خدمات پرستاری و مراقبتی

نقش پرستار در تربیت کودک | وظایف پرستار کودک

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

زمانی که والدین شاغل بوده و قادر به نگهداری تمام وقت از کودک خود نیستند، نگهداری کودک را بر عهده پرستار کودک می گذارند. پرستار می تواند در تربیت و یادگیری کودک نقش مهمی داشته باشد. رابطه بین پرستار و کودک باید بسیار خوب باشد تا بتواند بر کیفیت کار او تأثیر بگذارد. احترام و محبتی که بین پرستار و کودک ایجاد می شود باعث خواهد شد که اعتماد کودک نسبت به پرستار خود جذب شده و پرستار بتواند به خوبی استعدادهای کودک را بشناسد و آنها را پرورش دهد.

البته پرستار باید به این نکته مهم توجه کند که برقراری یک ارتباط خوب بین او و کودک نیازمند گذشت زمان است و نباید انتظار داشته باشد که کودک سریع به پرستار خود اطمینان پیدا کرده و رابطه خوبی با او برقرار کند. این وظیفه پرستار است که اعتماد کودک را جلب کند.

نکات مهم که باید پرستار کودک به آن توجه کند.

تربیت کودک بسیار مهم بوده و جزو ارکان رشد محسوب می‌شود. تمام جامعه در این امر مهم نقش دارند. مخصوصاً پدر و مادر و بعد از آنها افرادی که مراقب کودک هستند، نقش مهمی در تربیت کودک دارند. در صورتی که کودک به وسیله پرستار نگهداری می شود، پرستار به دلیل اینکه زمان زیادی را با کودک می گذراند، می‌تواند به اندازه والدین در تربیت کودک نقش داشته باشد. پس باید دارای مهارت ویژه ای باشد تا بتواند وظیفه خود را درست انجام دهد.

برای تربیت کودک، پرستار باید به نکات زیر توجه کنند:

  1. ابتدا باید پرستار برخورد اولیه خوبی با کودک داشته باشد.
  2. نظرات والدین کودک را در نظر بگیرید.
  3. با کودک ارتباط دو نفره برقرار کنید.
  4. اعتماد کودک را به خود جلب کنید.
  5. کم کم توقع خود را از کودک بالا ببرد.
  6. نقاط قوت کودک را پرورش بدهد.
  7. به مراحل رشد کودک اهمیت بدهد.
  8. به کودک احترام گذاشته و از او انتظار احترام داشته باشد.
  9. همانگونه که از کودک انتظار دارد، رفتار کند.
  10. پرستار باید یک لیست از کارهایی را که می خواهد انجام دهد، آماده کند.

۱- ابتدا باید پرستار برخورد اولیه خوبی با کودک داشته باشد.

همیشه برخورد اول می تواند بسیار تأثیر گذار باشد. برخورد اول نقطه شروع یک رابطه بین پرستار و کودک است. شاید ملاقات های اولیه بین کودک و پرستار در حضور والدین باشد و یا پرستار بصورت آزمایشی یک دوره را بگذراند. به هر شکل باید برای ملاقات اول خود را آماده کنید و به این امر مهم توجه داشته باشید. در برخورد اول شما باید به عنوان پرستار کودک، به رفتارهای کودک دقت زیادی کنید تا متوجه حالات روحی کودک بشوید. اگر متوجه شدید که کودک در برخورد اول خیلی سرد و جدی و کمی هم سخت برخورد می کند، باید به او زمان بدهید زیرا بعضی از کودکان با غریبه ها به سختی ارتباط برقرار می کنند. پس باید تلاش کنید در همان ابتدای کار اطمینان کودک را به خود جلب کنید. مسلماً برای کودک زیاد خوشایند نیست که در غیاب والدین خود با یک غریبه تنها باشد و شما باید این موضوع را کاملاً درک کنید.

در مرحله اول پرستار باید به خوبی آرامش خود را حفظ کرده به دنبال نشانه‌ای برای برقرار کردن ارتباط با کودک باشد. می توانید از راه آواز خواندن، کتاب خواندن، بازی کردن و یا مواردی که فکر می کنید ممکن است کودک به آن علاقه داشته باشد، برقراری ارتباط را شروع کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش های مناسب برای خنک نگه داشتن نوزاد در فصل تابستان

تربیت کودک

۲- نظرات والدین کودک را در نظر بگیرید.

مسلماً والدین فرزند خود را خوب می شناسند برای شناخت کودک، بهتر است از والدین سؤالات لازم را بکنید و در زمینه اخلاقیات کودک اطلاعاتی را به دست بیاورید. به صحبت های والدین کاملاً گوش کرده و در هنگامی که از کودک مراقبت می کنید، سخنان آنها را به یاد داشته باشید. ممکن است برای برقرار کردن ارتباط با کودک والدین پیشنهاداتی را به شما بدهند. شما هم می‌توانید سؤالاتی را در مورد کودک از والدین بپرسید.

قبل از اینکه کار خود را شروع کنید، ابتدا اساس کار را بررسی کنید و ببینید چه مسئولیت هایی به شما واگذار شده است. بهتر است سؤالات لازم را از والدین بپرسید. مثلاً اگر قرار است شما غذای کودک را آماده کنید، باید حتماً در مورد عادات غذایی کودک و همچنین ذائقه او از والدین سؤالات لازم را بپرسید. اگر کودک به غذایی آلرژی و حساسیت دارد باید حتماً نسبت به آن آگاهی داشته باشید. اگر لازم است شما کودک را بخوابانید، بهتر است در مورد روش هایی که کودک عادت دارد تا بخوابد، اطلاعاتی را از والدین کسب کنید. مواردی که پرستار باید در مورد کودک بداند عبارتند از:

  • کودک به چه چیزهایی واکنش خوب نشان می دهد.
  • کودک از چه چیزهایی خوشش نمی آید.
  • آیا کودک ویژگی خاصی دارد؟
  • آیا کودک به ماده خاصی آلرژی دارد؟
  • آیا کودک بیماری خاصی دارد؟

دانستن این نکات می‌تواند به شما کمک کند که راحت تر با کودک ارتباط برقرار کرده و بهتر از او نگهداری کنید. ویژگی های کودک را در کنار هم بگذارید تا بتوانید شناخت مختصری، نسبت به کودک به دست بیاورید.

۳- با کودک ارتباط دو نفره برقرار کنید.

برقرار کردن ارتباط دو نفره با کودک برای ایجاد یک رابطه طولانی بسیار مهم است. شما باید بتوانید با کودک تنها مانده و در هنگام تنهایی با او راحت باشید. برای این کار می‌توانید با کودک به موسیقی گوش بدهید و در بین موسیقی کم کم سر صحبت را با او باز کنید و یا بازی را با کودک شروع کرده و در هنگام بازی آرام آرام با او صحبت کنید.

۴- اعتماد کودک را به خود جلب کنید.

برای اینکه بتوانید به درستی با کودک ارتباط برقرار کنید، باید فرصتی پیدا کنید تا کودک به شما اعتماد کند. بهترین راه برای جلب اعتماد کودک این است که به وعده هایی که به او می‌دهید عمل کنید. هدف این است که کودک به شما اعتماد کند و برای اینکه شما خودتان را به او ثابت کنید، باید وقتی کودک در مورد خودش با شما صحبت می کند کاملاً به حرف های او گوش بدهید.

گوش دادن به صحبت های کودک می تواند باعث شود او با شما راحت تر بوده و به شما اعتماد کند. حرف هایی را که کودک به شما می گوید به هیچکس نگویید. در غیر این صورت ممکن است که هیچگاه به شما اعتماد نکند. احترام دو طرف را در این بین فراموش نکنید به کودک احترام بگذارید و متعاقباً از او هم انتظار احترام داشته باشید.

۵- کم کم توقعتان را از کودک بالا ببرید.

بالا بردن توقع باعث رشد کودک می شود. کودک به توقع شما نیاز دارد. برای اینکه کودک بتواند به دوره بزرگسالی راه پیدا کند، باید بتواند از توقعات والدین و پرستار عبور کند. بنابراین برای تقویت بهتر کودک، حتماً باید کم کم توقع خود را از کودک بالا برده و به او کمک کنید تا از فرصت های پیش آمده برای پیشرفت استفاده کند. دقت داشته باشید باید کودک را مسئولیت پذیر کنید. مسئولیت پذیری روح را پرورش می دهد. هیچ وقت به او اجازه ندهید قبل از تمام شدن تکالیفش به سراغ بازی کردن برود. حتماً باید کودک به اصولی پایبند باشد. به کودک یاد دهید که کمک کردن شما به او، به منزله تمام شدن کارها نیست بلکه به او کمک می کنید تا مسئولیت هایی را که برعهده گرفته، بهتر به انجام برساند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  فریاد زدن والدین بر سر کودک چه عواقبی دارد؟

۶- نقاط قوت کودک را پرورش دهید.

دقت داشته باشید مغز تمام انسان ها گرایش های مثبت و منفی دارد. معمولاً والدین بر روی نکات منفی کودک بیشتر تمرکز می کنند. اگر دقت کرده باشید ممکن است کودکی ۱۰ کار خوب انجام دهد ولی در صورتی که یک کار بد انجام می دهد، والدین او را مدام سرزنش می کنند، بدون آنکه کارهای خوب او را در نظر بگیرند.

شما باید جنبه های مثبت کودک را پرورش دهید این کار باعث می شود رابطه خوب و محکمی با کودک پیدا کنید. بهتر است برای این منظور در مورد نقاط قوت کودک با والدین مشورت کنید و نقاط قوت دیگر را هم خودتان در کودک کشف کنید. نباید فراموش کنید که هدف شما پیشرفت کودک و تقویت کردن نقاط قوت اوست. به همین دلیل باید محیطی را برای او ایجاد کنید که برای رشد مناسب باشد.

۷- به مراحل رشد کودک اهمیت بدهید.

شما باید به عنوان پرستار کودک، نیازهای او را شناخته و در حد امکان آنها را برطرف کنید. علاوه بر مراقبت کردن از کودک باید باید سعی کنید کم تر دچار چالش هایی شوید که ناشی از تربیت و رشد کودک است، تا مجبور نشوید زمان زیادی را برای درگیر شدن با مشکلات صرف کنید. شما به عنوان یک پرستار کودک باید در مورد مراحل رشد کودک، اطلاعات لازم را داشته باشید. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا بتوانید مسئولیت های خود را به درستی انجام دهید.

۸- به کودک احترام گذاشته و از او انتظار احترام داشته باشید.

کلید تمام ارتباطات احترام است. وقتی شما از کودک مراقبت می کنید، از او توقع احترام دارید پس باید به او احترام بگذارید تا او هم متعاقباً این کار را انجام دهد. معمولاً بعد از گذشت مدتی، توقعات شما از حالت کلامی خارج می شود و جنبه رفتاری می گیرد. رفتار شما می تواند تأثیر زیادی در رفتار کودک داشته باشد.

۹- همانگونه که از کودک انتظار دارید، رفتار کنید.

برای تربیت کودک باید صبور باشید و به کودک وقت بدهید تا با روحیات شما آشنا شود و شما را بپذیرد. معمولاً در روزهای اول ممکن است کودک به درخواست های شما عمل نکند. این می‌تواند به دلیل لجبازی کودکانه باشد و شما باید این را کاملاً درک کنید. هدف پرستار تربیت و پیشرفت کودک است و باید بهترین راه را پیدا کند تا بتواند با کودک ارتباط برقرار کند. پرستار باید رفتاری خوب داشته باشد تا بتواند الگویی مناسب برای کودک باشد. ارتباط بین رفتار کودک و انتظارات شما، کم کم شکل گرفته و به مسیر درست وارد می شوید.

تربیت کودک

۱۰- پرستار باید یک لیست از کارهایی را که می خواهد انجام دهد، آماده کند.

اگر پرستاری از یک کودک را برعهده گرفته اید، این را بدانید که نیازی نیست شما تغییرات بسیار بزرگی را در زندگی کودک ایجاد کنید. فقط باید از اختلالات و تنش ها در کودک جلوگیری کرده و او را در مسیر اهداف بزرگ حرکت دهید. برای این کار بهتر است یک لیست آماده کنید و روش رفتاری خود را با کودک بر طبق لیست پایه گذاری کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

نقش پرستار در تربیت کودک

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

وظایف پرستار کودک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا