تعمیرات لباسشویی

چرا پمپ تخلیه ماشین لباسشویی کار نمی‌کند؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از مشکلات بزرگی که ممکن است برای ماشین لباسشویی به وجود بیاید، تخلیه نشدن آب دستگاه است. معمولاً دلایل مختلفی باعث بروز این مشکل می‌شود که در این مقاله از آی بک امداد به بررسی آن می‌پردازیم و راه‌های حل آن را هم برایتان توضیح می‌دهیم.

چرا آب ماشین لباسشویی تخلیه نمی‌شود؟

یکی از مهمترین مراحلی که برای تمیز شدن لباس‌ها باید انجام بگیرد، تخلیه آب لباسشویی است. حالا فکر کنید که اگر آب کثیف همراه با کف، تخلیه نشوند، چه دردسر بزرگی پیش می‌آید. متأسفانه باید گفت که تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، جزو مشکلات رایج است که برای تمام برندهای لباسشویی ممکن است رخ بدهد و با کدهای مختلفی هم در روی نمایشگر آنها نشان داده می‌شود. ولی دلیل اصلی این مشکل در تمام برندها یکسان است، که شما با مطالعه این مقاله می‌توانید به راحتی با دلایل تخلیه نشدن آب لباسشویی آشنایی پیدا کنید.

مهمترین دلایلی که باعث تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی می‌شود عبارتند از:

  1. پمپ تخلیه مسدود شده باشد.
  2. خراب شدن پمپ تخلیه
  3. مسدود شدن محل خروج آب لباسشویی
  4. گرفتگی فیلتر لباسشویی
  5. آسیب دیدن دکمه تخلیه آب لباسشویی
  6. خراب شدن شیر الکتریکی
  7. استفاده نادرست و زیاد از مواد شوینده
  8. خراب شدن تایمر یا برد لباسشویی

در ادامه، موارد بیان شده را به طور کامل برایتان توضیح خواهیم داد.

۱- پمپ تخلیه مسدود شده باشد.

متداول‌ترین و مهم‌ترین دلیلی که باعث می‌شود آب ماشین لباسشویی شما تخلیه نشود این است که پمپ تخلیه دستگاه مسدود شده باشد. گاهی ممکن است اشیاء داخل لباسشویی از فیلتر رد شوند و به پمپ تخلیه برسند، با جمع شدن این اشیاء پمپ دچار گرفتگی شده و آب به خوبی از آن عبور نمی‌کند. در این صورت بهتر است که پمپ را تمیز کرده و آشغال‌هایی را که باعث انسداد شده خارج کنید تا مشکل برطرف شود. متخصصین تعمیرات لباسشویی معتقدند که تمیز کردن منظم پمپ تخلیه، باعث افزایش عمر لباسشویی می‌شود.

پمپ تخلیه

۲- خراب شدن پمپ تخلیه

پمپ تخلیه وظیفه دارد که آب لباسشویی را خالی کند. گاهی ممکن است در اثر وجود بعضی از اشیاء در لباس و رد شدن از فیلتر، پمپ آسیب ببیند و پره‌های آن بشکند. نتیجه می‌گیریم که اگر آب لباسشویی تخلیه نشد، احتمال دارد به خرابی پمپ تخلیه مربوط باشد.

گاهی ممکن است عمر دستگاه زیاد بوده و به علت فرسایش، پمپ خراب شود در این صورت باید آن را عوض کنید. برای عوض کردن پمپ بهتر است که به مراکز تعمیرات لوازم خانگی مراجعه کنید.

برای تعویض پمپ لباسشویی به روش زیر عمل کنید:

  • برای عوض کردن پمپ لباسشویی ابتدا باید دستگاه را از برق بکشید زیرا در هنگام تعویض پمپ، ماشین لباسشویی شما با سیم برق مرتبط است.
  • سپس در حالی که داخل مخزن لباسشویی آب جمع شده است به وسیله شلنگ تخلیه، آب ها را خارج کنید.
  • در مرحله بعدی پنل بالای دستگاه را باز کنید. پیچ‌های پنل در پشت ماشین لباسشویی قرار گرفته است.
  • بعد از اینکه پنل بالایی را باز کردید، سپس پنل کنترلی را باز کنید.
  • در این قسمت پمپ تخلیه باید خارج شود. برای این منظور شلنگ‌هایی که به پمپ وصل هستند را باز کرده و سپس اتصالات را از آنها باز کنید.
  • بعد از اینکه پمپ قدیمی را خارج کردید، پمپ جدید و نو را جایگزین کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای استفاده از برنامه های شستشوی لباسشویی فیلیپس philips

در صورتی مهارتی در این کار نداشته و یا اینکه این کار برایتان سخت است، می‌توانید با یک تعمیرکار ماهر تماس گرفته تا مشکل لباسشویی شما را برطرف کند.

۳- مسدود شدن محل خروج آب

مسدود شدن محل خروج آب هم می‌تواند باعث تخلیه نشدن آب دستگاه شود. گاهی ممکن است محل تخلیه آب لباسشویی به وسیله جوراب، لباس‌های کوچک و یا اجسام دیگر مسدود شده باشد و این باعث تخلیه نشدن آب دستگاه خواهد شد.

حتی گاهی ممکن است پرزهایی که از لباس کنده شده و یا شوینده‌ها و حتی رسوبات آب، باعث بروز این مشکل شوند، اگر اینطور بود بهتر است شلنگ تخلیه دستگاه، لوله فاضلاب و فیلتر تخلیه را بررسی کنید. البته گاهی شلنگ تخلیه آب از لباسشویی جدا می‌شود، به همین دلیل طول شلنگ تخلیه نباید خیلی کوتاه یا خیلی بلند باشد. به این نکته مهم توجه کنید که اندازه شلنگ خرطومی شکل تخلیه آب، بیشتر از ۳ متر نباید باشد. معمولاً این مشکل در ماشین‌های لباسشویی سامسونگ بیشتر دیده می‌شود.

۴- گرفتگی فیلتر لباسشویی

کوین تراپ یا همان فیلتر لباسشویی، مخزنی است که اجسام خارجی و یا پرز لباس‌ها در داخل آن جمع می‌شود. ممکن است در جیب لباس شما سکه و یا سوزن باشد و در هنگام شستشو وارد فیلتر شود. وقتی اجسامی در فیلتر گیر کند، باعث تخلیه نشدن آب در دستگاه خواهد شد. به همین علت باید به طور مستمر فیلتر را بررسی کرده و آن را تمیز کنید. گرفتگی فیلتر هم در لباسشویی کنوود جزو ارورهای رایج در این لباسشویی است.

اگر فیلتر بیش از اندازه پر شده باشد، ممکن است به مرور زمان، تخلیه به خوبی انجام نگیرد تا جایی که آب اصلاً تخلیه نشود. در لباسشویی سامسونگ این مشکل به صورت کد خطای E5 نمایش داده می‌شود که این ارور به علت مسدود شدن فیلتر است. باید در صورت نمایش این کد خطا، حتماً فیلتر بررسی شود. فیلتر لباسشویی معمولاً در سمت راست و یا گاهی هم چپ و در پایین لباسشویی قرار دارد. برای اینکه فیلتر را باز کنید آن را خلاف عقربه‌های ساعت به آرامی بچرخانید.

۵- آسیب دیدن دکمه تخلیه آب لباسشویی

میکروسوئیچ در هنگام باز بودن درب از چرخیدن لباسشویی جلوگیری می‌کند، به همین علت اگر این سیستم خراب شود تخلیه آب انجام نمی‌گیرد. در صورت بسته نشدن درب لباسشویی، دستگاه شروع به کار نکرده و لباس‌ها هم شسته نمی‌شوند خراب شدن قفل درب لباسشویی ممکن است مکانیکی و یا الکتریکی باشد. اگر مشکل الکتریکی بود، ابتدا باید نمودار سیم کشی دستگاه را بررسی کنید، اگر اتصال هر کدام از کلیدها قطع بود باید آن را عوض کنید.

در لباسشویی‌های برند دوو و هایر، سیستم میکروسوئیچ ممکن است باعث بروز تخلیه نشدن آب لباسشویی شود. البته دلایل دیگری هم که بیان کردیم در بروز این مشکل دخیل هستند، به همین علت باید عیب یابی درست، به وسیله تکنسین انجام بگیرد.

۶- خراب شدن شیر الکتریکی

یکی از دلایل مهم تخلیه نکردن آب لباسشویی و همچنین جمع شدن آب در دستگاه، می‌تواند خراب شدن شیر الکتریکی یا همان شیر برقی باشد. شیر برقی لباسشویی آب لازم را جهت شستشوی البسه تعیین می‌کند. اگر این قطعه دچار خرابی شود یا به علت مسدود شدن فیلتر است یا به علت مشکل در برق رسانی می‌باشد. یکی از دلایل مهم آب نگرفتن و یا نشتی آب در لباسشویی برند آبسال، آسیب دیدگی شیر الکتریکی می‌باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای استفاده از ماشین لباسشویی گرنیه Gorenj

اگر شیر الکتریکی در لباسشویی خراب شد، باید ابتدا لباسشویی را از برق درآورید و پنل پشت آن را باز کنید. شیر الکتریکی را بررسی کرده و اگر دچار رسوب گرفتگی و یا نشتی شده بود، مشکل را برطرف کنید.

۷-استفاده نادرست از مواد شوینده

یکی دیگر از دلایل تخلیه نشدن آب در لباسشویی، استفاده از مواد شوینده زیاد است. بعضی از افراد تصور می‌کنند در صورت استفاده از مواد شوینده بیشتر، لباس‌ها بهتر تمیز می‌شود. در صورتی اینکه به هیچ وجه اینطور نیست. نه تنها با مواد شوینده بیشتر لباس‌ها تمیزتر نمی‌شود، بلکه باعث آسیب دیدگی لباسشویی هم خواهد شد، زیرا کف زیاد در عملکرد پنل لباسشویی اختلال ایجاد می‌کند.

۸- خراب شدن تایمر یا برد لباسشویی

خراب شدن تایمر یا برد لباسشویی هم می‌تواند باعث عدم تخلیه آب در لباسشویی باشد، زیرا برد مانند مغز دستگاه بوده و وظیفه دارد دستورات را به قسمت‌های دیگر لباسشویی صادر کند. دقت داشته باشید که برد قطعه حساسی در لباسشویی است و تعمیر آن نیاز به تخصص بالا دارد، پس در صورتی که تایمر و برد لباسشویی خراب شد، حتماً باید این قطعه به وسیله تعمیرکار ماهر بررسی شود.

نحوه تخلیه آب لباسشویی چگونه است؟

بعد از اینکه دلیل تخلیه نشدن آب لباسشویی را پیدا کردید، شاید سؤال کنید که چگونه می‌توانیم آب لباسشویی خود را تخلیه کنیم؟ در ادامه راهکارهایی را برایتان بیان می‌کنیم که بتوانید مشکل تخلیه نشدن آب لباسشویی را برطرف کنید:

  • از پشت لباسشویی شلنگ تخلیه را جدا کرده و داخل شلنگ را به وسیله فشار آب، به خوبی تمیز کنید. در صورتی که داخل شلنگ به وسیله مواد شوینده و یا پرزها مسدود شده بود با این روش، مشکل برطرف می‌شود.
  • اگر بعد از تمیز کردن شلنگ تخلیه مشکل رفع نشد و باز هم آب داخل لباسشویی جمع شده بود، باید پمپ دستگاه را چک کنید.
  • ممکن است قسمت بیضی شکل پلاستیکی پمپ، به وسیله آشغال مسدود شده باشد. این قسمت را بشویید تا مشکل برطرف شود.

در صورتی که موارد بیان شده را انجام دادید ولی باز هم تخلیه لباسشویی انجام نمی‌گرفت، بهتر است که پمپ را عوض کنید. البته این کار باید به وسیله متخصص انجام بگیرد.

پمپ تخلیه

سخن پایانی

در این مقاله از آی بک امداد دلایل تخلیه نشدن آب لباسشویی را بررسی کردیم. اگر مشکل تخلیه نشدن آب لباسشویی شما به علت مسدود بودن پمپ تخلیه و فیلتر نبود، پس حتماً باید با یک تکنسین ماهر تماس بگیرید و رفع مشکل را به او بسپارید.

در صورت نیاز، می توانید از خدمات آی بک امداد استفاده کنید، برای این منظور با واحد پشتیبانی تماس بگیرید و یا سؤالات خود را در قسمت دیدگاه‌ها مطرح کنید.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

چرا پمپ تخلیه ماشین لباسشویی کار نمی‌کند؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نحوه تخلیه آب لباسشویی چگونه است؟

امتیاز کاربر: ۰.۴ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا