مراحل سیم کشی برق سقف کاذب
در هنگام لوله کشی برق ساختمان از چند نوع لوله استفاده می شود.لوله ها باید انعطاف پذیری بالایی داشته باشند دارای استقامت بالا باشند. در این مقاله از ایبک امداد مراحل سیم کشی ساختمان را با هم مرور می کنیم.
پشتیبانی از سیم کشی برق سقف کاذب
به خود کابل ها و یا انتهای آن ها نباید هیچگونه فشار و یا آسیبی وارد بشود. به دلایل متعدد پیشنهاد نمیشود که در سیم کشی سقف کاذب، کابل ها؛ از جمله کابل های عایق و روکشدار، بصورت مستقیم روی شبکه سقف کاذب قرار داشته باشد.
- امکان دارد که کابلها، هم در هنگام نصب کردن و هم بعداً به وسیله ی لبه های تیز شبکه آسیب ببینند. به طور مثال، امکان دارد یک کابل با لبه ی بریده شده قسمت شبکه در یک بریدگی که قسمت هایی از شبکه را قطع میکنند، برخورد کند، یا ممکن است بین سقف و شبکه گیر کند، یا موقعی که بقیه کار ها در حال انجام هستند، دچار آسیب و مشکلاتی شوند.
- شبکه سقف های کاذب امکان دارد برای تحمل کردن وزن بیشتر کابلها طراحی و ساخته نشده باشد و در نهایت امکان دارد در اثر قرار گرفتن کابل در سیم کشی برق سقف کاذب، تغییر شکل داده و یا فرو بریزد.
پشتیبانی مناسب از کابل برای سیمکشی ثابت در محیط خالی سقف کاذب را می شود از طریق راه های مختلف انجام بدهید تا مطمئن شوید که کابل های مربوطه به درستی از شبکه و سایر خدمات فاصله داشته باشند.
- ارائه دادن یک سیستم ترانکینگ، یا سینی کابل ها (غیر فلزی یا فلزی) که در فاصله های مناسب به سازه ساختمان در بالای سقف، دیوار و یا بقیه عناصر سازهای ثابت شده است.
- ارائه یک سیستم کاتینری که امکان دارد در آن سیستم سیمکشی به وسیله ی گیرههای اختصاصی، کابل یا آویز کابل در فاصله زمانی مناسب به آن وصل بشود.
- وصل کردن کابلها به وسیله گیره مناسب یا بست کابل ها به میله نگهدارنده سقف در سیم کشی برق سقف های کاذب.
- در جایی که سقف کاذب دارای سیستم سیمکشی در مسیر فرار می باشد، کابلها باید به صورتی پشتیبانی بشوند که به هنگام رخ دادن آتش سوزی در معرض فرو ریختن زود هنگام نباشند.
سیم کشی های سقف کاذب و اتصال نهایی به چراغها
تمامی اتصالات، مانند اتصالات با ولتاژ بسیار پایین مثل لوازمات جانبی یا محفظه مناسب، می بایست طبق استاندارد های تعیین شده همراه با مقررات ملی صورت بگیرد.
اتصال نهایی یک لامپ را می شود به وسیله یک عدد کوپلر نگه دارنده چراغ که در نزدیکی لامپ راه اندازی شده است، انجام بدهید که اتصال فلکس نهایی را تا حدی که ممکن است کوتاه نگه دارد. همچنین، امکان دارد از یک پریز و دوشاخه مناسب (به روش صحیح نصب شده باشد) استفاده بشود.
امتیاز استفاده کردن از پریز این است که تکمیل پروسه نصب ثابت را بدون احتیاج به شناخت قبلی از جای دقیق چراغ ها راحت میکند. بعلاوه ، چیدمان پلاگین اتصالات نهایی، آزمایشات و متعاقباً نگهداری و تعمیر یا عوض کردن چراغ را راحت تر و سریع تر انجام میدهد.
نکات مهم سیمکشی برق سقف کاذب
- اتصال سیم های انعطاف پذیر به چراغ می بایست تا حدی که ممکن است کوتاه باشد.
- نباید اجازه داد که در سیم کشی سقف کاذب، سیم انعطاف پذیر بر روی لبه ی تیز قسمت «T» برعکس شبکه سقف قرار بگیرد یا با سیم آن تماس داشته باشد.
- در حالی که احتمال کشیدگی در بخش انتهای لامپ باشد، می بایست گیرههای مناسبی برای حفظ ایمنی غلاف طناب انعطافپذیر تهیه شود. برای بعضی از مدل های چراغ، امکان دارد احتیاج می باشد که دسته ای سیم بصورت جداگانه فراهم بکنید.
- برای سیم کشی در سقف های کاذب، کابل باید به صورت منظم و به آرامی به بخش زیرین سقف انتقال داده شود که از نشتی هوا کامل پیشگیری کند. وجود نداشتن نشتی هوا از سقف های کاذب، کارآیی سیستم تعبیه هوا را بیشتر می کند .
- با استفاده از سینی ماژول سیم کشی، کابل کشی سقف کاذب به شیوه دسته بندی شده صورت گرفته و مقدار وزن وارد شده به سیم ها را کمتر خواهد کرد.
- هر چند موقع یک بار می بایست کابل ها را بررسی کنید و کابل هایی که اضافه هستند را جدا کنید. افزایش یافتن سیم ها ممکن است تشخیص دادن کابلهای اضافه را دشوار و یا حتی غیرممکن کند.
- جدا کردن سیم های سالم از سیم های معیوب باعث می شود تا سیم کشی برق سقف کاذب منظم و مرتب صورت بگیرد.
- جهت کشیدن کابل در سقف های کاذب حتماً از تجهیزاتی که کیفیت بالایی دارند استفاده کنید تا خطرات ناشی از فرسودگی سیم و کابل ها جلوگیری شود.
- سیم و کابل ها می بایست محکم شده باشند تا از سست شدن آن ها پیشگیری بشود. شل و سست بودن اتصالات، مانع به وجود آمدن جریانی مناسب و قوی میشود.
- از وجود داشتن سیم ارت در کابل کشی برق سقف کاذب اطمینان حاصل کنید تا از رخ دادن خطر هایی که ممکن است در آینده خسارات غیر قابل جبرانی داشته باشد جلوگیری کنید.
- قبل از شروع کردن کار سیم کشی در سقف کاذب، حتماً دانش مناسبی در مورد سیم و سایز بندی سیم را به دست بیاورید و با توجه به کارآیی هر کدام از سیم ها از آن ها استفاده کنید.
- نقشه ای دقیق از کابل کشی تهیه کنید و آن را به طور کامل بررسی کنید تا از شرایط محل های کابلکشی اطلاعات دقیقی داشته باشید.
- به هیچ وجه در کابل کشی برق سقف کاذب از کابل های دو رشتهای استفاده ای نکنید. بهترین مورد جهت کابل کشی سقف کاذب، سیم دارای روکش کامل از جنس PVC است.
سیم کشی هالوژن کناف
نخستین اقدام برای سیم کشی برق سقف های کاذب، قطع کردن جریان برق می باشد.
به مقدار ۱۵ سانتیمتر از کابل برق را در خارج از جعبه الکتریکی و از سقف یا دیوار عبور بدهید. بعد از آن روکش کابل را با کاتر ببرید و دقت لازم را داشته باشید تا کابل های داخل روکش را نبرید. پس از آن روکش کابل را با کمک انبردست بکشید و کابل ها را از یکدیگر جدا بکنید.
انتهای کابل های سفید و مشکی را تقریبا ۱.۵ سانت به وسیله اسپلایسینگ برش دهید. کابل های سفید جعبه و اتصالات نور را با هم نگه داشته و به وسیله انبردست در سمت و جهت عقربه ساعت در هم بپیچید. بعد از آن سیم پیچ را پیچیده و مجددا این عمل را با کابل های مشکی هم انجام بدهید.
در اخر کابل ها را به هم بپیچانید و به صورت شکلی شبیه قلاب در بی آورید. چنانچه کابل ها فلزی باشند، آن ها را داخل باکس گذاشته و پیچ را به وسیله پیچ گوشتی ببندید. بعد از آن به وسیله پیچ و آداپتور، تمام کابل ها را به باکس متصل کنید.
مراحل سیم کشی هالوژن کناف در سقف کاذب هالوژن دار
- تقسیم بندی فاصله های هالوژن
- یافتن نقطه وسط طرح
- علامت گذاری محل هالوژن ها
- باز کردن جای هالوژن ها به وسیله دستگاه گرد بر
- رد کردن لوله ها و کابل ها
- بتونه کاری و رنگ آمیزی سقف
انواع لوله کشی برق ساختمان ها
۱. این لوله ها که خرطومی پلاستیکی هستند
کاملا عایق می باشند و از جنس pvc ساخته شدند. معمولا در بسته های ۱۵ متری و یا ۲۵ متری در قطر های متفاوت در بازار به فروش می رسد. در منطقه های خشک از این لوله ها به صورت توکار استفاده میکنند، و محاسن این لوله ها ارزان بودن و انعطاف پذیری آن می باشد، و از معایب این لوله ها میتوان گفت استقامت پایینی دارند.
۲. یک نوع دیگر این لولهها پلاستیکی سخت( پی وی سی ) می باشد که کاملا عایق و از جنس pvc سخت است، در مقابل مواد شیمیایی و زنگ زدگی مقاوم می باشد، ارزان و سبک بودن از محاسن این لوله ها می باشد، و معایب این لوله ها در برابر حرارت مقاوم نمی باشد، و همینطور ضربه پذیر هستند. این لوله ها معمولاً در زیرِ سقف هایی که از بتن هستند، استفاده می شود.
۳. لوله های فلکسی یا خرطومی فلزی انعطاف پذیر هستند، به صورت روکار مورد استفاده قرار می گیرند. از مزایای این لوله ها استحکام بالای این لوله ها می باشد.
۴. لوله های پلی اتیلن
این لوله ها محکم تر از لوله های خرطومی می باشند و نرمتر از لوله های پی وی سی هستند. و از این لوله ها دقیقا زیر سقف استفاده می شود، به صورتی که در زمان بتن ریزی لوله آسیب نمی بیند.
لوله کشی برق در سقف هایی که کاذب نیستند شامل:
سقف های کرومیت
سقف های ضربی
سقف های بتنی
سقف های تیرآهن
روش لوله کشی، موارد ذکر شده بطور یکه، تمام سر خط ها به طور مجزا هدایت می شوند به جعبه فیوز، مثل پریز های اتاق که از هم انشعاب می گیرند و در آخر به یک لوله که مخصوص پریز ها می باشند برده میشود، به جعبه فیوز، البته بجز پریز کولر . برای روشنایی به این صورت است که درست در بالای سقف لوله های مخصوص روشنایی را به یکدیگر وصل کنید و نهایتا یک لوله به قوطی کلید و لوله دیگر از قوطی کلید برده میشود به جعبه فیوز. باید دقت کنید لوله ها نباید مستقیم به جعبه فیوز برود.
به وقت بتن ریزی دقت کنید، که در مرحله بتن ریزی لوله ها آسیب نبیند. باید آنجا باشید و نظارت کنید.
لوله کشی برق در سقف های کاذب
سقف کاذب انواع متفاوتی دارد، مانند سقف pvc و سقف ۶۰۶۰ ، در سقفهای رابیس معمولا از لامپ هالوژن یا لامپ نواری با نور مخفی استفاده می شود. و برق کار باید قبل از گچ کاری در سقف لوله کشی خرطومی را برای نور مخفی ها و یا هالوژن را آماده سازی کند.
نکاتی که باید برای سیم کشی هالوژن کناف رعایت کنید
- پیش از هر گونه اقدام جهت سیم کشی و نصب هالوژن سقف کاذب، جریان برق را حتما قطع کنید.
- به هیچ وجه لامپ های هالوژن را در مجاورت پلاستیک و پارچه نصب نکنید، زیرا احتمال آتش سوزی را بشدت افزایش خواهد داد.
- با دست های چرب لامپ های هالوژن را لمس نکنید؛ چون موجب متمرکز شدن حرارت در نقطه ای از لامپ شده و عمر مفید این لامپ ها را کم تر خواهد کرد.
- چنانچه در سیم کشی از لامپ های هالوژنی با بار توان بیشتر از ۱ و ۲ کیلو وات استفاده می کنید، می بایست از پوشش و محافظ های مناسب برای این لامپ ها استفاده بکنید.
مراحل سیم کشی برق سقف کاذب
امتیاز سردبیر
مراحل سیم کشی برق سقف کاذب، سیم کشی هالوژن کناف، لوله کشی برق در سقف کاذب، انواع لوله کشی برق ساختمان ها، نکات مهم سیمکشی برق سقف کاذب، سیم کشی هالوژن کناف،