خدمات ساختمان

رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان | رنگ روغن بهتر است یا رنگ پلاستیکی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

رنگ ها را می توان به سه دسته روغنی، آکریلیک و پلاستیکی تقسیم کرد که هر کدام از آنها دارای مشخصات و ویژگی‌ های خاصی می باشند و تفاوت هایی هم با هم دارند. ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که رنگ پلاستیکی بهتر است یا رنگ روغن و یا رنگ آکریلیک؟ امروزه با تنوع زیادی در رنگ ها مواجه هستیم و هر کدام از آنها برای اهداف مختلفی مثل محافظت از خوردگی، دکوراسیون، نگهداری و یا برای اضافه کردن ویژگی خاصی به کار برده می شوند. به همین خاطر رنگ های مختلفی در سه دسته پلاستیکی، روغنی و آکریلیک در بازار وجود دارند.

رنگ روغنی چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از مهمترین رنگ ها، رنگ روغنی می باشد که کاربردهای بسیار زیادی دارد. از قدیم الایام رنگ روغن به عنوان یکی از رنگ های محبوب بین مردم بود و بسیار مورد استقبال قرار می گرفت زیرا رنگ روغنی قابلیت تمیز کردن و شست و شو دارد و برای مکان هایی که زود کثیف و چرک می شوند بسیار مناسب است. رنگ روغنی رنگی است که بر روی هر کدام از رنگدانه های آن لایه ای از روغن وجود دارد. اصلی ترین و مهمترین مشخصه رنگ روغنی که آن را از دیگر رنگ ها مانند آکریلیک و رنگ پلاستیکی مجزا می کند، انعطاف پذیری بیشتر و خشک شدن آرام تر می باشد. معمولاً رنگ روغن پس از خشک شدن شفافیت و درخشندگی بیشتری دارد. از دیگر ویژگی ها و خصوصیات رنگ روغن این است که کیفیت رنگ و همچنین تناژ رنگ قبل از خشک شدن و پس از خشک شدن هیچ تغییری ندارد و به همین خاطر افراد می توانند بسیار راحت رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنند.

رنگ پلاستیکی چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از پرکاربردترین رنگ‌ها در ساختمان رنگ پلاستیکی می باشد که ماده اصلی آن لاتکس است و در دو نوع نیم پلاستیکی و تمام پلاستیکی تولید و به بازار عرضه شده است.رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان/رنگ روغن بهتر است یا رنگ پلاستیکی برخی از شرکت ها ادعا دارند که رنگ پلاستیکی قابلیت شست و شو دارد اما باید بگوییم که این رنگ ها به طور صد در صدی قابلیت شست و شو ندارند و به همین خاطر کسانی که قصد دارند به شست و شوی منزل خود بپردازند بهتر از رنگ پلاستیکی استفاده نکنند.

مزایای استفاده از رنگ پلاستیکی

از ویژگی ها و خصوصیات رنگ پلاستیک می توان به سرعت خشک شدن آن و بی بو بودن آن اشاره کرد. رنگ پلاستیکی به علت آنکه با آب رقیق می گردد و فاقد بو است مناسب برای افرادی می باشد که از بوی رنگ خوششان نمی آید. علاوه بر آن بسیار زودتر از رنگ روغنی خشک می شوند. رنگ آکریلیک هم رنگ بی بو است اما با رنگ روغن متفاوت می باشد. از مزایای رنگ پلاستیکی می توانیم به قابلیت مخلوط کردن آن با حلال های نفتی اشاره کنیم. علاوه بر آن چنانچه رنگ پلاستیک درجه یک و با کیفیت باشد، قابلیت شست و شو هم دارد. یکی از مزایای رنگ پلاستیک که آن را به رنگ پرکاربرد تبدیل کرده است سرعت بالای آن در رنگ آمیزی می باشد. در واقع جهت رنگ آمیزی کردن ساختمان می توان در مدت زمان کمی از رنگ پلاستیک استفاده کرد و سریعاً کار را پیش برد. به طور کلی از مزایای رنگ پلاستیک می توان به اجرای سریع آن و پوشش دهی زیاد اشاره کرد. همچنین بوی بسیار کم رنگ پلاستیک نیز باعث می‌شود که این رنگ بسیار پر کاربرد و پر مصرف باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید تشک خوشخواب | انواع مختلف تشک

معایب استفاده از رنگ پلاستیکی

از معایب رنگ پلاستیکی می توان به غیر قابل شست و شو بودن آن و چروک شدن سریع آن اشاره کرد. همچنین رنگ پلاستیکی آب را به خودش جذب می‌کند و این ویژگی زیاد خوب نیست. یکی دیگر از معایب استفاده کردن از رنگ پلاستیکی این است که نمی‌توان آن را بر روی درب و پنجره و نرده و دیگر آهن آلات استفاده کرد. رنگ پلاستیکی قابلیت شست و شوی صددرصدی هم ندارد و نمی‌توان آن را در محل هایی که پر رفت و آمد هستند استفاده نمود. رنگ پلاستیکی با گذشت زمان و بر اثر تابش آفتاب تغییر رنگ داده و مثل رنگ روغن نمی‌تواند سازگاری خوبی داشته باشد.

رنگ آکریلیک چیست و چه کاربردی دارد؟

شاید رنگ آکریلیک به اندازه رنگ پلاستیکی و رنگ روغنی شناخته شده نباشد اما کیفیت زیادی دارد و بنابراین کاربرد زیادی هم در نقاشی ساختمان خواهد داشت و به علت ماندگاری، دوام و عمر زیادی که دارد بیشتر در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ آکریلیک نسبت به رنگ پلاستیک و رنگ روغنی قابلیت اجرای سریع و راحت تری دارد. استفاده از رنگ آکریلیک می‌تواند سبب شفاف‌ و شاداب تر نشان داده شدن و همچنین چشمگیرتر شدن فضای خانه شما شود. از دیگر ویژگی‌های مهم رنگ آکریلیک نداشتن بو هنگام کار و زمان اجرا می باشد.رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان/رنگ روغن بهتر است یا رنگ پلاستیکی حتی برخی از شرکت ها به رنگ آکریلیک رایحه های مختلفی نیز اضافه می کنند تا بوی خوشی از آن به مشام برسد. رنگ آکریلیک نسبت به رنگ پلاستیکی و رنگ روغن دوده و ذراتی که در هوا وجود دارد را جذب نمی کند و به همین خاطر سطح تمیز تر و شفاف تری دارد. چنانچه از رنگ اکریلیک برای ساختمان خود استفاده کنید باعث می شود که نقاشی ساختمان پس از گذشت چندین سال همچنان شاداب و با طراوت حفظ شود زیرا این رنگ مقاومت بسیار بالایی دارد و رنگ پریدگی در آن مشاهده نمی شود. در حالی که رنگ روغنی و رنگ پلاستیکی پس از مدتی با رنگ پریدگی مواجه شده و نیاز به شارژ دوباره پیدا می کند. یکی دیگر از خصوصیات و ویژگی های رنگ آکریلیک می توان به آنتی باکتریال بودن آن اشاره کرد. به همین خاطر چنانچه باکتری و میکروبی بر روی سطوح رنگ شده و دیوار قرار داشته باشد قابلیت تکثیر و رشد پیدا نمی کند. جذب کم آلودگی توسط رنگ آکریلیک آن را به یکی از رنگ های بسیار پرطرفدار و پرکاربرد تبدیل کرده است. رنگ آکریلیک تنوع بسیار زیادی دارد و می تواند از مزایای آن به شمار آید به همین خاطر پاسخگوی بیشتر سلیقه ها می باشد. رنگ آکریلیک که مثل رنگ پلاستیکی با آب رقیق می شود و به همین خاطر هیچ بویی ندارد ولی مانند رنگ پلاستیکی نمی توان آن را با آب پاک کرد. سرعت خشک شدن در رنگ آکریلیک بسیار بالاست و می‌توان آن را از امتیازات این رنگ به شمار آورد. رنگ آکریلیک انعطاف پذیری زیادی دارد و در زمان کمی خشک می شود و در برابر آب نفوذ ناپذیری خود را حفظ خواهد کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اسکای لایت و یا سقف شیشه ای چیست؟ | مزایا و معایب سقف شیشه‌ ای

کدام رنگ را انتخاب کنیم؟

با توجه به خصوصیات و ویژگی هایی که در این مقاله در مورد رنگ روغنی، رنگ پلاستیکی و همچنین رنگ آکریلیک بیان کردیم می‌توانید به انتخاب بهترین رنگ برای ساختمان خود بپردازید و این کار دیگر برای شما سخت نخواهد بود. با این حال جهت انتخاب رنگ لازم است به مکانی که می خواهید آنجا را رنگ کنید نیز توجه کنید و بر اساس آن به انتخاب رنگ بپردازید. رنگ آکریلیک رنگ جدیدی می باشد که دارای ویژگی ها و خصوصیات متمایزی است و می‌تواند در مقایسه با رنگ پلاستیکی و رنگ روغن نتیجه مطلوب تر ایجاد کند. چنانچه بخواهیم رنگ روغن و رنگ آکریلیک را با هم مقایسه کنیم می توانیم بگوییم

  • تینر و یا نفت حلال رنگ روغن می باشد در حالی که آب حلال رنگ آکریلیک است.
  • در مقایسه با رنگ روغن رنگ آکریلیک هیچ بویی ندارد و در مدت زمان کوتاه خشک می گردد.
  • چنانچه طرفدار محیط زیست می باشید بهترین رنگ برای شما رنگ آکریلیک است.
  • رنگ آکریلیک دارای تنوع بالایی بوده و همچنین با محیط زیست سازگار است و از تکنولوژی جدید در ساخت آن استفاده شده است.

با توجه به همه ویژگی ها و امتیازاتی که در مورد رنگ آکریلیک بیان کردیم هنوز هم رنگ روغن طرفداران بسیار زیادی در بین مردم دارد و مردم از رنگ روغن بیشتر استفاده می کنند زیرا رنگ روغن در مقایسه با رنگ آکریلیک قابلیت شست و شوی بهتر و صددرصدی دارد. در انتخاب بهترین رنگ برای ساختمان باید به کاربری ساختمان توجه کنید و آن را مد نظر قرار دهید. چنانچه قصد دارید که مکان مورد نظر را شست و شو دهید بهتر است از رنگ روغن استفاده کنید و اگر هم می خواهید رنگی انتخاب کنید که دارای ماندگاری و عمر زیادی باشد و همچنین ضد باکتری باشد رنگ آکریلیک برای شما بسیار مناسب تر است. در مقایسه این سه رنگ با هم رنگ پلاستیکی از نظر خشک شدن بسیار سریع تر عمل می‌کند و برتری نسبت به دو رنگ دیگر دارد. بنابراین مکان مورد نظر برای رنگ آمیزی تعیین می کند که کدام رنگ برای آن جا مناسب تر می باشد.

هزینه نقاشی ساختمان چقدر است؟

نقاشی ساختمان یکی از راهکارها برای تغییر دکوراسیون خانه می باشد. هزینه های نقاشی ساختمان به مواد به کار رفته و همچنین ابزار مورد استفاده در آن بستگی دارد. رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان/رنگ روغن بهتر است یا رنگ پلاستیکیافزایش قیمت و همچنین نوسانات بازار باعث می‌شود که نرخ دستمزدها و همچنین مواد اولیه و مصالحی که در آن به کار برده می شود متغیر بوده و قیمت ثابتی نداشته باشد. به همین خاطر نمی توان به صورت دقیق به محاسبه هزینه نقاشی ساختمان پرداخت.

سخن پایانی

همانطور که گفتیم یکی از مواردی که می توان برای تغییر دادن دکوراسیون منزل انجام داد نقاشی ساختمان می باشد. رنگ ها به سه دسته تقسیم می شوند. رنگ پلاستیکی، رنگ روغنی و رنگ آکریلیک. در این مقاله از ایبک امداد به شکل ها و خصوصیات هر کدام از این رنگ ها پرداختیم و مزایا و معایب آنها را عنوان کردیم. با در نظر گرفتن مکان ساختمان و کاربری آن می توانید اقدام به انتخاب یکی از رنگ ها نمایید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان |

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا