تعمیرات سرمایش گرمایش

آشنایی با سیستم گرمایش از سقف | بررسی مزایا و معایب گرمایش از سقف

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از موضوعات بسیار مهم در قسمت گرمایش محیط و منازل، کاهش مقدار انرژی مصرفی و به کار بردن سیستم‌ های گرمایشی که باعث صرفه‌ جویی در انرژی می‌ شوند، می‌ باشد. سیستم گرمایش از سقف گوناگونی برای آپارتمان‌ ها و منازل مورد استفاده قرار می‌ گیرد که هر کدام از آنها مزیت و معایب خود را دارد. ولی سیستم گرمایشی از سقف علاوه بر آنکه صرفه‌ جویی بسیار بالایی در مصرف انرژی دارد، دارای مزایای بی‌ شمار دیگری هم می‌ باشد.

سیستم گرمایشی از سقف چیست؟

این سیستم همانطور که از نامش پیداست در سقف محیط قرار داده می‌ شود و حرارت از سقف به سمت محیط انتقال پیدا می‌ کند. این مدل از تجهیزات گرمایشی در سه مدل تامین حرارت با آب و لوله کشی، تامین حرارت برقی تابشی و گازی تابشی وجود دارند.

سیستم گرمایشی از سقف مدل لوله کشی

این سیستم گرمایشی به کمک آب کار می‌ کند و پنل‌ هایی در سقف منزل قرار داده می‌ شود و روی این پنل‌ ها لوله آب نصب می‌ گردد. معمولاً این لوله‌ ها به صورت مستقیم به سیستم گرمایشی مرکزی وصل می‌ شوند و حرارت را به قسمت‌ های مختلف هدایت می‌ کنند.آشنایی با سیستم گرمایش از سقف | بررسی مزایا و معایب گرمایش از سقف آبی که تا دمای ۳۸ درجه سانتیگراد گرم شده است و در سیستم مرکزی قرار دارد از بین لوله‌ ها عبور کرده و گرمای آن را از طریق سقف به محیط داخلی انتقال می‌ دهد.

سیستم گرمایشی از سقف مدل تابشی

در این مدل از سیستم گرمایشی که مدل تابشی گازی و برقی می‌ باشد هیتر تابشی برقی و یا گازی در قسمت سقف مکان مورد نظر قرار داده شده و گرما را به محیط انتشار می‌ دهد. همانطور که گفتیم این هیترها در دو مدل گازی و برقی تولید می‌ شوند و با فواصل منظم از همدیگر در سقف مکان مورد نظر نصب می‌ گردند تا گرمای آن بتواند همه فضا را پوشش داده و محیط را کاملاً گرم کند.

سیستم گرمایشی از سقف مدل تابشی چگونه کار می‌ کند؟

این سیستم گرمایشی که مدل تابشی می‌ باشد عملکرد و کارکردی دقیقاً مثل خورشید دارد. این سیستم به تولید امواج الکترومغناطیسی می‌ پردازد و آنها را به محیط وارد می‌ کند. امواج پس از برخورد با اجسام باعث گرم شدن آنها شده و در نتیجه محل را گرم می‌ کند. گرمایی که توسط سیستم گرمایشی از سقف تولید می‌ شود به صورت مستقیم در فضا منعکس می‌ گردد و همه اجسام را گرم می‌ کند. این سیستم درست مخالف هیتر همرفتی، بخاری برقی، بخاری گازی، شومینه‌ ها و شوفاژ‌ها هیچ هدر رفت گرمایی ندارد. معمولا وقتی که از هیتر های نام برده شده استفاده می‌ شود گرما به طرف بالا حرکت می‌ کند و قسمت‌ های نزدیک کف خنک‌ تر از بالا می‌ شود به همین خاطر قسمت زیادی از گرما توسط سیستم از بین رفته و هدر می‌ رود و کاربر نمی‌ تواند استفاده بهینه‌ ای از آن داشته باشد. در نقطه مقابل آن سیستم گرمایش تابشی قرار دارد که به علت کارکرد خاص خود امواج را به طرف پایین می‌ تاباند و فضا را کاملاً گرم می‌ کند. در این صورت است که دمای کف محیط هم کاملاً گرم می‌ شود و هیچ هدر رفت گرمایی وجود ندارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای عیب‌یابی و تعمیر شوفاژ برقی|مشکلات رایج شوفاژ برقی

سیستم گرمایشی خانگی سقفی

معمولا در آپارتمان‌ ها و خانه‌ ها از سیستم گرمایشی مدل لوله کشی و همچنین فن کوئل‌ ها استفاده می‌ شود. معمولاً این سیستم‌ ها دارای گرمای کمتری نسبت به مدل هیتر تابشی هستند ولی برای آنکه محیط زیباتر شود معمولا از نوع لوله کشی در خانه‌ ها استفاده می‌ گردد.

سیستم گرمایشی تابشی صنعتی

در کارخانه‌ ها، کارگاه‌ ها، فضاهای صنعتی، هتل‌ ها، لابی هتل‌ ها و … از سیستم گرمایشی تابشی صنعتی استفاده می‌ شود. وزن کم سیستم گرمایش از سقفاین مدل از هیترها گرمای بسیار زیادی تولید می‌ کنند و برای اتاق‌ های کوچک و محیط‌ های مسکونی مناسب نیستند. علاوه بر آن هیتر صنعتی تابشی در اغلب موارد به صورت توکار نصب نمی‌ شود.

مزایای استفاده نمودن از سیستم گرمایشی تابشی سقفی

این سیستم شامل مزایایی است که در ادامه مطلب آنها را بیان می‌ کنیم.

  • سیستم گرمایشی از سقف می‌ تواند تا حدود ۲۵ درصد در مصرف انرژی صرفه‌ جویی کند.
  • از هدر رفتن انرژی جلوگیری می‌کند.
  • فضای زیادی در آپارتمان‌ ها و منازل اشغال نمی‌ کند.
  • بدون اشغال کردن فضا باعث حفظ دکوراسیون خانه شما می‌ شود.
  • به علت آنکه در سقف نصب می‌ گردد در دکوراسیون خانه هیچ تغییری ایجاد نمی‌ کند.
  • هزینه تعمیر و نگهداری از آنها نسبت به سیستم گرمایشی از کف کمتر است.
  • آلودگی صوتی ایجاد نمی‌ کند.
  • بلافاصله بعد از روشن نمودن سیستم محیط گرم خواهد شد.
  • در واقع گرمایش لحظه‌ای بدون صرف زمان ایجاد می‌ کند.
  • در برابر آتش سوزی ایمنی بسیار بالایی ایجاد دارد.

معایب سیستم گرمایشی از سقف

اگر بخواهیم در مورد معایب و ایرادهای سیستم گرمایشی از سقف صحبت کنیم می‌ توانیم به موارد زیر اشاره نماییم.

  • قیمت نصب و راه‌اندازی کردن سیستم گرمایشی از سقف نسبت به رادیاتور و بخاری بالاتر است.
  • محدودیت اجرا دارد و حتماً باید در سقف نصب شود.
  • به لوله کشی بیشتری نیاز دارد.

اهمیت اجرای سیستم گرمایشی از سقف

امروزه مسئله صرفه‌ جویی در مصرف انرژی به یکی از مسائل بسیار مهم تبدیل شده که طراحان ساختمان‌ ها هم به آن توجه زیادی می‌ کنند. یکی از مهم‌ ترین قسمت‌ های هر ساختمان که بخش بسیار زیادی از انرژی را صرف کرده و آن را حتی تلف هم می‌ کند سیستم گرمایشی ساختمان‌ ها می‌ باشد. به همین خاطر روش‌ های متنوعی جهت حفظ دما در محیط ارائه گردیده است که یکی از کاربردی‌ ترین آنها استفاده نمودن از سیستم گرمایشی از سقف می‌ باشد. این سیستم نه تنها موجب صرفه‌ جویی در انرژی می‌ گردد بلکه باعث آزاد سازی فضای داخل ساختمان نیز خواهد شد. مهمترین موردی که استفاده از سیستم گرمایشی از سقف را توجیه می‌ کند این مورد است که جریان همرفت و سیستم تابشی تولید شده توسط آنها باعث افزودن هیچ گرمایی به محیط اطراف نخواهد شد. سیستم گرمایشی سنتی به این صورت است که گرمای دریافت شده از محیط داخل به فضای بیرونی انتقال پیدا می‌ کند و باعث می‌ شود که گرمای زیادی هدر برود. سیستم‌ های گرمایشی از سقف دارای این مشکل نمی‌ باشند و فقط با ایجاد جریانی مناسب در محیط داخلی موجب ایجاد دمای مطلوب و تهویه هوا می‌ گردد. این مورد باعث می‌ شود که در مصرف انرژی تا حدود ۴۰ درصد صرفه‌ جویی شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای ساخت، تعمیر و تعویض کلکتور موتورخانه

کاربرد سیستم گرمایشی از سقف

یکی از اصلی‌ ترین مزایای سیستم گرمایشی از سقف این است که می‌ توان آنها را متناسب با فضا و مساحت ساختمان طراحی نمود. در حقیقت لوله کشی که در این سیستم وجود دارد در سقف پراکنده می‌ شود و با در نظر گرفتن دمای محیط گرمای مناسب تولید می‌ کند. به همین خاطر است که از این سیستم می‌ توان در شهرهای جنوبی و شهرهای شمالی هم استفاده کرد. مهمترین کاربرد سیستم گرمایشی از سقف در ساختمان‌ های لوکس برج‌ ها و مجتمع‌ های بزرگ می‌ باشد. در این ساختمان‌ ها طراحی فضای داخل ساختمان دارای اهمیت بسیار زیادی می‌ باشد. استفاده نمودن از سیستم گرمایشی سنتی روی طراحی آن تاثیر منفی می‌ گذارد. سیستم گرمایشی از سقف به صورت کامل داخل سقف قرار می‌ گیرد و به طور نامحسوسی دما را مطلوب نگه می‌ دارد به همین خاطر است که طراحان بدون هیچ دغدغه‌ ای می‌ توانند این سیستم را در سقف اجرا کرده و نگران دکوراسیون ساختمان نباشند.

عملکرد سیستم گرمایشی از سقف چگونه است؟

عملکرد سیستم گرمایشی بر پایه قانون فیزیک می‌ باشد. در فصل سرما در لوله‌ های سیستم گرمایشی آب گرم جریان دارد. این لوله‌ ها از جریان همرفتی برای بالا بردن دمای اتاق نمی‌ توانند استفاده کنند زیرا همیشه هوای گرم در اطراف سقف وجود دارد. در این موارد برای گرم کردن محیط از تابش گرما استفاده می‌ کنند. همانطور که خورشید می‌ تواند فضای اتاق را به صورت یکنواخت گرم کند بنابراین سیستم گرمایشی از سقف هم همین گونه عمل می‌ کند. آشنایی با سیستم گرمایش از سقف | بررسی مزایا و معایب گرمایش از سقفدر این سیستم گرما به شکل اشعه مادون قرمز به درون محیط می تابد. زاویه تابش اشعه‌ ها باید به شکل دقیقی تعیین شود تا گرما بتواند به شکل یکنواخت انتشار پیدا کند. وقتی که این اشعه به انسان‌ ها و یا اجسام موجود داخل اتاق برخورد کند به گرما تبدیل می‌ گردد و همینطور از جسمی به جسم دیگر انتقال پیدا کرده و کل ساختمان گرم خواهد شد. همین ویژگی باعث می‌ شود که سیستم گرمایشی از سقف برای ساختمان‌ هایی که بزرگ و شلوغ هستند مانند برج ها و مجتمع های بزرگ بسیار منطقی باشد.

سخن پایانی

سیستم گرمایشی از سقف مدرن‌ ترین روش جهت جایگزینی بخاری‌ ها، رادیاتورها و دیگر سیستم‌ های سنتی می‌ باشد. استفاده نمودن از این سیستم هیچ لطمه‌ای به زیبایی ساختمان وارد نمی‌ کند و دست طراح جهت طراحی ساختمان باز خواهد بود. سیستم گرمایشی از سقف سازگار با محیط زیست است و هیچ آلودگی تولید نمی‌ کند. علاوه بر آن می تواند در مصرف انرژی تا حد زیادی صرفه‌ جویی نماید. چنانچه در زمینه نصب و راه‌ اندازی سیستم گرمایشی از سقف یا کف به مشاوره و راهنمایی نیاز داشتید می توانید با کارشناسان ایبک امداد ارتباط برقرار کرده و از آنها کمک بخواهید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آشنایی با سیستم گرمایش از سقف

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آشنایی با سیستم گرمایش از سقف، بررسی مزایا و معایب گرمایش از سقف

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا