آموزش نحوه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی | اصول لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی
لوله کشی فاضلاب باید اصولی انجام شود تا در آینده شما را دچار مشکل و دردسر نکند. در این مقاله از ایبک امداد از آموزش نحوه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی مطالبی را برایتان آماده کرده ایم. نحوه صحیح نصب دارای اهمیت بسزایی می باشد، در ادامه توضیحات بسیار کاربردی در خصوص نصب و راه اندازی فاضلاب توالت فرنگی را به شما آموزش خواهیم داد:
طریقه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی
برای انجام مراحل لوله کشی یک سری نکات اصولی وجود دارد که باید رعایت کنید. در صورت بی توجهی شما به توصیه هایی که برایتان ارائه می شود، مطمئناً مشکلات زیادی برای شما ایجاد خواهد شد. در ادامه به توصیه های رایج در لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی می پردازیم:
- در نصب توالت های فرنگی اصولی برای لوله کشی ها مواردی وجود دارد که باید تمام آنها رعایت شود تا لوله کشی درستی در ساختمان خود داشته باشید.
- چنانچه لوله کشی غیر اصولی را انجام دهید به ساختمان خودتان صدمه می زنید چون لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی با کف و کاشی ها سر و کار دارند، نیاز به تمیز کاری و ظرافت خاصی دارد.
- تا حد امکان باید لوله کشی راست، صاف و خطوط موازی با دیوارها، کف ساختمان و سقف های ساختمان اجرا شود.
- تغییر مسیر لوله در شاخه های افقی نباید زاویه بزرگتر از ۴۵ درجه شود. ولی مسیر لوله های هواکش با زاویه بزرگتر از ۴۵ درجه می تواند صورت بگیرد.
- دقت داشته باشید لوله های هواکش و فاضلاب باید موازی با هم نصب شوند.
- فاصله لوله های هواکش و فاضلاب با یکدیگر یا دیگر لوله ها باید با نزدیکترین دیوار حداقل ۵ سانتی متر باشد تا امکان به تعویض یا دسترسی داشته باشد.
- توجه داشته باشید لوله های هواکش و فاضلاب را نمی توانید از پنجره ها و درها عبور دهید.
- قبل از لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی باید استاندارد محل سوراخ ها برای عبور لوله های کف، دیوارها، سقف و اندازه ها در نقشه مشخص باشد و توسط دستگاه نظارتی تأیید شود و در نهایت لوله کشی فاضلاب انجام شود.
- بلافاصله بعد از نصب لوله های فاضلاب باید دهانه های باز لوله های فاضلاب و هواکش که قرار است به توالت فرنگی وصل شود با درپوش موقتی و مناسب بسته شود.
- هواکش و لوله کشی فاضلاب باید فاصله هر دو تکیه گاه با جدول استاندارد برابر باشد. سایر دستگاههایی که به لوله کشی فاضلاب متصل خواهد شد، باید سیفون برای هر کدام از آنها پیش بینی شود.
- همچنین بیشتر از یک سیفون برای هر لوازم بهداشتی مجاز نمی باشد.
- در نظر داشته باشید لوله کشی افقی فاضلاب باید حتماً شیب یکنواختی داشته باشد.
- شیب لوله ها در همه جا باید برای دور بودن لوازم بهداشتی از فاضلاب صورت گیرد. شیب برعکس اصلاً مجاز نمی باشد.
نکات مهم در مورد شیب لوله فاضلاب توالت فرنگی
رعایت کردن شیب مناسب لوله های فاضلاب بسیار مهم می باشد و در غیر اینصورت در آینده مشکلات زیادی پیدا خواهید کرد. برای این امر به نکات زیر توجه کنید:
- در لوله افقی فاضلاب شیب نباید از ۴ درصد بیشتر شود.
- شیب لوله هواکش حداقل باید ۱ درصد باشد.
- باید شیب لوله های افقی هواکش به سمت اتصال لوله فاضلاب اجرا شود.
فاصله ی استاندارد توالت فرنگی با دیوار در زمان نصب
در خرید توالت فرنگی و جانمایی لوله فاضلاب توجه داشته باشید که فاصله ی استاندارد دیوار پشت با توالت فرنگی باید حدوداً ۳۰ سانتی متر باشد. این فاصله دقیقاً از مرکز خروجی لوله فاضلاب زیر توالت فرنگی اندازه گیری می شود. ممکن است در بعضی از خانه های قدیمی این اندازه کمی کمتر یا بیشتر محاسبه شده باشد.
دقت داشته باشید که فاصله بین مرکز لوله فاضلاب تا دیوار معادل است با فاصله دو پیچ توالت فرنگی که به زمین متصل شده است و به راحتی می توان فاصله پیچ و دیوار را اندازه گیری کرد.
در هر طرف توالت فرنگی ۲ پیچ به زمین وصل می شود که در مجموع ۴ پیچ به زمین متصل شده است. برای اندازه استاندارد دیوار و توالت فرنگی فاصله دو پیچ تا دیوار را می توانید ملاک قرار دهید.
هنگام نصب لوله کشی و توالت فرنگی باید آب موجود در توالت فرنگی را تخلیه کنید و تا آخرین مرحله شیر آب قطع باشد.
محل دهانه اتصال فاضلاب به لوازم بهداشتی
اطلاع از موقعیت دهانه اتصال فاضلاب در زمان اجرای سیستم لوله کشی فاضلاب از اهمیت ویژهای برخوردار است. اندازه وسایل بهداشتی و ابعاد همچنین نحوه اتصال آنها به شبکه فاضلاب بسیار مهم می باشد که باید بخوبی رعایت شوند.
برای اجرای مراحل لوله کشی با توجه به اندازه مکان نصب، ابعاد و سرویس های مورد استفاده خودتان، باید اقدامات مناسب و اصولی برای عملیات لوله کشی سرویس بهداشتی را بدون نقص و به راحتی انجام دهید.
مواردی که در اجرای نقشه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی اثر گذار می باشند
نقشه کشی و اجرای آن به هنگام لوله کشی صحیح فاضلاب توالت فرنگی از این نظر بسیار مهم می باشد که شما در آینده با بوی نامطبوع فاضلاب یا گرفتگی لوله ها مواجه نشوید. برای اجرای نقشه لوله کشی فاضلاب به نکات زیر توجه کنید:
- اولین نکته در پیاده کردن نقشه لوله کشی این است که لوله ها به شکل عمودی در کنار یکدیگر قرار می گیرند. باید فاصله مناسب ۵ سانتی متر را در نظر بگیرید.
- لوله ها باید کاملاً موازی هم باشند تا چنانچه بعد ها در سیستم فاضلاب خانگی مشکلی پیش آمد بتوانید به راحتی مشکل را برطرف کنید.
- اگر بعد از اجرای لوله کشی و نصب توالت فرنگی با گرفتگی لوله فاضلاب مواجه شدید حتماً با لوله بازکن مجرب و ماهر تماس بگیرید.
اهمیت هواکش در لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی
جهت لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی حتماً باید لوله های هواکش را در نظر داشته باشید و این لوله ها را تا بالای پشت بام ببرید. توجه داشته باشید نباید لوله هواکش را از پنجره بیرون دهید زیرا با مشکلاتی مانند پیچیدن بوی بد دستشویی در محیط خانه خود روبرو خواهید شد. لوله فاضلاب و لوله هواکش باید در سیستم لوله کشی فاضلاب بصورت قائم باشد.
پیشگیری از گرفتگی لوله ها با رعایت شیب مناسب
برای جلوگیری از مشکلات در استفاده از توالت فرنگی باید شیب مناسب لوله ها را رعایت کنید. برای این منظور به موارد زیر توجه کنید:
- لوله های توالت فرنگی باید حتماً به شکل افقی در کنار هم قرار بگیرند.
- باید اتصال در آنها با شیب ۴ درجه باشد و دقت داشته باشید میزان شیب نباید از ۴ درجه بیشتر باشد.
- باید تقطیر آب که در لوله های فاضلاب انجام می شود بتواند به درستی به سمت چاه فاضلاب هدایت شود.
- در زمان لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی چنانچه قسمت هایی نیاز به تغییر مسیر دارد باید از زانویی ۴۵ درجه استفاده کنید و اگر نیاز بود تغییر مسیر ۹۰ درجه ای باشد حتماً از دو زانویی ۴۵ درجه ای در مسیر استفاده کنید.
- در غیر اینصورت در آینده حتماً با مشکل گرفتگی لوله فاضلاب مواجه خواهید شد.
- دلیل گرفتگی لوله و چاه بر اثر شیب نادرست و یا استفاده نکردن درست از زانویی است. در هنگام لوله کشی فاضلاب توالت باید شیب ملایم و مناسب را در نظر بگیرید تا آب و فضولات به آسانی در لوله ها حرکت کرده و به چاه هدایت شوند.
لوله کشی توالت فرنگی توکار
توالت های فرنگی در دو نوع توکار و رو کار می باشند. در ادامه به بررسی لوله کشی توالت فرنگی توکار می پردازیم:
لوله کشی در توالت دیواری یا توکار، لوله فاضلاب در داخل دیوار نصب می شود. تمامی نکات مربوط به رعایت لوله کشی و شیب بندی صحیح مانند لوله کشی توالت فرنگی روکار می باشد.
نحوه لوله کشی شبیه توالت فرنگی روکار بوده و باید از نزدیکترین مسیر استفاده شود باید لوله فاضلاب را با سایز ۱۰۰ یا ۱۱۰ انتخاب کنید بهترین مسیر، انتخاب مسیر بدون پیچ و خم و با اتصالات کمتر در لوله کشی فاضلاب می باشد.
بررسی نکات مهم در لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی
از آنجا که نحوه نصب و راه اندازی لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی امری بسیار مهم است در ادامه به بررسی نکات مهم در مورد لوله کشی فاضلاب و همچنین نحوه نصب توالت فرنگی می پردازیم:
- باید بعد از اینکه عملیات لوله کشی فاضلاب توالت را انجام دادید حتماً بر روی ورودی لوله ها از درپوش استفاده کنید.
- در زمان عملیات لوله کشی در مسیر راه باید مکان هایی را برای بازدید لوله ها در نظر بگیرید.
- چنانچه توالت منزل شما ایرانی است و قصد دارید با توالت فرنگی آنرا تعویض کنید بهتر است از متخصص ماهر لوله کش کمک بگیرید تا شما را راهنمایی کند.
- سایز لوله های استاندارد برای توالت فرنگی ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلی متر است.
- برای اجرای نقشه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی تمام عواملی که تأثیر گذار می باشد را باید بدقت بررسی کنید تا توالت فرنگی نصب و عملکرد درست داشته باشد.
- باید توجه داشته باشید که طریقه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی نیاز به مهارت و تخصص خاصی دارد و شیب لوله را به دلخواه خود نمی توانید تغییر داده و کم یا زیاد کنید چون برای شما مشکلات زیادی بوجود می آورد.
- توجه داشته باشید وجود کفشور جهت شستن کف سرویس توالت فرنگی الزامی است. در توالت های ایرانی به دلیل وجود کاسه توالت نیاز به کفشور نیست ولی در توالت فرنگی باید مکانی برای نصب کفشور در نظر بگیرید.
سخن آخر
در این مقاله از ایبک امداد برای آگاهی شما به آموزش نحوه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی و همچنین نکات مهم در لوله کشی فاضلاب که باید رعایت شود پرداختیم.
می توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصین ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.
آموزش نحوه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
پیشگیری از گرفتگی لوله ها با رعایت شیب مناسب