خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

نشانه ها و علائم پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم برای شما در مورد علائم پر شدن چاه فاضلاب مطالب مهمی را بیان کنیم. نمی توان برای پر شدن چاه فاضلاب زمانی را مشخص کرد حدوداً ۱۰ تا ۱۵ سال زمان لازم است تا چاه کاملاً پر شود و نیاز به تخلیه داشته باشد.

در ادامه می خواهیم عواملی را که باعث پر شدن چاه فاضلاب می‌شوند و همچنین نشانه های پر شدن چاه را برایتان توضیح دهیم.

نشانه های پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

پر شدن چاه فاضلاب نشانه های زیادی دارد که می خواهیم شما را با آن آشنا کنیم ولی باید به این نکته هم اشاره کنیم که این نشانه ها حتمی و قطعی نیست. گاهی ممکن است شما چند مورد از این موارد را مشاهده کنید ولی چاه پر نشده باشد و دلیل دیگری باعث بروز این نشانه ها باشد. مهمترین نشانه های پر شدن چاه فاضلاب عبارت می باشد از:

  1. انتشار گازهای فاضلابی و بوی بد
  2. وجود رطوبت و نم زمین و همچنین دیوارهای اطراف چاه فاضلاب
  3. به گوش رسیدن صدای آب
  4. بالا زدن فاضلاب از لوله های فاضلاب
  5. هجوم حشرات موذی مانند سوسک

در ادامه شما را با این موارد آشنا می کنیم:

۱- انتشار گازهای فاضلابی و بوی بد

همانطور که می دانید چاه فاضلاب به دلیل این که منبع تجمع فضولات انسانی، پس ماند میوه جات و مواد غذایی و… می باشد دارای گاز های سپتیک است. بیشتر این گازها از لوله ونت خارج خواهند شد و زمانی که چاه پر نباشد حجم این گاز ها کم است ولی در هنگام پر شدن چاه، این گازها متراکم شده و باعث ایجاد بوی بد فاضلاب می شوند. البته بوی بد فاضلاب فقط یکی از دلایل منتشر شدن گاز سپتیک می باشد.

۲- وجود رطوبت و نم زمین و همچنین دیوارهای اطراف چاه فاضلاب

وقتی چاه فاضلاب پر می شود به دلیل حجم زیاد فاضلاب رطوبت آن هم زیاد خواهد شد. حجم زیاد رطوبت نمی تواند جذب خاک چاه شود به همین دلیل مقداری از این رطوبت به دیوار، موزاییک و اطراف نفوذ پیدا می کند و این می تواند نشانه پر شدن چاه های جذبی باشد در صورتی که رطوبت کم بود شما می توانید با دست کشیدن به دیوار ها و موزاییک، از وجود رطوبت اطمینان پیدا کنید.

پر شدن چاه فاضلاب

۳- به گوش رسیدن صدای آب

حتماً تا به حال صدای آبی را که داخل سطل می ریزد شنیده اید این صدا به شکل خاصی است و یا وقتی چیزی را در ظرف آب پرت می کنید صدای خاصی تولید می کند. صدای آب داخل چاه هم به همین صورت است. اگر چاه خالی باشد وقتی فاضلاب و آب در داخل آن می ریزد صدای کمی داشته و شما آن را نمی شنوید ولی در صورت پر شدن حجم چاه صدای ریختن فاضلاب و آب به داخل چاه بیشتر بوده و شما می توانید به راحتی آن را بشنوید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ترکیدگی لوله ساختمان | تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه

۴- بالا زدن فاضلاب از لوله های فاضلاب

یکی دیگر از نشانه های پر شدن چاه های فاضلاب این است که شما متوجه شوید فاضلاب از لوله های توالت، آشپزخانه، کف شوی حیاط و…. بالا زده است. البته دقت داشته باشید همیشه هم این نشانه دلیل پر شدن چاه نیست. گاهی ممکن است لوله ها مسدود شده باشند برای اطمینان ابتدا از فنر برای رفع گرفتگی استفاده کنید ولی اگر با فنر زدن مشکل برطرف نشد و هنوز هم آب پایین نمی رفت نشانه پر شدن چاه فاضلاب است و حتماً باید آن را تخلیه کنید.

۵- هجوم ناگهانی حشرات موذی مانند سوسک

در صورتی که چاه فاضلاب پر شده باشد شما با هجوم ناگهانی حشراتی مانند سوسک در اطراف چاه فاضلاب رو به رو خواهید شد و این می تواند همراه با بوی نامطبوع فاضلاب هم باشد. در این صورت باید به پرشدن چاه فاضلاب شک کنید.

چرا چاه فاضلاب پر می شود؟

پر شدن چاه یکی از مشکلاتی است که ممکن است شما هم با آن روبرو شده باشید و شاید بخواهید بدانید چه چیز باعث پر شدن چاه فاضلاب می شود؟ و یا چگونه می توان از پر شدن چاه فاضلاب جلوگیری کرد؟ مواردی که می تواند دلیلی برای پر شدن چاه فاضلاب باشند عبارتند از:

  1. وارد شدن ضایعات داخل چاه فاضلاب
  2. کم بودن حجم و ارتفاع چاه فاضلاب
  3. کوچک بودن انباره چاه فاضلاب
  4.  وصل بودن راه آب و یا ناودان باران به چاه فاضلاب

۱- وارد شدن ضایعات داخل چاه فاضلاب

چاه فاضلاب وقتی از ضایعات پر می شود به مشکل برخورد می کند مثلاً اگر افراد در داخل لوله فاضلاب موادی مانند پسماند مواد غذایی، تفاله چای و قهوه، میوه جات و…. بریزند باعث پر شدن چاه فاضلاب می شود. زیرا  مواد به دیواره چاه های جذبی می چسبند و به مرور ایجاد رسوب می‌کنند. این رسوبات  لایه محکم ساخته و از جذب آب به خاک دیواره چاه جلوگیری می کند و این می‌تواند باعث پر شدن زود هنگام چاه شود و آنگاه چاه فاضلاب نیاز به تخلیه و یا لایروبی پیدا خواهد کرد.

۲- کم بودن حجم و همچنین ارتفاع چاه فاضلاب

گاهی ممکن است حجم چاه و یا ارتفاع آن کم بوده و جوابگوی مقدار فاضلاب تولید شده به وسیله ساکنین ساختمان نباشد. یا به عبارت ساده‌تر باید بگوییم که وقتی چاه فاضلاب پر می شود باید ارتفاع و حجم آن متناسب با تعداد ساکنین ساختمان باشد و در غیر این صورت باعث می شود که چاه زود پر شود.

۳- کوچک بودن انباره چاه فاضلاب

انباره چاه فاضلاب باید با تعداد ساکنین تناسب داشته باشد اگر چاه فاضلاب با حجم فاضلاب و تعداد ساکنین تناسبی نداشته باشد باعث می شود که زودتر از هنگام پر شود.

۴- وصل بودن راه آب باران و یا ناودانی به چاه فاضلاب

بعضی از ساختمان ها برای آب باران مسیری جداگانه ندارند و آب باران هم وارد چاه فاضلاب می‌شود و این می‌تواند یکی از دلایل پر شدن زودهنگام چاه فاضلاب باشد زیرا وقتی حجم کمی از آب در داخل چاه بریزد سریع جذب خاک خواهد شد ولی زمانی که آب باران با حجم و شدت زیادی وارد چاه فاضلاب شود، زمان بیشتری لازم دارد تا آب جذب خاک بشود و این باعث پر شدن چاه و بالا زدن آب آن خواهد شد در این صورت نیاز به تخلیه چاه دارید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دستگاه لوله بازکنی با فنر چیست و چگونه کار می کند؟

دلایل پر شدن زود هنگام چاه فاضلاب چیست؟

همانطور که گفتیم برای پر شدن چاه زمان دقیقی نمی‌توان معین کرد ولی بر اساس تجربه می گویند که بین ۱۰ تا ۱۵ سال طول می کشد تا چاه فاضلاب پر شود. البته دلایلی مانند حجم انباره، ارتفاع و حجم چاه هم در این مدت تأثیر گذار است. در صورتی که چاه فاضلاب ساختمان شما، بزرگ است ولی باز هم زود به زود پر می شود حتماً دلیلی باعث پر شدن زود هنگام چاه فاضلاب شده است.

روش های خطرناک تخلیه چاه فاضلاب

زمانی که شما با پر شدن زودهنگام چاه فاضلاب روبرو می شوید شاید به دنبال راه حل هایی ساده و ارزانتر برای تخلیه چاه فاضلاب ساختمان خود باشید ولی باید این موضوع را بدانید که می توانید با یک حرکت اشتباه جان خود و اعضای خانواده را به خطر بیندازید.

معمولاً افراد در اینترنت دنبال روش‌هایی می گردند که با ریختن مواد شیمیایی در داخل چاه فاضلاب مشکل پر شدن فاضلاب را برطرف کنند. این اشخاص تصور می‌کنند موادی وجود دارد که در صورت ریختن داخل چاه، فاضلاب تجزیه شده و از بین خواهد رفت و دیگر نیازی هم به تخلیه چاه ندارند.

دقت داشته باشید بعضی از این روش ها باعث انفجار چاه می شود که می تواند بسیار خطرآفرین و مرگبار باشد. در ادامه شما را با این روش ها و خطرات آن آشنا می کنیم:

  • ریختن آهک در چاه: در صورتی که آهک زنده در چاه فاضلاب ریخته شود باعث به وجود آمدن گرما و بخار شده و می‌تواند به لوله ها و اتصالات آن، آسیب برساند در نتیجه لوله های فاضلاب دچار نشتی خواهد شد.
  • ریختن کود شیمیایی در داخل چاه: در صورتی که کود شیمیایی در داخل چاه فاضلاب بریزید هیچ تاثیری نخواهد داشت به جز اینکه باعث پر شدن بیشتر چاه فاضلاب می شود.
  • ریختن اسید در چاه: اسید یک ماده شیمیایی خطرناک می باشد که در صورت ریختن در داخل چاه، باعث انتشار گازهای خطرناک و سمی خواهد شد. این گاز کشنده بوده و اشتعال زا هم می باشد و در صورتی که مقدار زیادی از این مواد شیمیایی را در داخل چاه بریزید باعث انفجار چاه فاضلاب خواهید شد.

پر شدن چاه فاضلاب

نتیجه گیری

پر شدن چاه فاضلاب یک امر عادی می باشد مخصوصاً چاه های فاضلاب سپتیک سریع تر پر می شوند و یا چاه هایی که در هنگام ساخت متناسب با تعداد اعضای خانوار و یا تعداد واحدهای ساختمان حفر نشده باشد، می تواند زودتر از موعد پر شود.

در این مقاله از ایبک امداد دلایل پر شدن چاه فاضلاب را برایتان توضیح دادیم و گفتیم مواردی مانند چربی ها و پسماندهای غذایی و…. می تواند به پر شدن زود هنگام چاه کمک کند و یا هنگامی که زمین ماسه ای نباشد مکش آب در خاک ضعیف شده و چاه سریع تر پر خواهد شد. در صورتی که چاه حفر شده در زمین شنی باشد دیرتر چاه پر می شود.

اگر با پر شدن چاه فاضلاب روبرو شدید هیچ‌گاه گول تبلیغات اینترنتی را نخورید و برای تخلیه چاه فاضلاب به صورت اصولی اقدام کنید. تخلیه چاه باید به وسیله شرکت های تخلیه چاه و با ماشین های تانکر مخصوص انجام شود در غیر این صورت ممکن است خطراتی مانند انفجار چاه شما را تهدید کند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

نشانه ها و علائم پر شدن چاه فاضلاب چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دلایل پر شدن زود هنگام چاه فاضلاب چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا