تعمیرات پکیج و آب گرمکن

بهترین روش هواگیری رادیاتور شوفاژ|سرد شدن پکیج

بهترین روش هواگیری رادیاتور شوفاژ|سرد شدن پکیج، مشکلات عدم هواگیری رادیاتور شوفاژ

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

به صورت معمول ساکنین و سرویس‌کاران در ابتدای راه اندازی موتورخانه و پکیج در طول فصل سرما هواگیری رادیاتور شوفاژ را انجام می دهند. هواگیری رادیاتور شوفاژ در اکثر مواقع کاری راحت و ساده که می توانید انجام دهید. ولی امکان دارد در برخی مواقع وقتی هواگیری رادیاتور شوفاژ را انجام می دهید متوجه شوید، که بازهم قسمت‌هایی از آن گرم نمی شود. در مورد رادیاتور شوفاژ اختلافی بین موتورخانه پکیج و رادیاتور ها با برندهای گوناگون وجود ندارد و می توان تقریباً همه آنها را به یک شیوه هواگیری نمود.

به این نکته باید توجه داشته باشید، که اگر همه قسمت های رادیاتور شما به خوبی گرم می شود، قدرت مدار شوفاژ خوب است و به هواگیری نیازی نخواهد بود. گرم شدن همه قسمت های رادیاتور شوفاژ نشان دهنده این است، که رسوبی در رادیاتور شوفاژ وجود ندارد یا مقدار رسوبات کم است. اگر شوفاژ خود را راه اندازی کردید‌ و بعد از چند ساعت اطمینان حاصل کردید، که در آن هوا و رسوب وجود دارد، باید اقدامات لازم برای هواگیری شوفاژ را انجام دهید.

راهنمای هواگیری رادیاتور شوفاژ

برای اینکه با طریقه هواگیری شوفاژ آشنا شوید باید به این نکته توجه داشته باشید، که شوفاژ با گردش آب کار می کند و تفاوتی بین پکیج دیواری، موتورخانه مرکزی و پکیج زمینی وجود ندارد. از مولد گرمایشی یک لوله رفت به طرف رادیاتور می‌رود، که وظیفه آن تبادل حرارت است و از آن آب شوفاژ را یک لوله برگشت به پکیج یا موتورخانه برای گرم شدن بر می گرداند.

وقتی که عاملی موجب شود، که آب گردش مناسبی نداشته باشد و یا به صورت کند گردش کند، در عملکرد شوفاژ اختلال ایجاد خواهد کرد و  سبب می‌شود، که رادیاتور کمتر گرم می‌شود یا اصلا گرم نشود. یکی از این موارد وجود داشتن هوا در لوله کشی شوفاژ و رادیاتور ها می باشد. وجود هوا موجب خواهد شد راندمان گرمایشی پکیج موتورخانه به شدت کاهش پیدا کند. اگر سرعت گردش آب مناسب و نرمال باشد، رادیاتور ها بسیار بهتر گرم خواهند شد.

زمانی که شوفاژ راه اندازی می شود و شیر فلکه موتورخانه باز می گردد و یا وقتی فصل تغییر می کند، به وسیله شیر هایی که در قسمت بالایی تعبیه شده است، باید هوا را از رادیاتور خارج کرد. هوا امکان دارد، که با آب شوفاژ و یا به صورت جداگانه از رادیاتور بیرون آید. بنابراین در زمان هواگیری رادیاتور همیشه باید تشت و دستمال به همراه داشته باشید، تا محیط کمتر کثیف شود.

وقتی که هواگیری رادیاتور شوفاژ انجام می شود از رادیاتور کمی آب داغ خارج خواهد شد. برای اینکه دست های شما نسوزد، باید از دستکش استفاده نمایید. هواگیری کردن رادیاتور معمولاً ۵ دقیقه زمان نیاز خواهد داشت. وقتی که هواگیری رادیاتور شوفاژ تمام می شود، باید کل رادیاتور گرم باشد. البته در برخی مواقع امکان دارد پس از اینکه رادیاتور هواگیری شد و گرم شد، دوباره رادیاتور شوفاژ سرد شود، که باید علت گرم نشدن شوفاژ را پیدا کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونگی نصب دودکش آبگرمکن دیواری

هواگیری رادیاتور ها به صورت جداگانه و تک تک انجام می شود. در آخرین مرحله بهتر است، که هواگیری رادیاتور ها به هواگیری حوله خشک کن تمام شود. چون که حوله خشک کن در ارتفاع بیشتری نصب شده است و می‌تواند هرچقدر که هوا درون لوله ها وجود دارد را تخلیه نماید.

هواگیری رادیاتور شوفاژ

پس از هواگیری رادیاتور سرد می‌شود

در بعضی مواقع وقتی هواگیری رادیاتور ها انجام می شود، امکان دارد، که کل رادیاتور یا بخش هایی از آن به صورت صحیح گرم نشود. این موضوع دلایل گوناگونی مثل اختلال در عملکرد مدار گرمایش یا پمپ شوفاژ پکیج، داشتن رسوب مبدل پکیج، کم بودن فشار گاز، خراب بودن سنسور، انسداد و گرفتگی در لوله کشی شوفاژ یا شیر فلکه ها، رسوبات ته نشین شده در رادیاتور داشته باشد. از جمله کارهایی که با هواگیری شوفاژ هر چند سال یکبار باید انجام شود، شستن رادیاتور شوفاژ است، که موجب می شود شوفاژ کمتر هوا بگیرد و عملکرد بسیار بهتری داشته باشد و راندمان آن افزایش پیدا کند.

انواع گوناگون شیرهای هواگیری رادیاتور

شیرهای هواگیری که روی رادیاتور ها وجود دارد اغلب از نوع دستی است و به وسیله آچار مخصوص هواگیری انجام می‌شود و بعضی از آنها پکیج مخصوصی که دارای آچار سر خود است، می باشند. در برخی موارد شیرهای هواگیری اتوماتیک نیز روی رادیاتور ها نصب می گردد، که این موارد رایج نمی باشند.

هواگیری پکیج رادیاتور

در سیستم پکیج برای اینکه رادیاتور شوفاژ هواگیری شود، باید بدانید، که پس از اینکه هواگیری انجام می گردد، بار پکیج یا فشار مدار گرمایش کاهش پیدا می کند. برای اینکه فشار آب پکیج افزایش یابد، در زیر پکیج شیری تعبیه گردیده است، که باید از آن استفاده نمایید. رنگ این شیر مشکی است و برای تعدیل بار و هواگیری پکیج مورد استفاده قرار می گیرد. وقتی که شیر باز می شود، فشار آب پکیج کم کم افزایش خواهد یافت. دقت داشته باشید، که فشار پکیج از دو بار نباید بیشتر باشد و وقتی که فشار آن به یک و نیم الی دو بار رسید، شیر هواگیری را باید قطع کنید و پس از آن پکیج خود را روشن نمایید و پس از اینکه سی الی شصت دقیقه گذشت، رادیاتور ها به صورت یکپارچه گرم خواهند شد. اگر به صورت مکرر فشار پکیج کاهش پیدا می کند، احتمالاً نشتی در رادیاتور شوفاژ یا لوله کشی شوفاژ و یا حوله خشک کن وجود دارد.

دلایل گوناگونی که موجب هوا گرفتن شوفاژ می‌شود

وقتی که در رادیاتورها و سیستم لوله کشی شوفاژ هوا وجود داشته باشد، به خوبی گرم نخواهد شد. دلایل گوناگونی وجود دارد، که موجب هوا گرفتن شوفاژ می‌شود، که می‌توان به نشتی داشتن لوله کشی، سوراخ بودن شیر شوفاژ یا رادیاتور، تولید هوا با واکنش شیمیایی به وسیله رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی اشاره نمود. دلایل دیگری که موجب کم شدن سرعت مدار شوفاژ می گردد، سیفونه شدن در لوله کشی شوفاژ است.

چنانچه آلومینیوم رادیاتور با یون های مس مبدل پکیج سازگاری نداشته باشد موجب هوا گرفتن شوفاژ می گردد، که امکان دارد در این صورت لوله کشی گاهی هوا بگیرد. وجود هوا با توجه به قطر لوله ها، هوای تولید شده و پمپاژ آب شوفاژ اگر کمتر باشد ممکن است، که مشکلی پیش نیاورد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری چیست؟ | ارائه خدمات تعمیر آبگرمکن دیواری

هواگیری رادیاتور شوفاژ

هواگیری شوفاژ هر چند وقت یکبار باید انجام شود؟

با فرا رسیدن فصل زمستان و سرد شدن هوا قبل از اینکه از شوفاژ ها استفاده کنید باید آن را مورد بررسی قرار دهید. چنانچه رادیاتور ها و شوفاژ ها سالم بودند و مشکلی نداشتند، می توانید هواگیری شوفاژ ها را سالی یکبار انجام دهید. چنانچه در فصل سرد سال به صورت مکرر مجبور هستید، که شوفاژ و رادیاتور ها را هواگیری نمایید، احتمال دارد سیستم گرمایشی یا رادیاتور منزل شما دچار مشکل شده باشد. بنابراین باید مشکل اصلی آن را یافته و برطرف نمایید.

چنانچه منزل و ساختمان شما دو طبقه می باشد، هواگیری شوفاژ را باید از طبقه اول شروع نمایید و برای آغاز شوفاژی را برگزینید، که دورتر از دیگ بخار باشد. قبل از اینکه هواگیری شوفاژ را شروع کنید باید سیستم گرمایش مرکزی خاموش شده باشد. توجه کردن به این موضوع بسیار حائز اهمیت است، چون اگر سیستم گرمایش مرکزی روشن باشد، بعضی پمپ های آب هوای بیشتری را در سیستم گرمایشی و شوفاژ را وارد خواهند کرد.

نشانه‌های هوا گرفتن شوفاژ و رادیاتور

  • از نشانه های واضح هوا گرفتن شوفاژ و رادیاتور این است، که همه قسمت های رادیاتور و شوفاژ به صورت یکنواخت گرم نمی شود. وقتی که شوفاژ هوا داشته باشد، آب گرم نمی تواند در همه جای آن جریان داشته باشد. بنابراین بخش هایی که به آنها آب گرم نمی رسد سرد خواهد بود.
  • از دیگر نشانه‌های هوا گرفتن رادیاتور و شوفاژ ها این است، که رادیاتور سر و صدای زیادی خواهد داشت. وقتی که شوفاژ دارای هوا باشد و این هوا به سمت لوله کشی حرکت کند، موجب تولید سر و صدا می گردد.
  • یکی دیگر از علائم هوا گرفتن شوفاژ و رادیاتور این است، که شوفاژ و رادیاتور نشت آب خواهند داشت.

مشکلات عدم هواگیری شوفاژ

در صورتی که هواگیری رادیاتور شوفاژ در وقت مناسب به صورت صحیح و اصولی انجام نشود، امکان دارد:

  • رادیاتور به صورت کامل یا بخش‌هایی از آن گرم نمی‌شود و یا بصورت ولرم خواهد بود.
  • چون پرتی بالایی خواهد داشت، راندمان سیستم کاهش پیدا خواهد کرد.
  • در لوله ها و رادیاتور ها سر و صدای ناهنجار تولید می گردد.
  • اگر هواگیری شوفاژ انجام نشود رادیاتور با سرعت بیشتری رسوب خواهد گرفت و گردش آب کاهش پیدا خواهد کرد.
  • محیط سرد می شود.
  • موتورخانه و پکیج دارای درجه حرارت بالایی می شوند، چون فضا سرد است و در این حالت مصرف گاز پکیج و موتورخانه افزایش یافته و مستهلک می شوند.

سخن تکمیلی

در صورتی که سیستم گرمایشی یا پکیج شما عملکرد مناسبی ندارد باید آن را در در زمان مناسب هواگیری کنید تا خانه شما به خوبی گرم شود و در عین حال هزینه قبض های شما کاهش یابد وقتی که سیستم گرمایشی منزل و ساختمان شما مناسب باشد علاوه بر اینکه هزینه قبوض شما کاهش خواهند یافت در آینده آسیبی نخواهند دید و طول عمر مفید آنها افزایش پیدا خواهد کرد. بعضی از شوفاژ ها شاید به چند بار هواگیری در سال نیاز داشته باشند. در صورتی که با هواگیری کردن پکیج مشکل گرم نشدن آن برطرف نشد بهتر است، که از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

بهترین روش هواگیری رادیاتور شوفاژ

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

نحوه هواگیری کردن رادیاتور شوفاژ

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا