خدمات پرستاری و مراقبتی

غذا خوردن خانواده در کنار هم، چه فوایدی دارد؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از بهترین کارهایی که جهت رشد و تربیت کودک می توانید انجام بدهید، شام خوردن خانواده در کنار یکدیگر است. غذا خوردن در کنار هم فرصتی برای دور هم بودن است و می تواند مزایای زیادی هم داشته باشد. کارشناسان سلامت و تغذیه تأکید می‌کنند که اگر اعضای خانواده در کنار هم غذا بخورند برای آرامش و سلامت کودکان بسیار مفید است.

غذا خوردن در کنار خانواده

امروزه به دلیل مشغله زیاد والدین و ساعت های فشرده کاری آنها، بیشتر والدین، غذا را در کنار فرزندان صرف نمی کنند ولی محققان اعتقاد دارند که افراد می‌توانند در هنگام صرف غذا به نکات مشترک خانوادگی پی ببرند. گاهی افراد به دلایل خستگی روزانه و یا حتی رژیم‌های غذایی تمایل ندارند با خانواده غذا را صرف کنند ولی باید بدانید که غذا خوردن در کنار خانواده فواید بسیار زیادی دارد که باید به آن توجه کنید.

مطالعات نشان داده که غذا خوردن در کنار خانواده نه تنها یک جنبه مهم و با ارزش در زندگی خانوادگی محسوب می شود، بلکه کمک می کند شما بتوانید اعضای خانواده را کنترل کنید. اگر هنگام صرف غذا تمام اعضای خانواده در کنار هم باشند، این کار به افراد کمک خواهد کرد تا مشکلات زندگی و استرس های روزمره را کاهش دهند.

غذا خوردن در کنار خانواده باعث خواهد شد عادت های غذایی معقولی در فرد ایجاد شود و این کمک می کند تا اعضای خانواده وزن خود را هم کنترل کنند.

مزایای غذا خوردن در کنار خانواده چیست؟

وقتی اعضای خانواده در کنار هم غذا می خورند علاوه بر اینکه آرامشی از کنار هم بودن به دست می آورند، فواید دیگری هم وجود دارد که در ادامه شما را با آن آشنا خواهیم کرد:

  1.  آموزش
  2. برنامه ریزی
  3. مشارکت
  4. ایجاد عزت نفس
  5. انتخاب صندلی مورد علاقه
  6. پویایی خانواده
  7. بالا رفتن روابط عمومی
  8. خوردن غذاهای سالم

خوردن خانواده

۱- آموزش به کودکان

وقتی یک خانواده در سر یک سفره با هم غذا می خورند، مهمترین چیزی که والدین به فرزند آموزش می دهند آداب و رسوم غذا خوردن می باشد. در کنار هم بودن خانواده باعث برقراری ارتباط، نحوه یادگیری گوش دادن به صحبت های همدیگر و یاد گرفتن احترام متقابل شده و می‌تواند هدف اصلی جمع شدن خانواده باشد.

متخصصان معتقدند کودک باید در هنگام صرف غذا، هر بار کمی آموزش مناسب ببیند البته نباید در اینکار افراط کرده و صرف شام را به یک کلاس آموزشی تبدیل کنید. کافی است فقط در هنگام نشستن کودک به او بگویید روزت چطور بود؟ و سوالات دیگر که که کودک می تواند به صورت خلاصه به آنها پاسخ بدهد.

۲- برنامه ریزی درست

غذا و استراحت در کنار خانواده می تواند از شلوغی های روزمره شما را رها کرده و اتفاقاتی را که برای تان افتاده با خانواده مرور کنید و برای آینده هم برنامه ریزی کنید.

۳- مشارکت در کارهای مربوط به غذا خوردن

وظایفی که برای پخت غذا و یا تزیین سفره وجود دارد، می توانید بین همدیگر تقسیم کنید. شستن ظروف فقط وظیفه مادر نیست. شما می توانید در تمام کارها به مادر خانواده کمک کنید. شستن سبزیجات، خرید کردن، پختن غذا و شستشوی ظروف باید بین تمام اعضای خانواده تقسیم شود تا کودکان یاد بگیرند مسئولیت پذیر باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اهمیت استفاده از خدمات پرستار بیمار

نکته مهم: توجه کنید به هیچ وجه در مورد مسائلی که باعث تحقیر اعضای خانواده و یا شرمساری کودک می‌شود هنگام صرف غذا صحبت نکنید.

شاید کودک شما بخواهد در مورد مسئله ای صحبت کرده و نیاز به راهنمایی و دلسوزی شما داشته باشد. پس باید در این صورت با آرامش و تمرکز به حرف های کودک گوش داده و او را راهنمایی کنید.

۴- ایجاد اعتماد به نفس در کودک

جمع شدن اعضای خانواده در سر میز شام فرصت مناسبی است که در کودک خود ایجاد عزت نفس کنید. در هنگام شام خوردن به صحبت های کودکان خود گوش کرده و باید به آنها بگویید که برای کاری که آنها انجام می دهند ارزش قائل بوده و به کارهای آنها احترام می گذارید. صرف غذا در کنار خانواده می تواند برای شما فرصتی عالی باشد که در کودکان خود ایجاد عزت نفس کنید.

۵- انتخاب صندلی مورد علاقه

شما باید به کودک خود اجازه بدهید تا صندلی مورد علاقه خود را انتخاب کرده و روی آن بنشیند. اگر کودکان برای نشستن روی صندلی مورد علاقه با یکدیگر دعوا می کنند باید به طور مسالمت آمیز جهت حل اختلاف با آنها کمک کنید.

۶- پویایی خانواده

گاهی دیده می‌شود مادر به کودکان زودتر غذا می‌دهد تا پدر خانواده سر میز شام وسوسه نشده و بدلیل رژیم، از غذاهای شام نخورد. ولی باید بدانید که اینکار باعث می شود پدر از پویایی خانواده جدا شده و بین کودک و پدر فاصله به وجود بیاید. از بعضی از زمان بندی ها نمی توان جلوگیری کرد، ولی وعده های غذایی را که والدین در خانه هستند، باید در کنار کودکان صرف کنند.

۷- بالا رفتن روابط عمومی

حتماً شما هم این ضرب المثل را شنیده اید که می گوید «خانواده ای که در کنار همدیگر غذا می خورند در کنار هم خواهند ماند». با هم بودن می‌تواند لذت زیادی داشته باشد و مهمتر از آن انس و الفت بین اعضای خانواده را زیاد می کند.

غذا خوردن خانواده در کنار هم، روابط عمومی اعضای خانواده را بالا خواهد برد. البته باید در هنگام صبحانه و یا شام مراقب باشید که کسی در هنگام غذا در حال نگاه کردن تلویزیون و یا موارد دیگر نباشد و باید از این لحظات حداکثر استفاده را بکنید تا بتوانید روراست و آزادانه با همدیگر صحبت کنید.

۸- خوردن غذاهای سالم

وقتی یکی از اعضای خانواده می خواهد به تنهایی غذا بخورد معمولاً شاید سفارش غذا های فست فودی مانند پیتزا بدهد و یا در صورتی که تنها باشد از خیر صبحانه گذشته و تا ناهار صبر کند. گاهی دیده می‌شود که یکی از اعضای خانواده، غذای مانده و یخ زده دیشب را از یخچال برداشته و می خورد.

باید این عادت های ناسالم را کنار بگذارید زیرا به هیچ وجه برای سلامتی مفید نیست. باید والدین، تمام اعضای خانواده را مجبور کنند تا شام را در سر میز شام و کنار یکدیگر میل کنند و همه باید غذای مغذی و سالمی را که مادر آماده کرده بخورند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مراقبت از نوزاد هنگام زمستان، در داخل و خارج از خانه

کودک در چه سنی می تواند در کنار خانواده غذا بخورد؟

معمولاً کودکان بعد از ۱۸ ماهگی می توانند غذاهایی مانند اعضای دیگر خانواده میل کنند. الگوی غذایی برای کودکان بیشتر از ۱۸ ماه، شامل سه وعده غذا و دو میان وعده در روز می باشد.

تغذیه سالم کودک

باید به این نکته توجه کنید که شما مهمترین الگو برای فرزند خود هستید. کودک غذا خوردن را از شما یاد گرفته و همان کاری را می‌کند که مادر و یا پدر انجام می دهند. بنابراین اگر می‌خواهید کودک نوپای شما خوب غذا بخورد بهتر است اجازه بدهید که کودک از نزدیک غذا خوردن شما را دیده و یاد بگیرد .

وعده های غذایی که خانواده در کنار یکدیگر هستند، می‌تواند اوقات خوبی را برای آنها فراهم کند. شما باید گروه های غذایی سالم را در سر میز غذا گذاشته تا کودک شما با غذا خوردن سالم آشنا شود. در صورتی که والدین به کودک کمک می کنند تا خوردن غذاهای سالم مانند سبزیجات و خوردن صبحانه را به درستی یاد بگیرد، این عادت سالم غذایی باعث می شود سلامت کودک در آینده تضمین شود.

چگونه توجه کودک را به غذا خوردن جلب کنیم؟

وقتی خانواده برای صرف غذا در سر میز دور یکدیگر جمع می شوند اگر یکی از افراد پر اشتها باشد، می تواند به رفع بی اشتهایی کودکان دیگر کمک زیادی بکند. وقتی کودک نوپای شما، والدین و همچنین خواهر و برادر خود را در حال خوردن انواع غذا ها می بیند او هم تشویق شده و به خوردن ترغیب می شود.

وقتی فرزندان خود را درگیر کمک برای آماده کردن غذاهای سالم می کنید احساس خوشحالی کرده و افتخار می کنید که توانسته اید با مشارکت افراد خانواده غذایی را آماده کرده و دور هم میل کنید.

وقتی کودک شما در تهیه غذا کمک می‌کند باعث یادگیری موارد زیادی در مورد پخت غذا شده و حتماً کودک از آن استقبال کرده و لذت می برد.

برنامه ریزی و نظم در غذا خوردن

داشتن برنامه های منظم برای صرف وعده های غذایی، می تواند به شما کمک کند که کودک خود را به روال غذایی منظم عادت بدهید. در صورتی که شما یک برنامه غذایی منظم داشته باشید در زمان هایی که خسته هستید و نمی توانید تصمیمی برای غذای جدید بگیرید، از یک برنامه منظم غذایی استفاده کنید. برنامه غذایی که بر اساس سه وعده غذایی سالم تنظیم شده باشد، به شما و فرزندانتان کمک می‌کند که از خوردن میان وعده های ناسالم در طول روز خودداری کنید.

پرستار کودک

اگر مادر سر کار می‌رود و کودک به وسیله پرستار نگهداری می شود، پرستار باید به غذای کودک و حضور او سر میز اهمیت زیادی بدهد تا فرزند عادت کند که غذای خود را سر میز و با دیگر اعضای خانواده میل کند.

خوردن خانواده

سخن پایانی

خوردن غذاهای خانگی در کنار خانواده می‌تواند همیشه شادی آور باشد، پس سعی کنید هر کار دیگری که دارید کنار گذاشته و صبحانه و شام را در کنار اعضای خانواده صرف کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

غذا خوردن خانواده در کنار هم، چه فوایدی دارد؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چگونه توجه کودک را به غذا خوردن جلب کنیم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا