تعمیرات تاسیسات برقی

آموزش لوله کشی برق ساختمان از سقف در تأسیسات برقی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

لوله کشی برق از سقف در ساختمان در تأسیسات برقی یکی از مباحث مهمی است که باید به صورت تخصصی به آن پرداخته شود. لوله کشی برق به کاربران کمک می کند تا بتوانند مسیر سیم های برق ساختمان را به خوبی کنترل کرده تا بتوانند از خطرات احتمالی برق پیشگیری کنند. در این مقاله از ایبک امداد از نحوه لوله کشی برق ساختمان از سقف مطالب مهمی را برایتان بیان می کنیم:

لوله گذاری و سیم کشی ساختمان

همانگونه که همه می‌دانیم سیم کشی های ساختمان یکی از حیاتی ترین و مهم‌ترین بخش های ساخت و ساز در یک ساختمان می باشد و لازم است حتماً توجه زیادی به آن شود. کار لوله کشی و سیم کشی به شکل کاملاً تخصصی باید انجام شود تا در آینده ساکنین ساختمان دچار مشکلات جدی نشوند.

جهت لوله گذاری و سیم کشی ساختمان از سقف دو روش وجود دارد:

  • روش اول این است که ساختمان‌ شما سقف کاذب داشته باشد و روش دوم زمانی می باشد که در ساختمان‌ سقف از تیرچه بلوک استفاده شده است.
  • سیم کشی های ساختمان باید درون لوله هایی انجام شود که سیم‌ ها دچار آسیب دیدگی نشوند. همچنین از قطع شدن های احتمالی سیم‌ ها جلوگیری شود.
  • لوله کشی برق در سقف‌ کناف دار یا کاذب معمولاً از لامپ‌های هالوژن استفاده خواهد شد. باید برای سیم کشی های ساختمان در سقف قبل از اینکه گچ کاری انجام شود، سیم کشی های مربوط به سقف نیز بدرستی صورت گیرد. بهترین مکان جهت نصب لوله کشی های برق محیطی میان سقف کاذب و سقف اصلی ساختمان است.

لوله کشی و سیم کشی برق در  ساختمان از سقف برای آن دسته از مکان هایی که دارای سقف کاذب می باشند، بسیار آسان تر از ساختمان‌ هایی است که تیرچه و بلوک کار شده‌ است همچنین هزینه آن‌ ها نیز طبیعتاً کمتر نیز خواهد بود. پس در ساختمان‌ هایی که در آن سقف کاذب دارند در هزینه‌ ها و مخارج لوله کشی و سیم کشی برق صرفه‌ جویی زیادی نیز خواهند داشت.

لوله کشی برق

روش لوله گذاری برق در سقف کاذب

سقف های کاذب انواع گوناگونی دارند مانند pvc سقف های ۶۰ ×۶۰ و سقف های رابیتس.

معمولاً در سقف کاذب رابیتس، از نوار نور مخفی و یا لامپ هالوژن استفاده می شود. قبل از گچ کاری کردن سقف، نصب روشنایی در لوله کشی برق انجام می شود. در سقف کاذب رابیتس از لوله های خرطومی به علت انعطاف پذیری بالا و قابلیت خم  شوندگی استفاده می شود.

جهت لوله کشی هالوژن ها محل قرارگیری فریم یا غلاف فلزی هالوژن را اندازه گرفته و باید رابیتس را نیز به همان اندازه برش دهید. توسط قیچی های ورق بر برش رابیتس انجام شده و باعث می شود غلاف به راحتی در مکان مورد نظر شما به درستی نصب شود.

برش ها را می توان با سیم چین هم انجام داد ولی ممکن است آسیب ببیند. در قسمتی که قرار است لامپ های نور مخفی را نصب کنید، باید لوله دیگری هم قرار دهید. اکثراً در سقف کاذب از لوله های pvc جهت لوله کشی برق استفاده نمی شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بلبرینگ پمپ آب چیست و چه کاربردی دارد و علائم خرابی آن چیست؟

عمل شاسی کشی سقف و پس از آن سیم کشی بعد از نصب سقف های کاذب انجام می شود. سیم ها به واسطه بست های زیپی به شاسی ها متصل می شود. سقف های کاذب ۶۰ × ۶۰ روش آسان تری دارند و به لوله کشی نیازی ندارد بعد از نصب سقف کاذب سیم کشی آن بسیار راحت می باشد. فقط با داشتن یک برق زیر سقف می توانید به آسانی برق کشی را شروع کرده و حتی نیاز هم به لوله نخواهید داشت.

روش لوله گذاری برق در سقف های تیرچه بلوک

ساختمان هایی که سقف ضربی، کرومیت و تیرچه بلوک بوده و سقف کاذب ندارند به جای زیر سقف باید لوله گذاری در کف طبقه بالا انجام شود.

به این شکل که در ساختمان چند طبقه لوله های برق باید از کف طبقه بالا رد شود. چنانچه ساختمان فقط یک طبقه داشته باشد لوله ها در کف پشت بام نصب خواهد شد.

پس لوله کشی در این سقف ها به دو علت سخت تر است:

  1. اولاً به علت وجود گچ از زیر سقف ساختمان که حدود ۲ سانتی متر می باشد و نمی توان پوشانندگی لوله های برق را انجام داد و آنها را مستقیماً زیر سقف قرار داد.
  2. دلیل دوم این است که هر یک متر فاصله با تیرچه و تیر آهن های سقف برخورد کرده و عمل شیار زنی را نمی توانید انجام دهید.
  3. طبق مقررات تأسیسات ساختمان عملیات شیار زنی فقط باید روی دیوار ساختمان انجام شود.
  4. بهتر است قبل از بتن ریزی لوله گذاری از سقف را انجام دهید تا مجبور به سوراخ کاری نشوید. البته توجه داشته باشید با این کار امکان دارد بتن یک تکه شده و استقامت آن نیر کاهش پیدا کند.
  5. در مکان هایی که قرار است سوراخ کاری کنید قبل از بتن ریزی ۴۰ سانتی متر لوله ۲.۵ به صورت عمود قرار دهید تا چند سانت از بتن بالاتر باشد.
  6. این کار موجب می شود بدون سوراخ کاری لوله برق شماره ۲ در آنجا قرار گرفته باشد و همچنین هنگام انجام مرحله بتن ریزی لوله به دلیل رفت و آمد دچار شکستگی نشود.
  7. توجه داشته باشید بعد از بتن ریزی جهت سوراخ زدن باید از هیلتی های ۱۵ کیلویی جهت تخریب باید استفاده کنید.

مزایای لوله کشی برق ساختمان از سقف

لوله کشی برق از سقف ساختمان مزیت هایی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:

آسیب دیدگی کمتر لوله های برق

در هنگام کار های زیادی که در ساخت و ساز ساختمان وجود دارد و همچنین لوله هایی که محافظ ندارند، لوله های برق مربوط به قسمت روشنایی بهتر است در سقف نصب شود.

نصب لوله ها در سقف موجب می شود که آسیب دیدگی و همچنین خسارت احتمالی به لوله های برق ساختمان وارد نشود.

ایمنی بیشتر در ساختمان

در ساختمان هنگام جابجایی وسایل بنایی ممکن است صدماتی برای لوله ها در کف به وجود بیاید بهتر است لوله ها در سقف نصب شوند. این کار موجب می شود ایمنی کار تا پس از تمام شدن کار ساخت و ساز ساختمان به خوبی رعایت شود.

نیاز کمتر به شیار زنی

شیار زنی کار بسیار سخت و طاقت فرسایی می باشد پس لوله گذاری از سقف ساختمان به شیار زنی نیاز نخواهد داشت و باعث می شود شما احساس خستگی نکنید و همچنین سرعت کار شما نیز زیاد خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سیم کشی و نصب آیفون تصویری سیماران | نقشه کشی

معایب لوله کشی برق از سقف ساختمان

تا به اینجا مزایای لوله کشی از سقف ساختمان را بیان کردیم، بهتر است از معایب این کار هم مطلع باشید:

  •  زمانی که لوله گذاری را از سفف ساختمان انجام می دهید، اندازه زیاد لوله ها و سیم باعث می‌ شود، هزینه های شما چند برابر بیشتر از لوله گذاری در کف شود. به عبارتی دیگر در لوله‌کشی از کف در هزینه ها صرفه جویی خواهد شد.
  • در لوله کشی برق از سقف ساختمان چون باید شما مسافت طولانی را طی کنید تا لوله و سیم ها را نصب کنید، قطعاً لوله و سیم زیادی استفاده خواهد شد.
  • در لوله گذاری سقف ابتدا لوله ها باید مسیر ۲.۵ متر به سمت بالا رفته و پس از آن یک مسیر افقی بر روی سقف که حدود ۲.۵ متر به سمت پایین می باشد طی کنند تا به پریز برسد.
افزایش هزینه ها در لوله کشی از سقف

برخلاف اینکه لوله کشی در سقف احتیاج به سیمان کاری ندارد و این نیز باعث کاهش هزینه ها می شود. ولی به دلیل استفاده زیاد از لوله و سیم ها هزینه ها تا چندین برابر زیاد تر می شود.

کاهش سرعت کار هنگام نصب لوله ها در سقف

هنگام‌ نصب باید از نردبان استفاده کنید، ممکن است خطراتی نیز به همراه داشته باشد و سرعت کار  شما را هم کم می کند چون بالا و پایین رفتن از نردبان با کاری که روی زمین انجام می‌شود متفاوت است و زمان بیشتری را باید صرف این کار کنید.

مواردی که هنگام شیار زنی در لوله کشی برق باید رعایت شود

نکته بسیار مهمی که اکثر به آن توجه نمی شود، این می باشد که برخی از افراد لوله ای که جهت برگشت سیم از لامپ نصب می کنند به صورت افقی از درون دیوار رد می شود، عبور دادن لوله ها به این روش کار بسیار اشتباهی است که موجب آسیب دیدن لوله ها می شود. در ادامه دلیل این خطا را برای شما توضیح داده و همچنین راهکار های استاندارد آن را نیز بیان می کنیم.

مواردی که باید هنگام شیار زنی رعایت شود به شرح زیر می باشد:

  1.  در‌ مکان اتصال دادن زانویی به لوله حتماً باید از نوار چسب برق استفاده کنید.
  2. در مرحله دوم لوله کشی برق، باید ضایعات ساختمانی را خارج کنید و قسمت های اضافی لوله های برق حتماً به اندازه مورد نیاز و مناسب برش بزنید.
  3. کابل ها و سیم هایی مناسب که مختص با تجهیزات هر بخش در نظر گرفته شده حتماً باید از درون لوله ها عبور داده شوند.
  4. در مرحله آخر تمام اتصالات کابل کشی در نمای ساختمان هم باید بدرستی انجام شوند.

لوله کشی برق

جمع بندی

در این مقاله از مزایا و معایب لوله کشی برق از سقف ساختمان و همچنین نحوه لوله گذاری مطالب مهمی را برایتان توضیح دادیم. توجه داشته باشید لوله کشی برق به دلیل حساسیت و مهم بودن کار، نیاز به تخصص دارد. بهتر است از مجریان برقکار برای امنیت بیشتر ساختمان کمک بگیرید. مجموعه ایبک امداد آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آموزش لوله کشی برق ساختمان از سقف در تأسیسات برقی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزایای لوله کشی برق ساختمان از سقف

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا