تعمیرات کولر آبی

آموزش نحوه سیم کشی و راه اندازی برق کولر آبی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

کولر های آبی با هر برند یا مدلی که تولید شوند، دارای سیم کشی برق مشترکی هستند. ولی با توجه به موتور نصب شده روی کولر ها سیم کشی برق موتور ممکن است کمی متفاوت باشد. در این مقاله از ایبک امداد به بررسی سیم کشی و نصب برق کولر آبی می پردازیم:

نقشه سیم کشی برق کولر آبی

در اکثر مدل های کولر آبی نقشه سیم کشی روی موتور دستگاه یا بدنه آن درج شده است و به وسیله نقشه برق می توانید در صورت بروز مشکلات در سیستم برق دستگاه، سیم های معیوب را با نمونه جدید آن به راحتی تعویض کنید.

چنانچه نیاز به تعویض موتور کولر آبی پیدا کردید می‌توانید با استفاده از نقشه برق دستگاه، سیم های مربوط به موتور و همچنین کلیدهای برق را متصل کنید. چنانچه پمپ کولر شما سوخته باشد می توانید پمپ را تعویض کرده و به وسیله نقشه سیم کشی، پمپ جدید را جایگزین کنید.

عدم وجود سیم ارت در ساختمان  و بدون در نظر گرفتن رنگ بندی های متفاوت، نقشه سیم کشی برق کولر معمولاً به شرح زیر می باشد:

  • برای سیم کشی برق کولر دو عدد لوله برق استفاده می شود. یکی از این لوله ها از جعبه تقسیم ساختمان به سمت کلید کولر آبی کشیده خواهد شد. لوله دیگر نیز از کلید شروع شده و در کنار کانال کولر به طرف محل نصب یعنی تراس یا پشت بام استفاده می شود.
  • هنگام راه اندازی کولر آبی سیم ها از داخل لوله ها باید عبور کنند تا به واسطه فیش مخصوص در سیم کشی کولر به هم متصل شوند.
  • سیم های ارت، نول و فاز از درون جعبه تقسیم ساختمان به واسطه لوله برق به سمت کلید کولر فرستاده می شود. در این بخش سیم فاز به شکل مستقیم به کولر وصل می شود.
  • همچنین سیم نول به قسمت ترمینال نول که در جعبه تقسیم وجود دارد فرستاده می شود. سیم ارت، سیم دور تند، سیم دور کند و همچنین سیم مخصوص پمپ کولر به طرف جعبه تقسیم کشیده می شوند.

کولر آبی

نحوه سیم کشی برق کولر آبی

جهت آشنایی با روش سیم کشی برق ابتدا باید با سیم های داخل دستگاه جعبه تقسیم و کابل کولر به خوبی آشنا شوید:

  • سیم کشی برق کولر به این شکل می باشد که داخل لوله برق تعبیه شده است جعبه فیوز ساختمان سه رشته سیم شماره دو نیم یکی برای نول، ارت و فاز وجود دارد. لوله دیگر که از کلید کولر به سمت جعبه تقسیم ادامه دارد، دارای پنج رشته سیم می باشد. کولر آبی از کلید ها تا جعبه تقسیم برق از سیم مفتولی باید استفاده کنید.
  • از میان پنج رشته سیم در کابل کولر یکی جهت پمپ، سیم ارت، دور کند و دور تند دستگاه می باشد.
  • البته لازم است ذکر کنیم این پنج یا شش سیم در تمام ساختمان ها به طور یکسان نمی باشند. امکان دارد در ساختمانی اصلاً سیم ارت نداشته باشند و شما در آن ساختمان به چهار رشته سیم احتیاج پیدا می کنید و همچنین به جای سه سیم در داخل لوله برق از دو رشته سیم یعنی نول و فاز فقط استفاده می شود.
  • پس سیم نول و سیم فاز از جعبه فیوز باید به شکل مستقیم به قوطی کلید کولر فرستاده شود. در این حالت اگر در داخل جعبه تقسیم سیم ارت در نظر نگرفته شده باشد، باید یک سیم را به شکل مستقیم به بدنه کولر آبی اتصال دهید اگر غیر از این باشد احتمال دارد افراد به وسیله لمس بدنه کولر دچار برق گرفتگی شوند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه تست موتور کولر آبی با برق چگونه است؟
جعبه تقسیم موجود در بدنه کولر آبی

‌  در ساختمان کولر آبی جعبه تقسیم کولر وجود دارد که ارتباط میان کابل ۵ رشته ای با الکتروموتور، دمنده، خازن و پمپ را امکان پذیر می کند.

جعبه تقسیم دارای یک درپوش است که از نفوذ آب و رطوبت به داخل سیم کشی برق جلوگیری می کند. محل ترمینال یا جعبه تقسیم در داخل اتاقک و بدنه کولر می باشد.

چند نکته بسیار مهم جهت انتخاب محل و نصب کابل کولر آبی

در ادامه جهت محل قرارگیری کابل و نصب آن به چند نکته مهم توجه کنید. به وسیله کابل ۵ لایه کولر آبی ارتباط میان موتور، واتر پمپ و کلید کولر صورت می گیرد.

به هنگام انتخاب و نصب کابل کولر باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. کابل باید به صورت یک تکه باشد. پس از بکارگیری کابل های چند تکه در سیم کشی خودداری کنید تا اتصالی ایجاد نشود.
  2. مسیر عبور کابل حتماً باید از داخل لوله پلیمری و یا خرطومی در اطراف کانال کولر انجام شود.
  3. کابل باید پنج رشته یا چهار رشته با سطح مقطع ۵ میلی متری باشد.
  4. کابل کولر را از کانال کولر یا هواکش فاضلاب یا دودکش عبور ندهید، زیرا هوای مرطوب باعث می شود، قدرت عایق کابل کم شده و همچنین موجب ایجاد برق گرفتگی خواهد شد.
  5. جهت اتصال کابل کولر حتماً باید از فیش های مخصوص استفاده کنید.
  6. اگر ترمینال در جعبه فیوز ۴ تایی است برای جلوگیری از برق گرفتگی باید یک رشته سیم ارت از کابل خودتان به بدنه کولر متصل کنید.
  7. به جای کابل کولر آبی هرگز از سیم های افشان استفاده نکنید.
  8. هرگز مدار برق کولر را به صورت مشترک با سیستم آشپزخانه، اتاق ها، روشنایی مشترک استفاده نکنید.
  9. بهتر است برای کابل کولر آبی خود یک سر خط همراه فیوز ۱۶ آمپری جداگانه در نظر بگیرید.
طریقه سیم کشی کابل کولر آبی

اگر ساختمان شما سیم ارت نداشته باشد جهت سیم کشی برق کولر به دو کابل یکی ۲ سیم و دیگری ۴ سیم و همچنین ۵ عدد فیش احتیاج دارید. کابل چهار سیمه جهت اتصال میان کلید و کولر از کابل دو سیمه جهت اتصال میان کلید کولر و جعبه تقسیم برق ساختمان استفاده کنید.

اگر ساختمان دارای سیم ارت باشد ۲ عدد کابل پنج سیم و ۳ سیم احتیاج دارید و همچنین فیش ها جهت اتصال کابل ها مورد نیاز می باشد. هنگام سیم کشی موتور بهتر است، رنگ سیم ها را به دقت شناسایی کنید. جهت این کار باید پیچ های جعبه تقسیم موتور کولر را باز کنید به جعبه تقسیم موتور کولر پلاتین نیز گفته می شود.

پلاتین موتور محل قرارگیری سیم ها درج شده و سه کلمه انگلیسی نیز روی آن ها نوشته شده است:

  1. دور کند سیم قهوه ای رنگ با علامت LO
  2. دور مشترک آبی رنگ با علامت COM
  3. دور زیاد سیم مشکی رنگ با علامت HI
پیشنهاد آی‌بک امداد :  خرابی های پروانه کولر آبی | نحوه تعمیر و تعویض پروانه کولر

سیم های کابل کولر یک عدد قهوه ای یک عدد آبی و دو عدد مشکی هستند. سیم های کابل دوم یکی آبی که به نول متصل می شود، دیگری نیز مشکی بوده که مخصوص سیم فاز است.

در جعبه تقسیم اتاقک کولر باید به شکل زیر، سیم ها اتصال داده شود:

  1. سیم آبی رنگ به ترمینال نول کولر آبی متصل شود.
  2. سیم قهوه ای رنگ باید به پمپ آب کولر متصل شود.
  3. سیم مشکی رنگ به دور کند موتور متصل شود.
  4. سیم مشکی رنگ به دور زیاد موتور متصل شود.

در این مرحله فیش ها را باید به یک طرف کابل اتصال دهید به این شکل که سیم آبی کابل چهار سیم را باید با کمک فیش به سیم آبی کابل دو سیمه متصل کرده و به این شکل سیم کشی برق کولر شما انجام خواهد شد.

سیم کشی کولر آبی توسط خازن

جهت افزایش نیروی موتور در هنگام راه اندازی باید با سیم پیچی کمکی خازن به شکل سری استفاده شود.

  1. خازن های مورد استفاده در کولر آبی از نوع الکترولیتی و با ظرفیت بالا می باشند.
  2. در مدار سیم پیچی کولر یک کلید گریز از مرکز جهت خارج کردن خازن پس از رسیدن به ۷۵ درصد ۲ و سیم پیچی کمکی استفاده می شود.

سیم کشی کولر آبی از نوع رومیزی

کولر آبی رومیزی به‌ نام‌های کولر آبی کوچک، کولر آبی پرتابل و کولر آبی دستی در بازار موجود می باشند. یکی از کولر های محبوب جهت ساختمان هایی هستند که امکان کانال کشی ندارند.

سیستم برق این مدل کولر ها با برق کولر های بزرگ پشت بام فرق دارد و ساده تر نیز می باشد چون نیاز ندارد که در طول مسیر سیم کشی کنید. همچنین احتیاجی به لوله گذاری برق برای هدایت کولر به تراس یا پشت بام نیست.

جهت راه اندازی کولر آبی رومیزی باید مخزن دستگاه را از آب پر کنید و سپس پریز برق را متصل کرده و از کولر خود استفاده کنید ولی گاهی اوقات ممکن است به دلیل سوختن پمپ، تعویض موتور کولر و تعمیر آن انجام شود. در این صورت باید با نحوه سیم کشی این نوع کولر های آبی آشنایی داشته باشید.

بهتر است در این شرایط به موارد زیر عمل کنید:

  1. سیم آبی رنگ را در نظر بگیرید و به شکل مستقیم به کولر آبی متصل کنید.
  2. سپس سیم فاز را به بالای کلید داخل کولر متصل کرده و در جعبه تقسیم آن نگاه کنید، تا بتوانید کلیدهای مربوط به دور موتور و پمپ را شناسایی کنید.
  3. در انتهای کار پمپ به کلید پمپ و دور تند و دور کند را به کلید کند و تند در داخل کولر دستی متصل کنید.

کولر آبی

نتیجه گیری

با توجه به توضیحات ذکر شده در این مقاله، سیم کشی برق کولر آبی و راه اندازی آن بسیار پیچیده و تخصصی می باشد. بهتر است در صورت نداشتن مهارت کافی از تعمیرکاران ماهر و مجرب کمک بگیرید. مجموعه ایبک امداد آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آموزش نحوه سیم کشی و راه اندازی برق کولر آبی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چند نکته بسیار مهم جهت انتخاب محل و نصب کابل کولر آبی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا