خدمات فاضلاب و لوله بازکنیخدمات

رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام با کدام اسید امکان پذیر است؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام همیشه یکی از معضلات خانواده‌ها به شمار می‌رود که چگونه و با چه روشی این مشکل را برطرف نمایند. همه ما علائم هشدار دهنده را می‌شناسیم. هنگام حمام متوجه جمع شدن آب در اطراف پاهایتان می‌شوید و  بوهای عجیب و غریب و نامطبوع را حس می‌کنید. همه آن‌ها نشانه‌هایی هستند که نشان می‌دهد به زودی ممکن است با گرفتگی مجرای فاضلاب مواجه شوید. سپس بعد یک روز، زهکشی شما کاملا مسدود شده است. این چیزی است که باید سریع با آن مقابله کنید، یا با ترکیدگی لوله یا حمام بی فایده روبرو شوید.

بنابراین موهای زائد و ضایعاتی که در سطح زهکشی جمع شده‌اند را از بین می‌برید. اما هیچ اتفاقی نمی‌افتد. در اینجا اسید وارد عمل می‌شود. با اسید به راحتی هرچه تمام‌تر می‌توانید نسبت به رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام خود اقدام کنید. اما زیاده روی از آن را توصیه نمی‌کنیم. ما در این مقاله از سایت ایبک قصد داریم تا با شما در رابطه با رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام با استفاده از اسید بحث نماییم. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام

انواع اسید برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام

اسیدها یک مولکول یا گونه‌های دیگر هستند که می‌توانند یک پروتون آزاد کنند یا یک جفت الکترون را در واکنش‌ها بپذیرند. کلمه “اسید” از کلمه لاتین acidus به معنای ترش گرفته شده است. همه عناصر اسیدی چند چیز مشترک دارند، یعنی همه آن‌ها ترش مزه هستند، کاغذ تورنسل آبی به قرمز تبدیل می‌شوند و اگر با مواد قلیایی ترکیب شوند، خاصیت اسیدی خود را از دست می‌دهند. سطح pH اسیدها از ۰ تا ۶ متغیر است.

برخی از نمونه‌های رایج اسیدها مرکباتی مانند لیمو، لیموترش، پرتقال، گریپ فروت و غیره هستند. همه این میوه‌ها حاوی اسید سیتریک هستند. از این رو طعم ترش یا ترش دارند. اسید سیتریک اسید ضعیفی است اما با این حال وقتی با آب مخلوط می‌شود یون هیدروژن تولید می‌کند و به همین دلیل PH آب لیمو ۲ است.

مثال دیگری از اسید سرکه است. سرکه از اسید استیک تشکیل شده است. آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چرا پوست شما پس از نیش مورچه یا پشه قرمز و متورم می‌شود؟ زیرا این حشرات اسید فرمیک را تزریق می‌کنند که باعث بروز چنین واکنش‌های پوستی می‌شود. اسید نیتریک، اسید سولفوریک، اسید کلریدریک و غیره از دیگر موارد رایج هستند. از این اسید نیز برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام استفاده می‌شود.

خواص اسیدها

خواص اسیدها به شرح زیر است:

  • اسیدها رنگ تورنسل آبی را به قرمز تغییر می‌دهند.
  • آن‌ها رنگ متیل نارنجی را به صورتی تغییر می‌دهند.
  • مواد اسیدی فنل فتالئین را از صورتی تیره به بی رنگ تبدیل می‌کند.
  • طعم ترش دارند.
  • سطح pH اسیدها از ۰ تا ۶ متغیر است.
  • اسیدها وقتی با مواد قلیایی ترکیب شوند، اسیدیته خود را از دست می‌دهند.
  • آن‌ها خاصیت شیمیایی پایه‌ها را از بین می‌برند.
  • هنگام واکنش با فلزات، گاز هیدروژن تولید می‌کنند.
  • اسیدها هنگام واکنش با کربنات‌ها دی اکسید کربن تولید می‌کنند.
  • بیشتر اسیدها ماهیت خورنده دارند به این معنی که تمایل به خوردگی یا زنگ زدگی فلزات دارند.
  • رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام

رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام

طبقه بندی اسیدها

اسیدها اغلب بر اساس منبع، وجود اکسیژن، قدرت، غلظت و بازی طبقه بندی می‌شوند.

طبقه بندی بر اساس منبع

این بدان معنی است که اسیدها بر اساس منبع یا منشا آن‌ها طبقه بندی می‌شوند. آن‌ها عمدتاً دو نوع هستند: اسید آلی و اسید معدنی.

  • اسید آلی: اسیدی است که از مواد آلی مانند گیاهان و حیوانات به دست می‌آید. برای مثال اسید سیتریک (مرکبات)، اسید استیک (سرکه)، اسید اولئیک (روغن زیتون) و غیره.
  • اسید معدنی: اسید معدنی از مواد معدنی تهیه می‌شود. آن‌ها همچنین به عنوان اسیدهای معدنی شناخته می‌شوند. آن‌ها حاوی کربن نیستند. برای مثال H2SO4، HCl. HNO3 و غیره.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نرخ اتحادیه لوله بازکنی سال ۱۴۰۲|هزینه رفع گرفتگی لوله

طبقه بندی بر اساس حضور اکسیژن

این بدان معنی است که اسیدها بر اساس وجود اکسیژن طبقه بندی می‌شوند. این اسیدها دو نوع هستند: اکسی اسید و هیدراسید.

  • اکسی اسید: اسیدهایی که در ترکیب خود اکسیژن دارند به نام اکسی اسیدها شناخته می‌شوند. برای مثال H2SO4، HNO3، و غیره.
  • هیدراسید: آن‌هایی که هیدروژن ترکیب شده با عناصر دیگر را تشکیل می‌دهند و در ترکیب خود اکسیژنی ندارند، هیدراسید نامیده می‌شوند. برای مثال HCl، HI، HBr و غیره.

طبقه بندی بر اساس قدرت اسید

اسیدها هنگامی که با H2O مخلوط می‌شوند یون هیدروژن تولید می‌کنند، قدرت اسید به غلظت آن از یون‌های هیدروژن موجود در محلول بستگی دارد. تعداد بیشتر یون‌های هیدروژن به معنای قدرت بیشتر اسید است در حالی که تعداد کمتر یون‌های هیدروژن به معنای ضعیف بودن اسید است. آن‌ها به به شرح زیر طبقه بندی می‌شوند:

  • اسیدهای قوی: اسیدی که می‌تواند به طور کامل یا تقریباً کامل در آب تجزیه شود به عنوان اسید قوی شناخته می‌شود. برای مثال اسید سولفوریک، اسید نیتریک، اسید هیدروکلریک و غیره.
  • اسیدهای ضعیف: اسیدی که به طور کامل تجزیه نمی‌شود یا به میزان ناچیزی در آب تجزیه می‌شود به عنوان اسید ضعیف شناخته می‌شود. به عنوان مثال آن‌هایی که ما معمولاً به صورت روزانه مصرف می‌کنیم، مانند اسید سیتریک، اسید استیک و غیره.

طبقه بندی بر اساس غلظت آن

همانطور که در بالا مطالعه کردیم، غلظت اسید به تعداد یون‌های هیدروژنی که در آب تولید می‌کند بستگی دارد. بر این اساس اسید به صورت زیر طبقه بندی می‌شود:

  • اسید غلیظ: وقتی یک محلول آبی دارای درصد نسبتاً بالایی اسید محلول در آن باشد، اسید غلیظ است. برای مثال اسید هیدروکلریک غلیظ، اسید سولفوریک غلیظ، اسید نیتریک غلیظ و غیره،
  • اسید رقیق شده: وقتی یک محلول آبی دارای درصد نسبتاً کمی اسید حل شده در آن باشد، آنگاه یک اسید رقیق است. برای مثال اسید هیدروکلریک رقیق، اسید سولفوریک رقیق، اسید نیتریک رقیق و غیره.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام

طبقه بندی بر اساس بازیک اسید

اسید بر اثر تفکیک در آب یون هیدروژن تولید می کند. تعداد این یون های هیدروژن که می‌توانند در اسید جایگزین شوند، باز بودن یک اسید است. از این اسیدها نیز می‌توان در گرفتگی لوله فاضلاب و حمام استفاده کرد.

  • اسید مونوبازیک:  اسید مونوبازیک اسیدی است که فقط یک یون هیدروژن دارد. بنابراین، این اسیدها با یک گروه هیدروکسیل از پایه ترکیب می‌شوند و نمک و آب را تشکیل می‌دهند. برای مثال HCl، HCOOH و HBr.
  • دی‌بازیک: اسید دی‌بازیک اسیدی است که دارای گروه‌های هیدروکسیل twp است که به نام اسید دی‌بازیک شناخته می‌شود. اسید دی بازیک در ۲ مرحله تجزیه می‌شود. آن‌ها می‌توانند ۲ نوع نمک یعنی نمک معمولی و نمک هیدروژنی را فراهم کنند.

از چه اسیدی در رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام استفاده کنیم؟

امروزه بیشتر لوله کش‌ها و مردم از اسید سولفوریک و اسید کلریدریک برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام خود استفاده می‌کنند.  اما چگونه باید از آن‌ها استفاده کرد؟.

اسید سولفوریک و اسید کلریدریک (همچنین به عنوان اسید موریاتیک شناخته می‌شود) دو اسیدی هستند که بیشتر توسط لوله کش‌ها و صاحبان خانه برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام استفاده می‌شود. اگرچه اسید کلریدریک بین ۲ اسید دیگر قوی تر است، اما اسید سولفوریک موثرترین است.

برای رفع گرفتگی زهکشی با استفاده از اسید سولفوریک، ۲۰۰ میلی لیتر (۷ اونس) را به آرامی در زهکشی آهسته یا ۵۰۰ میلی لیتر (۱۵ اونس) را در زهکشی شدیدا گرفتگی بریزید. بعد از ۱۰ ثانیه آب سرد را روشن کنید تا بررسی کنید که تخلیه تخلیه شده است یا خیر. اگر نه، اسید بیشتری اضافه کنید و بیشتر صبر کنید (۱۵ دقیقه تا ۱ ساعت).

 توصیه می‌کنیم از اسید سولفوریک برای رفع گرفتگی زهکش‌ها فقط به عنوان آخرین تصمیم استفاده کنید. سعی کنید قبل از استفاده اسید سولفوریک از یک پیستون، فنر تخلیه یا پاک کننده‌های تخلیه کننده آنزیمی استفاده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ترفند های کلیدی برای لوله کشی ساختمان | اصول لوله کشی ساختمان

اسید سولفوریک برای محیط زیست مضر است و همچنین در صورت استفاده از سیستم سپتیک، تمام میکروب‌های خوب موجود در سپتیک تانک را از بین می‌برد. همچنین مقدار قابل توجهی گرما تولید می‌کند که می‌تواند لوله‌های پلاستیکی را ذوب کرده و کروم، فولاد ضد زنگ و لوله‌های گالوانیزه را خورده کند.

اسید سولفوریک در رفع گرفتگی زهکشی بسیار موثر است. با گرفتگی واکنش نشان می‌دهد و در نتیجه آن را به قطعات کوچکتر تجزیه می‌کند که به راحتی در لوله تخلیه جریان می‌یابد. خوبی استفاده از اسید سولفوریک به عنوان رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام این است که گرفتگی‌ها را خیلی سریع (معمولاً در عرض چند ثانیه) از بین می‌برد. با این حال، شکستن گرفتگی در زهکشی شدیداً گرفتگی ممکن است بیشتر طول بکشد (حدود ۱۵ دقیقه).

اقدامات ایمنی هنگام استفاده از اسید سولفوریک

هنگامی که اسید سولفوریک در زهکش برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام ریخته می‌شود، به سرعت با گرفتگی واکنش نشان می‌دهد و در این فرآیند ممکن است گازهایی مانند دی اکسید گوگرد و سولفید هیدروژن تشکیل شود. این گازها سمی هستند و از این رو نیاز به ریختن اسید به آرامی، اطمینان از تهویه مناسب اتاق و استفاده از PPE وجود دارد.

قاعده کلی هنگام استفاده از اسید سولفوریک (یا هر اسید دیگری برای آن ماده) این است که همیشه اسید را به آب اضافه کنید. هرگز آب را به اسید اضافه نکنید. واکنش بین آب و اسید طبیعت گرمازا است، به این معنی که در این فرآیند گرما تولید می‌شود.

اگر آب را به اسید اضافه کنید، حرارت وارد اسید بسیار غلیظ شده می‌شود و در نتیجه بخار، پاشیده شدن و حتی جوشیدن ایجاد می‌شود. بخارات در هنگام استنشاق بسیار سمی هستند و می‌توانند منجر به مرگ شوند در حالی که قطرات ناشی از پاشش می‌توانند باعث سوختگی پوست شوند.

از طرف دیگر، وقتی اسید را به آب اضافه می‌کنید، گرما توسط آب جذب می‌شود که فقط گرم می‌شود. همچنین خوب است به یاد داشته باشید که از آنجایی که اسید از آب سنگین تر است، در قسمت پایین فرو می‌رود.

همچنین مهم است که مطمئن شوید اسید را به آرامی بیرون می‌ریزید. این گرمای تولید شده را در سطوح پایین نگه می‌دارد و در عین حال از کندوپاش جلوگیری می‌کند. کار دیگری که باید انجام دهید این است که با باز کردن پنجره‌ها و درب‌ها از تهویه مناسب اتاق مطمئن شوید. این کار اجازه می‌دهد تا هر دود تولید شده به بیرون جریان یابد و همچنین هوای تازه وارد شود.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام

نحوه استفاده از اسید سولفوریک برای پاکسازی

توصیه می‌کنیم هنگام استفاده از اسید سولفوریک برای تمیز کردن زهکشی از عینک ایمنی و دستکش لاستیکی استفاده کنید. همچنین اگر از مواد شیمیایی دیگری در تلاش برای پاک کردن گرفتگی استفاده کرده‌اید، از پاک کننده تخلیه اسید سولفوریک خودداری کنید.

این ۲ ماده شیمیایی می‌توانند واکنش داده و بخارات سمی تولید کنند. فراموش نکنید که MSDS (برگ اطلاعات ایمنی مواد) محصول را نیز در مورد نحوه استفاده از آن و اقدامات ایمنی که باید رعایت کنید بخوانید.

پس از انجام این کار، در اینجا نحوه ادامه کار آمده است:

  • از تهویه مناسب اتاق اطمینان حاصل کنید. پنجره‌ها و درب‌ها را باز کنید تا هوا آزادانه وارد و خارج شود.
  • هر آب ساکن را تخلیه کنید. اگر در سینک، وان یا هر زهکشی آب ایستاده دارید، از یک فنجان برای بیرون آوردن آن استفاده کنید. شما می‌خواهید اسید به طور مستقیم روی گرفتگی کار کند. به این ترتیب شانس زیادی برای شکستن سریعتر آن دارد.
  • برای تخلیه آهسته، ۲۰۰ میلی لیتر (۷ اونس) پاک کننده اسید سولفوریک را به آرامی در زهکش بریزید.
  • اگر فاضلاب شما کاملا مسدود شده است، ۵۰۰ میلی لیتر (۱۶ اونس) پاک کننده اسید سولفوریک را به آرامی مستقیماً در دهانه تخلیه بریزید.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام

سخن پایانی

امیدواریم که از خواندن این مقاله استفاده کافی را برده باشید. اگر این مقاله را دوست داشتید آن را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید و با این کار خود از ما حمایت کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام با اسید

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آموزش کامل رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام با کدام اسید امکان پذیر است؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا