خدمات ساختمان

توری سنگی یا گابیون چیست | انواع گابیون و مزایای آن

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در ساختمان سازی توری پنجره جزو مصالح پرکاربرد می‌باشد. نصب کردن انواع توری‌ها در روی پنجره و درب منازل، ساده‌ترین راه برای این است که از ورود حشرات جلوگیری شود ولی همه این توری‌ها اختصاص به مصارف عمومی ندارند. توری سنگی یا توری گابیون یک نوع توری محسوب می‌شود ولی معمولاً افراد با آن آشنا نیستند. این توری برای ساخت و ساز و مصارف شهرسازی کاربرد زیادی دارد. در این مقاله می‌خواهیم شما را با کاربردهای توری سنگی یا گابیون و همچنین معایب و مزایای آن آشنا کنیم و برایتان توضیح دهیم که چرا اصلاً به این توری، توری‌های سنگی می‌گویند؟

توری سنگی چیست؟

در بیشتر خانه‌ها در فصل گرما در روی پنجره، توری‌هایی نصب می‌کنند تا از ورود پشه جلوگیری کنند البته این توری به هیچ وجه به موضوع بحث ما شباهت ندارد. گابیون یک مفتول فلزی گالوانیزه می‌باشد که نسبت به توری‌های معمولی، دارای چشمه‌های بزرگ‌تری بوده و استحکام زیادی هم دارد. مفتولی که در آن به کار می‌رود به نسبت اندازه و ساخت چشمه‌ها، دارای تنوع زیادی است. با توجه به کاربرد و محل نصب توری سنگی، سایز چشمه‌ها و ضخامت مفتول انتخاب خواهد شد.

در ساختمان سازی به وسیله سبدهای سیمی می‌توانند عملیات عمرانی زیادی انجام دهند. این سبدها گابیون یا توری سنگی نامیده می‌شود. وقتی این سبدها که از مصالح پر شده به هم می‌پیوندند، می‌توان ساختاری با ابعاد زیاد و بزرگ ساخت. در ادامه برایتان توضیح می‌دهیم که چرا به این توری‌ها توری سنگی می‌گویند.

توری سنگی

دلیل نامگذاری توری سنگی چیست؟

دلیل اینکه به این توری‌ها گابیون یا توری سنگی می‌گویند روش استفاده از آن است. بیشتر مواقع توری های سنگی به شکل سبد بوده و برای ساختن سازه‌های بزرگ به کار می‌رود. داخل این مفتول‌های گالوانیزه از مصالحی مقاوم پر می‌شود. معمولاً برای پر کردن توری گابیون از قلوه سنگ‌های بزرگ استفاده می‌کنند به همین علت به آنها توری سنگی هم می‌گویند. در اصل پر کردن این توری‌ها با مصالح دیگر گران تمام خواهد شد و بهترین گزینه برای داخل این سبدها قلوه سنگ و سنگ است. روش پر کردن این سبدها هم به شکل خشکه چینی بوده که باعث مقاومت این توری خواهد شد.

در زمان‌های گذشته از این توری‌ها برای درست کردن جان پناه و عملیات نظامی استفاده می‌کردند. شکل توری‌ها کمی با توری‌های امروزی فرق می‌کرد به این صورت که سبدهایی به شکل استوانه‌ای را به وسیله خاک اره پر می‌کردند. توری‌های آن زمان ته نداشتند ولی امروزه سبدهای مفتولی از چهار طرف بسته شده و آنها را با قلوه سنگ کاملاً پر می‌کنند و این باعث گسترش این توری‌ها شده است. این تورهای سنگی در عملیات عمرانی استفاده زیادی می‌شوند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه می‌توان درب ضد سرقت مناسبی انتخاب کرد؟

البته انواع توری‌های مفتولی برای کارکردهای متفاوتی تولید می‌شوند. توری سرندی،  فنس حصاری، سیم خاردار، توری مرغی، سیم گالوانیزه و توری گابیون یا همان توری سنگی، همه این توری‌ها از مفتول فلزی درست شده اند که ارتفاع آنها از ۱ الی ۴ متر تغییر می‌کند. ضخامت مفتول‌های آنها هم بین ۲ الی ۳ میلیمتر می باشد.

کاربرد توری های گابیون چیست؟

از توری‌های گابیون برای ساخت و ساز معماری، بنا، امور عمرانی و… استفاده می‌کنند. این توری ها از جهت جنس مفتولی که در آن به کار رفته، با هم فرقی نمی‌کنند ولی معمولاً تفاوت این سازه در اندازه‌های چشمه توری و ضخامت مفتول است. مخصوصاً برای سدسازی از توری گابیون استفاده زیادی می‌شود. برای ساختن موج شکن و یا دیوارهای سد این توری‌ها مصالح مناسبی هستند. با توجه به اینکه سنگ‌های بزرگ در کنار هم قرار می‌گیرند و امکان حرکت این سنگ‌ها وجود ندارد می‌تواند ساختاری مقاوم ایجاد کند.

اگر در هنگام سفر به شهرهای شمالی کشور به کناره جاده خوب توجه کنید حتماً دیوارهای سنگی را مشاهده می‌کنید. این دیوارها به وسیله توری گابیون درست شده است. این توری‌ها برای راهسازی، جلوگیری از ریختن سنگ‌ها و مهار سنگ‌های بسیار بزرگ در کنار شیب جاده کاربرد دارد. می‌توان یک دیوار کوتاه کشیده و در مکان‌های پرخطر از حوادث احتمالی جلوگیری کرد.

توری‌های سنگی کاربردهای بسیار گسترده‌ای دارند، به غیر از مواردی که گفتیم در موارد دیگر هم از این توری‌ها استفاده می‌شود که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • طراحی سازه‌ها برای مدیریت شهری
  • پوشش لوله‌ها برای جلوگیری از فرسودگی و آسیب
  • محوطه سازی و نماسازی
  • ساختن دیوار حائل یا دیوارهای محافظ
  • برای استحکام ساختمان‌هایی که سست هستند.
  • مقاوم سازی بناهای تاریخی و قدیمی

انواع توری سنگی

توری‌های سنگی به شکل رول بوده و در متراژ بالا هم تولید می‌شوند. برای اینکه از سقوط سنگ‌ها در کنار جاده‌ها بر روی ماشین و یا حتی خطوط راه آهن جلوگیری شود، از این توری‌ها استفاده می‌کنند در این حالت توری‌ها به شکل فنس به دیوار وصل خواهند شد ولی متداول‌ترین نوع استفاده از گابیون ساختن سازه‌های سبدی و مکعب شکل است. انواع مختلف گابیون عبارتند از:

۱- سبد گابیون

مفتولی که در ساختن سبد گابیون به کار می‌رود، با توجه به کاربردهای آن با هم فرق می‌کند. این مفتول فلزی، شکل پذیری بسیاری دارد که با توجه به کاربرد و هدف پروسه می‌توان از آن استفاده کرد. سبد گابیون متداول‌ترین نوع توری‌های سنگی است که به شکل جعبه مکعب در ابعاد مختلف درست می‌شود. سبدها را با توجه به پروژه و محل، به اندازه‌ مورد نظر می‌سازند.

۲- تشک گابیون

تشک گابیون نسبت به سبد گابیون، ارتفاع کمتری دارد و به همین جهت به آن تشک می‌گویند که مثل تشک در روی محل پهن می‌شود و برخلاف مدل سبدی ظاهر کوتاه و پهن‌تری دارد. از این ساختار به شکل پله‌ای استفاده می‌کنند که از فرسایش خاک جلوگیری می‌کند. گاهی برای جلوگیری از سرعت تخریب در کانال آب که دچار گرفتگی شده، از گابیون استفاده می‌شود.

۳- کیسه‌های گابیون

به طور کلی می‌توان گفت تمام توری‌های سنگی را از مصالحی پر می‌کنند که برای عملیات مهندسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این توری‌ها مصارف خانگی و عمومی ندارند. کیسه گابیون هم در شرایط ضروری مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساختار این کیسه به شکلی است که نه تنها دارای مقاومت بالایی می‌باشد بلکه انعطاف پذیری زیادی هم دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع مدل های مختلف کابینت آشپزخانه | مزایا و معایب هر یک

۴- گابیون‌های تزئینی

از گابیون های تزیینی برای محوطه سازی استفاده می‌شود. محوطه ویلا، طراحی باغ و یا حتی برای نمایش شهری هم از این توری‌های سنگی جذاب برای دکوراسیون محوطه‌های بیرونی استفاده می‌کنند. یکی دیگر از موارد استفاده این توری‌ها برای تزیینات داخلی بوده و همچنین ساختن جاهایی که برای رشد گیاهان آپارتمانی مناسب است. کابین‌های تزیینی به طور متصل به دیوار و یا مستقل درست می‌شوند.

انواع توری مفتولی

همانطور که گفتیم این توری‌ها کاربردهای زیادی دارند و در صنایع مختلف هم از آنها استفاده می‌شود. یکی از کاربردهای مهم توری‌های مفتولی در صنایع ساختمان سازی می‌باشد توری هایی که به شکل فلز درست می‌شوند برای ایجاد فنس و حصار در اطراف یک محیط و همچنین محصور کردن آن، مناسب هستند. توری‌های مفتولی انواع مختلفی دارند که عبارتند از

  • توری‌های سرندی رولی
  • توری‌های حصاری
  • توری مرغی
  • توری پرسی
  • توری مش
  • سیم گالواهمه
  • سیم‌های خاردار
  • سیم‌های نجاری
  • فنس

توری سنگی

 

مزایای توری‌های گابیون چیست؟

امروزه از این توری‌های سنگی برای معماری‌های خارجی و داخلی بسیار استفاده می‌شود البته این فقط مربوط به کشور ما نیست بلکه در تمام جهان از گابیون به عنوان یک محصول با قابلیت استفاده شده و کاربردهای فراوانی هم دارد. در پروژه‌های ساخت و ساز و همچنین طرح‌های عمرانی، سبدهای گابیون و یا حتی کیسه‌ها و تشک‌های گابیون هم به کار گرفته می‌شود. این سبدهای زیبا برای حصار باغچه بسیار مناسب هستند. امروزه استفاده از توری‌های سنگی در حال گسترش بوده و به دلیل مزایای زیاد، مورد استقبال قرار گرفته است. مزایای مهم این توری‌های سنگی عبارتند از:

  1. سهولت کاربری: استفاده از این توری‌ها در مقایسه با مصالح دیگر بسیار ساده‌تر است و تقریباً می‌توان گفت که برای استفاده از آنها محدودیتی وجود ندارد و به راحتی می‌توان در پروژه‌های عمرانی آن را بکار گرفت.
  2. استحکام و مقاومت بالا: این سازه‌ها بسیار محکم بوده و دارای ایمنی بالایی می‌باشند زیرا سنگ‌ها داخل توری‌ کاملاً فیکس شده و به هیچ وجه امکان جابجایی و حرکت را ندارند.
  3. مقرون به صرفه: می‌توان گفت که هزینه اجرای ‌پروژه ها با توری سنگی از محصولات مشابه کمتر است.

توری‌های گابیون روکش‌دار و فلزی از مفتول آبکاری شده گالواهمه  گرم می‌باشد که می‌توان گفت یک نوع سبد سیمی است که مقاومت زیادی در مقابل فشار حاصله از موج و جریان آب داشته و همچنین در مقابل فشار سنگ و توده‌های خاک هم مقاوم است. در اصل می‌توان گفت گابیون یک قفس توری بوده که از بافت‌های شش ضلعی ساخته شده و به راحتی می‌توانید در داخل آن را از سنگ‌های طبیعی پر کنید. به شکل خشکه چینی در روی هم سنگ‌ها را مهار کنید و یک تور سنگی مقاوم را تشکیل دهید. امروزه از این سبدهای سنگی و گابیون، برای محوطه سازی و طرح‌های مختلف معماری هم استفاده می‌کنند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

توری سنگی یا گابیون چیست ؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

انواع گابیون و مزایای آن

امتیاز کاربر: ۱.۱ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

⨭نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید⨮

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا