خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

آموزش لوله کشی و نصب روشویی کابینتی و کاسه‌ای

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

کاربرد روشویی‌ها علاوه بر تمیز کردن و شستشوی دست‌ها، به زیباسازی سرویس بهداشتی نیز کمک می‌کند، امروزه یکی از جاهایی است که می‌توانید لوازم بهداشتی را در آن جای دهید و همچنین از المان‌های دکوراتیو سرویس بهداشتی روشویی‌ها هستند که امروزه با هماهنگی و ست کردن با دیگر اقلام موجود، می‌تواند در شکل ظاهری این محیط‌ها نقش بسزایی داشته باشد.

در محلی که قرار است نصب روشویی انجام شود، باید از قبل خروجی لوله‌های آب سرد و گرم مصرفی، خروجی فاضلاب و… را پیش بینی و اجرا نمایید. باید دقت نمایید که در این فضاها پریز و کلید وجود دارد. بنابراین در زمان سوراخ کردن دیوار سرویس بهداشتی نباید به سیم کشی برق و سیستم لوله کشی آسیبی وارد شود.

آموزش نصب روشویی

با توجه به نوع روشویی که انتخاب می‌شود مراحل نصب روشویی متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی شامل جای‌گزاری و تعیین محل نصب، اتصال بدنه روشویی به دیوار، نصب سیفون روشویی و نصب شیر روشویی می‌باشد.

مراحل نصب روشویی

  • تعیین نمودن محل دقیق نصب روشویی
  • علامت گذاشتن محل سوراخ کاری‌ها
  • اگر روشویی از نوع پایه‌دار است، باید محل نصب از نظر تقارن و تراز بودن تست شود.
  • بدون اینکه لوله‌ها سوراخ شوند و یا سیم کشی سرویس بهداشتی آسیب ببیند، باید محل نصب سوراخ گردد.
  • پایه یا رولپلاک نصب شود.
  • کاسه روشویی نگه داشته شده و پیچ روشویی بسته شود.
  • کاسه روی پایه قرار داده شود.
  • پیچ روشویی محکم شود.
  • شیرآلات به صورت کامل نصب گردد.
  • سیفون روشویی و زیراب نصب شود.
  • آب بندی روشویی تست گردد.

ارتفاع نصب روشویی

برای نصب روشویی اولین گام بسیار مهم است و آن مشخص نمودن محل دقیق و مناسب برای نصب آن می‌باشد. تقارن، ارتفاع نصب و استفاده از روشویی از ویژگی‌هایی می‌باشد که در هنگام نصب باید به آن توجه شود.  از مهم‌ترین مواردی که باید در زمان نصب بدنه حتماً باید به آن توجه شود، تراز بودن روشویی می‌باشد.

ارتفاع روشویی از کف تقریباً ۸۵ الی ۹۵ سانتی‌متر باید باشد. می‌توان گفت که این ارتفاع اندازه استاندارد است. در برخی از روشویی‌های کمددار پایه‌های آن دارای قابلیت رگلاژ هستند و در کم و زیاد کردن ارتفاع و تراز نمودن به افراد کمک می‌کنند.

یکی دیگر از نکاتی که باید رعایت شود شکل ظاهری روشویی و تقارن محل قرارگیری می‌باشد. در کنار این مسئله استفاده آسان و در دسترس بودن برای مصرف کننده نیز حائز اهمیت است.

وقتی محل نصب روشویی تعیین شده و علامت گذاری انجام شد، باید سوراخ‌کاری با توجه به نوع روشویی انجام شود و سوراخ‌هایی را در محل نصب با مته مناسب بزنید. معمولاً محکم نمودن روشویی روی دیوار با استفاده از پیچ رولپلاک‌های قوی و بلند انجام می‌گردد که در بازار به نام بست روکا عرضه می‌گردند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  رفع گرفتگی لوله فاضلاب رستوران ها، غذاخوری ها و آشپزخانه ها

روی بدنه کاسه محل عبور این پیچ رولپلاک‌ها وجود دارد. چنانچه شکستگی مانع از استفاده از بسته رولپلاک می‌شد یا جای سوراخ وجود نداشت، می‌توانید به جای آن از بست دیگری به اسم بست قورباغه‌ای نیز استفاده کنید.

برای اینکه استحکام روشویی افزایش پیدا کند، به ویژه در روشویی‌های سنگی و کابینتی که دارای وزن بیشتری هستند، بهتر است که با استفاده از چسب آکواریوم یا سیلیکون ضد باکتری بدنه روشویی را به دیوار به خوبی محکم کنید تا به علت‌های فیزیکی دچار افتادگی و لقی نشوند.

استفاده از چسب آکواریوم علاوه بر اینکه موجب می‌شود استحکام بیشتر شود، در عین حال موجب جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب بندی بدنه سرویس بهداشتی نیز خواهد شد.

برای نصب کردن روشویی‌هایی که از بدون پایه هستند، استفاده از چسب حتماً باید انجام شود. چون فشار وزن کاسه روی پیچ‌ها امکان دارد که سبب شکستگی بدنه کاسه گردد.

برای نصب روشویی‌ هایی که از نوع کمد‌دار هستند، پیشنهاد می‌شود قبل از نصب بدنه روشویی محل عبور لوله سیفون و شلنگ‌ها با علامت گذاری مناسب و با استفاده از گردبر سوراخ گردند.

نصب روشویی

نصب روشویی کاسه‌ای

برای نصب روشویی‌هایی که کاسه‌های آنها سنگین‌تر است، وقتی که کاسه روشویی و کمد جای‌گذاری شد، قسمت کمد را خارج کنید و پس از اینکه کاسه روشویی محکم شد، اقدام به نصب کابینت روشویی نمایید. چون در برخی از مدل‌ها نصب این دو بخش به صورت مجزا است، نمی‌توان روش واحد را برای نصب آنها آموزش داد.

نصب روشویی کابینتی

قبل از اینکه کمد روشویی را در محل خود قرار دهید، باید شیر پیسوال گرم و سرد را روی دیوار مورد نظر نصب نمایید. محل سوراخ بدنه پشتی و آب بندی‌های شیر پیسوار نیز باید مورد بررسی قرار بگیرند.

برای نصب نمودن شیر مخلوط در ابتدا باید با استفاده از آچار فرانسه یا تخت شلنگ‌های تک پایه را به شیر روشویی وصل نمایید. قبل از اینکه این کار را انجام دهید، پیشنهاد می‌شود که بررسی نمایید اندازه شیرهای پیسوار با سایز شلنگ تک پایه یکسان بوده و طول شلنگ‌ها به اندازه کافی است.

برای نصب شلنگ‌ها نیازی به نوار تفلون نیست و آب بندی آنها با ارینگ یا واشر انجام می‌گردد.

پس از اینکه شلنگ‌ها متصل شدند، شیر را با استفاده از آچارها و پیچ‌های نعلی شکل روی روشویی باید محکم نمایید. پیشنهاد می‌شود برای آب بندی علاوه بر اینکه از واشر استفاده می‌کنید، کمی چسب آکواریوم به قسمت پایینی شیر بزنید تا از قسمت پایین شیر آب نشت نکند.

پس از اینکه شیر نصب شد، باید محل نصب روشویی را به صورت دقیق تعیین نموده و علامت گذاری نمایید. در این مرحله برخورد نداشتن دریل به لوله کشی و آسیب ندیدن سیم‌کشی‌های برق از جمله مواردی می‌باشد که باید با آن دقت ویژه داشته باشید.

وقتی که سوراخ کاری محل نصب انجام شد، با توجه به نوع، از بست‌های گوناگونی می‌توانید استفاده نمایید. برای نصب باید ابتدا سنگ یا کاسه روشویی را بلند نموده و در محل خود قرار داده و پس از آن پیچ‌ها را سفت نمایید.

در روشویی‌هایی که از نوع کابینتی پایه‌دار هستند قبل از اینکه سوراخ کاری انجام شود، باید روشویی به صورت تراز قرار بگیرد و پس از آن نصب آن انجام شود. در روشویی‌های کاسه‌ای باید این کار حداقل توسط دو نفر انجام گردد. نگه داشتن روشویی و بستن بست‌ها و پیچ‌ها به طور همزمان برای یک نفر مشکل خواهد بود. در این هنگام باید مواظب باشید که به لبه‌های کاسه فشار زیادی وارد نشود، چون امکان ترک خوردن آن وجود دارد. وقتی که روشویی نصب شد و تنظیمات مربوط انجام شد، باید سیفون روشویی نصب گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  10راه آسان و سریع بازکردن لوله فاضلاب و حمام

نصب سیفون روشویی

سیفون روشویی ورودی به اسم زیرآب دارد که در کف روشویی نصب می‌گردد. زیرآب روشویی به لوله عمودی شکل وصل است و پس از اینکه آب در مخزن جمع آوری شد، با استفاده از خروجی به طرف لوله خروجی فاضلاب هدایت خواهد شد.

مخزن سیفون در خود به اندازه معینی آب نگه می‌دارد تا بوی نامطبوع فاضلاب به محیط وارد نشود. به صورت کلی سیفون روشویی شامل لوله عمودی، زیرآب، مخزن، مهره، لوله خرطومی خروجی و واشرهای آب‌بندی است و از نظر متریال به دو قسمت دارای قطعات فلزی یا تمام پلاستیکی تقسیم بندی می‌گردند.

در مدل‌هایی که از نوع پلاستیکی هستند یک قسمت توری فلزی وجود دارد که در بالای سوراخ روشویی قرار دارد و با استفاده از پیچ بلند به قسمت پلاستیکی که در زیر سوراخ کف روشویی قرار دارد، متصل می‌گردد.

برای آب بندی نیز یک واشر وجود دارد لوله عمودی با استفاده از مهره و واشر به پیچ زیر آب متصل می‌گردد. در ست روشویی مهره‌ها هم سایز یکدیگر قرار خواهند گرفت. لوله عمودی با استفاده از واشر و مهره به مخزن آب وصل می‌گردد. مخزن دارای یک خروجی است که آب شستشو را به قسمت فاضلاب منتقل می‌کند. یک بوگیر یا واشر لاستیکی بین خرطومی خروجی و لوله فاضلاب برای آب بندی و کیپ کردن لوله فاضلاب نصب می‌گردد.

نصب روشویی

نصب سیفون اتوماتیک روشویی

سیفون‌های روشویی یک نوع فانتزی وجود دارد که سیفون پدالی اتوماتیک نامیده می‌شود. برخی از سیفون‌های پدالی یا اتوماتیک هستند و به صورت کامل از فلز تهیه می‌شوند و برخی از آنها در پایین زیرآب فلزی می‌باشند و بقیه قطعه‌ها پلاستیکی بوده و در کارخانه‌های ایرانی ساخته می‌شوند.

این نوع سیفون‌ها تنها در بخش زیرآب تفاوت دارند و بقیه قسمت‌ها به سیفون‌های پلاستیکی شباهت دارد. این سیفون‌ها که از فلز هستند، به رنگ طلایی یا استیل بوده و دارای دو تکه می‌باشند و نصب آنها مثل سیفون‌های ساده انجام می‌شود.

در سیفون‌هایی که از نوع اتوماتیک یا پدالی هستند برای آبگیری روشویی تنها باید قسمت دایره‌ای شکل را بفشارید تا جلوی خروج آب از کف روشویی را بگیرید. یکی از تفاوت‌ها با زیراب‌های معمولی این مورد می‌باشد. همچنین زیبایی ظاهری آن بیشتر است. اما در کارکرد تفاوت دیگری ندارد و در برخی مواقع به علت نامرغوب بودن ممکن است که در مدت زمان کمی شکسته و پوسیده شوند.

سخن تکمیلی

به صورت کلی در مدل‌های مختلف روشویی، در استاندارد نصب روشویی تفاوتی وجود ندارد و فقط در بعضی از مدل‌هایی که فانتزی هستند قرار گرفتن و اولویت قطعه‌ها و مونتاژ آنها کمی متفاوت‌تر می‌باشد. روشویی ها در انواع متریال‌ها و مدل‌های گوناگون در بازار وجود دارند. با توجه به لوازم جانبی و همچنین نوع روشویی ممکن است که هزینه نصب آن متفاوت باشد. در قیمت نصب روشویی مواردی مانند تعداد شیرآلات و قطعات می‌تواند نقش تعیین کننده و اصلی را ایفا کنند.

پیشنهاد می‌شود برای اینکه نصب روشویی به صورت صحیح و استاندارد انجام شود از افرادی که در این زمینه تجربه دارند، کمک بگیرید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آموزش لوله کشی و نصب روشویی کابینتی و کاسه‌ای

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

آموزش لوله کشی و نصب روشویی کابینتی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا