تعمیراتتعمیرات اجاق گاز

علت های نشتی آب از چای ساز چیست ؟

چرا از چای ساز آب می ریزد و برای حل این مشکل چه باید کرد؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

گاهی وقت ها خسته به خانه می آیید و برای در کردن خستگی احساس شدید به خوردن یک چای داغ و دلپذیر دارید. اما تا کتری را روی اجاق گاز بگذارید و منتظر جوش آمدن آب باشید زمان زیادی را باید به انتظار بنشینید. در این زمان است که یک چای ساز به دادتان می رسد و زمان را کوتاه می کند. شما می توانید در کم ترین زمان ممکن آبجوش داشته باشید تا چای دم کنید و از خوردن یک چای داغ لذت ببرید. در زندگی های امروز که سرعت در کار ها برای همه مردم مهم است داشتن یک چای ساز می تواند کمک زیادی به صرفه جویی در وقتتان کند و بسیار کاربردی باشد. اما با همه امکاناتی که برای بشر امروزی فراهم است باز هم نمی توان خراب نشدن وسایل را انکار کرد. چای ساز نیز از این امر مستثنی نیست و عملکرد آن در طول زمان دچار مشکل خواهد شد. یکی از مشکلات رایج در چای ساز این است که وقتی در مخزن چای ساز آب می ریزید با نشتی آب از چای ساز مواجه می شوید. حال ما در ادامه سعی داریم علت نشتی آب از چای ساز را برای شما توضیح دهیم.

نشتی آب از چای ساز

علت نشتی آب از چای ساز

آب دادن چای ساز یکی از مشکلات عمده ای است که برای آن ممکن است پیش بیاید. وقتی با این مشکل مواجه شدید ممکن است از خودتان بپرسید چه دلیلی باعث به وجود آمدن این مشکل شده است؟ شاید فکر کنید مشکلی برای یکی از قطعات آن پیش آمده است. چای ساز ها با برند های مختلفی در بازار وجود دارد که به طور کلی سه مدل هستند:

  • چای سازی که استند(پایه) دارد
  • چای سازی که فقط مخزن آب دارد و قوری ندارد
  • چای سازی که قوری روی سر آن قرار می گیرد یعنی بالا و پایین است

اجزای چای ساز ها اکثرا از سه بخش تشکیل شده اند.

  1. سینی: سینی یا همان پایه زیرین چای ساز که کتری و قوری روی آن قرار می گیرد. معمولا بیشترین قطعات الکتریکی و سیم کسی در این دست گاه در سینی به کار رفته است.
  2. کتری: کتری در چای ساز نیز از یک المنت تشکیل شده است، که قدرت وات زیادی دارد و همین وات بالا باعث می شود که آب خیلی زود جوش بیاید.
  3. قوری: جنس این دستگاه معمولا از شیشه می باشد. قوری را در چای ساز های سینی دار روی صفحه گرم نگه دارنده قرار می دهند تا چای آرام دم بیاید و مدت طولانی گرم بماند.

زمانی که می خواهید اقدام به خرید چای ساز کنید بهتر است از برند های با کیفیت باشد و این که چای ساز های پیرکس و فلزی از نوع پلاستیکی آن از کیفیت بهتری بر برخوردار هستند.

نشتی آب در چای ساز علل متعددی دارد که به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
  1. یکی از مهم ترین علل نشتی آب از دستگاه این می تواند باشد که بخاطر استفاده طولانی مدت از چای ساز، صفحه زیر کتری و قوری، به مرور زمان و بر اثر حرارت زیاد خرد شده باشد و شما توجه به آن نداشته باشید.
  2. یکی دیگر از علل نشتی آب در چای ساز را آب شدن فلز زیر سینی می توان دانست. باید به این نکته توجه داشته باشید که هنگام تمیز کردن کتری چای ساز نباید به هیچ عنوان از اشیاء تیز استفاده کنید.
  3. اگر چای ساز شما بدنه پلاستیکی دارد، ممکن است قسمت طلق پلاستیکی آن دچار نشتی شده و آب از آن بیرون بیاید.
  4. یکی دیگر از علل نشتی آب از چای ساز جدا شدن طلق داخل آن است که هنگام جوش آمدن آب از آن نشت کرده و خارج می شود.
  5. از دیگر دلایل نشت آب چای ساز می توان به خرابی ترموستات اشاره کرد که یکی از مهمترین علت در بروز این مشکل است. یکی از مهم ترین قطعه در وسایل برقی ترموستات است که اگر عملکرد آن با اختلال مواجه شود، عملکرد تمام سیستم را به هم می زند. اگر ترموستات خراب شود جریان ورودی برق به المنت دیرتر قطع شده و منجر به جوشیدن طولانی تر آب و افزایش حرارت می شود. بنا بر این آب بندی چای ساز دچار مشکل شده و دستگاه به مرور زمان سوراخ می شود.
  6. علت دیگر نشتی آب چای ساز جرم گیری نکردن کتری در مدت طولانی می باشد.آب های آشامیدنی همیشه مقدار زیادی املاح به همراه دارند که به مرور زمان با استفاده کردن در کتری چای ساز منجر به نشتی در آن می شود. زمانی که آب در کتری به جوش می آید املاح آن در دیواره های کتری رسوب کرده و اگر شما هر چند وقت یک بار این رسوب را پاک نکنید باعث خوردگی در چای ساز می شود. بنابراین اگر جرم گیری به موقع انجام شود عمر دستگاه افزایش پیدا می کند. البته توجه داشته داشته باشید که برای تمیز کردن رسوب ها از مواد شیمیایی خیلی قوی استفاده نکنید زیرا این مواد خود باعث خرابی و خوردگی چای ساز می شوند.
  7. بدون آب ماندن کتری چای ساز یکی دیگر از علل نشتی آب است. زیرا به خاطر حرارت بالای بدنه و المنت چای ساز که مستقیما رو آب نما و آب بندی های دستگاه اثر می گذارد و به مرور منجر به خوردگی کتری می شود.
  8. یکی دیگر از علل نشتی آب در چای ساز نداشتن توری در آن است. زیرا اگر چای ساز توری نداشته باشد بخار کتری زود خارج می شود در نتیجه ترموستات برق دستگاه را قطع نمی کند و یا دیر قطع می کند که منجر به از بین رفتن آب نمای کتری چای ساز یا آب نمای اطراف کتری شود که منجر به نشتی آب می شود.
  9. از دیگر علل نشتی آب می توان به بی کیفیت بودن جنس بدنه کتری آن اشاره کرد. بنا بر این بهتر است زمان خرید چای ساز در مورد برند و کیفیت دستگاه تحقیق کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش ریست کردن یخ ساز یخچال ساید بای ساید

   نشتی آب از چای ساز

چگونه نشتی آب در چای ساز را رفع کنید

قبلا گفته شد که علت نشتی آب در چای ساز چیست؛ حال قصد داریم نکاتی را در مورد رفع این مشکل بیان کنیم. وقتی بدنه دستگاه شما فلزی یا پیرکس نیست و پلاستیکی است ملاحظه می کنید که در دو طرف آن پلاستیک شفافی وجود دارد تا شما میزان آب در چای ساز را ببینید، با گذشت زمان ممکن است آب از قسمت های شفاف به بیرون درز کند. برای رفع این مشکل می توانید از چسب های مخصوصی استفاده کنید تا درز ها را پر کنید.

اگر قوری چای ساز شیشه ای باشد باید در شستن آن دقت زیادی شود. به هیچ عنوان نباید برای شستن قوری از وسایل تیز استفاده کنید. زیرا خط و خش افتادن روی قوری ممکن است منجر به نشتی آب شود. بهتر آن است که برای شستن قوری از اسفنج نرم استفاده شود.

نشتی چای ساز

چگونه چای ساز را تمیز کنید

قبل از اینکه شروع به تمیز کردن چای ساز کنید برق آن را بکشید و اجازه دهید تا همه قطعاتش خنک شود. سر پوش کتری، سر پوش توری چای، توری چای و قاشقک چای، قسمت هایی هستند در چای ساز قابل شستشو هستند. اما کفی کتری و کفی اصلی چای ساز، سیم برق و پریز برق آن اصلا نباید با رطوبت تماس پیدا کنند چه برسد به این که آب روی آن ریخته شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه استفاده از یخساز ساید ال جی

از بردن رسوب در کتری چای ساز. یکی از عللی که متوجه می شویم کتری رسوب کرده عوض شدن مزه چایی است که این بدون شک به دلیل وجود املاح و مواد معدنی است که در کتری چای ساز رسوب کرده است. برای از بین بردن رسوبات نیازی نیست که از مواد شوینده گران قیمت استفاده کنید، زیرا تاثیر زیادی در رسوب زدایی ندارد. بهتر است از راه معمولی  استفاده کنید. کتری چای ساز را برداشته و بیشتر از گنجایش آب پر کنید. بعد از آن نوبت به ریختن سرکه سفید در داخل آب است. در مرحله بعد کتری را روی دستگاه بگذارید و روشن کنید. اجازه دهید آب جوش آمده و قل بزند. بعد از این که کار تمام شد برای از بین رفتن بوی سرکه باید خوب کتری را بشویید.

یکی دیگر از روش های از بین بردن جرم کتری چای ساز استفاده از لیمو ترش یا جوش شیرین است. برای این کار ابتدا کتری را بیش از حد معمول پر از آب کنید و لیمو ها را در داخل آب بریزید و بعد دستگاه را روشن کرده تا جوش بیاید. بعد از خاموش کردن کتری اجازه دهید که تا بیست و چهار ساعت آب در کتری بماند و بعد از آن آب را خالی کرده کتری را تمیز کنید و دوباره آن را از آب پر کرده و بعد از جوش آمدن دوباره تخلیه کنید در این صورت کتری چای ساز شما تمیز می شود. بنا بر این باید بدانید که اگر رسوب چای ساز به موقع پاک نشود به مرور علاوه بر نشت آب ممکن است منجر به سوختن یا از کار افتادگی آن شود.

برای طولانی تر شدن عمر چای ساز نیز باید بعد از تمام شدن کار حتما دستگاه را خاموش کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله از تیم ایبک امداد سعی شده است در مورد علل نشتی آب در چای ساز توضیح داده شود و به شما آموختیم که چگونه می توانید جلوی این خرابی را می توانید بگیرید.و بیان کردیم که چگونه از چای ساز مراقبت کنید تل عمر آن طولانی تر شود و این که هنگام خرید چای ساز سعی کنید  یک برند با کیفیت را انتخاب کنید تا بی کیفیتی چای ساز برای شما دردسر آفرین نباشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا