تعمیرات سرمایش گرمایش

آموزش عیب یابی چیلر های تراکمی و جذبی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

چیلر در واقع یک نوع دستگاه می باشد که گرمای محیط را می گیرد و به فضای دیگری انتقال می دهد. این کار توسط چرخه ترمودینامیکی انجام می گردد. چیلر همان پمپ انرژی می باشد که آب سرد را به بیرون منتقل می کند. چیلرها از مهم ترین وسایل خنک کننده در اکثر محیط ها می باشند. هر فضایی که نیاز به خنک کننده داشته باشد از چیلر ها برای این کار می تواند استفاده نماید. چیلر های جذبی گرما نیز تولید می کنند. برای نگهداری بهتر از این دستگاه باید عیب یابی چیلر های تراکمی و جذبی را یاد بگیرید.

چیلر تراکمی و جذبی چه مشکلات رایجی دارند

دستگاه های خنک کننده دارای قسمت های مختلفی هستند و هر کدام طبق فرآیند خاصی کار می کنند. در برخی اوقات ممکن است چیلر های تراکمی و جذبی نیز مشکلاتی را داشته باشند که در ادامه به رایج ترین این مشکلات اشاره کرده ایم.

فشار بالای خط خطر یا دهش چیست

یکی از متداول ترین مشکل هایی که چیلرهای آب سرد دارند فشار بالای خط خطر آنهاست که اغلب پیامدهای بدی را دارد. برای اطمینان از اینکه فشار سیستم شما از خط دهش تجاوز نمی کند (اگر با آب خنک شود)، کافی است سیستم گردش آب چیلر در برج های خنک کننده، به ویژه برج های باز را ارزیابی کنید.

دلیل دیگری که می تواند این مشکل را در چیلر ایجاد کند برگشت آب درون کندانسور از برج های خنک کننده با میزان دمای زیاد است. برای اینکه از بروز این مشکل جلوگیری کنید، باید ابتدا برج های خنک کننده را چک کرده و مطمئن شوید فن ها فعال هستند. همچنین باید شیر برج و سه راهی صافی را بررسی کنید تا مسدود نباشند.

چیلر از ماده مبرد بیش از حد پر شده باشد یا مواد و سیالات که تقطیر نمی شوند به مبرد وارد شد باشند از دلیل ایی می باشد که باعث فشار زیاد در چیلر می شود. بنابراین، محیط چیلر را باید از نظر شیشه دید و تعابیر BMS ارزیابی کنید.

جدا از موارد ذکر شده، اگر فشار بالا ناشی از عوامل خارجی سیستم باشد، باید تعمیر شود. تعمیرات چیلر و عیب یابی چیلر جذبی و تراکمی باید توسط کارشناسان و متخصصین انجام شود، برای این کار می توانید از مجموعه ایبک امداد کمک بگیرید.

عیب یابی چیلر های تراکمی و جذبی

گرفتگی لوله مبدل چه تاثیری در کارایی سیستم دارند

مبدل های حرارتی یکی از مهمترین قطعات چیلرها هستند که تاثیر زیادی در راندمان سیستم دارند. در صورت مسدود شدن لوله های مبدل، انتقال انرژی حرارتی از طریق چیلر بسیار کاهش می یابد. اساساً این گرفتگی به دلیل نفوذ مواد معدنی و آلودگی از راه هوا به آب کندانسور و گرفتگی لوله ها است. بنابراین اگر کارایی سیستم شما کاهش یافته است، حتما شیلنگ های مبدل را از نظر گرفتگی و انسداد چک کنید.

گرفتگی سطح کندانسور خارجی چه تاثیری در کارایی چیلر دارد

در بخش قبل به توضیح مسدودی لوله های مبدل درون سیستم مربوط به آب سرد پرداختیم. در سیستم های تهویه مطبوع نیز همین اتفاق می افتد. با این فرق که سطوح خارجی کندانسور با لایه بسیار نازکی از گرد و غبار و آلودگی پوشانده شده و باعث کاهش راندمان سیستم خنک کننده می شود.

برای حل این مشکل باید به طور مرتب لوله ها و پره ها را تمیز کنید. اما نکته ای که در این قسمت باید به آن توجه کنید نازک بودن و ظرافت لوله ها است. این لوله ها با مبرد پر شده و خیلی حساس می باشند. بنابراین هنگام تمیز کردن باید بسیار مراقب باشید و از شانه های پره مخصوص استفاده کنید.

جریان آب در کندانسور کاهش می یابد

قبلا در مورد فشار بالای خط گرمایش در چیلرها توضیح داده ایم، یکی از مشکلات افزایش فشار می تواند کاهش جریان آب در کندانسور باشد. برای اطمینان از عدم وجود مشکل در این قسمت اول باید شیرها، فیلتر و پمپ های سیستم را چک کنید. برای مطمئن شدن از کارکرد درست این قطعه و جریان مناسب، دبی آن باید اندازه گیری گردد. اندازه گیری دبی یا مقدار آب خروجی از سیستم هنگام عیب یابی چیلر تراکمی نیز باید تخصص و دانش باشد که افراد متخصص می توانند این کار را انجام دهند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  استفاده از زانویی در سیستم گرمایش از کف | سیستم گرمایش از کف چگونه است؟

جریان هوا در کندانسور کاهش می یابد

در چیلرهای هوا خنک، جریان هوا از راه کندانسور کاهش می یابد که یکی از متداول ترین مشکلاتی می باشد که در اکثر سیستم ها اتفاق می افتد. اساساً این مشکل زمانی اتفاق می افتد که گرد و غبار و ذرات باقی مانده قسمتی از کندانسور یا فن ها را مسدود کند. بنابراین، هوای مورد نیاز در سیستم جریان ندارد. برای پیشگیری از اتفاق افتادن چنین مشکلی کافی است فن ها و کندانسور مسدود نشده باشند و از تمیز بودن و درست کارکردن آنها مطمئن شوید.

دمای کندانسور در فضای باز هنگام عیب یابی چیلر تراکمی بالا است

یکی از اتفاقاتی که در چیلرهای خنک کننده ایجاد مشکل می کند، دمای بالای هوای بیرون کندانسور است. هنگامی که دمای هوا در اطراف کندانسور بسیار بالا باشد، چیلر به درستی کار نمی کند. معمولا در این مواقع باید صبر کنید تا دمای محیط اطراف کندانسور کاهش یابد. البته می توانید با اسپری آب روی کندانسور هوای اطراف دستگاه را کاهش دهید تا خنک شود.

اما به یاد داشته باشید که این می تواند باعث ایجاد املاح در فن ها شود. با این حال، یکی از راه های راحت  پیش روی شما می باشد، اما باید آخرین راه برای انتخاب باشد. برای این منظور از آبی که املاح ندارد باید استفاده نمایید.

اگر با این کار مشکل سیستم حل نشد، باید بررسی کنید که سوییچ فشار سالم باشد.

فشار پایین خط دهش چیست

پایین بودن فشار خط دهش از دیگر مشکلاتی است که در چیلر ها بسیار اتفاق می افتد و مشکلاتی را ایجاد می کند. یکی از دلایل فشار پایین مکش مسدود بودن شیر مکش است که بسیار به ندرت اتفاق می افتد اما دلایل دیگری نیز وجود دارد که در ادامه شرح داده ایم.

عیب یابی چیلر های تراکمی و جذبی

کمبود مبرد چه مشکلاتی ایجاد می کند

قبلاً گفتیم وجود بیش از حد مبرد در چیلر خانگی باعث می شود فشار خط دهش افزایش یابد. عکس آن نیز اتفاق خواهد افتاد. اگر مبرد کمتر از اندازه باشد، فشار در خط گرمایش کاهش می یابد. بنابراین در مواقعی مسدود نبودن شیرهای مکش مشکل نبوده حتماً مقدار مایع خنک کننده را چک کنید. تخلیه مبرد معمولاً یکی از رایج ترین مشکلات کولرهای هوا خنک است که در صورت وجود باید مجدداً شارژ و پر شوند.

دمای محیط بیش از حد کاهش یابد

زمانی که دمای هوای محیط بیش از حد کاهش می یابد، کولرهای هوا معمولاً به خوبی کار نمی کنند. اما در این شرایط کاری نمی توانید انجام دهید و باید صبر کنید تا دما عادی شود. البته می توانید تنظیمات و زمان بندی چیلر را پس از مشورت با سازنده و بسته به شرایط تنظیم نمایید. همچنین این مورد را در عیب یابی کولرهای تراکمی بررسی کنید.

فشار پایین خط مکش چیست

خط مکش کم نیز می تواند دلایل مختلفی را داشته باشد که در این قسمت متداول ترین آنها را توضیح می دهیم. یکی از شایع ترین دلایل این مشکل شارژ مبرد است که باید چک و در صورت لزوم شارژ شود. شرکت ایبک امداد خدمات مربوط به عیب یابی چیلر جذبی و تراکمی را ارائه می دهد که می توانید با آنها تماس بگیرید و برای تعمیر عیوب سیستم خود کمک بخواهید.

مسدود شدن رگولاتور یا شیر انبساط چیست

گرفتگی شیر انسداد یکی از دلایل کاهش فشار خط مکش است. این شیر را باید چک نمایید و در صورت لزوم آن را تعویض و یا تعمیر نمایید. در غیر این حالت ممکن است مشکل از کاهش دبی در اپراتور باشد که باید همه شیرها اعم از شیرهای جریان و پمپ های موجود در سیستم را بررسی کرده و از بهینه بودن دبی آب مورد نظر از سیستم اطمینان پیدا کنید.

همچنین صافی ها و فیلترها را چک و تمیز کنید. گاهی اوقات برای افزایش کارایی نیاز به تعویض فیلترها می باشد.

دمای کندانسور پایین است

زمانی که عیب یابی چیلر را انجام می دهید باید توجه به دمای کندانسور نیز داشته باشید. هنگامی که دمای آب کندانسور خیلی پایین است، فشار خط مکش کاهش می یابد. بنابراین، تنظیمات و معیارهای طراحی سیستم باید بازنگری شوند. همچنین دمای آب برگشتی از درون برج خنک کننده به چیلر را باید چک کنید. دما باید تقریبا ۲۷ درجه باشد.

فشار مکش بالا در چیلر های تراکمی

فشار بالای خط مکش در چیلرها به ۳ علت اصلی رخ می دهد: شارژ بیش از حد، القای بیش از حد شارژ به مبرد از راه شیر انبساط و چیلر بیش از حد از مبرد پر شده باشد. بنابراین برای برطرف کردن مشکل افزایش فشار خط مکش، در صورت وجود بار بیش از حد در کولرهای هوا خنک، باید کاهش یابد. یا بار را می توان در قسمت های مختلف دستگاه توزیع کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت آب دادن شوفاژ و رفع نشتی رادیاتور | تست نشتی شوفاژ

شیر انبساط را باید چک نمایید که در صورت ایجاد بار اضافی روی مبرد باید تعویض شود. اما ابتدا باید تنظیمات سوپر هیت را بررسی کنید. پر کردن چیلر بیشتر از اندازه با مبرد نیز مشکلاتی را به همراه خواهد داشت که در همه موارد فوق ذکر شد. تنها راه حل حذف مبرد اضافی می باشد که باید به وسیله متخصصان و افراد حرفه ای در تعمیرات چیلر انجام شود.

کمپرسور چیلر روشن نمی شود، ایرادات مربوط به آن چیست

یکی از مهمترین اقدامات برای عیب یابی چیلر تراکمی چک کردن کمپرسور می باشد. دلایل مختلفی هست که کمپرسور چیلر روشن نمی شود. برای اینکه علت عدم روشن شدن آن را بدانید ابتدا سوئیچ کولر را چک کرده و از مطمئن شوید که وصل است. اگر سوئیچ وصل است، فیوز را چک کنید و سالم بودن آن را چک نمایید. در صورت لزوم، فیوز را بردارید و عوض کنید.

  • موارد دیگری که هنگام عیب یابی چیلر برای این مورد باید چک کنید عبارتند از: دنیای کمپرسور، خطای احتمالی در سیم کشی، ایراد در سیستم کنترل، خرابی ترموستات، مشکل در کنترل سیم و خطا در سیم کشی یا ایرادات آنها.
  • اگر کمپرسور روشن نمی شود اما در مدار کنترل حفاظت آلارم قرار دارد، باید از نظر خطای سیم کشی، افت ولتاژ بیش از حد در مدار، ایراد در خازن راه اندازی، گیر نکردن یا بسته نشدن رله کنتاکت، فشار بررسی شود. شکست، افت فشار روغن و سوئیچ اطمینان را خاموش کنید.
  • اما اگر کمپرسور شروع به کار کند اما روی دور تند باشد، احتمالاً به جز مشکلات مربوط به سیم کشی و افت ولتاژ. وضعیت رله دستگاه را چک نمایید. این مشکل در حالتی اتفاق می افتد که رله باز باشد. از دیگر مواردی که در این مورد می تواند موثر باشد می تواند خازن راه اندازی خراب، ظرفیت کم یا معیوب خازن، اتصال کوتاه یا قطع شدن موتور کمپرسور و خرابی مکانیزم درونی کمپرسور اشاره نمود.
  • اگر کمپرسور شروع به کار کند اما کولر گازی نیز کار کند، مشکل می‌تواند به دلیل دمیدن فیوز به دلیل جریان بیش از حد آمپر در مدار کنترل باشد. از دیگر عوامل که در اتفاق افتادن این مشکل می تواند موثر باشد، افت ولتاژ زیاد در سیستم، حفاظت و آورلد قطع شود، خازن معیوب، قطع شدن کمپرسور، بازگشت گازهای گرم به موتور و افزایش دمای آن، اتصال کوتاه یا خرابی موتور کمپرسور و انسداد آن اشاره کرد.
  • اگر کمپرسور روشن شود اما خیلی سریع متوقف شود، باید مشکل را خرابی یکی از آورلد ها، ترموستات اصلی یا کمپرسور دانست. ته نشین شدن گاز از شیر برقی و حرارت، کاهش گاز در مدار، خرابی تجهیزات مربوط به انبساط و مشکل داشتن شیر انبساط می تواند از دیگر دلیل های این مشکل در چیلرها دانست.
  • برای پیدا کردن چیلر، اگر کمپرسور روشن می شود اما به سرعت به وسیله آورلد خاموش می شود، ممکن است مشکل رله استارت ،خرابی خازن و یا افت و استارت ولتاژ بیش از حد باشد.
  • اگر کمپرسور چیلر شما همیشه در حال کار است، دلایل مختلفی می تواند وجود داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است به دلیل ظرفیت کم دستگاه، فضای زیاد تهویه نسبت به دستگاه، یخ زدگی در قطعه کویل اپراتور، خرابی سیستم تبرید، کثیفی در کندانسور، گرفتگی سیستم تبرید، کثیف بودن فیلتر این اتفاق بیفتد و از دیگر دلایل می توان گفت که در محیط گرم چیلر نصب شده باشد یا شیر انبساط اوپراتور معیوب باشد که این دلایل باعث کاهش راندمان کمپرسور می گردد.

چرا خط مایع عرق می کند و یا یخ می زند

اگر هنگام عیب یابی چیلر متوجه شدید که خط مایع یخ می زند یا عرق می کند، ابتدا فیلتر درایر را چک کنید و مطمئن شوید که مسدود نشده است. در صورت عدم وجود مشکل در این قسمت، به شیر گیرنده یا شیر خط مایع بروید. اگر این شیر مشکل گرفتگی یا انسداد داشته باشد باعث ایجاد این مشکل می شود. از دیگر دلیل هایی که امکان دارد مربوط به بروز این مشکل باشد نشتی در شیر برقی است. بنابراین آن را بررسی کنید و اگر نشتی داشت تعمیر نمایید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

عیب یابی چیلر های تراکمی و جذبی

امتیاز سردبیر - ۹.۷

۹.۷

مجموع امتیازات

در این مقاله با روش های عیب یابی و تعمیرات چیلر های تراکمی و جذبی آشنا می شوید.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا