عیبیابی و تعمیر شومینه برقی و گازی|مشکلات رایج شومینه
عیبیابی و تعمیر شومینه برقی و گازی| مشکلات رایج شومینه، روشن نشدن شومینه
عیب یابی و تعمیر کردن شومینه به دانش، تخصص و مهارت کافی نیاز خواهد داشت. اگر در فرایند عیب یابی شومینه اشکال کوچکی پیش آید، موجب بروز حوادث و اتفاقات خطرناک و جدی خواهد شد. بنابراین پیشنهاد میشود در صورتی که در این زمینه دانش کافی ندارید، عیب یابی و تعمیر شومینه خود را به افراد متخصص بسپارید.
عیب یابی شومینه
اگر از شومینه خود به صورت صحیح و اصولی استفاده و نگهداری کنید، قطعاً دستگاه شما با شومینه کمتری روبرو خواهد شد. همچنین قبل از اینکه از شومینه استفاده کنید، توجه داشته باشید، که نکات ایمنی را به صورت کامل باید رعایت نمایید و پس از اینکه از شومینه استفاده کردید، آن را کاملاً تمیز نمایید، تا از هزینه های تعمیر بکاهید. برای اینکه بتوانید شومینه خود به را در منزل عیب یابی و تعمیر نمایید بهتر است، که با مشکلات و ایرادات رایج شومینه ها آشنا شوید.
تعمیر کردن شیر کنترل شومینه برقی وگازی
قبل از اینکه اقدامی برای تعمیر کردن شیر کنترل شومینه خود انجام دهید باید خط گاز را ببندید. خودکار و کاغذ داشته باشید. چون زمانی که شیر کنترل شومینه خود را بررسی می کنید مواردی را باید یادداشت نمایید.
- در ابتدا باید شیر کنترل را تمیز کنید. برای انجام دادن این کار دستمال مناسبی را با آب و صابون و یا یک محلول غیر اشتعال آغشته کرده و شیر کنترل را با دقت تمیز کنید.
- الکترود شیر کنترل که زنگ زده و یا شکسته است را پیدا کنید. این الکترود ها را باید عوض کنید.
- فشار گاز را به وسیله فشار سنج در سیستم بررسی نمایید. اگر فشار گاز کم شده است، باید با گازرسانی تماس حاصل کنید، تا فشار گاز را بیشتر کند.
- برای اینکه دمای شیر کنترل تنظیم شود، باید دستگاه خود را بر روی دمای مورد نظر بگذارید. برای انجام دادن آن باید دستگاه خود را خاموش نموده و کلید تنظیم را بفشارید و نگه دارید، تا به حالت تنظیم دما وارد شود. دمای مطلوب را با دکمه افزایش و کاهش دما می توانید تنظیم نمایید.
- چنانچه شیر کنترل شومینه شما به صورت صحیح کار نمیکند بهتر است، که آن را عوض کنید.
شومینه برقی و گازی خاموش میشود
چنانچه شومینه برقی و گازی خاموش شده است ایرادات و مشکلات مختلفی میتواند داشته باشد. احتمال دارد، که سیم های آن قطع شده و مشکلات الکتریکی داشته باشد و یا اینکه قطعات آنها خراب شده باشد یا داخل سیستم دارای اشکال باشد. برای اینکه بتوانید این مشکلات را برطرف کنید، باید اول تشخیص درستی بدهید. در ادامه به دلایل گوناگون خاموش شدن شومینه گازی و برقی اشاره کرده و راهکارهایی برای رفع آنها ارائه می دهیم:
- سیم های شومینه را مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل کنید، که به صورت صحیح متصل هستند و آسیب دیدگی نداشته باشند.
- شومینه خود را چک کنید. نباید مواد زائد مثل گرد و غبار و خاک درون سیستم شما وجود داشته باشد. اگر دستگاه شما به عوض کردن قطعه هایی نیاز دارد، این کار را به تکنسین متخصص و ماهر بسپارید، تا به صورت صحیح و اصولی این کار را برای شما انجام دهند.
- پس از اینکه مشکل خاموش شدن شومینه خود را برطرف نمودید سیستم را چک کنید و اطمینان حاصل نمایید که خوب کار می کند.
شومینه گازی و برقی روشن نمیشود
- اگر با استفاده از ریموت کنترل شومینه گازی یا برقی و روشن می کنید و ریموت به درستی کار نمی کند، احتمالاً باتری ریموت کنترل نیاز به تعویض دارد. همچنین در صورتی که آنتن دریافت سیگنال قطع یا خراب شده باشد باید تعمیر نمایید.
- بررسی نمایید، که در شومینه شما سوخت به اندازه کافی وجود داشته باشد. اگر در شومینه محل سوخت خالی است، احتمال زیاد در آن سوختی وجود ندارد. در این شرایط باید سوخت را عوض کنید.
- بررسی نمایید، که شیر کنترل و خط لوله شما فشار گاز کافی باشد. احتمال دارد، که خط لوله دچار گرفتگی شده و یا اینکه شیر کنترل فشار گاز باز نشود.
شومینه گازی و برقی بوی نامطبوعی دارد
- در ابتدا باید دلیل بوی نامطبوع در شومینه برقی و گازی را پیدا کنید و ببینید، که منبع آن چیست و در تشخیص بو دقت نمایید. برای نمونه چنانچه بوی گاز یا نفت احساس میشود، احتمالاً به علت ضایعاتی در خط لوله گاز باشد و یا همچنین احتمال دارد این بو ناشی از شیرهایی باشد که شل شدهاند.
- برای تعمیر کردن شومینه در این حالت باید خطوط هوایی دستگاه را بررسی نموده و موادی مثل گرد و خاک را پاک کنید. این مواد میتواند موجب ایجاد بوی بد در شومینه شود.
- اگر شومینه بوی شدیدی می دهد و خیلی گرفته شده است، پیشنهاد می شود، که تنظیم آن را به تعمیرکار متخصص بسپارید.
- برای این که بتوانید بوی بد شومینه را برطرف کنید، سوخت آن را مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل نمایید، که از سوخت مناسب با توجه به نوع شومینه استفاده شده است.
- از درست نصب شدن قطعات داخلی شومینه مطمئن شوید و چک کنید، که این قطعات درون شومینه به صورت صحیح عمل می کنند.
شومینه گازی و برقی صدای زیادی دارد
اگر شومینه گازی یا برقی شما صدای زیادی دارد دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. در این بخش برای عیب یابی کردن شومینه گازی و برقی در این شرایط راهنماییهای را آوردیم:
- با عوض کردن و یا باز نمودن کلاهک شومینه صدای آن را کمتر خواهید کرد.
- درون شومینه دیافراگم قرار دارد و موجب می شود که جریان هوا منظم شود. اگر این قطعه عملکرد درستی نداشته باشد و آسیب دیده باشد، موجب ایجاد صدای زیاد در شومینه خواهد شد.
- در اکثر شومینه های برقی یا گازی برای اینکه از ورود ذرات مواد جامد به درون شومینه جلوگیری شود، فیلترهایی به کار برده شده است. اگر فیلتر ها کثیف و آلوده شده باشند، جریان هوا منظم نخواهد بود و این موجب ایجاد صدای بسیار زیاد در شومینه می شود.
- اگر شیب شومینه نامناسب باشد، می تواند موجب بروز این مشکل شود. بنابراین در این شرایط باید بررسی نمایید، که شیب شومینه شما درست باشد و به صورت صحیح تنظیم گردیده باشد.
نکات مهم برای نگهداری از شومینه
برای اینکه شومینه برقی و گازی شما با مشکلات کمتری روبرو شود بهتر است، که نکات مهم نگهداری و استفاده از شومینه را بدانید. اگر طرز نگهداری از شومینه ها را بدانید موجب افزایش عمر آن خواهید شد.
- به مرور زمان به علت انقباض و انبساط ناشی از سرما و گرما، سیمان و دیواره شومینه شکاف ایجاد می گردد. در این شرایط احتمال دارد، که از راه شکاف ها دود به پی ساختمان وارد شده و آسیب هایی به آن برساند. با استفاده از مقداری گچ یا سیمان این شکاف ها را باید تعمیر نمایید به وسیله کاردک در ابتدا شکاف را یکدست و خالی کرده و سپس آنها را پر نمایید.
- قبل از اینکه از شومینه خود استفاده کنید باید دودکش آن را با دقت و به صورت کامل تمیز نمایید، تا مواد خطرناکی که موجب آتش سوزی می شود، پاک شوند. می توانید ابزاری که برای تمیز کردن دودکش وجود دارد را خودتان تهیه نمایید و دودکش شومینه خود را تمیز نمایید.
- میله های فلزی که بین سقف و دودکش وجود دارد را باید بررسی و در صورت لزوم آنها را تعمیر نمایید. این میله ها موجب میشوند، که آب به خانه نفوذ نکند. اما به مرور زمان احتمال دارد، که این الوار ها و میله ها آسیب ببینند. بنابراین باید آنها را چک کنید.
- اگر هیزم شومینه شما مناسب باشد عملکرد شومینه بسیار بهتر خواهد بود چنانچه درون شومینه از هومن نامناسب استفاده کنید شومینه شما کثیف میشود و نیاز خواهد بود که آن را تمیز نمایید. نرم چوب در مقایسه با سخت چوب قیمت پایین تری دارد، ولی سریعتر خواهد سوخت و تمیز کردن خاکستر نرمی که ایجاد می کند سخت تر است.
- آجرهای شومینه را باید تمیز کنید. شومینه هر چقدر هم که عملکرد خوبی داشته باشد و محیط شما را به خوبی گرم کند، باز هم دود از آن خارج خواهد شد. با توجه به مقدار سیاهی آجرها، با استفاده از راهکارهای قوی، متوسط و ملایم این آجرها را تمیز نمایید. در روش ملایم می توانید از مایع شوینده و آب گرم استفاده کنید. این تمیز کننده ملایم است. چنانچه آمونیاک، مخلوط شوینده و سنگ پا را باهم مخلوط کنید، یک پاک کننده متوسط به دست می آید. زیرا سنگ پا ساینده بوده و آمونیاک نیز چربی ها را پاک می کند. اگر میخواهید از روش قوی استفاده کنید، باید تری سدیم فسفات و آب گرم را با یکدیگر مخلوط کنید، تا تمیز کننده قوی داشته باشید.
- برای اینکه خانه شما تمیز بماند باید از ورود خاکستر به منزل خود جلوگیری نمایید. چنانچه خاکستر و دود شومینه وارد خانه شما می شود ممکن است، که نیاز باشد توری جدید را جایگزین نمایید. توری های شومینه دارای جنس ها و شکل های گوناگونی می باشند، که در نزدیکی آنها نصب می گردند. اگر از توری شیشه ای استفاده کنید، دود نمی تواند به خانه شما وارد شود، اما گرما از آن عبور خواهد کرد.
- تعمیرات مربوط به شومینه نیاز به تخصص داشته و کار سختی میباشد. بنابراین در صورت ایجاد ایراد و مشکل در شومینه بهتر است، که از افراد متخصص کمک بگیرید.
عیبیابی و تعمیر شومینه برقی و گازی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
راهنمای عیبیابی و تعمیر شومینه برقی و گازی