تعمیرات پکیج و آب گرمکن

راه های بهسازی مصرف انرژی در پکیج دیواری

راهکارهایی برای کاهش مصرف انرژی پکیج دیواری

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

پکیج دیواری در طی سالیان اخیر به یکی از بهترین دستگاه ها، راه کارها و روش ها برای تامین گرمایش خانه ها و به طور کلی ساختمان ها با کاربری های مختلف در مقایسه با دیگر روش های گرمایشی تبدیل شده است. وجود آبگرمکن، چند عدد بخاری، موتورخانه ها و به طور کلی بالا بودن میزان فضای اشغال شده توسط آن ها در کنار نیاز به مخزن بزرگ آب دغدغه های خاص به خود را برای افراد ایجاد می کرد و این مسائل نه تنها باعث می شد که انرژی بیشتری برای تولید گرما صرف شود، بلکه با وجود آن دیگر کسی به دنبال بهینه سازی و کاهش انرژی مصرفی در این روش ها نبود.

در حال حاضر ساخت پکیج دیواری و استفاده گسترده از آن در ساختمان های مختلف نه تنها مشکلات مربوط به موتور خانه و سایر وسایل گرمایشی را به طور چشمگیری کاهش داده است، بلکه همگام با پیشرفت دانش محیط زیستی و توجه به منابع انرژی به ویژه سوخت های فسیلی توانسته است نقش خود را به طور موثری با بکارگیری راه های بهسازی مصرف انرژی در تامین گرمای محیط خانه و ادارات ایفا کند.

در مقاله پیش رو ضمن معرفی اجمالی پکیج دیواری، راه کارهایی موثر برای کاهش مصرف انرژی توسط آن و به عبارتی بهینه سازی مقدار این انرژی مورد بررسی قرار می گیرد که به طور قطع برای استفاده کنندگان از پکیج دیواری و کسانی که مایل به حفظ منابع انرژی هستند، سودمند واقع خواهد شد.

پکیج دیواری

همان گونه که می دانید پکیج دیواری از نظر ظاهری بسیار شبیه به آبگرم کن دیواری است که می توان آن را بهترین جایگزین برای آب گرمکن و سایر وسایل گرمایشی دانست. این دستگاه دارای تعدادی المنت می باشد که آب سرد ورودی را گرم کرده و در نهایت با استفاده از یک پمپ و از طریق لوله ها آب گرم تولید شده را در اختیار سیستم گرمایشی و آب گرم مصرفی قرار می دهد.

پکیج های دیواری بر اساس نوع انرژی که برای عملکرد خود استفاده می کنند در دو دسته قرار می گیرند: پکیج های برقی و پکیج های گازی.

در پکیج دیواری برقی تمام انرژی دریافتی به دلیل عدم هدر رفت از طریق دود کش به انرژی گرمایی تبدیل می شود و در نتیجه می توان گفت بازده انرژی در آن بالا است. از طرفی دیگر و بر اساس استاندارهای سازمان نظام مهندسی باید اشاره کرد که مقدار برق مصرفی برای یک پکیج (متناسب با مساحت ۱۰۰ متر مربع) ۷۰۰۰ وات (معادل ۷ کیلو وات) در ساعت محاسبه شده این در حالی است که این میزان انرژی مصرفی برای پکیج گازی ۲۵۰۰ وات در ساعت (معادل ۵/۲ کیلو وات در ساعت) می باشد. بنابراین می توان به سادگی به این نتیجه دست یافت که هزینه های مربوط به نوع گازی پکیج دیواری برای کاربران مقرون به صرفه تر است.

روش های کاهش مقدار انرژی مصرفی در پکیج دیواری

پکیج های دیواری جدید برای آنکه بتوانند به خوبی عمل کنند انرژی مورد نیاز خود را از دو منبع برق و گاز دریافت می کنند. جدای از کمتر بودن مقدار انرژی مصرفی در پکیج نسبت به سایر وسایل گرمایشی نظیر بخاری و آبگرم کن باید توجه داشت که این وسایل گرمایشی (بخاری و مانند آن) برای تامین گرما تنها از منبع انرژی استفاده می کنند. افزون بر این آب گرم تولید شده در پکیج نه تنها محیط خانه و محل کار را گرم می کند بلکه در لوله های آب گرم نیز استفاده می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل گرم نشدن آب مصرفی پکیج فرولی و نحوه برطرف کردن مشکل

با اینکه استفاده از پکیج دیواری مزیت های منحصر به فرد خود را داراست اما باید توجه داشت بالا بردن دمای پکیج باعث بالا رفتن مقدار گاز و برق مصرفی و در نتیجه بالا رفتن میزان هزینه ها می شود. بدین منظور در ادامه راهکارهایی ساده برای بهره وری کارآمد از این دستگاه گرمایشی در کنار کاهش و بهسازی انرژی مصرفی در آن پیشنهاد شده است.

پکیج دیواری 1

متناسب بودن پکیج دیواری با مساحت اتاق و میزان کارایی مورد نیاز

نمی توان به شکلی دقیق اعلام کرد که چه پکیجی برای خانه و یا ساختمان باید مورد استفاده قرار گیرد چرا که پیشنهاد و انتخاب پکیج به عوامل مختلفی در تناسب با مکان و محیط بستگی دارد که پیش از خرید بایستی به خوبی آن ها را مورد بررسی قرار داد.

البته پیشنهاد می شود برای خانه ها و یا فضاهای بزرگ به جای استفاده از تنها یک پکیج با حجم بالا از چند پکیج با حجم کوچکتر استفاده شود تا در نهایت مقدار کل انرژی مصرفی کاهش یابد.

قرار دادن پکیج در جای مناسب، نصب تراز آن و همچنین توجه به فاصله های استاندارد نصب پکیج دومین عامل موثر در بهسازی مصرف انرژی در آن است.

باید توجه داشت که نصب غیر اصولی باعث می شود که آب به اندازه کافی گرم نشود در نتیجه ایراد هدر رفت منابع را با خود به دنبال دارد بدین منظور بهتر است برای نصب پکیج دیواری از تکنسین و افراد متخصص در این زمینه کمک گرفت.

سرویس پکیج دیواری در فواصل زمانی معین

با انجام سرویس های دوره ای و به طور متوسط در فاصله زمانی هر شش ماه یک بار نه تنها می توان عمر مفید دستگاه را افزایش داد و از بروز ایراد و خرابی در آن پیشگیری به عمل آورد بلکه با این کار می توان از مزیت کاهش انرژی و یا به عبارتی کنترل مقدار آن را نیز در پکیج بهره مند شد.

باید اشاره کرد در سرویس دوره ای دستگاه که بهتر است توسط تکنسین انجام شود مواردی هم چون؛ مقدار خروجی دود کش، مقدار گرمای تولید شده، مقدار سوخت و انرژی مصرفی، نشتی گاز، وضعیت سنسورها، تنظیمات دستگاه و … با دقت مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد.

افزون بر سرویس، نظافت دوره ای پکیج، تمیز نگه داشتن فیلترها و شیرهای آن نیز می تواند نقشی موثر در بهبود عملکرد و کاهش میزان انرژی مصرفی ایفا کند.

لوله کشی درست برای پکیج دیواری

لوله کشی صحیح راهکاری دیگر برای بهینه سازی میزان انرژی مصرفی پکیج دیواری است، در این مورد می توان با رعایت مواردی هم چون؛ کاهش فاصله پکیج تا محل مصرف (جهت کاهش مقدار لوله مصرفی و سریعتر گرم شدن آب مورد نیاز رادیاتورها) و استفاده از لوله هایی با جنس مناسب و عایق شده با پلاستیک (جهت پیشگیری از هدر رفت گرما) اشاره کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه راه اندازی مجدد پکیج ایران رادیاتور و بوتان؟

کاهش مقدار جریان آب در پکیج دیواری

به طور متوسط پکیج های دیواری قادر هستند تا در هر دقیقه ۱۰۰ لیتر آب را گرم کنند که مقدار قابل توجهی است و معمولا فراتر از  مقدار آب مصرفی توسط استفاده کنندگان از آن می باشد. با کاهش جریان آب در درون لوله های پکیج دیواری می توان گامی موثر در کاهش انرژی مصرفی پکیج برداشت.

ارزیابی عملکرد و کارایی شیرآلات پکیج دیواری

با بررسی عملکرد شیرهای پکیج دیواری گازی می توان مقدار انرژی مصرفی آن را کاهش داد. در این مورد باید توجه داشت که شیرآلات با جریان کم، مقدار آب ورودی را کاهش داده و در نتیجه آب مدت زمان بیشتری در لوله ها باقی می ماند و همچنین گرم تر می شود.

تنظیم دقیق و درست پکیج دیواری

باید توجه داشت که با هر درجه کاهش دمای پکیج از مقدار انرژی مصرفی به اندازه مشخصی کاسته می شود و در نتیجه هزینه های پرداختی نیز کاهش می یابد.

هواگیری رادیاتورها برای کاهش انرژی مصرفی در پکیج

هواگیری رادیاتورها در صورت نیاز موجب می شود تا گرما به شکلی یکنواخت تر در محیط منتشر شود و همچنین مشکل صدای ناشی از هوا در سیکل پکیج برطرف شود. افزون بر این دو مورد با هواگیری طول عمر مفید قطعات افزایش یافته و سوخت به شکل بهینه تری در پکیج مورد استفاده قرار می گیرد.

استفاده از ترموستات و تایمر برای تنظیم زمان روشن بودن پکیج دیواری

با استفاده از یک تایمر می توان زمان روشن بودن پکیج دیواری در زمان های با استفاده بیشتر و یا کمتر از پکیج گامی موثر در کاهش انرژی مصرفی توسط آن برداشت. افزون بر این تنظیم زمان روشن بودن پکیج با استفاده از تایمر نه تنها عمر مقید پکیج دیواری و قطعات آن را افزایش می دهد بلکه از خرابی و ایجاد اشکال در آن نیز پیشگیری به عمل می آورد.

نصب ترموستات نیز از دیگر روش های تنظیم زمان روشن بودن دستگاه پکیج است. با نصب ترموستات می توان به شکلی دقیق دمای محیط را تنظیم و کنترل کرد، بدین صورت که با استفاده از ترموستات پکیج به صورت خودکار در صورت نیاز به گرمایش و یا خنک شدن روشن و خاموش می شود و با این کار نه تنها در مصرف انرژی صرفه جویی می شود بلکه هزینه ها نیز کاهش می یابد.

پکیج دیواری 2

افزون بر موارد نام برده در بالا که همگی در مورد پکیج دیواری بود، با بهره گیری از مواردی هم چون استفاده از مصالح ساختمانی مناسب، توجه به اصول صحیح و استاندارد ساختمان سازی، توجه به اصول نصب بهینه سیستم گرمایشی در کنار رعایت نکاتی ساده نظیر استفاده از درزگیر، استفاده از پرده، فرش و موکت به عنوان کف پوش به ویژه در طول فصل سرما، جلوگیری از نفوذ هوای سرد، استفاده از درزگیر، استفاده از پوشش مناسب و … می توان به طور چشمگیری مقدار سوخت و انرژی مصرفی توسط پکیج دیواری گازی را کاهش داد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

راه های بهسازی مصرف انرژی در پکیج دیواری

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

راه های بهسازی مصرف انرژی در پکیج دیواری

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا