خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

چه عواملی سبب شده تا آب در سینک ظرفشویی جمع گردد؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

شاید بیشتر شما تجربه کرده باشید که آب در سینک ظرفشویی جمع گردد و پایین نرود در این حالت اولین فکری که به ذهن شخص می رسد گرفتگی سینک از طریق چربی، رسوب و ته مانده مواد غذایی می باشد. جمع شدن آب در سینک ظرفشویی به چند علت رخ می دهد اما جای نگرانی نیست و می توان با کمک راه حل هایی این مشکل را رفع نمود. آبی که در سینک ظرفشویی مورد استفاده قرار می گیرد به سمت سیفون هدایت می شود که این آب از طریق لوله هایی که به مخزن اصلی تجمع فاضلاب متصل هستند هدایت می شود، بعد از آن این آب به وسیله یک لوله خرطومی به لوله فاضلاب اصلی ساختمان منتقل می گردد. لوله خرطومی را به قسمت بالایی مخزن سیفون متصل می کنند این کار سبب شده تا همواره مقداری آب در این ناحیه وجود داشته باشد و از این طریق بوی فاضلاب وارد آشپزخانه نمی شود، چنانچه سیفون وجود نداشته باشد این احتمال وجود دارد بوی فاضلاب وارد آشپزخانه شده و احساس بسیار ناخوشایندی برای افراد ایجاد کند. می توان گفت مسدود شدن مسیر خروج فاضلاب اصلی ترین دلیل تجمع آب در سینک می باشد، از این رو برای حل مشکل گرفتگی لوله و سیفون سینک ظرفشویی ابتدا باید محل گرفتگی و دلیل بروز آن مشخص گردد تا بتوان هر چه سریع تر به رفع آن پرداخت‌.

دلایل تجمع آب در سینک ظرفشویی 

هنگامی که آب در سینک ظرفشویی تجمع می یابد ممکن است به کلی تخلیه نگردد یا به آرامی تخلیه آن انجام شود با این حال در هر شرایطی این مشکل را می توان همراه با بوی بد فاضلاب مشاهده نمود. با وجود اینکه بوی فاضلاب بسیار ناخوشایند و آزاردهنده است اما با برطرف کردن گرفتگی و بهبود جریان آب این مشکل حل شده و یا از میزان آن کاسته می شود. عوامل مختلفی در تجمع آب در سینک ظرفشویی دخالت دارند که برخی از این عوامل سبب نشتی آب از زیر سینک شده و برخی دیگر بوی بد را به همراه دارند، از مهم ترین عواملی که باعث جمع شدن آب در سینک ظرفشویی می شوند می توان موارد زیر را نام برد.

  • رسوب و لجن در سیفون ظرفشویی جمع گردند.
  • نصب و اتصال سیفون آشپزخانه دچار نقص شده باشد.
  • گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه

تجمع آب نه تنها در سینک ظرفشویی بروز می کند بلکه در سنگ روشویی نیز رخ می دهد اما این مشکل بیشتر در سینک ظرفشویی دیده می شود چرا که در طول روز استفاده بیشتری از آن شده و همچنین چربی و مواد غذایی بر جای مانده در اثر شستشوی ظروف سبب رسوب بیشتر این مواد در سینک ظرفشویی می شود. از طرفی دیگر ممکن است قرار گرفتن سینک ظرفشویی در کنار ماشین لباسشویی و ظرفشویی و داشتن خروجی یکسان سبب گردد تا مشکل گرفتگی سینک ظرفشویی، این وسایل را نیز دچار مشکل کند و در کار آن ها خلل ایجاد نماید.

چگونه گرفتگی لوله فاضلاب سینک ظرفشویی را برطرف نماییم؟

پیش از هر اقدامی جهت باز نمودن راه آب سینک ظرفشویی در ابتدای کار باید مشخص گردد چه عاملی باعث گرفتگی آن شده است تا بتوان مشکل را به خوبی برطرف نمود، بنابراین مسیر لوله های خروجی سینک را مورد بررسی قرار دهید تا علت را بیابید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معرفی انواع دریچه فاضلاب | کاربردهای اصلی دریچه بازدید فاضلاب

سینک ظرفشویی1

اغلب افرادی که با گرفتگی سینک ظرفشویی مواجه می شوند برای باز نمودن آن از مواد شیمیایی و محلول های لوله باز کن استفاده می کنند اما باید گفت این راه حل مناسبی برای رفع گرفتگی سینک ظرفشویی نیست. زیرا این کار نه تنها سلامت افراد را به خطر می اندازد بلکه می تواند به سیفون ظرفشویی و لوازم اطراف سینک آسیب بزند، همچنین استفاده از این محلول ها مشکل گرفتگی سینک را برای همیشه برطرف نمی کند و تنها برای مدت کوتاهی ممکن است اثر گذار باشند. بنابراین زمانی که با مشکل گرفتگی سینک ظرفشویی مواجه شدید روش های فیزیکی را به جای روش های شیمیایی امتحان کنید چرا که اثرگذاری بیشتری دارند و مشکل را به صورت ریشه ای حل می کنند.

قرار گیری نادرست سینک و لوله خرطومی از عوامل مهمی هستند که در گرفتگی سینک نقش دارند. لوله خرطومی باید در امتداد طولی لوله فاضلاب قرار گیرد و در صورتی که به حالت عمود نصب گردد، احتمال آن وجود دارد که رسوبات چرب و مواد غذایی جمع شوند و سیفون یا خروج آب از سینک را مسدود یا کند نمایند. بعد از این کار مخزن سیفون ظرفشویی را باز کنید و به خوبی تمیز نمایید، بهتر است حداقل سالی یک بار این کار را انجام دهید زیرا رسوبات، بو و آلودگی های موجود در سیفون را تمیز کرده و مانع از بروز مشکلات بعدی می گردد.  در صورتی که آب در یکی از لگن های سینک ظرفشویی جمع شده است به احتمال زیاد زیر آب سینک دچار گرفتگی شده و باید آن را باز نمایید و پس از شستشو دوباره آن را نصب کنید.

همان طور که پیش از این بیان کردیم یکی از روش های باز نمودن لوله سینک ظرفشویی استفاده از مواد شیمیایی و محلول های لوله باز کن است که افراد زیادی آن ها را به کار می گیرند، اما این روش مناسبی نبوده و به سلامتی شخص آسیب می رساند و نیز به وسایل اطراف خسارت وارد می کند. با این حال می توانید برای باز کردن لوله سینک از ترکیب آب گرم و پودر ماشین لباسشویی، نوشابه، سرکه، جوش شیرین و محلول های ضعیف لوله بازکن استفاده کنید، اما این مواد قادر نیستند مشکل گرفتگی لوله را به طور کامل حل نمایند و تنها تا حدی روند خروج را بهبود می دهند. برای باز کردن لوله به فنر لوله باز کن و دستگاه ژنراتور یا دریل نیاز است و چنانچه تجربه این کار را ندارید از متخصص مربوطه کمک بگیرید.

در بیشتر مواقع با چک کردن خرطومی ظرفشویی و تمیز کردن سیفون ظرفشویی مشکل جمع شدن آب در سینک حل می شود. اما چنانچه با بررسی موارد فوق مشکل همچنان باقی بود باید به سراغ لوله فاضلاب رفت که انسداد لوله فاضلاب سینک ظرفشویی از عوامل شایع در گرفتگی لوله آشپزخانه به شمار می آید و باعث بالا آمدن آب و کف از سینک می شود، برای این کار از فنر لوله باز کن استفاده کنید.

علت مسدود شدن لوله آشپزخانه 

ممکن است محل قرارگیری آشپزخانه در بعضی از ساختمان ها از محل رایزر فاضلاب ساختمان دور باشد، به همین دلیل در این ساختمان ها از لوله های فاضلاب افقی برای آشپزخانه استفاده می کنند. از این رو در این مدل از لوله های فاضلاب رسوبات با سرعت بیشتری ته نشین شده و مشکلات دیگری چون شیب بندی نادرست ایجاد می شود، همچنین با وجود خروجی های ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و سینک ظرفشویی آشپزخانه دارای بیشترین خروجی فاضلاب در یک ساختمان است و از طرفی دیگر کم سایز بودن لوله فاضلاب سبب افزایش احتمال گرفتگی می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین اسید برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام

فاضلاب تولیدی در آشپزخانه چرب و جامد است و همین امر سبب شده تا رسوب در لوله های آشپزخانه افزایش یابد و این موضوع در کنار حجم زیاد خروجی لوله، از عوامل اصلی جمع شدن آب در سینک ظرفشویی بوده که گرفتگی لوله آشپزخانه را به دنبال دارند.

سینک ظرفشویی 2

چگونه باید از مسدود شدن سینک ظرفشویی جلوگیری کرد؟ 

هنگام شستشوی ظروف از ریختن دور ریز مواد غذایی به درون سینک جلوگیری کنید چرا که به مرور زمان چربی و مواد غذایی جامد ته نشین شده و سبب مسدود شدن سینک ظرفشویی می گردند، برای جلوگیری از ورود این مواد به درون سینک می توانید از توری های مخصوص این کار استفاده کنید.

همچنین تمیز کردن زیر آب و باز کردن و شستشوی مسیر خروج فاضلاب نیز در کاهش گرفتگی سینک نقش دارند. یکی دیگر از راه های کاهش انسداد سینک ظرفشویی استفاده از مواد شستشو نظیر تاید و مایع ظرفشویی، سرکه، جوش شیرین و محلول های رقیق لوله باز کن می باشد. با بروز انسداد سینک ظرفشویی و جمع شدن آب سعی کنید هر چه سریع تر مشکل را برطرف نمایید چرا که تجمع آب در سینک علاوه بر مشکلات ذکر شده باعث خرابی سیفون ظرفشویی و کابینت می شود.

بالا آمدن کف از سینک ظرفشویی 

علاوه بر عواملی که سبب جمع شدن آب در سینک ظرفشویی شده، بالا آمدن کف از سینک ظرفشویی نیز می تواند یکی از نشانه های انسداد آن باشد. بالا آمدن کف از سینک ظرفشویی ممکن است به دلیل ورود کف از سینک مجاور یا ماشین لباسشویی به لوله مشترک باشد، برای رفع این مشکل نیز باید به باز کردن راه آب پرداخت. بالا آمدن کف از سینک ممکن است مشکلی در پی نداشته باشد با این حال اگر چندین بار این مشکل رخ داده حتما به رفع آن بپردازید.

سینک ظرفشویی3

بروز صدای آب در سینک ظرفشویی 

در هنگام استفاده از سینک ظرفشویی وجود صدای آب مشکلی ندارد و امری طبیعی بوده اما چنانچه بدون استفاده از سینک صدای آب می آید مشکلی وجود دارد که باید رفع گردد. این صدا می تواند به دلیل اتصال شیلنگ های زیر سینک به یکدیگر یا بدنه های فلزی و چوبی زیر کابینت باشد، این شیلنگ ها فشار آب ساختمان را تحمل می کنند به همین دلیل اگر به درستی نصب نگردند و به یکدیگر متصل شوند صدا ایجاد می کنند. همچنین اگر در مسیر خروج آب در داخل سیفون ظرفشویی یا لوله کشی فاضلاب ظرفشویی گرفتگی وجود داشته باشد نیز باعث ایجاد صدا در سینک ظرفشویی می شود که همین امر می تواند به عاملی برای جمع شدن آب در سینک ظرفشویی تبدیل گردد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

چه عواملی سبب شده تا آب در سینک ظرفشویی جمع گردد؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چه عواملی سبب شده تا آب در سینک ظرفشویی جمع گردد؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا