دیجیتال

چرا وای فای هک می شود | راه های جلوگیری از هک شدن وای فای

چرا وای فای هک می شود | راه های جلوگیری از هک شدن وای فای

امروزه اینترنت جایگاه خود را در کلیه ابعاد زندگی بشر نمایان کرده است. در منزل استفاده از وای فای های خانگی و شخصی بیش از پیش رواج پیدا کرده است.روزانه حجم زیادی از اطلاعات و داده ها بین افراد و سیستم ها جابه جا می شود که این ارتباطات بر پایه اینترنت بوده است . و اینترنت بستر ساده و راحتی برای این نوع ارتباطات فراهم کرده است. استفاده از مودم در منزل یا محل کار و استفاده از اینترنت گوشی رواج یافته است. در اینجاست که بحث امنیت آن ها نیز مانند هر وسیله دیگری در دنیای اینترنت مطرح می شود که ما در این مقاله سعی بر آن داریم تا با روش های ملموس و ساده ، شما را با این روش ها آشنا کنیم.

A symbolic representation of the many impacts of Wifi 6

هک چیست:

هک شدن سیستم  جز کلاهبرداری های اینترنتی محسوب می شود و دارای مجازات سنگین می باشد .به طور کلی برای هک شدن مودم شما روش ها و نرم افزار های از پیش ساخته شده ای وجود دارد که برخی از آن ها حتی توسط افراد آماتور قابل استفاده می باشد.یک مودم هک شده طیف گسترده ای از مشکلات را شامل می شود که می توان به مواردی که در ادامه آمده است اشاره کرد. از طریق هک افراد می توانند به طور مثال از پهنای باند شما استفاده می کنند یا دست به سرقت اطلاعات شما می زنند. از جمله نشانه های دیگری که می توان متوجه شد که سیستم شما هک شده است نوسانات بیش از حد اینترنت شما می باشد. نوسانات اینترنت در برخی از ساعات و بعضی روز ها ممکن است وجود داشته باشد ولی در زمان هک شدن سیستم شما ، این نوسانات بیش از حد افزایش می یابد.همچنین شما با چک کردن حجم مصرفی اینترنت خود می توانید متوجه هک شدن سیستم خود بشوید.همچنین شما از روی هزینه اعمال شده به سیستم خود می توانید به هک شدن یا نشدن سیستم خود شک کنید. به طور کلی هک به معنی این است که شما احساس می کنید یا شک می کنید که کس دیگری از اینترنت شما استفاده می کند.

به طور کلی انواع هک شدن وای فای در موارد زیر خلاصه می شود :

  • هک رمز عبور : که همانطور که از نامش پیداست هکر رمز عبور را از طریق نرم افزار های از پیش ساخته شده به دست می آورد.
  • هک مرد میانی یا middle man attack: که این هک زمانی انجام می شود که دو فرد در حال تبادل اطلاعات باشند.
  • sniffing:   در این نوع هک ، بسته های ارسالی در بستر شبکه قابل رهگیری هستند.
  • هک DDOS: در این نوع هک هدف افزایش ترافیک ارسالی به شبکه می باشد که با این کار شبکه را از کار می اندازد.

فیشینگ اینترنتی:

فیشینگ یکی از جرائم اینترنتی است که در سال ۱۹۸۷ همزمان با رواج استفاده از مرورگر های اینترنتی آغاز شد . فیشینگ از کلمه phishing  و مخفف کلمه password harvesting fishing  گرفته شده است . فیشینگ به معنی رمزگیری یا برداشت رمزعبور است که اولین بار در سال ۱۹۹۶ انجام شد و اطلاعات مالی و بانکی به سرقت رفت .این حملات از طریق ایجاد سایت های تقلبی با دامنه ای بسیار شبیه  به دامنه سایت اصلی و یا ارسال ایمیل جعلی برای هک شدن سیستم شما می باشد.پس در این زمینه  هم توصیه می شود که از باز کردن ایمیل هایی حاوی لینک های مشکوک جدا خودداری کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ایرادات و مشکلات رایج پرینتر اچ پی hp | بررسی مشکلات پرینتر و راه حل آن

نحوه تشخیص هک شدن سیستم :

ابتدا ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ یا ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱ را در مرورگر خود وارد کنید تا وارد قسمت پنل کاربری خود در روتر مورد استفاده توسط وای فای شما شوید. بعد از ورود به پنل خود و زدن user  و  password ( معمولا user , password  را اگر تغییر نداده باشید admin  است ولی اگر نبود باید به شرکت ارائه دهنده اینترنت خود تماس بگیرید تا این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهند) بعد از آن در صفحه باز شده گزینه attached device یا device list  را پیدا کنید و اگر دستگاهی بود که نمی شناختید یا به آن مشکوک بودید آنرا remove کنید. توصیه می شود که هر چند وقت یک بار دستگاه های متصل به وای فای خود را بررسی کنید.

راهکار های افزایش امنیت در وای فای های خانگی :

۱-استفاده از کلمه عبور : هر وای فای زمان خرید از شرکت ارائه دهنده اینترنت دارای رمز عبور خاص و منحصر به فرد آن می باشد که شما حتما بعد از خرید باید نسبت به تعویض رمز اقدام کنید . همچنین توصیه می شود که رمز عبور خود را هر چند وقت یک بار عوض کنید .

رمز عبور مناسب و قوی رمزی است که دارای ویژگی هایی باشد از جمله طولانی باشد ، ترکیب از اعداد و علائم و حروف باشد و ساده نباشد .

۲-تعریف و فیلتر مک آدرس های کامپیوتر های مجاز : در این روش حتما سیستم هایی که اجازه دسترسی به وای فای شما را دارند در تنظیمات روتر آدرس های مک آن ها را وارد و این کار باعث  فیلتر شدن کامپیوتر های مجاز و غیر مجاز در استفاده از وای فای شما می شود و از هک شدن کامپیوتر شما جلوگیری می کند .

۳-مخفی کردن SSID  : SSID برای نمایش نام شبکه شما به کار می رود که شما می توانید با مخفی کردن آن این امکان را فراهم کنید که دیگران در سیستم های خود نام شبکه ما را مشاهده کنند و در نتیجه از هک شدن و استفاده افراد غیر مجاز از شبکه شما جلوگیری می کند . شما در این حالت در هنگام استفاده از شبکه خود باید آن را به صورت دستی وارد کنید .what is wifi security 628x353 1

۴-غیرفعال کردن پروتکل UPnP: این پروتکل در روتر به این منظور تعبیه شده است که اتصالات دستگاه ها را به شبکه انجام دهید و همچنین در این شبکه به شناسایی دستگاه های دیگر بپردازد . این قابلیت در برخی روتر ها به صورت پیش فرض فعال است .حالا چون روتر  اطمینان یا عدم اطمینان را در این اتصالات بررسی نمی کند پس بهتر است در هنگام استفاده و خرید وای فای مورد نظر این قابلیت را در تنظیمات روتر غیرفعال کنید .

۵-خارج شدن از تنظیمات روتر از طریق رابط وب : در هنگام SET کردن تنظیمات روتر خود از طریق رابط وب حتما در انتهای کار از آن خارج شوید تا بعنوان سدی برای سیستم ها و شبکه های دیگر برای هک و ورود غیر مجاز شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین مدل های پد موس

۶-گذاشتن رمز در مسیر استفاده از روتر : شما می توانید در تنظیمات روتر خود رمز مناسبی قرار دهید تا این امکان فراهم شود که در هنگام مبادله اطلاعات بین روتر و دستگاه های دیگر اطلاعات به صورت رمز شده مبادله شود . استفاده از پروتکل WPA2 هم که امروزه رواج پیدا کرده در این زمینه کمک شایانی می کند .

خیلی از سیستم ها برای امنیت اطلاعات خود هنوز از روش های رمزنگاری WEP استفاده می کنند که مخفف wired equivalent privacy  می باشد که امروزه تقریبا با چند قدم ساده می توان رمز عبور وای فای این  سیستم ها را هک کرد. امروزه استفاده از الگوریتم های رمزنگاری WPA2 یا پروتکل WPA3 استفاده شود.

۷-دسترسی از طریق اینترنت یا از راه دور در روتر غیر فعال کنید: برای وارد شدن به تنظیمات روتر از طریق مرورگر وب می توان اقدام کرد به این صورت که آدرس IP  روتر مربوطه را وارد می کنید و وارد تنظیمات می شوید . به صورت معمول این اقدامات در بستر شبکه محلی انجام می شود ولی برخی روتر ها از طریق اینترنت هم اجازه دسترسی به تنظیمات خود را می دهند که به آن تنظیمات از راه دور می گویند . در روتر ها به صورت معمول این ویژگی غیر فعال است و شما حتی اگر به این قابلیت نیاز دارید  (یعنی دسترسی از راه دور روتر) باید آن را از طریق تنظیمات روتر فعال کنید ولی اگر فعال هم بود شما به سادگی با چک کردن Remote administrator  یا  remote access  یا از طریق remote management  این دسترسی را  می توانید غیر فعال کنید.

۸- حتما از آخرین آپدیت فریمور روتر استفاده کنید : برای بررسی اینکه آیا فریمور روتر شما آخرین نسخه منتشر شده نمی باشد یا نه؟ باید ابتدا وارد تنظیمات روتر خود به طور مثال از طریق مرورگر وب شوید و ورژن آن را با ورژن آخرین نسخه منتشرشده که از طریق سایت منتشر کننده اصلی آن قابل رویت است ، مقایسه کنید.

۹ –  فعال سازی و روشن کردن فایر وال شما می باشد.

۱۰- در هنگام خروج از خانه مودم را خاموش کنید.

حقایقی در مورد هک که شاید برای شما جذاب باشد :

۱- هک شدن سیستم توسط موبایل های هوشمند امکان پذیر نیست . مگر اینکه شما بر روی گوشی خود نرم افزاری را نصب کنید که باعث آسیب به گوشی شما شود.به این نوع نرم افزار ها معمولا بد افزار ها گفته می شود پس از نصب آن ها خودداری کنید. یا سعی کنید نرم افزار های مورد نیاز خود را از سایت های معتبر یا  ترجیحا سایت اصلی ارائه دهنده نرم افزار دانلود کنید.

۲-برای هک توسط سیستم به سیستمی با قدرت پردازش و شبکه بسیار عالی یعنی با پهنای باند مناسب نیاز داریم. چون در بهترین حالت به زمانی بین ۵ تا ۱۰ ساعت برای یک هک ساده نیاز داریم.

۳-همچنین نرم افزار های از پیش ساخته شده ای وجود دارد که شما می توانید از طریق دستگاه هایی که قبلا به مودم متصل بوده اند به رمز عبور وای فای استفاده شده دسترسی پیدا کنید.

راه های جلوگیری از هک شدن وای فای

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راه های جلوگیری از هک شدن وای فای

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا