تعمیرات تاسیسات برقی

روش تعویض سیم کشی برق ساختمان در تأسیسات برق

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

اگر سیم کشی برق ساختمان شما بدلیل فرسودگی سوخته است و تصمیم به تعویض سیم های ساختمان را دارید، بهتر است ابتدا بخوبی مراحل کار و لوازم مورد نیاز خود را بررسی و تهیه کنید. توجه داشته باشید استفاده از سیم های با کیفیت می تواند سالیان بسیار طولانی خیال شما را از بابت سیم کشی ساختمان آسوده کند. در این مقاله از ایبک امداد به نحوه تعویض سیم کشی برق ساختمان می پردازیم:

چرا باید سیم کشی ساختمان را تعویض کرد؟

قبل از اینکه به نحوه تعویض سیم کشی ساختمان بپردازیم، لازم است دلایل تعویض سیم کشی را با هم بررسی کنیم. چه دلیلی می تواند وجود داشته باشد که شما کلی هزینه کرده و سیم های برق ساختمان را تعویض کنید؟ در ادامه بررسی دلایلی که مجبور می شوید سیم کشی های برق ساختمان را تعویض کنید می پردازیم:

سیم های برق ساختمان دچار فرسودگی شده اند

اغلب در خانه های قدیمی مشکل فرسودگی ساختمان به چشم می خورد. سیم های برق عمر مفید معینی دارند. بعد از گذشت زمان با کیفیت ترین سیم ها هم ضعیف می شوند و نمی توان از آنها به خوبی استفاده کرد. یعنی در این صورت ممکن است شما شاهد اتصالی کردن لوازم برقی، سوختن پریز و مواردی از این قبیل باشید. در چنین حالتی باید سریع اقدام به تعویض سیم های فرسوده و معیوب کنید.

سیم کشی برق

سیم های برق ساختمان به صورت مداوم اتصالی می کنند

به پایان رسیدن عمر سیم ها یکی از علائم مهمی است که باعث اتصالی کردن آنها می شود. این مشکل در سوختن سیم کشی برق در اثر از بین رفتن روکش سیم ها و نهایتاً آتش سوزی در سیم های ساختمان خود را نشان می دهد. همانطور که می دانید جریان برق در سیم هایی که لخت و هادی هستند بسیار خطرناک بوده و حتی می تواند باعث مرگ انسان شوند.

فیوز برق ساختمان همیشه می پرد

آیا تا به حال برای شما اتفاق افتاده است که فیوز برق ساختمان بپرد؟  یا همیشه در حال تعویض فیوز مینیاتوری ساختمان خود هستید؟ اگر چنین باشد باید بدانید دلیل این همه درگیری با فیوز می تواند به علت خراب شدن سیم کشی برق ساختمان شما و نیاز آن به تعویض باشد.

در سیم کشی برق ساختمان دزدی می شود

شاید شما اولین بار باشد که کلمه برق دزدی را شنیده اید اگر کسی از کنتور برق شما غیرقانونی اشتراک گرفته باشد و یا اینکه کنتور برق را دستکاری می کند تا قبض برق هزینه کمتری داشته باشد، می تواند تعریف از برق دزدی باشد. ولی منظور ما از برق دزدی به معنی نشتی از برق ساختمان می باشد. نشتی برق به علت سیم کشی برق شما است. در صورت مصرف بیش از حد برق و قبض های سنگین برق که باید ماهانه آن را پرداخت کنید،  باید دلیل مصرف زیاد برق ساختمان را پیگیری کنید تا بتوانید علت اصلی آن را مشخص کنید. چنانچه دلیل نشت برق وجود مشکل در سیم کشی باشد، باید آن را در اولین فرصت بررسی کرده و اقدام به تعویض سیم کشی برق ساختمان خود کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش تعویض کلید و پریزهای برق | تعویض کلید تک پل و دو پل
دوست دارید سیم کشی برق ساختمان را مدرن کنید

ممکن است این موضوع به دلیل مشکلات در سیم کشی نباشد و شما دوست داشته باشید سیم کشی برق ساختمان خود را تعویض کنید و بخواهید از سیم های برق جدید و با کیفیت تر همچنین اجرای روش های جدید تر سیم کشی را در ساختمان خود پیاده کنید. در سیم کشی های مدرن سیم های برق در دو مدل سیم کشی توکار و سیم کشی روکار در ساختمان اجرا می شود ولی نوع سیم برق، نقشه کشی لوله برق جهت عبور سیم ها متفاوت می باشد.

سیم کشی برق روکار بوده تصمیم دارید توکار اجرا کنید

ممکن است افرادی هنگام سیم کشی ساختمان اولیه ساختمان خود هزینه کافی جهت سیم کشی توکار را نداشته و مجبور به سیم کشی روکار شدند و گذشت زمان و دلایل مختلف مانند باز سازی ساختمان تصمیم گرفتند سیم کشی توکار را اجرا کنند. در اینصورت باید کل سیم کشی ساختمان خود را تعویض کنند.

چگونه باید سیم کشی های برق ساختمان را تعویض کرد

تعویض سیم کشی کار چندان ساده ای نیست. هنگام تعویض سیم کشی برق ساختمان باید تمام مراحل سیم کشی را از ابتدا اجرا کنید.

تهیه نقشه سیم کشی برق جدید

نقشه زمانی به کار می آید که بخواهید کابل جدید به سیم کشی برق قبلی اضافه کرده و یا اینکه مسیر سیم کشی را تغییر دهید. مثلاً می خواهید کلید پریز جدید در ساختمان نصب کنید. در این حالت حتماً باید سیم کشی برق جدید را طراحی کنید در نقشه باید محل نصب پریز، کلید و مسیر عبور سیم های برق را به صورت کامل معین کنید.

انتخاب نوع سیم کشی برق ساختمان

آیا می خواهید سیم کشی برق جدید خود را توکار اجرا کنید یا روکار؟

حتماً توجه کنید انتخاب نوع روش می تواند شما را در هزینه هایی که باید برای تعویض سیم کشی پرداخت کنید کمک کند. مثلاً اگر سیم کشی قبلی ساختمان شما از نوع توکار بوده، بهتر است سیم کشی های جدید را هم به همان روش در ساختمان اجرا کنید. در این حالت دیگر نیاز نیست هزینه های جدیدی بابت لوله کشی و سیم کشی پرداخت کنید و از طرفی زیبایی ساختمان شما نیز حفظ خواهد شد. ولی در مواقعی که تصمیم دارید سیم کشی روکار ساختمان خود را به شکل توکار تغییر دهید، هزینه و وقت بیشتری باید برای کنده کاری، لوله گذاری، شیار زنی و عبور سیم ها از داخل لوله ها صرف کنید.

توصیه می شود اگر در حال بازسازی ساختمان هستید سیم کشی جدید را از نوع توکار برای ساختمان خود انتخاب کنید تا هنگامی که در حال کنده کاری ها برای تغییر دادن فضای ساختمان خود هستید محل لوله کشی های برق را نیز کنده کاری کنید.

لوله گذاری از کف یا از سقف؟

اگر سیستم سیم کشی قبلی از نوع روکار بوده و انتخاب شما برای سیم کشی جدید از نوع توکار است. باید طبق نقشه لوله کشی برق از کف یا سقف را در ساختمان اجرا کنید.

  1. چنانچه ساختمان شما سقف کاذب دارد، بهترین نوع لوله کشی در سقف می باشد. ولی ساختمان هایی که سقف کاذب ندارند و همچنین محیط آنجا مرطوب نیست می توانند لوله کشی برق از کف را انجام دهند. به هر حال باید سیم کشی ساختمان خود را بر اساس نقشه از کنتور برق به طرف مصرف کننده ها، ابتدا کنده کاری کنید و سپس روی دیوار ها شیار زنی کنید. پس از آن لوله های برق را در آن شیار ها قرار دهید و به قوطی برق متصل کنید.
  2. زمانی که قصد تغییر روش سیم کشی را نداشته باشید و تصمیم دارید فقط سیم های برق را عوض کنید، می توانید کنده کاری و شیار زنی را حذف کنید. چنانچه سیم کشی برق نوع روکار را انتخاب می کنید، توجه داشته باشید داکت کشی را باید بر اساس نقشه روی دیوار انجام دهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  تعمیر برق کشی ساختمان طی فرآیند بازسازی
تعویض سیم های برق ساختمان

اکنون به مرحله تعویض سیم های برق ساختمان رسیده اید. اگر سیم کشی برق ساختمان شما از نوع روکار بوده است، می توانید سیم های برق قبلی را خیلی ساده حذف کنید.

  • از کنتور جریان برق را قطع کنید. روکش داکت ها را به آرامی باز کنید. مدار سیم کشی ساختمان شما از کنتور تا محل را باز کرده و به این وسیله سیم های پریز، کلید و روشنایی باز می شود.
  • چنانچه سیم کشی قبلی شما به صورت تو کار بوده است کار کمی سخت تر خواهد شد. کنتور برق را قطع کنید و به وسیله فیوز مینیاتوری جریان برق در تمام مدار های ساختمان را قطع کنید.
  • اتصال سیم ها را آزاد کنید سر دیگر سیم ها به داخل پریز و کلید ها متصل شده است. برای آزاد کردن سیم های دیگر از داخل آنها ابتدا باید پیچ های کلید را باز کنید بعد از آن سیم های برق از زیر پیچ ها بیرون بیاورید. اکنون می‌توانید به راحتی سیم ها را از داخل قوطی کلید و پریز بیرون بیاورید.
عبور سیم های جدید از لوله های برق یا داکت ها

در صورت روکار بودن سیم های جدید ابتدا باید فیوز مخصوص هر مدار را وصل کنید.

  1. سپس سیم ها را در مسیر داکت کشی به مصرف کننده ها یعنی کلید، پریز و لامپ بفرستید. جهت هدایت سیم های جدید به روش توکار باید از وسیله ای به نام فنر سیم استفاده کنید. یک طرف سیم را به فنر وصل کنید و قسمت دیگر فنر را داخل لوله های برق عبور دهید. سمت دیگر فنر را از قوطی بیرون بکشید و به این وسیله سیم ها به خوبی داخل لوله های برق جای می گیرند.
  2. یک طرف سیم ها را لخت کرده به داخل فیوز وصل کنید و طرف دیگر سیم هادی را به کلید، پریز و لامپ متصل کنید.

اکنون شما توانسته اید سیم کشی ساختمان خود را تعویض کنید. توجه داشته باشید چنانچه دانش برقکاری ندارید بهتر است از یک برقکار متخصص کمک بگیرید.

سیم کشی برق

جمع بندی

در این مقاله به نحوه تعویض سیم کشی برق ساختمان پرداختیم. همچنین از دلایل تعویض سیم کشی برق ساختمان مطالب مهمی را بیان کردیم. اگر در سیم کشی ساختمان مسکونی خود، مشکلات زیادی را مشاهده می کنید، حتماً باید اقدام به برطرف کردن آنها کنید. ممکن است در اثر بی توجهی خطرات جبران ناپذیری در سیستم سیم کشی برق ساختمان پیش بیاید. بهتر است قبل از بروز هر حادثه ای با تکنسین ماهر برقکار تماس بگیرید. مجموعه ایبک امداد آماده خدمت رسانی به شما کاربران می باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

روش تعویض سیم کشی برق ساختمان در تأسیسات برق

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

لوله گذاری از کف یا از سقف؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا