مجلهتاریخ

لیست زمان سال تحویل تا 50 سال قبل | سال تحویل 1500

فلسفه عید نوروز | فلسفه سال تحویل | لیست سال تحویل 50 سال گذشته

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

عید نوروز روز با لحظه تحویل سال شروع می شود و به محض اینکه سال تحویل شود، وارد سال جدیدی می شویم. سال تحویل زمانی است که خورشید در اول برج حمل از استوای زمین گذر می کند و به سمت شمال آسمان می رود. عمدتاً این لحظه را تعیین کننده اولین روز از ماه فروردین می دانند حتی اگر در نیمه شب اتفاق بیفتد و یا در بعد از ظهر همان لحظه ای که سال تحویل می شود، یک فروردین و سال جدید آغاز می گردد. نوروز ایرانیان در تقویم میلادی عمدتاً بین ۲۱ یا ۲۲ مارس اتفاق میافتد. در ایران نوروز را به خاطر جدید شدن سال نو جشن می گیرند. اما در کشورهای دیگری به جهت آغاز سال جدید نمی باشد، بلکه صرفاً به این خاطر که روز رستاخیز طبیعت است. در این مقاله به بررسی لیست زمان سال تحویل تا ۵۰ سال قبل می پردازیم.

عید نوروز چیست؟

عید نوروز از جمله اعیاد ملی ایران باستان است که با فرا رسیدن سال نو آن را جشن می گیرند. عمدتاً رسم و رسومات خاصی بین مردم در این عید وجود دارد که به مناسبت آن به یکدیگر تبریک و شادباش می گویند. نوروز تنها عید ملی ایرانیان است که بعد از گذشت سال های زیاد همچنان مردم آن را به صورت باشکوه برگزار می کنند. با ما همراه باشید تا به بررسی دقیق فلسفه عید نوروز روز و سال تحویل بیشتر آشنا شویم.

فلسفه عید نوروز

مطابق با روایت هایی که از گذشته وجود دارند، نوروز را مربوط به زمان جمشید پادشاه چهارم پیشدادی ایرانیان می دانند. در کتاب اوستا که تنها کتاب رسمی ایران باستان می باشد، نام جمشید آمده است. به این صورت که این پادشاه بزرگ با دستور اهورامزدا با اهریمن مبارزه می کند تا مردم را از قحطی و خشکسالی نجات دهد.

بعد از این که جمشید اهریمن را شکست می دهد، برکت و شادی به سرزمین ایران برمی گردد. به همین جهت این روز را تحت عنوان نوروز جشن می گیرند. فلسفه کاشتن جو و گندم و سبز کردن آن و قرار دادن روی سفره هفت سین نیز به همین مسئله برمی گردد. شاعران و نویسندگان زیادی از نوروز در کتاب های خود نام برده اند بنابراین می توان به یقین گفت که عید نوروز یکی از اعیاد ملی ایرانیان از زمان ایران باستان وجود داشته است.

فلسفه سال تحویل

هنگامی که سال جدیدی را پیش رو داریم، صحبت از سال جدید داغ می شود. یکی از مهمترین مسائلی که توجه ایرانیان را به خود جلب نموده است،  لحظه سال تحویل می باشد. مطابق با سنت دیرینه ایرانیان لحظه سال تحویل تمامی افراد خانواده باید دور هم جمع باشند و مطابق با رسم و رسوم خاصی که هر شهری دارد، آغاز سال نو را جشن می گیرند.  لحظه سال تحویل می تواند یکی از خاطره انگیزترین روزهای سال باشد. چرا که معمولاً در این لحظه تمامی افرادی که از یکدیگر کینه ای به دل دارند، سعی بر رفع کدورت دارند و همه در کنار هم این لحظه را جشن می گیرند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  لاندری روم چیست و چه کاربردی دارد؟

حتما برای شما هم سوال پیش آمده که چرا لحظه سال تحویل در یک سال با سال دیگر متفاوت است؟ بر چه مبنایی ساعت و لحظه سال تحویل را مشخص می کنند و به چه دلیل این لحظه را آغاز سال نو می دانند؟

خب همانطور که می دانید یک روز کامل ۲۴ ساعت است و در این ۲۴ ساعت هم شب و هم روز اتفاق می‌ افتد. این مسئله به اندازه‌ ای بدیهی است که شاید هرگز به منشأ آن فکر نکرده اید. اما آیا از ابتدا بشر قدرت درک زمان را داشت؟ طبیعتا خیر.

اولین چیزی که پیشینیان ما آن را درک کردند، طلوع و غروب خورشید است. به این صورت که بالا آمدن خورشید از شرق حق و پایین رفتن آن از غرب و تکرار هر روز آن باعث شد که انسان با مفاهیم شب و روز آشنا شود. همچنین تکرار فصل های سال نیز عامل موثر دیگری بر پیدا کردن زمان و شروع سال جدید بوده است. بر همین مبنا منجمان و دانشمندان در گذشته توانسته اند روزی را به عنوان شروع سال جدید در نظر بگیرند و رفته رفته ساعت و زمان مشخصی را برای نوروز اعلام نمایند.

لیست زمان سال تحویل تا 50 سال قبل

تقویم جلالی و لحظه تحویل سال

بعد از این که اعراب به ایران حمله کردند و دین اسلام را به ایرانیان تحمیل نمودند، کلیه تقویم هایی که در ایران باستان وجود داشت، حذف و تقویم جلالی به وجود آمد. در زمان سلطان جلال الدین ملکشاه تقویم جلالی توسط خواجه نظام الملک طوسی و حکیم عمر خیام ایجاد شد که اساس و پایه آن را بر مبنای هجرت پیامبر در نظر گرفتند.

در این تقویم لحظه رسیدن خورشید به نقطه اعتدال بهاری را آغاز سال تحویل می دانند. بنابراین می ‌توان گفت که لحظه سال تحویل همان لحظه ای است که بین ظهر روز اول فروردین و ظهر روز آخر اسفند منطبق می شود. به عبارتی دیگر مفهوم سال تحویلی که امروزه از آن یاد می شود، مطابق با تقویم جلالی می باشد.

در نظر داشته باشید که اگر لحظه تحویل سال قبل از ساعت ۱۲ ظهر اتفاق بیفتد، همان روز به عنوان روز اول فروردین و اگر بعد از ظهر آن اتفاق بیفتد، روز آخر اسفند خواهد بود. دانشمندان برای محاسبه دقیق این لحظه معادلات حرکت خورشید را در نظر می‌ گیرند. اما به طور کلی برای این که بتوانید لحظه سال تحویل سال بعد را بدانید، باید زمانی تقریباً ۶ ساعت به لحظه سال تحویل قبل اضافه کنید. با این معادله می توانید حتی لحظه سال تحویل سال ۱۵۰۰ را نیز محاسبه کنید.

لیست زمان سال تحویل تا ۵۰ سال قبل

در این جدول لیست کاملی از ساعات و لحظه سال تحویل طی ۵۰ سال گذشته در ایران را بیان کردیم.

سال لحظه سال تحویل
۱۴۰۲ ساعت ۰:۵۴:۲۸
۱۴۰۱ ۱۹:۳:۲۶
۱۴۰۰ ۱۳:۷:۲۸
۱۳۹۹ ۷:۱۹:۳۷
۱۳۹۸ ۱:۲۸:۲۷
۱۳۹۷ ۱۹:۴۵:۲۸
۱۳۹۶ ۱۳:۵۸:۴۰
۱۳۹۵ ۸:۰:۱۲
۱۳۹۴ ۲:۱۵:۱۱
۱۳۹۳ ۲۰:۲۷:۰۷
۱۳۹۲ ۱۴:۳۱:۵۶
۱۳۹۱ ۸:۴۴:۲۷
۱۳۹۰ ۲:۵۰:۴۵
۱۳۸۹ ۲۱:۲:۱۳
۱۳۸۸ ۱۵:۱۳:۳۹
۱۳۸۷ ۹:۱۸:۱۹
۱۳۸۶ ۳:۳۷:۲۶
۱۳۸۵ ۲۱:۵۵:۳۵
۱۳۸۴ ۱۶:۳:۲۴
۱۳۸۳ ۱۰:۱۸:۳۷
۱۳۸۲ ۴:۲۹:۴۵
۱۳۸۱ ۲۲:۴۶:۲
۱۳۸۰ ۱۷:۰:۴۰
۱۳۷۹ ۱۱:۵:۱۴
۱۳۷۸ ۵:۱۵:۴۸
۱۳۷۷ ۲۳:۲۴:۳۱
۱۳۷۶ ۱۷:۲۴:۴۶
۱۳۷۵ ۱۱:۳۳:۱۰
۱۳۷۴ ۵:۴۴:۳۵
۱۳۷۳ ۲۳:۵۸:۱۳
۱۳۷۲ ۱۸:۱۰:۵۰
۱۳۷۱ ۱۲:۱۸:۱۱
۱۳۷۰ ۶:۳۲:۴
۱۳۶۹ ۰:۴۹:۲۶
۱۳۶۸ ۱۸:۵۸:۲۹
۱۳۶۷ ۱۳:۸:۵۶
۱۳۶۶ ۷:۲۲:۸
۱۳۶۵ ۱:۳۲:۵۶
۱۳۶۴ ۱۹:۴۳:۵۶
۱۳۶۳ ۱۳:۵۴:۳۱
۱۳۶۲ ۸:۸:۵۳
۱۳۶۱ ۲:۲۵:۵۹
۱۳۶۰ ۲۰:۳۳:۳۱
۱۳۵۹ ۱۴:۴۰:۴۸
۱۳۵۸ ۸:۵۵:۱
۱۳۵۷ ۳:۴:۵
۱۳۵۶ ۲۱:۱۳:۰
۱۳۵۵ ۱۵:۲۲:۳۰
۱۳۵۴ ۹:۲۶:۴۲
پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع فال و طالع بینی | لیست فال

سال تحویل ۱۵۰۰

همانطور که بیان داشتیم، لحظه شروع سال شمسی جدید هر ساله در ایران متقارن با لحظه ای است که خورشید به نقطه اعتدال بهاری می رسد. به عبارتی دیگر لحظه تحویل سال جدید شمسی زمانی است که فاصله خورشید از نقطه اعتدال بهاری صفر می شود.

برای اینکه بتوانیم اولین روز هر سال را به عبارت دیگر اول فروردین ماه هر سال شمسی را محاسبه نماییم، باید به روش زیر عمل کنیم.

در صورتی که لحظه تحویل سال جدید پیش از ظهر باشد، همان روز به عنوان اول فروردین نامگذاری می شود. اگر لحظه تحویل سال از ظهر گذشته باشد و فردای آن روز را به عنوان یک فروردین در نظر می گیرند. برای تعیین دقیق لحظه تحویل سال لازم است هر سال را شش ساعت به جلو ببریم. به این صورت که مثلا اگر در سال ۱۳۵۴ در ساعت ۹ صبح سال تحویل شده است، در سال ۱۳۵۵  ساعت ۳ بعد از ظهر سال تحویل می گردد. با این حساب می توانیم لحظه تحویل سال ۱۵۰۰ را به صورت سرانگشتی محاسبه نماییم. به این صورت که هر سال ۶ ساعت به سال قبلی اضافه کنیم تا به سال ۱۵۰۰ برسیم.

فروردین و آغاز سال نو

ماه فروردین اولین ماه از شروع سال نو می باشد که در حقیقت نمادی از بیداری طبیعت و شروعی نو به حساب می آید و نشان دهنده این است که تمامی افراد بعد از مرگ زندگی جدیدی را آغاز می کنند.

در گذشته تصور بر این بوده که فروهر به عنوان یک نیروی ماورا الطبیعه در وجود انسان و به عنوان نوین همزاد همراه انسان قرار دارد. البته تصور ایرانیان در گذشته این بوده که فروهر فقط در وجود افراد پرهیزگار قرار دارد. و سالی یکبار آن هم در آغاز سال شمسی در ماه فروردین به خانه های ایرانیان مراجعه می‌ کند و در صورتی که خانه را تمیز و به دور از کثیفی ببیند، خیر و برکت آن را زیاد می نماید.

اما اگر خانه آشفته و به هم ریخته باشند، آن را به حال خود رها می کند و برکتی برای آن در نظر نمی گیرد. از آنجایی که ایرانیان معتقد بودند حضور فروهرها از شروع فروردین می باشد و تا دهم فروردین ادامه می یابد، مراسمات خاصی را برای دعوت از فروهر به خانه خود اجرا می نمودند.

لیست زمان سال تحویل تا 50 سال قبل

جمع بندی

در این مقاله بیان داشتیم که نوروز اولین روز از آغاز سال شمسی است که همزمان با بیداری طبیعت آغاز می شود. ایرانیان هر ساله این روز را جشن می گیرند و سعی می کنند با تمیز کردن خانه هایشان به استقبال از این عید باستانی بروند.

از جمله مراسمات مربوط به عید نوروز عبارت است از: دور هم جمع شدن در لحظه تحویل سال، انداختن سفره هفت سین، خوردن سبزی پلو با ماهی، دیدار با خانواده و در روز سیزدهم فروردین نیز که جزو تعطیلات رسمی کشور محسوب می شود، به دامن طبیعت رفته و در حقیقت سیزده خود را بدر می کنند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

لیست زمان سال تحویل تا ۵۰ سال قبل

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بررسی لیست زمان سال تحویل تا ۵۰ سال قبل

امتیاز کاربر: ۲.۵۵ ( ۳ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا