خدمات ساختمان

انواع رنگ ساختمان/معرفی ۱۴ رنگ ساختمان با موارد کاربرد

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از متریال های بسیار کاربردی در صنعت ساختمان، رنگ ساختمانی می باشد که جهت مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ ها به انواع قابل شستشو و غیر قابل شستشو دسته بندی می شوند و هر کدام از آنها ویژگی های مخصوص به خود را دارند. در این مقاله از ایبک امداد به بررسی انواع رنگ ساختمان و موارد کاربرد آن ها می پردازیم.

انواع مختلف رنگ ها و دسته بندی آنها

رنگ های اکریلیک و روغنی، قابل شستشو هستند و رنگ های پلاستیکی رنگ های غیر قابل شستشو می باشند. رنگ هایی که قابلیت شستشو ندارند آلودگی و لکه روی آنها به راحتی ایجاد می شود و نمی توان آنها را پاک کرد. معمولاً رنگ های پلاستیکی برای سقف استفاده می شود زیرا این مکان ها خیلی کمتر در معرض آلودگی قرار می گیرند. در مقابل می توان رنگ هایی که قابلیت شستشو دارند را برای چهارچوب درب، رنگ آمیزی درب و دیوارها استفاده کرد. رنگ نقش بسیار مهمی در زیبا شدن ساختمان ایفا می کند و می تواند نمای ساختمان را دگرگون کند.

دسته بندی رنگ ها و کاربرد آنها

استفاده از انواع مختلف رنگ ها در همه شرایط امکان پذیر نمی باشد و برخی از آنها را می توان در موارد خاصی به کار برد. در ادامه دسته بندی رنگ ها را معرفی می کنیم و کاربرد هر کدام از آنها را به شما کاربران گرامی توضیح می دهیم.

انواع رنگ ها

  • اکریلیک
  • رنگ جلا
  • رنگ ضد خوردگی
  • رنگ آستر
  • رنگ آلومینیومی
  • پایه سیمان
  • رنگ قیری
  • رنگ اتیل سیلیکات
  • رنگ پلاستیک مصنوعی
  • رنگ سلولزی
  • گرافیت
  • رنگ روغن
  • امولسیون

رنگ پلاستیکی و کاربرد آن

رنگ های پلاستیکی دارای غلظت بالایی هستند و برای پوشش سقف بسیار مناسب می باشند. از نظر قیمت نسبت به رنگهای روغنی بسیار مناسب تر هستند. رنگ پلاستیکی به راحتی بر روی سطح مورد نظر پخش نمی شود. به علت آن که غلظت زیادی دارد بیشتر اوقات جای قلم مو و یا رول روی سقف دیده می شود. ماده اصلی در رنگ پلاستیکی لاتکس می باشد.انواع رنگ ساختمان/معرفی ۱۴ رنگ ساختمان با موارد کاربرد این نوع رنگ ها در انواع پلاستیکی و نیم پلاستیکی به بازار عرضه شده اند. قیمت رنگ های نیمه پلاستیکی از رنگ های پلاستیکی کمتر است ولی سرعت اجرای بالاتری دارد. رنگ پلاستیکی ظاهری شیک به سطوح می دهد و با غلتک قابل اجرا می باشد. رنگ آمیزی کردن دیوار به وسیله قلم مو می‌تواند باعث ایجاد رد قلم مو روی دیوار شود به همین خاطر بهتر است برای استفاده کردن از رنگ پلاستیکی از اسپری یا غلتک استفاده کنید. رنگ های پلاستیکی خیلی زود خشک می شوند.

رنگ اکریلیک و کاربرد آن

رنگ های اکریلیک بر پایه آب هستند و بسیار با کیفیتند و نسبت به رنگ روغنی بسیار سریعتر خشک می شوند. رنگ های اکریلیک برای رنگ آمیزی کردن نمای خارجی و نمای داخلی استفاده می شود. این رنگ ها به علت خاصیت کشسانی و ارتجاعی که دارند دارای مقاومت بالایی می باشند و چنانچه آلودگی و لکه بر روی آن ها تشکیل شود خیلی راحت پاک می‌شوند. رنگ اکریلیک قابلیت شستشو دارد و از لحاظ کیفیت و مقاومت در سطح بالایی می باشد. رنگ آمیزی سطوح با رنگ آسان است و در سریعترین زمان این کار صورت می گیرد. رنگ اکریلیک دوستدار محیط زیست می باشد و برای سلامتی انسان هیچ خطری ندارد به همین خاطر با خیال راحت می توانید از این نوع رنگ استفاده کنید. رنگ های اکریلیک به آسانی با آب ترکیب شده و رقیق می شوند و پوششی عالی ایجاد می کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  حفاظ درب آکاردئونی چیست؟ | مزایا و معایب حفاظ درب آکاردئونی

رنگ روغنی و کاربرد آن

از رنگ روغن بیشتر برای پوشاندن دیوار داخلی خانه ها استفاده می شود. رنگ روغن قابلیت شستشو دارد و اگر زیرسازی مناسبی داشته باشد سال های زیادی کار می کند. به علت وجود مواد شیمیایی در ترکیب این رنگ مقاومت زیادی در برابر رطوبت، گرما و سرما دارد و به همین خاطر پوششی مناسب جهت انواع سطوح مختلف حتی سطوح فلزی می باشد. رنگ روغن دارای بوی نامطبوعی می باشد و برای سلامتی مضر است اما جلوه بسیار زیبایی به سطوح می بخشد.

رنگ آستر و کاربرد آن

رنگ آستر همانطور که از نامش پیداست برای زیر سازی مورد استفاده قرار می گیرد. زیر سازی مناسب باعث افزایش کیفیت رنگ آمیزی نهایی می شود. کیفیت و زیبایی رنگ سطوح به زیر سازی آن بستگی دارد. به همین خاطر باید برای آن که نتیجه بهتری بگیرید از رنگ آستر با کیفیت استفاده کنید. رنگ آستر شفاف است و قدرت چسبندگی زیادی دارد. حدود نیم ساعت طول می کشد تا رنگ آستر خشک شود.

رنگ جلا و کاربرد آن

وارنیش یا رنگ جلا برای جلا دادن مورد استفاده قرار می گیرد. برای ایجاد یک لایه محافظ روی سطوح از این رنگ می توان استفاده کرد. رنگ جلا با قرار گرفتن در معرض هوا بسیار زود خشک شده و درخشندگی خاصی ایجاد می کند. انواع رنگ ساختمانیرنگ جلا دارای درجات مختلف و شفافیت های متفاوتی می باشد. از رنگ جلا برای کمد دیواری و پارکت می توان استفاده کرد.

رنگ آلومینیومی و کاربرد آن

رنگ آلومینیومی ترکیبی از لاک الکل و ذرات آلومینیوم می‌باشد. به علت وجود الکل در ترکیب رنگ آلومینیومی، خشک شدن این نوع رنگ بسیار سریع انجام می شود. از رنگ آلومینیومی جهت رنگ کردن سطوح فلزی، چوبی و … استفاده می شود. رنگ آلومینیومی دارای مزایایی از قبیل ضد آب بودن، ضد خوردگی، نارسانای جریان برق و ضد زنگ زدگی می باشد. استفاده کردن از رنگ آلومینیوم در مکان های تاریک موجب می شود سطوح مورد نظر به راحتی نمایان و پیدا شوند.

رنگ ضد خوردگی و کاربرد آن

رنگ ضد خوردگی برای جلوگیری از خوردگی سطوح به کار برده می شود. به همین خاطر از این رنگ بیشتر برای سطوح فلزی مثل لوله فلزی و سازه های بیرونی ساختمان در برابر عواملی مثل رطوبت، باد و باران استفاده می شود. استفاده از رنگ ضد خوردگی مقرون به صرفه است و ماندگاری بالایی نیز دارد. برای آنکه این نوع رنگ زودتر خشک شود از روغن بزرگ روی آن استفاده می شود.

رنگ قیری و کاربرد آن

رنگ قیری ترکیبی از پودر حل کننده در نفت سفید یا نفت سیاه می باشد. برای ایجاد رنگ سیاه روی سطوح از رنگ قیری استفاده می شود. سطوح فلزی که بیشتر در معرض رطوبت هستند با این رنگ پوشانده می‌شوند تا از زنگ زدگی آنها جلوگیری شود. رنگ قیری دارای خاصیت ضد قلیایی می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  رفع نشتی لوله فاضلاب | رفع نشتی فاضلاب بدون تخریب

رنگ پایه سیمان و کاربرد آن

همانطور که مشخص است این رنگ پایه اصلی اش سیمان است. رنگ پایه سیمان به شکل پودری می‌باشد. به همین خاطر برای استفاده کردن از این نوع رنگ باید مقداری آب به ترکیب آن اضافه شود. از این نوع رنگ برای سطوح بیرونی استفاده می شود زیرا ضد آب است.

رنگ پلاستیک مصنوعی و کاربرد آن

رنگ پلاستیک مصنوعی ترکیبی از رزین مصنوعی در حلال مناسب می باشد. برای ایجاد رنگ های مختلف در رنگ پلاستیک مصنوعی از رنگدانه‌های گوناگون استفاده می شود. از رنگ پلاستیک مصنوعی برای رنگ آمیزی کردن سطوح سیمانی و بتنی استفاده می شود. این نوع سنگ ها مقاومت زیادی در برابر باران و نور خورشید دارند. رنگ پلاستیک مصنوعی چنانچه در برابر بخار آب و اسید قرار گیرد مقاومت زیادی از خود نشان می دهد. این نوع رنگ خیلی زود خشک می شود و شکل خوب و یکدست ایجاد می کند.

رنگ اتیل سیلیکات و کاربرد آن

رنگ تیره سیلیکات از ترکیب مواد رزین و سیلیس می باشد. به علت وجود سیلیکات در این نوع رنگ خاصیت چسبندگی زیادی در آن ایجاد می‌شود و به همین خاطر بعد از اینکه رنگ خشک شد سطح سختی زیادی ایجاد می کند. رنگ اتیل سیلیکات در برابر گرما مقاومت خیلی زیادی دارد و هرگز هیچ واکنشی با سطوح فلزی نشان نمی دهند. به همین خاطر می توان این دو رنگ را روی سطوح فلزی و هوای بسیار گرم مورد استفاده قرار داد.

رنگ گرافیت و سلولزی و کاربرد هر کدام

از گرافیتی که دارای رنگ سیاه می باشد برای ساختن رنگ ساختمانی گرافیت استفاده می شود. معمولا این نوع رنگ ها به عنوان زیرکار مورد استفاده قرار می گیرند. رنگ های سلولزی هم نوع دیگری از رنگ ها هستند که در مقابل عواملی مانند آب، اسید و … مقاومت زیادی از خود نشان می دهند و از عوامل بیرونی تاثیر نمی گیرند. این نوع رنگ بسیار گران می باشد به همین خاطر زیاد از رنگ سلولزی استفاده نمی شود.

رنگ امولسیون و کاربرد آن

رنگ های امولسیون خواص ضد قلیایی دارد. ترکیباتی مثل استایرن، پلی وینیل لاکتات و رزین های آلکیدی در رنگ امولسیون باعث ایجاد این خاصیت در رنگ امولسیون شده است.نگهداری از رنگ نقاشی ساختمان 1 این نوع رنگ خیلی زود خشک می شود و قابلیت شستشو دارد و به آسانی شسته می شود.

نتیجه گیری

در این مقاله از ایبک امداد به معرفی انواع مختلف رنگ ساختمانی پرداختیم و کاربرد هر کدام از این رنگ ها را در صنعت ساختمان توضیح دادیم. با شناخت رنگ های مختلف و آشنایی با کاربرد آنها بر اساس شرایط و نیاز خود می توانید بهترین رنگ را برای ساختمان خود انتخاب کنید. به هنگام انتخاب رنگ باید به عواملی مثل مقاومت رنگ در برابر عوامل بیرونی، قابلیت شستشوی رنگ و هزینه آن دقت کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. کارشناسان ایبک امداد نیز در این زمینه آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

انواع رنگ ساختمان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

انواع رنگ ساختمان/معرفی ۱۴ رنگ ساختمان با موارد کاربرد

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

⨭نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید⨮

  1. سلام ، سایت ساختمان چی مقاله شمارو کپی کرده ، تاریخش مشخصه ۲۹ تیر ماه زدن ولی شما اوایل فروردین یعنی سه ماه جلوتر ، اولش گفتم شاید کلک باشه کار شما اما تو سایت archive.org چک کردم دیدم نه مال شما خیلی زمانش قبل تر هست ؛ مثل اینکه بروزرسانی کردید دوباره عکس جدید اضافه شده و تاریخش بروز شده ( چیزی که توی آرشیو او آر جی گفته شده) ، این مورد رو برای این برام مهم شد که توی کامنت های اون سایت دیدم نوشته این سایت از شما کپی کرده! برام جالب شد و اومدم دیدم عه این سایت ایبک هست که مدت ها ازش مقاله میخونم ، برای همین پیگیر شدم و دیدم نه خیلی واضح اونا یک کپی برابر اصل از مقاله شما کردن و احتمالا نویسنده بخاطر اینکه صاحب سایت صداش در نیاد اون رو نوشته ، براتون آرزوی بهترین هارو میکنم یادتون نره اونایی که موفق هستن همیشه حرف پشت سرشون زده میشه !
    دمتون گرم ، عالی هستید ، مستر ادمین مهرداد تو این مدت خودتون رو در حد یک عکس آواتار کوچیک میشناسم با پیرهن قرمز ، از کارهاتون زیاد دیدم و میگم خوش به حال شرکتی که شمارو داره و اینطوری با قدرت عمل میکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا