تعمیرات کولر آبی

دلایل صدای زیاد کولر آبی | عیب یابی کولر آبی

دلایل صدای زیاد کولر آبی | عیب‌یابی کولر آبی، رفع خرابی کولر آبی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از مشکلات آزار دهنده ای که امکان دارد برای کولر آبی به وجود آید صدای زیاد این دستگاه می باشد. دلایل صدای زیاد کولر آبی متعدد است، ولی می توان با سرویس کردن به موقع کولر آبی این مشکل را تا حد زیادی از بین برد.

صداهایی که در کولرهای آبی به وجود می آید ممکن است دلایلی مانند مشکل داشتن موتور کولر، شل بودن پولی ها، گشاد یا شل بودن یاتاقان ها، اختلال در موتور فن، خراب بودن تسمه و… داشته باشد. قبل از اینکه مشکل جدی برای کولر آبی شما به وجود آید باید کولر آبی خود را مورد بررسی قرار داده و مشکل به وجود آمده را پیگیری نمایید.

پولی کولر آبی شل است

در کولرهای آبی قطعه پولی از جمله قطعات مکانیکی آن می باشد، که با استفاده از تسمه، دینام نیروی حرکتی را دریافت می کند و موجب می شود، که پروانه حرکت کند. جنس آن از فلز است و استحکام بسیار خوبی دارد و کمتر پیش می‌آید، که دچار خرابی و یا شکستگی شود. کولر آبی دارای دو پولی با سایزهای مختلف است. پولی کوچک در کولر آبی متصل به موتور دستگاه می باشد و موجب چرخیدن محور آن می شود. پولی بزرگتر کولرهای آبی در نزدیکی پروانه قرار دارد و بر روی محور پروانه نصب شده است.

پولی های کولر آبی با استفاده از تسمه لاستیکی با یکدیگر مرتبط هستند. با استفاده از محور موتور پولی کوچک می چرخد و به این ترتیب تسمه حرکت می کند. وقتی تسمه به حرکت درآمد، پولی بزرگتر نیز می چرخد. با این چرخش نیرو به محور پروانه انتقال می یابد. در صورتی که پولی کولر آبی شل باشد و به صورت صحیح در محل خود قرار نگرفته باشد موجب ایجاد سر و صدای بسیار زیاد خواهد شد. در صورتی که پولی بزرگتر شل باشد صدای تولید شده بیشتر خواهد بود.

پیشنهاد می شود، که هر دو الی سه هفته یکبار پولی های کولر های آبی را روغن کاری کنید. این کار موجب می شود آنها عملکرد بسیار بهتری داشته باشند. چنانچه پولی ها شل بودند، باید تسمه دستگاه را شل نموده و آن را بیرون آورید و با استفاده از آچار پیچ آنها را خوب سفت کنید.

از جمله علت هایی که موجب به وجود آمدن خرابی در قطعه پولی کولر آبی می شود، می توان به خراب بودن یاتاقان، وارد شدن ضربه و خراب بودن تسمه اشاره کرد. در این شرایط تنها راهکار عوض کردن پولی کولر آبی است.

خشک شدن و زنگ زدگی یاتاقان ها

از دلایل دیگر ایجاد سر و صدای زیاد در کولر های آبی این است، که یاتاقان ها دچار مشکل شده اند. چنانچه یاتاقان ها بیش از اندازه خشک شده باشند موجب ایجاد صدای ناهنجار در کولرهای آبی خواهند شد. وقتی یاتاقان‌ها خشک می شوند، می تواند به پروانه و محور مرکزی نیز آسیب های زیادی وارد شود. بنابراین باید یاتاقان ها را روغن کاری کنید و پیچ ها را سفت کرده و مشکل به وجود آمده را برطرف نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع پوشال برای کولر | نحوه تعویض پوشال کولر آبی

چنانچه یاتاقان های کولر های آبی عمر زیادی دارند، باید آنها را عوض کنید. چون در صورت فرسوده بودن یاتاقان‌ها، سر و صدای زیادی به وجود می آید. همچنین در صورتی که یاتاقان کولر آبی خرابی داشته باشد، سر و صدای زیادی در کولر آبی به وجود می آید. از جمله دلایل خراب شدن یاتاقان ها در کولر های آبی می توان به ضربه خوردن، طول عمر زیاد، فرسوده بودن و… اشاره کرد. در این حالت تنها با عوض کردن یاتاقان می توانید مشکل به وجود آمده را برطرف کنید. باید توجه کنید، که یاتاقان های جدید با حجم کولر شما متناسب باشد.

کولر آبی

بوشن موتور کولر آبی ضربه خورده است

دلایلی مانند ضعف موتور، سفت بودن تسمه و رطوبت بالا موجب می‌شوند، که بوشن موتور کولر آبی دچار آسیب و خوردگی شوند. در این شرایط سرویسکاران باید تعمیرات کولر آبی شما را انجام دهند. چون شما نمی توانید این مشکل را برطرف کنید. انجام دادن تعمیر کولر آبی در این شرایط به مهارت و دانش بالایی نیاز دارد و همچنین نیاز به ابزارهای تخصصی خواهد داشت.

پروانه کولر آبی تاب برداشته است

در مرکز پروانه، محوری قرار دارد، که به یاتاقان ها و پولی وصل می باشد. چنانچه یاتاقان ها و پولی شل شده باشند، این محور تحت تأثیر قرار می‌گیرد و سبب می شود، که کج شده یا تاب بردارد. در برخی مواقع در صورتی که کولر به صورت تراز قرار نگرفته باشد یا جنس محور خوب نباشد، این مشکل به وجود می‌آید. در این صورت باید پروانه توسط سرویسکاران کولر آبی عوض شود.

تسمه کولرهای آبی خراب است

یکی دیگر از دلایلی که موجب ایجاد سر و صدای زیاد در کولر آبی می‌شود، مربوط به آسیب دیده بودن تسمه کولر می باشد. چنانچه تسمه کولر آبی پوسیدگی داشته باشد، موجب می‌شود، که صدای ناهنجاری در کولر آبی به وجود آید. در صورتی که تسمه کولر آبی با مشکل مواجه شده باشد، باید آن را عوض کنید.

در برخی مواقع امکان دارد، که صدای کولر آبی پس از عوض کردن تسمه نیز برطرف نگردد. دلیل این مشکل بیش از اندازه سفت بودن یا شل بودن تسمه است. بنابراین باید وقتی تسمه جدید را انتخاب می‌کنید، دقت کافی به این موضوع داشته باشید.

دلیل صدای جیر جیر در کولرهای آبی

در برخی مواقع امکان دارد، که از درون کولر آبی صدای جیر جیر بشنوید. از جمله دلایلی که موجب به وجود آمدن این صدا در کولر آبی می شود، می توان به خشک شدن یاتاقان‌ها اشاره کرد، که اصلی ترین دلیل به وجود آمدن این مشکل است، ولی در صورتی که محور پروانه ناصاف باشد و در تراز قرار گرفتن کولر آبی دقت کافی نشده باشد، امکان به وجود آمدن این صدا در کولرهای آبی بسیار زیاد است. برای این که بتوانید این مشکل را برطرف کنید، ابتدا باید منشاء آن را پیدا کنید.

صدای تق تق در کولرهای آبی

وقتی که کولرهای آبی را روشن می کنید، امکان دارد از آن صدای تق تق بشنوید. دلیل ایجاد این صدا در کولر آبی، شل بودن یکی از قطعه های آن می باشد. باید اتصالات و مهره ها را دوباره سفت نمایید و در صورتی که صدا برطرف نشد، باید پارچه برزنتی را مورد بررسی قرار دهید. احتمال پاره بودن آن وجود دارد. در این صورت باید آن را عوض کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معایب استفاده از کولر آبی پرتابل | روش های رفع معایب کولر پرتابل

کولر آبی

نگهداری و سرویس کولر آبی

برای اینکه بتوانید از کولر آبی خود به صورت صحیح نگهداری کنید، در ابتدا باید به محل نصب آن توجه کافی داشته باشید. سعی کنید کولر آبی را در مکانی نصب کنید، که سایه باشد و در طول روز کمتر در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار بگیرد.

برای اینکه کولر آبی شما لرزش کمتری داشته باشد بهتر است آن را نزدیک ستون‌ها و دیوارها نصب کنید. برای اینکه بتوانید کولر آبی را بالاتر نگه دارید، می‌توانید از چهارپایه های مخصوص این کار استفاده کنید.

کولر آبی باید فاصله زیادی از هواکش ها دودکش ها و لوله های فاضلاب داشته باشد، تا مکش بوی نامطبوع به درون کولرهای آبی به کمترین میزان خود باشد.

برای اینکه از لرزش و اتلاف انرژی در کولرهای آبی جلوگیری کنید، در محلی که کانال ها به کولر متصل می شوند، بهتر است از برزنت استفاده نمایید.

در ابتدای راه اندازی کولر آبی خود در ابتدای فصل تابستان بهتر است، که پوشال های دستگاه را عوض کنید. اگر نتوانستید آنها را عوض کنید، برای اینکه در پوشال ها باکتری باقی نماند، از محلول های مخصوصی استفاده کنید و در قسمت کف کولر آبی بریزید. با انجام دادن این کار وقتی کولر آبی راه اندازی می شود، محلول روی پوشال ها را خواهد پوشاند. به این ترتیب پوشال ها از انواع باکتری ها و قارچ ها تمیز خواهند شد.

در صورتی که کولر آبی شما از مدل تسمه دار می‌باشد، باید قبل از راه اندازی کولر خود از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید، تا در طول فصل با مشکلاتی که مربوط به پاره شدن تسمه است، مواجه نگردید.

قسمت کف کولر آبی را باید با آب با دقت شستشو دهید، تا به صورت کامل پاک شود. در صورتی که در این قسمت از کولر آبی زنگ زدگی وجود دارد، اقدامات لازم برای ترمیم آن را انجام دهید.

تجهیزات درونی کولر آبی را مورد شستشو قرار دهید و پس از اینکه به صورت کامل خشک شدند، بهتر است آنها را روغن کاری کنید. این کار موجب می‌شود، که قطعات کولر آبی به صورت روان کار کنند.

همچنین باید توجه داشته باشید، که چون در آب لوله‌کشی املاح زیادی وجود دارد، در قسمت های مختلف کولر آبی مخصوصاً واتر پمپ دستگاه رسوب هایی به وجود می آید، که ممکن است موجب عدم عملکرد مناسب آنها شود. در این صورت باید آنها را تمیز کنید و رسوباتی که وجود دارد را از بین ببرید.

وقتی کولر آبی را روشن می کنید ابتدا چند دقیقه واترپمپ را روشن نمایید، تا پوشال های کولر آبی به صورت کامل خیس شوند. وقتی کولر آبی را روشن می کنید، در فصل گرما ابتدا بهتر است، که جلوی دریچه‌ها پارچه خیس بزرگ بگیرید، تا اگر گرد و خاک وجود دارد، هوای درون کثیف نشود.

پس از پایان یافتن فصل گرما، آب هایی که در قسمت کف کولر آبی وجود دارد را خالی کنید و روی دستگاه خود را با پلاستیک یا برزنت به خوبی بپوشانید و شیر فلکه را ببندید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلایل صدای زیاد کولر آبی | عیب‌یابی کولر آبی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بررسی دلایل صدای زیاد کولر آبی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا