.

  • صنعت ساختمان سازی

چسب سیلیکون در صنایع ساختمانی جهت اتصال و ضد آب نمودن سطوح مختلف، نصب کردن و ضد آب نمودن درب‌ ها و پنجره‌ ها، نصب و ضد آب نمودن سیستم حفاظتی و همچنین عایق‌ های صوتی، نصب پنل‌ های دیواری و سقفی از چسب سیلیکون استفاده می‌ شود.

  • صنعت پزشکی

برای تولید پانسمان های ضد آب و چسب‌ ها از سیلیکون در صنعت پزشکی استفاده می‌ شود.

  • محصولات بهداشتی و آرایشی

برای تولید محصولات بهداشتی و آرایشی مانند چسب مژه، برخی از محصولات پوستی، چسب دندان و … از سیلیکون استفاده می‌ شود.

  • کاربرد خانگی

برای تعمیر کردن و نصب لوازم خانگی، درزگیری لوله آب و یا گاز، ضد آب کردن لوله‌ ها، ساختن محصولات دکوراتیو و هنری از چسب سیلیکون استفاده می‌ شود.

  • معایب چسب سیلیکون

با توجه به همه کاربردها و مزایایی که گفتیم چسب سیلیکون معایبی هم دارد. چسب آکواریوم و سیلیکون دارای مشخصات منحصر به فردی می‌ باشد به عنوان مثال بعضی از معایب چسب سیلیکون این است که زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد. قابلیت نفوذ پذیری آن در مقابل بعضی از گازها بالاست. همچنین در دمای بالا عملکرد نامناسبی دارند و به علت آنکه نرم می‌ شوند عملکرد آنها کاهش پیدا می‌ کند.

چسب آکواریوم چیست؟

چسب آکواریوم یک نوع چسب می‌ باشد که به علت ویژگی‌ های خاصی که دارد برای تعمیر و ساخت آکواریوم و همچنین تجهیزات مربوط مورد استفاده قرار می‌ گیرد.تفاوت چسب آکواریوم و سیلیکون چیست؟ | مزایا و معایب چسب اکواریوم و سیلیکون به طور معمول این چسب خصوصیاتی دارد که در محیط آبی می‌ توان از آن استفاده نمود. چسب آکواریوم دارای خاصیت ضد آبی است و توانایی آن را دارد که اتصالات را محکم کرده و ماندگاری آن در معرض آب بسیار بالاست. چسب آکواریوم سمی نیست، بی بو می‌ باشد و برای موجودات آبزی ضرری ندارد.

مزایای چسب آکواریوم

آکواریوم ماده چسبنده خاصی می‌ باشد که در ساختن و تعمیر کردن آکواریوم‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرد. از مزایای چسب آکواریوم می‌ توانیم موارد زیر را نام ببریم.

  • ضد آب بودن

یکی از بارزترین خصوصیات چسب آکواریوم ضد آب بودن آن است. همچنین این چسب دارای خواص فیزیکی خاصی می‌ باشد که در محیط مرطوب مقاومت زیادی دارد. این ویژگی موجب می‌ شود اتصالات چسبانده شده در مقابل نشتی آب مقاوم باشد.

  • ایمن بودن برای آبزیان

به طور معمول چسب آکواریوم سمی نیست و بدون بو می‌ باشد و به همین خاطر برای آبزیان ضرری ندارد.

  • مقاوم در برابر رطوبت

چسب آکواریوم دارای دوام خوبی است و در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد به همین خاطر از این چسب جهت آب بندی کردن آکواریوم استفاده می‌ شود.

قابل استفاده برای همه بخش‌ های آکواریوم

از چسب آکواریوم برای اتصالات شیشه‌ ای، قطعات آکواریوم، اتصالات پلاستیکی و … می‌ توان استفاده کرد.

  • استفاده آسان
پیشنهاد آی‌بک امداد :  کفپوش لمینت laminet|مزایا و معایب کفپوش لمینت

روند استفاده نمودن از چسب آکواریوم به تجربه و مهارت خاصی نیاز ندارد و کاربران مبتدی هم می‌ توانند آن را به کار ببرند.

  • معایب چسب آکواریوم

همانطور که گفتیم از چسب آکواریوم برای کارهای تعمیراتی و همچنین نصب کردن و پر کردن شکاف‌ ها و درزهای بین سطوح در محیط‌ های مرطوب می‌ توان استفاده کرد. با آنکه این چسب به صورت اختصاصی جهت تعمیر و ساخت آکواریوم مورد استفاده قرار می‌ گیرد ولی باید توجه کنید که دارای معایبی هم می‌ باشد.

  • دیر خشک شدن

زمان زیادی لازم می‌ باشد که چسب آکواریوم خشک شود و حتی ممکن است چند روز هم طول بکشد.

عدم مقاومت نسبت به تنش مکانیکی

چسب آکواریوم در برابر تنش مکانیکی مقاومت دارد به همین خاطر باید مراقب باشید که آکواریوم را در تماس با اجسام سنگین قرار ندهید.

  • قیمت زیاد

چسب آکواریوم معمولاً نسبت به دیگر چسب‌ ها قیمت بیشتری دارد.

  • بوی نامطبوع

این نوع چسب دارای بوی نامطبوعی می‌ باشد و ممکن است برای بعضی از افراد ناخوشایند باشد. بوی بد چسب آکواریوم بعد از خشک شدن کاهش پیدا می‌کند

  • ضد باکتری و قارچ نبودن

چسب آکواریوم خواص ضد باکتری و ضد قارچی ندارد و به مرور زمان سیاه می‌ شود.

تفاوت چسب آکواریوم و سیلیکون چیست؟

پس از آنکه همه مشخصات، ویژگی‌ ها، مزایا و معایب چسب آکواریوم و سیلیکون را متوجه شدید در ادامه تفاوت این دو چسب را بیان می‌ کنیم. اگر چه این دو چسب خیلی به هم شبیه می‌ باشند ولی تفاوت‌ هایی هم با هم دارند.

  • ترکیب شیمیایی

مواد پایه چسب سیلیکونی سیلیکون است اما در فرمولاسیون چسب آکواریوم از موادی مثل پلی سیلوکسان استفاده شده که به همین خاطر برای استفاده نمودن در آکواریوم و تجهیزات مربوط به آن کاربرد دارد.

  • ضد آب بودن

چسب آکواریوم خواص ضد آبی دارد و به همین خاطر برای قطعات آکواریوم مورد استفاده قرار می‌ گیرد اما چسب سیلیکون از نظر ضد آب بودن نسبت به چسب آکواریوم کمتر می‌ باشد.تفاوت چسب آکواریوم و سیلیکون چیست؟ | مزایا و معایب چسب اکواریوم و سیلیکون

  • شفافیت

به طور معمول چسب آکواریوم از چسب سیلیکون شفاف‌ تر است.

  • استحکام مکانیکی

به علت فرمولاسیون خاصی که چسب آکواریوم دارد مقاومت مکانیکی آن از چسب سیلیکون بالاتر است. همین مورد باعث می‌ شود که با اطمینان بیشتری از چسب آکواریوم برای تجهیزات آکواریوم و اتصالات مربوط به آن استفاده شود.

  • قیمت

چسب آکواریوم نسبت به چسب سیلیکون قیمت بالاتری دارد و این مورد به علت آن است که چسب آکواریوم دارای کاربرد خاص و ویژگی‌ های خاصی می‌ باشد. چسب سیلیکون کاربرد و ویژگی‌ های خاصی دارد و به صورت گسترده در صنایع مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

سخن پایانی

در این مقاله از آی بک امداد به بررسی تفاوت چسب آکواریوم و سیلیکون پرداختیم. انتخاب چسب مناسب که برای محیط‌ های خاصی کاربرد داشته باشد دارای اهمیت زیادی می‌ باشد به همین خاطر هنگام خرید چسب حتماً باید دقت کنید که آن را برای چه کاری می‌ خواهید. توجه کنید چسب سیلیکون و آکواریوم و یا هر چسب دیگر را از فروشگاه‌ های معتبری خریداری کنید تا از کیفیت آن مطمئن باشید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تفاوت چسب آکواریوم و سیلیکون چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

تفاوت چسب آکواریوم و سیلیکون چیست؟ مزایا و معایب چسب اکواریوم و سیلیکون

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا