خدمات پرستاری و مراقبتی

راهنمای درمان اضطراب با کمک پرستار | درمان سالمند مبتلا به اضطراب

✅ برای کمک به فردی که دچار بیماری اضطراب است، چه اقداماتی می توان انجام داد | راهنمای درمان اضطراب در سالمند ✅

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

حتماً برای شما هم پیش آمده که در مقابله با فردی که دچار اضطراب و استرس شدید شده است، نمی دانید چگونه برخورد کنید؟ کمک به رفع اضطراب در دیگران یکی از موقعیت هایی است که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. اما شرایط برای کسانی که دچار بیماری اضطراب هستند، کمی متفاوت است. چرا که این افراد نگرانی های خاص و متمایزی دارند که شاید از طرف بقیه قابل درک نباشد. و یا حتی ممکن است غیر منطقی به نظر برسد. در چنین شرایطی چه باید کرد؟ آیا روش های کمک به فردی که دچار بیماری اضطراب است را می دانید؟ در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

روش های کمک به فردی که دچار بیماری اضطراب است

همانطور که گفتیم، درک یک فرد مبتلا به بیماری اضطراب کاری سخت است و ممکن است احساسات آنها برای بسیاری از افراد قابل قبول نباشد. در همین راستا با هدف آموزش کمک به بیماران مبتلا به اضطراب این مطالب را جمع آوری نموده ایم تا در هنگام رویارویی با چنین افرادی بتوانید به بهترین نحو به وی کمک کنید.

 دانشمندان معتقدند که اغلب مردم افرادی را که به بیماری اضطراب مبتلا هستند، نادیده می گیرند. و صرفاً به بیماری‌ های جسمی توجه دارند، چرا که بیماری‌ های جسمی علائم خاصی دارد که در بیماری های روحی همچون اضطراب و استرس چنین علائمی را به وضوح نمی توان مشاهده کرد. بنابراین لازم است که به یک بیمار مبتلا به اضطراب حساس باشید و احساسات وی را درک کنید حتی اگر غیر منطقی باشد.

قطعاً اگر چنین فردی را در خانواده دارید، بارها از دیدن ترس ناگهانی و اضطراب های بیش از حد وی ناراحت شده اید. اما همین علائم نشان دهنده این است که این افراد به کمک و درک بالایی نیاز دارند. برای این که بتوانید به چنین افرادی کمک کنید اولین راهکار این است که علائم اضطراب را بهتر بشناسید.

علائم بیماری اضطراب

بیماری اضطراب یکی از رایج ترین بیماری هایی است که سلامت روح و روان فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و تاکنون ۱۸ درصد از مردم جهان به این بیماری مبتلا شده اند. شناختن علائم اضطراب به شما کمک می کند که افکار و احساسات ترسناک و گاها غیرمنطقی بیمار را بشناسید و بتوانید به وی کمک کنید. به طور کلی علائم بیماری اضطراب عبارتند از:

 علائم جسمی

 علائم جسمی یعنی نشانه هایی که در جسم فرد ظاهر می شود و نشان از شدت بیماری دارد. این نشانه ها چند مورد است که در اینجا به آن اشاره می کنیم:

  • احساس سبکی در ناحیه سر
  • عرق کردن
  • حالت تهوع
  • احساس عصبانیت و بی قراری فرد
  • تنگی نفس
  • اسهال
  • خستگی و بی حالی زیاد
پیشنهاد آی‌بک امداد :  مراقبت های پرستاری از کودک بیمار | اصول مراقبت از کودک بیمار

علائم فکری و روحی

بیماران مبتلا به اضطراب عمدتا الگوهای فکری منفی زیادی دارند از جمله اینکه:

  • همواره احساس نگرانی درخصوص ایجاد اتفاقات بد دارند.
  • نگرانی های شدید و پایدار
  • تفکر همه یا هیچ
  • تعمیم بیش از حد وقایع به گونه ای که یک اتفاق را به موارد مختلفی ربط می دهند.

علائم رفتاری

در بیماران مبتلا به بیماری اضطراب چیزی که بیشتر از هر چیزی توجه دیگران را به خود جلب می کند، رفتارهای بی منطق و استرس زیاد وی باشد. این نوع رفتارها عبارتند از:

  • اجتناب از حضور در موقعیت های مختلف
  • فرد همواره طلب اطمینان و امنیت می کند.
  • در شرایط اضطراب آور احساس تحریک پذیری و سرخوردگی زیادی دارد.
  • کاری را به صورت مداوم انجام می دهد مانند شستن دست

روش های کمک به فردی که دچار بیماری اضطراب است

کارهایی که نباید برای کمک به بیماران مضطرب انجام داد

برخی از کارها و اقدامات ما در هنگام مواجهه با یک فرد مضطرب ممکن است باعث ایجاد اضطراب بیشتر و بعضاً شدیدتر شدن بیماری وی داشته باشد. در اینجا اقداماتی که نباید برای کمک به بیماران مضطرب انجام دهید، را بیان می کنیم.

 نادیده گرفتن عامل اضطراب

 برخی مواقع افراد برای اینکه حواس فرد مضطرب را پرت کنند، سعی می کنند عامل اضطراب آور را فراموش کنند. شاید به ظاهر این کار متفکرانه باشد و به صورت موقتی به بیمار کمک کند. اما در حقیقت عامل استرس زا از بین نمی رود و با گذشت زمان ممکن است شرایط حادتری نیز پیدا کند.

به این صورت که اگر فرد مضطرب به طور مداوم از مواجهه با شرایط دشوار دوری کند، اضطراب وی افزایش می یابد.

بنابراین اگر اطرافیان بیمار مضطرب بخواهند شرایط را به گونه ‌ای فراهم کنند که عوامل استرس زا در محیط نادیده گرفته شود، این امر ناخواسته باعث افزایش اضطراب وی می شود. چرا که اجتناب از حضور در موقعیت های استرس زا به فرد این فرصت را نمی دهد که بر ترس خود غلبه کند و نحوه غلبه بر ترس را بیاموزد.

عدم اجبار به رویارو شدن با شرایط استرس زا

نباید بیمار مضطرب را به اجبار با وقایع استرس زا روبرو کرد. تلاش برای تحت فشار قرار دادن بیمار جهت رویارویی با عوامل ترسناک ممکن است باعث آسیب جدی به وی شود. برای این کار بهترین روش این است که یک درمانگر حرفه ای نحوه غلبه بر ترس را به وی بیاموزد. یک درمانگر مجرب و حرفه ‌ای می ‌تواند به بیمار کمک کند که گام به گام با ترس‌ های خود روبرو شود.

نکات موثر مثبت در مورد بیماران مضطرب

ایجاد احساسات مثبت در افراد مبتلا به بیماری اضطراب یکی از روش های کمک به آنهاست. پاسخ های مبتنی بر عشق و پذیرش احساسات بیمار یکی از اصولی ترین روش های کمک به رفع اضطراب است. در ادامه کارهای مثبتی که می تواند به فرد مبتلا به اضطراب کمک نمایند، را بیان می کنیم  .

درک احساس فرد مضطرب

درک کردن اولین کاری است که می توانید برای کمک به فرد مبتلا به اضطراب انجام دهید. به این صورت که با گفتن عباراتی همچون من تو را درک می کنم و یا تو را می فهمم، می تواند این احساس را در بیمار ایجاد کند که نگرانی او حقیر و کوچک نیست و شما وی را تحقیر نمی کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نیازهای فرد سالمند و نحوه برطرف کردن آنها توسط پرستار | نیازهای روحی و جسمی فرد سالمند

بعد از اینکه به بیمار ثابت کردید رفتارش برای شما قابل درک است، بهتر می توانید به او کمک کنید. و از او بپرسید چگونه می توانم در این لحظه به تو کمک کنم؟ ممکن است ترس و نگرانی وی برای شما واقعا اهمیت خاصی نداشته باشد اما این را بدانید که لزوماً قرار نیست احساسات وی منطقی باشد. مهم این است که بتوانید درک کنید احساساتش واقعی است.

احساس نگرانی خود را ابراز کنید

قطعاً دیدن فردی که استرس و اضطراب زیادی دارد و کارهای غیر منطقی انجام می دهد، باعث ایجاد نگرانی در شما می شود. لازم نیست که این نگرانی را پنهان کنید.

درست است که در حال حاضر و در این شرایط نمی توانید کار خاصی انجام دهید، اما ابراز نگرانی شما این دلگرمی را به بیمار می دهد که حال وی برای شما ما اهمیت دارد.

در این شرایط می توانید تغییرات رفتاری او را بیان کنید و گفتگو با بیمار را آغاز نمایید. مثلاً به وی بگویید که من متوجه تغییر رفتار تو شده ام و یا احساس می کنم در این موقعیت به تو اضطراب وارد شده است. سپس او را راهنمایی کنید که برای مقابله با این بیماری به یک درمانگر مراجعه کند.

روش های درمان بیماران مبتلا به اضطراب

در حال حاضر دو روش درمانی برای بیماران مبتلا به اضطراب وجود دارد که عبارتند از:

درمان شناختی رفتاری

در این روش بیمار با شناخت اضطراب خود و نگرانی هایی که دارد، یاد می گیرد که چگونه آن را کاهش دهد و بتواند در موقعیت های مختلف با شرایط ناراحت کننده کنار بیاید.

دارو درمانی

در مواقعی که درمان شناختی رفتاری موثر واقع نشد، درمانگر با توصیه پزشک مجبور به تجویز داروهای ضد افسردگی می شود. این داروها باعث کاهش اضطراب فرد می شوند و البته در صورتی که با درمان شناختی رفتاری ترکیب شود، نتیجه ای بهتر و موثرتر خواهد داشت.

روش های کمک به فردی که دچار بیماری اضطراب است
Portrait of Asian woman in yellow suit sitting in the office thinking about marketing

نتیجه گیری

 در این مقاله روش های کمک به فردی که دچار بیماری اضطراب است و کمک به بیماران مبتلا به اضطراب را بیان کردیم و گفتیم اولین کاری که در مقابل چنین بیماران باید انجام دهید، درک آنهاست.

بعد از اینکه به وی ثابت کردید احساسات او برای شما قابل درک است، می توانید یک درمانگر خوب به او معرفی کنید تا برخی از مهارت ها را بیاموزد. بنابراین اگر نگران اضطراب بیمار خود هستید، درمان زودهنگام بهترین راه برای از بین بردن این مشکل است.

هر چقدر زمان درمان را به تاخیر بیندازید، بهبودی آن سخت تر حاصل می شود. مرکز تخصصی ایبک امداد با داشتن سال ها تجربه در زمینه ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل با کادری مجرب و متخصص آماده ارائه هرگونه خدمات پرستاری به عزیزانِ شما می باشد.

پرسنل مجموعه ایبک امداد به عنوان پرستار و کمک پرستار همواره آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری را آموخته و آسایش و امنیت را برای اعضای خانواده شما فراهم می نمایند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

روش های کمک به فردی که دچار بیماری اضطراب است

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش های کمک به فردی که دچار بیماری اضطراب است و کمک به رفع استرس

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا