تعمیرات سرمایش گرمایش

مراحل اسید شویی فن کویل در خانه

یکی از کار های مهمی که باید به صورت مداوم در دوره های ثابت برای دستگاه انجام شود، اسید شویی فن کویل می باشد. با انجام شستشوی اسیدی از رسوب گیری و آسیب به قطعات دستگاه جلوگیری می کنید و عمر دستگاه را طولانی می کنید.

یونیت فن کویل چیست

شاید شما نیز جزو افرادی باشید که به تازگی نام فن کویل را شنیده باشید یا مانند تعداد زیادی از افراد به تازگی وارد مکانی با فن کویل شده باشید و بخواهید آن را بدانید. به صورت کلی یونیت های فن کویل از دو قسمت فن و کویل به وجود آمده اند که وظیفه خنک سازی و ایجاد هوای تمیز را بر عهده دارند. واحدهای فن کویل یکی از لوازم تخصصی است که برای تعمیر و نگهداری آن باید از افراد حرفه ای و مجرب کمک و راهنمایی بگیرید.

تعمیر و نگهداری فن کویل به شکل دوره ای و به صورت معمول یک بار در سال انجام می شود. تعمیر و نگهداری یکی از مهم ترین مرحله ها در اسید شویی فن کویل ها می باشد که باید انجام گردد. بدین ترتیب لوله های دستگاه از املاح و رسوبات آزاد شده و در نتیجه انتقال حرارت و عملکرد دستگاه بهتر شده و افزایش می یابد.

چگونه بفهمیم که باید اسید شویی فن کویل ها را انجام دهیم

برای اینکه بدانید دستگاه نیاز به اسیدشویی دارد یا خیر؟ بهترین راه اندازه گیری درجه ورودی و خروجی مبدل حرارتی است. اگر دمای ورودی و خروجی به مبدل فن کویل یکسان باشد به این معنی است که فن کویل رسوب دارد.

اسید شویی چه فوایدی دارد

  • افزایش کارایی
  • گرما و سرما را بهتر به محیط انتقال می دهد.
  • مصرف انرژی را کاهش می دهد.
  • در هزینه تعمیرات صرفه جویی می کند.
  • عمر دستگاه را افزایش می دهد.

فرآیند شستشوی اسیدی فن کویل چیست

اکنون که با نیاز به سرویس و اسید شویی فن کویل ها آشنا شدیم باید بدانیم که اسید شویی فن کویل ها جزء مهمی می باشد و حتی باید گفت که نوع و غلظت اسیدی که برای انجام اسید شویی استفاده می کنید بسیار مهم است. در ادامه این قسمت نکات بسیار مهمی وجود دارد که قبل از شروع اسیدشویی باید تمامی آن ها را رعایت کنید تا این کار به درستی انجام شود:

اسید شویی فن کویل

  • ترجیحا برای این کار باید از یک تکنسین متخصص کمک بخواهید. بخار اسیدی مواد، مرحله های کار و حساسیت فن کویل، اسید شویی را برای مبتدیان به یک کار خطرناک تبدیل کرده است.
  • ابتدا لوله های دستگاه را هواگیری کنید سپس به مرحله اسید شویی وارد شوید. امکان دارد عملکرد دستگاه به دلیل وجود هوا در لوله ها کاهش یابد. ابتدا باید هواگیری کنید، پس اگر باز هم مشکل داشتید، اسید شویی را انجام دهید.
  • فقط در واحدهای بیرونی دارای تهویه مطبوع مانند پنجره از تمیز کردن اسید استفاده کنید، زیرا اسید دارای بخاری قوی است و می تواند باعث آسیب شود. در محیط های باز تا حد امکان از اسید استفاده کنید. اگر دارای مشکلات تنفسی یا قلبی هستید، از اسید و بخارات آن دوری کنید.
  • قبل از کار با اسید دستکش های پلاستیکی بپوشید و عینک مخصوص روی چشمان خود بزنید و محیط را از افراد به خصوص کودکان پاک کنید و از اسید دور نگه دارید. در حین کار از لباس های پوشیده یا پلاستیکی استفاده نمایید. هنگام کار حتما کفش های بسته بپوشید و از اسید دوری کنید.
  • شیرهای جریان آب واحد را بررسی کنید. همه شیرها باید به صورت کامل بسته و محکم شده باشند.
  • برای اطمینان از این امر، از یک گپ کورکن درون شیر فن کویل استفاده نمایید تا در هنگام اسید شویی فن کویل، لوله های مدار برج آسیب نبینند.
  • از اسید با کیفیت خوب با غلظت مناسب اسید شویی استفاده کنید. برای از بین بردن کامل رسوبات بهتر است از اسیدهایی مانند اسید کلریدریک و اسید سولفامیک استفاده کنید.
  • لوله های سیم پیچ را بررسی کنید تا از شکستگی یا خوردگی آنها مطمئن شوید. در صورت شکستن اسید خارج شده و به دستگاه آسیب می رساند یا به محیط زیست آسیب می رساند.
  • در حین اسید شویی، فن کویل را روشن کنید تا اسید با همه میعانات درون دستگاه مخلوط شود و تمامی لوله ها فن کویل به اسید دسترسی پیدا کنند. اگر دستگاه را خاموش نگه دارید، ممکن است اسید به همه لوله ها به یک اندازه نرسد.
  • در صورت استفاده از اسید سولفامیک یا اسید کلریک، از کمی کاستیک استفاده کنید.
  • برای از بین بردن رسوبات لوله ها از اشیاء تیز یا آسیب رسان استفاده نکنید. این به لوله ها آسیب می رساند. در صورت لزوم از یک میله برنجی استفاده کنید و به رسوبات فشار کمی وارد کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  عایق کاری موتورخانه | آموزش کامل عایق بندی موتورخانه

وقتی همه نکات بالا را به طور دقیق رعایت کردید، آماده می باشید که به آرامی اسید را درون لوله های مبدل حرارتی یا فن کویل بریزید و منتظر بمانید تا ماده خورنده و اسید تمامی رسوبات درون لوله ها را از بین ببرد.

اسید شویی مبدل فن کویل در چه زمانی باید انجام داد

اگر اسید برای مدت زیادی درون لوله ها باقی بماند به تدریج به لوله ها آسیب می رساند. با توجه به اینکه برخی از تکنسین های مبتدی نمی دانند از چه اسیدی استفاده کنند و در چه غلظتی لوله ها را اسیدشویی کنند، به اشتباه اسید بسیار قوی با خالص بودن بالا را درون لوله های فن کویل می ریزند که باعث سوراخ شدن لوله ها و کویل دستگاه می شود. تعمیرکاران حرفه ای و کارشناسان فنی شستشوی فن کویل ها با اسید را حداقل هر ۲ سال یکبار توسط افراد واجد شرایط و متخصص توصیه می کنند.

تکنسین باید از نوع، درصد غلظت و مقدار اسیدی که ممکن است استفاده شود آگاه بوده و تمامی اصول ایمنی را در کار با اسید رعایت نماید، و مسلط بر کار با اسید شویی باشد و این کار را با دقت و حوصله زیادی انجام دهد تا آسیب جسمی وارد نشود. و خسارت مالی به خود و حاضران وارد نشود.

  • از یک نیروی کار ماهر و با تجربه کمک بگیرید.
  • از ابزار و وسایل مخصوص اسید شویی فن کویل استفاده نمایید.
  • از کلاه، سپر، عینک مخصوص، ماسک و لباس ویژه این کار استفاده کنید.
  • از اسید دی کلریک یا کلریدریک استفاده نمایید.
  • در طول اسیدشویی، باید از بسته بودن دریچه های کندانسور مطمئن باشید.
  • برای جلوگیری از آسیب دیدن لوله های مسی هنگام اسید شویی، از در پوش در شیرها استفاده نمایید.

اسید شویی فن کویل

هوا گیری فن کویل چقدر لازم است

امروزه در بسیاری از آپارتمان ها به جای اینکه از سیستم های گرمایش و سرمایش جداگانه استفاده کنند، از یک سیستم کلی به نام یونیت فن کویل استفاده می شود که هم عملکرد گرمایش و هم سرمایش را انجام می دهد. همانطور که اطلاع دارید منطق کردن هوای سرمایشی و گرمایشی این واحد از طریق کویل حرارتی می باشد، به همین خاطر اسید شویی، سرویس و تعمیرات این سیستم های تهویه مطبوع دارای اهمیت زیادی است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای انتخاب شومینه مناسب | جدیدترین مدل شومینه

این دستگاه ها در واقع از دو بخش کویل و فن درست شده هستند که هر کدام نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد دستگاه دارند. واضح است که در صورت خرابی کویل های گرمایشی، دستگاه گرمایش و سرمایش قطعا بهینه نخواهد بود. یکی از مشکلات مرسوم و متداول این سیستم های تهویه وجود هوا در داخل کویل ها می باشد که در صورت عدم رفع به موقع این مشکل مشکلاتی از جمله کاهش راندمان دستگاه، نداشتن گرمایش و سرمایش دستگاه را به همراه خواهد داشت. که باید منبع کویل خود را به صورت سالانه یا فصلی هواگیری کنید. نیاز به اسید شویی فن کویل ها نیز به عنوان یکی از علائم ورود هوا به فن کویل می باشد. در عین حال عدم تهویه فن کویل می تواند منجر به فشار بر سیستم و افزایش استهلاک و تعمیرات موتورخانه شود.

چگونه فن کویل را هواگیری کنیم

در واحدهای فن کویل قدیمی، از یک پیچ هوا که روی سیستم وجود دارد برای تخلیه هوا استفاده می کردند و کاربر می توانست با چرخش آن، تمام هوای درون کویل های سیستم را خارج نماید. اما در فن کویل های جدید تر، برای این کار از شیر تصفیه استفاده می‌شود، بنابراین می‌توانید به راحتی و بدون نیاز به تعمیر و نگهداری سیستم تهویه خود را تخلیه کنید. البته باید بگویم که محل قرارگیری این شیر در مدل های مختلف آن متفاوت است. برای اطلاع از محل دقیق دریچه هوا می توانید به دفترچه راهنمای دستگاه خود مراجعه کنید و از محل قرارگیری همه قطعات آن اطلاع پیدا کنید.

برای هواگیری فن کویل ابتدا باید محل پیچ یا شیر هواکش را پیدا کنید و قبل از ورود به کویل از جریان آب اطمینان پیدا کنید. به عنوان مثال، اگر به دلیل کاهش شدت حرارت فن کویل ناامید هستید، باید جریان آب گرم پکیج خود را چک کنید که سالم باشد، سپس به سمت شیر ​​بروید و به آرامی آن را باز کنید تا هوای داخل خارج گردد. پس از گرم شدن فن کویل، شیر تخلیه را ببندید.

لطفا توجه داشته باشید که برخی از مدل های این دستگاه تهویه مطبوع فاقد تشتک تخلیه هستند و ممکن است در هنگام تهویه کثیف شوند. برای جلوگیری از این امر می توانید از شیلنگ استفاده نمایید و آب را از دستگاه به جای دیگری انتقال دهید.

نتیجه گیری

اسید شویی فن کویل یک کار بسیار مفید و همچنین سودآور برای فن کویل می باشد. این کار را به طور متوسط ​​سالی یک بار انجام دهید تا از تشکیل رسوبات و نمک در لوله ها جلوگیری کنید. اگر این کار را به طور مداوم انجام دهید، فن کویل عمر بیشتری خواهد داشت و در هزینه های تعمیر بسیار صرفه جویی خواهید کرد.

اگر برای انجام دادن خدمات مربوط به اسید شویی فن کویل به متخصص نیاز دارید، می توانید به آسانی از خدمات آنلاین تعمیرات فن کویل ما در مجموعه ایبک امداد استفاده کنید.

اسید شویی فن کویل

امتیاز سردبیر - ۹.۸

۹.۸

مجموع امتیازات

در این مقاله اسید شویی فن کویل در خانه را به صورت کامل آموزش می بینید.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا