مجله سلامت پوست

عوارض لیزر کردن پوست | لیزر پوست

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

لیزر کردن پوست که به بازسازی یا لایه برداری پوست معروف است، جزو روش های ساده و ایمن  است که به طور معمول کم عارضه است اما گاهی در برخی افراد سبب بروز عوارضی می گردد. دستگاه لیزر از امواج الکترومغناطیسی استفاده می کند و یک پرتو را با انرژی بالا که طول موج آن حدودا بین ۴۸۰ تا ۷۵۰ نانومتر است، به پوست می تاباند که همین امر سبب از بین رفتن سلول های آسیب دیده و مرده پوست گشته و بستر رشد سلول های جدید را فراهم می آورد. هنگامی که پوست را لیزر می کنید همواره جوان، شاداب، شفاف، روشن و لطیف می گردد و سبب رفع بسیاری از مشکلات پوستی از جمله: لک های پوستی (کک و مک)، ملاسما، لک های حاصل از پیری، جای جوش ها و آکنه، چین و چروک ها و خط های کشیدگی موثر است. همانطور که گفته شد این روش درمانی در کنار مزایای خوب از عیوب و عوارضی برخوردار است که شایع ترین آنها عبارتند از:

ورم کردن (تورم) پوست:

از آنجایی که لیزر فولیکول و پیاز مو را تخریب می کند، گاهی سبب آسیب رسیدن بسیار جزئی به برخی از بافت های ناحیه لیزر شده می شود که واکنش هایی را به دنبال دارد و به طور معمول حالت آن مشابه حالت پوستی اپیلاسیون است. افراد بسیاری پس از انجام لیزر، دچار خارش پوستی و قرمزی در ناحیه لیزر شده می شوند که در برخی این علائم به همراه تورم یا همان ورم کردن ناحیه مورد نظر است. به طور معمول این علائم پس از گذشت چند روز محو می شوند اما در صورتی که سرخی شدید پوست داشتید و همواره تورم تا چندین هفته به طول انجامید و بهبود نیافت حتما به پزشک مراجعه نمایید.

احساس سوزش در پوست:

بروز این عارضه بستگی به محل درمان شده دارد چرا که انجام لیزر درمانی پوست در برخی از قسمت ها همواره با سوزش همراه است ولی این اصلا نگران کننده نیست چرا که پس از گذشت حداقل مدت زمان سوزش پوست از بین می رود ولی همواره می توان برای زودتر خلاص شدن از این عارضه از کمپرس سرد استفاده نمود.

new theme

بروز خارش پوستی:

خارش پوستی یکی دیگر از عوارض لیزر پوست است که ممکن است در صورت بروز بین ۱۲ الی ۷۲ ساعت تداوم داشته باشد و همواره سبب ایجاد ناراحتی گردد، در برخی موارد نیز با توجه به ناحیه لیزر شده خارش همچنان بین ۱۰ الی ۲۱ روز ادامه داشته و پس از گذر این مدت زمانی محو می شود.

ایجاد سوختگی پوست: اشعه لیزر سبب تولید گرما در زیر پوست می شود و در آنجا به رفع مشکلات پوستی کمک می کند اما در صورتی که پزشک به کار خود نا وارد و کم تجربه باشد و نتواند میزان عمق نفوذ اشعه به درون پوست را کنترل نماید این امکان وجود دارد که پوست دچار سوختگی شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین و موثرترین روش های از بین بردن لک پوستی

بروز عفونت پوستی: برخی از اوقات پس از لیزر نمودن پوست ممکن است این عارضه بروز دهد ولی این احتمال بسیار کم است چرا که در بین هر ۱۰۰ نفر ممکن است ۵ نفر به عفونت پوستی دچار گردند و آن هم با مصرف آنتی بیوتیک یا همان چرک خشک کن تجویز شده توسط پزشک رفع می گردد.

تغییر کردن رنگدانه های پوستی:

همانطور که گفته شد لیزر کردن پوست سبب روشن شدن آن می شود و تاثیر بسزایی در این امر دارد اما اثر این روش درمانی برای تمامی افراد یکسان نیست از این رو همواره باید پس از انجام این روش با پزشک مشورت نمود چرا که اگر لیزر مناسب با نوع و برای پوست نباشد سبب بروز دو عارضه می گردد که عبارتند از:

۱: افزایش یافتن رنگدانه های پوستی یا همان تیره شدن رنگ پوست

۲: کاهش یافتن رنگدانه های پوستی یا همان کمرنگ شدن پوست

خشک شدن پوست: خشک شدن پوست پس از انجام لیزر عارضه ای است که ممکن است در برخی افراد به دلیل نوع پوست آنها بروز گردد که همواره با اثراتی از جمله: زخم، جوش و غیره همراه است که در این حین باید به هیچ وجه پوست را نخارانید و از مرطوب کننده های فاقد عطر و مواد شیمیایی استفاده کنید زیرا ممکن است پوستی حساس داشته باشید و با مصرف آنها همواره پوستتان تحریک شود. نکته: می توان به جای استفاده از مرطوب کننده از ژل آلوئه ورا استفاده نمود چرا که دارای خاصیت نرم کنندگی بوده و به هیچ وجه سبب بروز حساسیت در پوست نمی گردد.

تاول زدن پوست: بروز تاول پس از انجام لیزر پوست جزو عوامل بسیار نادر است ولی در صورت بروز، تاول های زیادی بر روی پوست پدیدار می شوند. نکته: به طور معمول بروز این شایعه بیشتر در لیزرهای غیر لایه بردار یا همان ابلیتیو رخ می دهد.

احساس کشیدگی در پوست: نیمی از افراد پس از انجام لیزر پوست، در ناحیه تحت درمان احساس می کنند که پوستشان کشیده شده ولی این اصلا نگران کننده نیست چرا که جزو یکی از عوارض گذرا و کوتاه مدت لیزر پوست است و امری کاملا طبیعی، که کم کم با گذر زمان به طور کامل محو می شود.

لیزرچرخیدن پلک (هنگام لیزر پوست صورت)

در بسیاری از مراکز زیبایی قبل از انجام لیزر به شما عینک مخصوصی داده می شود تا بر روی چشم های خود بگذارید و از خطر آسیب رسیدن به چشم جلوگیری شود که این امر بسیار لازم و ضروری است اما گاهی در برخی از مراکز درمانی انجام لیزر پوست تنها اپراتور از عینک مخصوص استفاده می کند و به مراجعه کننده توصیه نمی کند که از عینک استفاده کند از این رو حین انجام لیزر پوست در نواحی نزدیک به چشم و پلک پایین، ممکن است به دلیل آسیب رساندن اشعه لیزر به چشم چرخیدن پلک چشم به سمت خارج یا همان بیرون اتفاق بیفتد که همین امر موجب پدیدار گشتن سطح داخلی پلک می شود گر چه بروز این عارضه بسیار کم پیداست ولی در صورت نمایان گشتن، تنها راه درمان آن عمل جراحی است.

جوش زدن پوست: این عارضه در میان افرادی که پوست خود را لیزر می کنند بسیار شایع است اصلی ترین علت بروز آن مصرف کرم  ژل و لوسیون ضد التهاب قبل از انجام لیزر درمانی است به علاوه توصیه می شود افرادی که پوست جوش دار مستعد به آکنه احساس دارند به هیچ وجه نباید انجام این روش درمانی را در پیش بگیرند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راه های شناختن پوست سالم و شاداب

new theme

حساسیت پوست نسبت به نور آفتاب:

همانطور که گفته شد لیزر یک اشعه الکترومغناطیسی قوی را برای تخریب و از بین بردن سلول های مرده پوست و رشد سلول های جدید به پوست می تاباند و در اثر تابش این پرتوی قوی پوست به نور حساس می شود از این رو باید پس از انجام لیزر پوست تا حد امکان از قرارگیری در معرض نور خورشید جلوگیری نمود و در صورت قرارگیری حتما از کرم ضد آفتاب استفاده نمود تا همواره پوستتان سالم بماند و آسیبی نبیند.

احتمال بازگشت مشکل های پوستی: همان گونه که گفته شد لیزر کردن پوست می تواند سبب روشن شدن، صاف و شفاف شدن پوست شود اما هیچگونه تضمینی وجود ندارد که پوست به طور دائم همواره صاف و شفاف بماند چرا که برخی اوقات مشکلات پوستی مجددا بروز می دهند و دوباره به لیزر درمانی نیازمندند.

چه عواملی عوارض لیزر پوست را بیشتر می کند؟

عوامل بسیاری هستند که می توانند در چند برابر نمودن عوارض لیزر نقش داشته باشند، این عوامل عبارتند از: آلرژی به برخی داروها، ابتلا به بیماری های خاص و زمینه ای، مصرف برخی از داروهای خاص، انجام عمل جراحی در گذشته، قرارگیری در معرض نور خورشید پس از لیزر، خاراندن و ماساژ دادن پوست پس از انجام لیزر و مصرف کرم و لوسیون ضد التهاب قبل از انجام لیزر که در صورت تمایل برای لیزر کردن پوست ابتدا باید در صورت دارا بودن چند مورد اول با پزشک معالج مشورت کرده و بعد اقدام به انجام لیزر نمایید تا همواره از آسیب دیدن بیش از حد جلوگیری شود. علاوه بر این ها پس از انجام لیزر پوست برای جلوگیری از تشدید عوارض آن همواره باید به مدت ۲۱ روز از مصرف لوازم آرایشی خودداری نمود و تا حد امکان از قرارگیری در معرض نور خورشید جلوگیری کرد و در صورت قرارگیری حتما از ضد آفتاب استفاده کنید.

لیزرچه کسانی نباید لیزر پوست انجام دهند؟

همانگونه که گفته شد لیزر پوست در کنار آنکه از فوایدی همچون جوانسازی پوست برخوردار است از عوارض بسیاری نیز برخوردار می باشد و انجام آن به هیچ وجه برای افرادی که تبخال، افتادگی بیش از حد پوستی، آکنه و جوش فعال، پوستی بسیار تیره، چین و چروک های خیلی عمیق و بیماری های خود ایمنی دارند توصیه نمی شود چرا که سبب آسیب رساندن جدی به آنان می گردد به علاوه زنان باردار و شیرده نیز نباید پوست خود را لیزر کنند چرا که در ابتدا موجب آسیب رساندن به خود و بعد به جنین می شوند.

سخن پایانی

به طور کلی لیزر کردن پوست همانگونه که ممکن از سبب جوانسازی و زیبایی شود از عوارض بسیاری برخوردار است که برخی از این عوارض کوتاه مدت و گذرا بوده و برخی دیگر نیز جزو عارضه های بلند و طولانی مدت می باشد که ممکن است صدمات جبران ناپذیری به پوست و بدن وارد نماید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

عوارض لیزر کردن پوست | لیزر پوست

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

عوارض لیزر کردن پوست | لیزر پوست

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا