تعمیرات کولر گازی

ترمیستور و یا سنسور دما در کولر گازی چه نقشی دارد؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

کولر گازی از اجزا و قطعات مختلفی ساخته شده و یکی از این اجزا ترمیستور و یا همان سنسور دما می باشد. این قطعه نقش بسیار مهمی در کولر گازی ایفا می کند و قابلیت تشخیص دادن دما را بر عهده دارد‌. آشنایی با وظیفه اصلی ترمیستور و یا همان سنسور دما و نحوه کارکرد آن باعث می شود که چنانچه این قطعه دچار خرابی و یا آسیبی گردد به راحتی بتوانید آن را تشخیص دهید و نسبت به رفع آن اقدام نمایید.

ترمیستور یا سنسور دما چیست؟

آیا به عملکرد کولر گازی تا به حال فکر کرده اید؟ آیا می دانید کولر گازی چگونه متوجه تغییرات دما می شود و بر همین اساس شروع به کار کرده و یا کار را متوقف می کند؟ پاسخ این سوال در گرو آشنا شدن با سنسور دما و یا ترمیستور می باشد. ترمیستور قطعه ای در کولر گازی می باشد که برای بررسی کردن دمای محیط و همچنین لوله ها داخل کولر گازی قرار داده شده است و می تواند اطلاعات را به برد الکترونیکی دستگاه ارسال کند. با در نظر گرفتن همین داده های ارسالی ترمیستور می‌تواند فرمان لازم جهت ادامه و یا توقف کارکرد را به موتور بدهد.

وظیفه و کارکرد اصلی ترمیستور چیست؟

همانطور که قبل از این هم اشاره کردیم ترمیستور در واقع در روشن شدن و آغاز به کار کولر نقش اساسی ایفا می کند. ترمیستور با ارسال سیگنال به برد الکترونیکی باعث می شود که دستگاه متوجه تغییرات دما در محیط شود. اگر ترمیستور در کولر گازی سالم باشد با در نظر گرفتن مدل آن با زیاد شدن دما، مقاومت آن پایین و بالا می رود.ترمیستور و یا سنسور دما در کولر گازی چه نقشی دارد؟ در نتیجه برد الکترونیکی با در نظر گرفتن مقاومت ترمیستور و با محاسبه آن فرمان شروع به کار و یا توقف کار را به کمپرسور کولر گازی می دهد. بنابراین وظیفه اصلی ترمیستور برقراری ارتباط مداوم با برد الکترونیکی و بروز واکنش در مقابل تغییرات دمایی می باشد. ترمیستور یکی از قطعات بسیار اساسی در کولر گازی است که هرگونه اختلال در آن می‌تواند منجر به روشن نشدن دستگاه شود.

انواع مختلف ترمیستور در کولر گازی

قبل از این هم گفتیم که ترمیستور در کولر گازی در مقابل افزایش و یا کاهش دما با در نظر گرفتن مدل آن، مقاومتش تغییر می کند. در واقع می توانیم بگوییم ترمیستور کولر گازی دارای دو نوع می باشد.

  • فلزی و یا همان پایپ PTC

سنسور پایپ در شرایطی که دما کاهش پیدا می‌کند و به هنگام دریافت کردن ولتاژ از برد الکترونیکی مقاومت کمی نشان داده و هنگام افزایش دما مقاومت آن بالا می رود. در فصل زمستان سنسور پایپ از اهمیت بیشتری برخوردار است.

  • سنسور اتاقی یا محیطی NTC

ترمیستور اتاقی یا سنسور محیطی عملکردش به گونه ای است که چنانچه دمای محیط افزایش پیدا کند به هنگام دریافت ولتاژ از برد الکترونیکی مقاومت پایین خواهد داشت اما اگر محیط خنک شود و دما کاهش پیدا کند مقاومت نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونگی روغن کاری انواع کولرهای گازی در برندهای مختلف در محل

نحوه تست کردن ترمیستور و یا سنسور دما در کولر گازی

برای تست کردن ترمیستور و یا سنسور دما در کولر گازی می توان از اهم متر استفاده کرد.

  • ترمیستور و یا همان سنسور دما را از برد الکترونیکی کولر گازی بیرون بیاورید.
  • ترمیستور را گرم کرده و مقاومت آن را به کمک اهم متر بسنجید.
  • ترمیستورها با توجه به برند تولید کننده دستگاه می توانند در دماهای گوناگون مقاومت های مختلف از خود نشان دهند.
  • جهت بررسی کردن صحت آنها به دفترچه راهنمای دستگاه خود مراجعه کنید.

نکته مهم: چنانچه به جدول تغییرات دمای  ترمیستور در کولر گازی دسترسی نداشتید کاهش و یا افزایش دمای سنسور را مورد بررسی قرار دهید و ببینید که آیا اعدادی که روی ترمیستور نمایش داده می‌شوند تغییر می کند یا خیر. لازم به ذکر است که این روش قابل اتکا جهت تست سنسور دما یا ترمیستور در کولر گازی نمی باشد.

علائم خراب شدن ترمیستور و یا سنسور دما در کولر گازی

ممکن است سنسور کولر گازی دچار خرابی شود و خاموش نشود. گاهی ممکن است متوجه شوید که دمای هوا بسیار سرد شده است. چنانچه به این مسئله رسیدگی نکنید با مصرف بیش از اندازه برق و افزایش قبض برق خود مواجه خواهید شد. اگر سنسور دما و یا ترمیستور در کولر گازی عملکرد درستی نداشته باشد ممکن است در دوره فعال سازی کولر چرخه فعالیت آن را روشن و خاموش نگه دارد. در واقع چنانچه دمای خانه شما خیلی سرد یا خیلی گرم باشد ممکن است قبل از آنکه محیط به دمای مطلوب برسد ترموستات کولر را روشن و یا خاموش کند. در این شرایط شاخص اصلی ترمیستور و یا سنسور خراب شده است که ایراد آن با چرخه های نامنظم نشان داده می شود.

نحوه رفع ایراد سنسور دما در کولر گازی

با استفاده از راهکارهای ساده می‌توان به تعمیر سنسور دما در کولر گازی پرداخت.

  • ابتدا اسپلیت را خاموش کنید.
  • برق اصلی کولر گازی را قطع نمایید.
  • جهت قطع کردن جریان برق می‌توانید از مدار شکن فیوز استفاده کنید.
  • اکنون پوشش روی پنل داخلی را باز کنید.
  • سنسور را بررسی کنید که آیا از سیم پیچ جدا شده و یا با آن تماس مستقیم دارد.
  • هر دو مورد آن می تواند نشان دهنده بروز مشکل باشد.
  • سنسور دما در کولر گازی را در جای مناسب خود قرار دهید.

ترمیستور و یا سنسور دما در کولر گازی چه نقشی دارد؟

  • سنسور دما باید نزدیک اواپراتور قرار گیرد اما نباید مستقیماً با سیم پیچ ها در ارتباط باشد و یا آن که فاصله زیادی از سیم پیچ داشته باشد.
  • چنانچه از جای درست سنسور دما اطمینان ندارید می توانید برای تعمیرات و بررسی بهتر از یک تکنسین حرفه ای بخواهید که به سرویس کولر گازی شما بپردازد.

چگونه می توانیم ترمیستور یا سنسور دما در کولر گازی را تعمیر کنیم؟

تعمیرات و راهکارهای ساده ای وجود دارد که به کمک آنها می توانید ایراد کولر گازی را برطرف کنید. اما بهترین روش این است که از تکنسین ماهر در زمینه تعمیرات کولر گازی کمک بگیرید تا از بروز اشتباهات و خطرات احتمالی جلوگیری شود. برای تعمیر کردن سنسور دما و یا ترمیستور در کولر گازی حتماً باید اسپلیت را خاموش کنید و آن را از برق جدا نمایید. بررسی دقیق ترمیستور یا سنسور دما در کولر گازی و پیدا کردن جای مناسب آن نیاز به مهارت و دانش کافی دارد و بنابراین از یک متخصص در زمینه کولر گازی بخواهید که این کار را انجام دهد و خودتان بدون تجربه و مهارت اقدام به دستکاری کردن کولر نکنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تمام نکاتی که باید درباره لوله مویی کولر گازی بدانید

از کدام سنسورها بیشتر استفاده می شود؟

قطعات و اجزای بسیاری در کولر گازی وجود دارد. تجهیزات تهویه مطبوع به طور معمول در سقف و یا در زیر زمین پنهان شده و مخفی ترین قطعات آن سنسورها و یا کندانسورها هستند که باعث آسان تر شدن روند کاری کولر گازی می شوند. کیفیت هوای درون ساختمان و بازدهی انرژی به عنوان مهمترین پارامتر ها در عملکرد کولر گازی شناخته می شوند. یکی از مفیدترین فناوری های تهویه مطبوع سنسورهای فشار می باشند. ترموستات ها به طور معمول امروزه دیجیتالی هستند و از دستگاه های نیمه هادی که امروزه در ساختار کولر گازی استفاده می شود شامل ترمیستورها می شوند. ترمیستورها ابزارهایی جهت اندازه گیری دما می باشند و بر همین اساس به روشن و خاموش کردن کولر می پردازند. جنس ترمیستور از پلیمر یا سرامیک می باشد.

علت خراب شدن ترمیستور در کولر گازی چیست؟

بخشی به نام لوله مویی در قسمت درونی کولر گازی وجود دارد که این بخش شامل دو عدد سنسور می باشد. سنسور هایی که در این قسمت به کار گرفته شده است عبارتند از:

  • سنسور اتاق
  • سنسور لوله

سنسور اتاق وظیفه برگشت هوا به طرف اواپراتور را انجام می دهد. سنسور لوله یک نوع دیگر سنسور می باشد که محل قرار گرفتن آن کنار اتصالات لوله اواپراتور می باشد. چنانچه فشار و دما در سنسور لوله کاهش پیدا کند باعث تولید برفک در اواپراتور خواهد شد و در نتیجه کمپرسور کولر گازی خاموش می شود.

  • یکی از دلایل خراب شدن سنسور دما یا ترمیستور در کولر گازی میزان خنک سازی محدود برای کولر گازی است. وقتی که سنسور دما تعادل خوبی بین هوای سرد و گرم برقرار نکند اطلاعات دقیق و درستی هم از محیط و میزان دمای آن نمی تواند به دست آورد. به همین خاطر سنسور دما فقط در مدت طولانی و یا مدت کوتاهی می تواند اقدام به وارد کردن هوای خنک به محیط کند.

ترمیستور و یا سنسور دما در کولر گازی چه نقشی دارد؟

  • از دیگر عوامل خراب شدن سنسور دما در کولر گازی در ارتباط با دمنده می باشد. خیلی از دمنده ها که داخل کولر گازی قرار دارند از سنسور دما جهت نشان دادن عملکرد خود استفاده می کنند. چنانچه سنسور دما عملکردی نادرست و ضعیف داشته باشد می تواند باعث ایجاد مشکل در عملکرد موتور دمنده نیز شود. در این شرایط موتور دمنده عملکرد خود را از دست می دهد و یا ضعیف عمل خواهد کرد.

سخن پایانی

یکی از قطعات بسیار مهم در کولر گازی ترمیستور یا سنسور دما می باشد. ترمیستور و یا سنسور دما قطعه ای در کولر گازی می باشد که برد الکترونیکی توسط آن از میزان دمای محیط و همچنین دمای لوله های مسی کمپرسور و کندانسور مطلع خواهد شد و بر همین اساس می‌تواند اطلاعات لازم را به کمپرسور صادر کند. بنابراین یکی از قطعات بسیار مهم ترمیستور است که نقش اساسی در کولر ایفا می کند. چنانچه با مشکلی در کولر گازی خود مواجه شدید می توانید از خدمات تعمیرات کولر گازی ایبک امداد استفاده کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

ترمیستور و یا سنسور دما در کولر گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

ترمیستور و یا سنسور دما در کولر گازی چه نقشی دارد؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا