خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

شبکه فاضلاب چه نقشی در لوله بازکنی دارد | اهمیت جمع آوری و دفع انواع فاضلاب

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

رعایت نکات بهداشتی و استفاده از روش های نوین برای دفع فاضلاب امروزه مورد توجه زیادی قرار گرفته است همانطور که می دانید رفع مشکلاتی که به شبکه فاضلاب ساختمان ها مربوط می شود دچار تغییرات زیادی شده و کسانی که خدمات لوله بازکنی را ارائه می دهند امروزه با دانش زیاد و تجربه کافی در زمینه سیستم دفع فاضلاب فعالیت می کنند در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم شما را با نقش شبکه فاضلاب در لوله بازکنی آشنا کنیم.

فاضلاب چیست؟

فاضلاب به آب های آلوده می گویند که از فعالیت‌های مختلف انسانی ناشی می شود و در انواع مختلفی به وسیله طبیعت و انسان تولید می شوند. آنچه اهمیت دارد دفع فاضلاب به روش های مختلف می باشد فاضلاب از ترکیب های زیادی تشکیل شده که بیشتر آن، آب می باشد جامدات و آب دو قسمت اصلی فاضلاب هستند مواد جامد هم از جهت فیزیکی به دو دسته، مواد محلول و مواد معلق تقسیم بندی می شود از جهت ترکیب شیمیایی مواد فاضلابی دارای دو نوع ترکیب هستند که عبارتند از: معدنی و آلی.

علاوه بر آن فاضلاب ها دارای باکتری، ویروس و موجودات ذره بینی دیگری مانند میکروب ها می باشند یکی دیگر از خصوصیات فیزیکی این فاضلاب ها درجه حرارت، بو و رنگ آنها است مهمترین خصوصیات شیمیایی فاضلاب درجه اسیدی آن، مواد گاز های فاضلابی و مواد آلی و غیرآلی می باشد.

شبکه فاضلاب

انواع فاضلاب

فاضلاب ها به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

  • فاضلاب های سطحی
  •  فاضلاب های صنعتی
  • فاضلاب های خانگی

این فاضلاب ها در اثر عوامل طبیعی و فعالیت های انسانی تولید شده که در ادامه می خواهیم آنها را بررسی کرده و توضیح دهیم:

۱- فاضلاب های خانگی

فاضلاب های خانگی فاضلاب هایی هستند که بعد از استفاده از حمام، آشپزخانه، توالت، حیاط، ماشین لباسشویی و… تولید می شوند به این فاضلاب ها فاضلاب های خانگی می گویند فاضلاب های خانگی هم به دو نوع سنگین و سبک تقسیم می شوند.

فاضلاب های سبک مانند فاضلاب هایی که از آشپزخانه، روشویی، ظرفشویی و… تولید می شود و فاضلاب های سنگین هم به فاضلاب توالت می گویند.

۲- فاضلاب های  سطحی

فاضلاب های سطحی به فاضلاب‌های می‌گویند که از آب های ناشی از شستشوی خیابان ها و یا بارش باران تولید می شود این نوع فاضلاب ها از آب و مواد جامد تشکیل شده اند که بیشتر آن را مواد جامد تشکیل می دهند شن و ماسه، مواد گیاهی، مواد نفتی و یا پسماند مواد غذایی می توانند قسمت مهم تشکیل دهنده جامد فاضلاب های سطحی باشند.

۳- فاضلاب های صنعتی

فاضلاب های صنعتی به پسماند هایی می گویند که از فعالیت مراکز صنعتی و بهداشتی مانند کارخانجات و بیمارستان ها تولید می شوند این نوع فاضلاب های صنعتی امکان دارد شامل مواد شیمیایی مختلف، قارچها، باکتریها و با درجه و حرارت و حتی بوهای مختلفی باشد.

نقطه مشترکی که این فاضلاب ها دارند اهمیت دفع آنها است برای دفع این فاضلاب ها روش های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از شبکه فاضلاب است. استفاده از شبکه فاضلاب به وسیله سیستم های لوله کشی فاضلاب امکان پذیر است گرفتگی عبور فاضلاب می تواند یکی از معضلات رایج در سیستم های دفع فاضلاب باشد که باید با توجه به نوع فاضلاب به وسیله روش های لوله باز کنی آن را برطرف کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ۷ دلیل ترک خوردن کاسه توالت|برطرف کردن ترک خوردگی کاسه توالت

اهمیت دفع انواع فاضلاب و جمع‌آوری آن

با توجه به رشد روزافزون جمعیت و همچنین توسعه صنایع، تولید فاضلاب هم افزایش یافته است همچنین به علت مضرات انواع فاضلاب برای سلامتی انسان و همچنین محیط زیست، باید فاضلاب به روش بهداشتی دفع شود به وجود آوردن شبکه های فاضلاب از ضرورت بناهای مختلف و انواع ساختمان می باشد شبکه فاضلاب بر اساس کاربرد آن می تواند متفاوت باشد مهمترین دلیل جمع آوری و همچنین دفع فاضلاب به وسیله لوله کشی و همچنین تصفیه کردن فاضلاب عبارت می باشد از:

  • بالا رفتن سطح بهداشت و رفاه محیط صنعتی و بهداشتی و همچنین ساختمان ها
  •  آلوده شدن آبهای زیرزمینی به وسیله دفع فاضلاب به روش های سنتی مانند چاه فاضلاب که می تواند آسیب های زیادی به محیط زیست وارد کند.
  • بالا رفتن آب های زیرزمینی: به دلیل اینکه مقدار دفع فاضلاب با مقدار برداشت آب های زیرزمینی برابر نمی باشند در نقاط مرتفع به سطح زمین خواهند رسید.
  • آلوده شدن خاک: به دلیل ترکیبات شیمیایی و بیماری زا و مضر از طریق حیوانات و گیاهان به بدن انسان وارد خواهد شد.
  • صدمه زیاد به آبزیان: به دلیل سهل انگاری در زیرساخت مناسب بعضی از فاضلاب های خانگی و صنعتی، فاضلاب وارد رودخانه ها شده و به آبزیان آسیب می رساند.

روش های مختلف برای دفع فاضلاب

برای دفع فاضلاب روش‌های مختلفی وجود دارد که بر حسب شرایط محیط و نیاز انسان ها از آن استفاده می شود به طور کلی می توان گفت برای استفاده از موثرترین راه حل و بهبود سیستم دفع فاضلاب به بررسی کارشناسی قبل از احداث بنا نیاز است.

بیشتر مشکلاتی که برای دفع فاضلاب به وجود می آید به سیستم های لوله کشی مربوط می شوند و در همه ی این روش ها دفع فاضلاب به این گونه است که فاضلاب را تا پایان راه، برای رسیدن به مقصد هدایت می کنند. خوشبختانه تمام مشکلاتی که می تواند شبکه فاضلاب داشته باشد به وسیله خدمات لوله بازکنی قابل حل و برطرف کردن است و می توان ۱۰۰ درصد و بدون مشکل آن را برطرف کرد.

دفع فاضلاب در چاه های فاضلابی

در سال های گذشته از چاه های فاضلابی برای دفع فاضلاب استفاده می کردند و فاضلاب ساختمان ها و منازل و ادارات در داخل چاه جمع می شد به این شکل که در زیر هر خانه و یا ساختمانی یک چاه فاضلاب حفر می کردند و فاضلاب از ورودی مثل سیفون، توالت، سینک ظرفشویی و کفشویی ها به کمک لوله های فاضلاب به چاه منتقل شده و داخل چاه تخلیه می‌شد که چاه فاضلاب، محلی برای جمع آوری فاضلاب ساختمان بود و بعد از مدتی این چاه ها پر شده و نیاز به تخلیه داشتند.

تخلیه چاه ها به وسیله شرکت های لوله بازکنی و تخلیه چاه انجام می‌شد این کار به وسیله تانکر های مخصوص تخلیه چاه فاضلاب انجام می گرفت این تانکرها داخل چاه را مکیده و تخلیه می کردند تقریباً می توان گفت چاه های فاضلاب، دفع فاضلاب در طبیعت هستند زیرا باعث می شوند حجم زیادی فاضلاب در طبیعت رها شود و باعث آلوده کردن آب های زیرزمینی و محیط زیست خواهند شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع سیستم فاضلاب شهری و خانگی | تصفیه فاضلاب خانگی

یکی دیگر از مشکلاتی که چاه های فاضلاب داشت خطرات ناشی از تخریب و ریزش چاه بود در صورتی که چاه قدیمی و کهنه می شد باید آن را مستحکم سازی و نوسازی می‌کردند.

هنوز هم به دلیل نبود امکانات برای ایجاد شبکه فاضلاب شهری، از این چاه ها استفاده می شود ولی باید بگوییم که خطرات این چاه ها بسیار جدی بوده و می تواند جبران ناپذیر باشد خطرات جبران ناپذیر این چاه برای طبیعت، به دلیل ساختار این چاه است که باعث راه پیدا کردن آلودگی‌ها به داخل زمین و همچنین آب های زیرزمینی شده و طبیعت را آلوده می کنند.

روش های دفع فاضلاب

در ادامه شما را با انواع روش های دفع فاضلاب آشنا خواهیم کرد:

۱- چاه جذبی

چاه جذبی از قدیمی ترین روش ها برای دفع فاضلاب می باشد. چاه جذبی به محفظه ای می گویند که داخل زمین به متراژ مشخصی حفر شده است این روش برای جلوگیری از وارد شدن جانوران موذی و همچنین حشرات استفاده می شود و تقریباً می توان گفت یکی از پر اشتباه ترین روش ها برای دفع فاضلاب، حفر چاه جذبی می باشد زیرا استفاده از چاه جذبی برای محیط زیست بسیار مضر است و می تواند خطرات زیادی به دنبال داشته باشد.

البته باید بگوییم که به دلیل وجود نداشتن سیستم شبکه فاضلاب شهری از روش چاه جذبی استفاده می شود. در روش چاه جذبی دیوارها سست و قابل نفوذ می باشند و  زمان زیادی طول می کشد تا چاه پر شود. برای استحکام چاه و همچنین جلوگیری از فروریزی چاه از طوقه چینی استفاده می کنند.

۲- سیستم فاضلاب شهری

مناسب ترین و بهترین روش برای دفع فاضلاب سیستم فاضلاب شهری می باشد اگر در منطقه روستایی و یا شهری امکان وجود این سیستم باشد به راحتی می توان برای دفع فاضلاب از این سیستم استفاده کرد تمام فاضلاب ها در نهایت در یک محل جمع شده و آنها را تصفیه می کنند. در محلی که فاضلاب جمع شده است آسیبی به محیط زیست وارد نخواهد شد.

۳- سپتیک تانک یا چاه مخزنی

اگر استفاده از سیستم دفع فاضلاب شهری در جایی وجود نداشته باشد و همچنین استفاده از چاه جذبی هم نباشد از تانکر ها و یا مخزن هایی به عنوان سپتیک استفاده خواهد شد مکان هایی که نزدیک به چاه های آب می باشند قادر به حفر های جذبی نیستند زیرا ممکن است آب چاه های مجاور آلوده شود به همین دلیل از سیستم چاه مخزنی یا سپتیک تانک استفاده می کنند.

می شود از روش سپتیک تانک برای جدا کردن مایع فاضلاب و مواد جامد هم استفاده کرد به این صورت که مایعات سپتیک تانک را به داخل چاه جذبی انتقال داده و قسمت جامد را به صورت دوره‌ای تخلیه کنند.

شبکه فاضلاب

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد تلاش کردیم شما را با نقش شبکه فاضلاب در لوله بازکنی آشنا کرده و اهمیت جمع آوری و دفع انواع فاضلاب را برایتان توضیح دهیم اگر در این زمینه سوالی داشتید می توانید در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصین ما در ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

شبکه فاضلاب چه نقشی در لوله بازکنی دارد

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش های دفع فاضلاب

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا