خدمات پرستاری و مراقبتی

بزرگترین چالش های سالمندی در جامعه چیست و چگونه باید آن را رفع کرد؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از مواردی که در هر جامعه ای وجود دارد، چالش های مربوط به سالمندان است و باید افراد جامعه و همچنین دولت ها به آن توجه کنند و برای حل مشکلات سالمندان برنامه ریزی های لازم را انجام بدهند. در این مقاله از مجله ایبک می خواهیم شما را با بزرگترین چالش های سالمندی در جامعه و روش های رفع آن آشنا کنیم.

دوران سالمندی و وظیفه جامعه

امروزه به دلیل داشتن جامعه مدرن و بهبود یافتن شرایط زندگی و همچنین مراقبت های ویژه بهداشتی، انسان ها دارای طول عمر بیشتری هستند. اگر چه افرادی که به سن پیری می رسند باید شکرگزار باشند ولی به دلیل چالش هایی که در سر راه آنها وجود دارد، باید جامعه به آنها توجه بیشتری کند. افراد تا زمانی که به پیری نرسیده اند توجه زیادی به دوران سالمندی ندارند، ولی یک جامعه حتماً باید کارهایی را که برای سلامت و همچنین زندگی راحت سالمندان لازم است، انجام دهد. در ادامه می خواهیم شما را با بزرگ ترین چالش هایی که ممکن است سالمندان عزیز با آن روبرو باشند، آشنا کنیم.

بزرگترین چالش های سالمندی در جامعه چیست؟

پیر شدن گاهی برای افراد ترسناک به نظر می‌آید. پیدایش چین و چروک ها در صورت، سفید شدن موها، بروز بیماری ها و مشکلات فراوان جسمی، فراموش کردن آدرس و نام ها و… می تواند چالش های مهمی در زندگی سالمندان ایجاد کند. هرچه افراد پیر تر می شوند امیدوار هستند که زندگی بهتر و راحت تری داشته باشد. برای بازنشستگی تلاش می کنند تا بتوانند در دوران بازنشستگی از دغدغه های روزمره رهایی پیدا کنند ولی نگرانی هایی همیشه برای سالمندان وجود دارد. با توجه به این موضوع که حدود ۱۲ درصد از جمعیت جهان را سالمندان تشکیل می دهند و تا سال ۲۰۵۰ این تعداد به ۲۲ درصد خواهد رسید، پس باید چالش های سالمندان را درک کرد و اقدامات پیشگیرانه از بروز مشکلات و چالش ها برای آنها انجام داد. در ادامه شما را با مهم ترین چالش های سالمندی آشنا خواهیم کرد:

  1. درگیر شدن با بیماری‌های مزمن فراوان
  2. اختلالات شناختی و مراقبت های پرستاری
  3. مشکلات روان سالمندان
  4. زمین خوردن و سقوط
  5. سوء تغذیه و بی توجهی به سالمندان
  6. تنهایی سالمندان
  7. بروز اختلالات حسی
  8. سلامت دهان و دندان سالمندان
  9. یبوست و بی اختیاری ادرار

چالش های سالمندی

۱- درگیر شدن با بیماری های مزمن فراوان

طبق تحقیقات حدوداً ۹۲ درصد سالمندان دارای یک بیماری مزمن و ۷۷ درصد آنان هم دارای دو بیماری می باشند. بیماری‌هایی مانند سکته،  دیابت، بیماری های قلبی و سرطان از پرهزینه‌ترین و شایع‌ترین بیماری‌های مزمن بین سالمندان هستند که سالانه در حدود دو سوم ایجاد مرگ و میر می کنند.

مرکز ملی پیشگیری از بیماری های مزمن در سالمندان، توصیه می‌کند که جهت ارتقاء سلامت، حتماً با یک پزشک برای معاینات دقیق ملاقات کنند. حفظ رژیم غذایی منظم، می تواند از بیماری‌های مزمن جلوگیری کند. چاقی یکی از مشکلات افراد مسن و سالمند است، با فعالیت‌های ورزشی ثابت و عادت های سالم در زندگی، می توان از چاقی جلوگیری کرده و بیماری‌های مزمن را هم کاهش داد.

۲- اختلالات شناختی و مراقبت های پرستاری

سلامت شناختی در توانایی سالمند در تفکر، به خاطر سپردن و یادگیری متمرکز می باشد. رایج ترین و مهمترین مسئله اختلالات شناختی که معمولاً سالمندان با آن روبرو می شوند، زوال عقل، آلزایمر و همچنین از دست دادن عملکردهای شناختی می باشد. حدودا ۴۷.۵ میلیون نفر در جهان، به زوال عقل مبتلا شده‌اند. پیش بینی هم می کنند که این تعداد تا سال ۲۰۵۰ حدود سه برابر شود. یکی از شایع ترین اشکال زوال عقل، بیماری های مربوط به آلزایمر می باشد. طبق تحقیقاتی که در این مورد انجام شده، بیماری های مزمن پرخطر مثل فشار خون، افسردگی، دیابت و اچ آی وی می توانند خطر مبتلا شدن سالمند به زوال عقل را بسیار افزایش دهند. همانطور که می دانید زوال عقل درمان نداشته و تنها می توان با یک برنامه درمانی و همچنین داروهایی که باید سالمند مصرف کند، از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد. پرستار سالمند در منزل می تواند شیوه زندگی بیمار را به نحوه صحیح تغییر داده و از سالمند مراقبت های ویژه و اصولی بکند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اتاق کودک چه ویژگی هایی باید داشته باشد ؟

۳- درمان های مربوط به روان سالمندان

۱۵ درصد سالمندانی که بالای ۶۰ سال دارند، دچار اختلال روانی می‌شوند. این اختلال در بین سالمندان، افسردگی است که حدود ۷ درصد از آنها را درگیر می کند. متأسفانه این اختلال معمولاً تشخیص داده نمی شود و سالمندان عزیز هم تحت درمان مناسب قرار نمی گیرند. باید بدانید که در آمریکا ۱۸ درصد مرگ و میر ناشی از خودکشی در سالمندان می باشد. افسردگی می‌تواند عوارض جانبی بسیاری از بیماری‌های مزمن باشد. درمان و مدیریت این بیماری ها می تواند از پیشگیری افسردگی جلوگیری کند. ترویج سبک زندگی سالم و حمایت اجتماعی از سالمندان و همچنین بهبود شرایط زندگی آنها، به درمان افسردگی سالمندان کمک به سزایی بکند و از همه مهمتر، وجود پرستار دلسوز برای سالمند در منزل، جهت درمان بعضی از بیماری ها مخصوصاً افسردگی سالمندان بسیار مفید است.

۴- زمین خوردن و سقوط سالمند

طبق آمار هر ۱۵ ثانیه یک فرد میانسال در اثر سقوط و زمین خوردن در اورژانس بستری می شود و در هر ۲۹ دقیقه یک فرد سالمند در اثر سقوط و زمین خوردن جان خود را از دست می دهد. نتیجه می گیریم که یکی از موارد اصلی در آسیب دیدن افراد سالمند، زمین خوردن است. از آنجایی که با افزایش سن، استخوان ها کوچک شده و قدرت خود را از دست می دهند و همچنین عضلات انعطاف پذیر می شوند، فرد سالخورده احتمال دارد که تعادل خود را از دست داده و دچار شکستگی استخوان و لگن شود. دو بیماری که می تواند باعث ضعف در سالمند شود و او را مستعد سقوط و زمین خوردن کند، آرتروز و پوکی استخوان است. با این حال باید بگوییم که خطر سقوط اجتناب‌ناپذیر هم نیست. پرستاری که وظیفه مراقبت از سالمند را دارد با آموزش های لازم و همچنین تشویق سالمند برای فعالیت های بدنی، می تواند از خطرات سقوط سالمند جلوگیری کند.

۵- سوء تغذیه و بی توجهی به سالمندان

در افراد بالای ۶۵ سال معمولاً سوءتغذیه تشخیص داده نمی شود و این می‌تواند باعث بروز بیماری های زیادی مانند ضعف عضلانی و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن در سالمند شود. دلایل اصلی که باعث سوء تغذیه می شوند ممکن است از چالش های دیگر سالمندی ناشی شود. مثلاً افرادی که به زوال عقل و آلزایمر مبتلا هستند، ممکن است فراموش کنند که غذا بخورند. همچنین مواردی مانند افسردگی، محدودیت های غذایی، اعتیاد به الکل، ارتباط نداشتن با اجتماع و درآمد محدود، باعث سوء تغذیه در سالمندان می شود. پرستاری که عهده دار نگهداری از سالمند است، باید در رژیم غذایی او تغییراتی داده و مصرف سبزیجات و میوه را در رژیم غذایی سالمند بگنجاند و مصرف نمک و چربی را از غذای سالمند کاهش دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ترفند های تمیز کردن اتاق خواب فرزند

۶- تنهایی سالمند

وقتی افراد به سن سالمندی می رسند حساس تر شده و نیاز به مراقبت و توجه بیشتری هم دارند. انزوا و تنهایی یکی از چالش های سالمندی است. معمولاً در این سنین سالمند به دلایلی مانند آلزایمر و یا حتی مرگ، دوستان خود را از دست می دهد و در این دوران نیاز دارد که بیشتر در کنار اعضای خانواده خود باشد. بی توجهی به سالمند و تنهایی او می تواند عوارض مخربی برای فرد داشته باشد. اگر به دلایل مختلف مانند مسئولیت های زیاد و مشغله های کاری نمی توانید در کنار سالمندان خود باشید، بهتر است حتماً برای سالمند پرستار بگیرید و از خدمات نگهداری و مراقبت های پرستار سالمند بهره مند شوید.

۷- اختلالات حسی

اختلالات حسی مثل شنوایی و بینایی در افراد مسن که بیشتر از ۷۰ سال دارند شایع است و بر اساس تحقیقات انجام شده از هر ۶ سالمند یک نفر دارای ضعف بینایی بوده و همچنین از هر ۴ نفر هم یک نفر دارای ضعف شنوایی می باشد. این دو مورد به راحتی قابل درمان هستند و با استفاده از عینک و یا سمعک می توان مشکل را رفع کرد. پس حتماً برای سالمند خود سمعک و یا عینک مناسب تهیه کنید.

۸- سلامت دهان و دندان سالمند

یکی از چالش های سالمندی، سلامت دهان و دندان است که گاهی نادیده گرفته می شود. مرکز بهداشت دهان و دندان گزارش کرده که حدود ۲۵ درصد افرادی که بالای ۶۵ سال دارند، بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمی کنند. مشکلاتی مثل پوسیدگی دندان و حفره های دندان باعث می شود سالمند نتواند غذای مناسب خورده و همچنین عزت نفس او هم پایین آمده و سلامت او به خطر می‌افتد.

مسائلی که به سلامت دهان و دندان افراد مسن مربوط می‌شود بیماری هایی لثه، خشکی دهان، سرطان دهان و… است. در صورتی که به طور منظم معاینات دندانپزشکی برای این افراد انجام شود، می‌توان از بروز این مشکلات در آنها جلوگیری کرد.

۹- یبوست و بی اختیاری ادرار

یبوست و بی اختیاری ادرار می تواند یکی از چالش های سالمندی باشد که بسیار هم شایع است و می تواند کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار بدهد. با یک رژیم غذایی مناسب می توان مشکل یبوست را در افراد برطرف کرد. در نظر داشته باشید که باید حتماً با رژیم غذایی سالم و ورزش، سالمند وزن مناسب خود را حفظ کند. برای درمان بعضی از چالش ها حتماً باید درمان های پزشکی انجام شود.

چالش های سالمندی

سخن پایانی

اگرچه وقتی افراد به سن پیری می رسند، باید شکرگزار باشند ولی از جهاتی هم چالش هایی بر سر راه سالمندان عزیز است که باید جامعه به آن توجه بیشتری نشان بدهد. توجه به سلامتی و معیشت سالمندان از اهمیت زیادی برخوردار است که باید مراقبان سالمند به این نکات توجه کنند.

کارهایی مانند نظافت منزل می تواند با افزایش سن، برای سالمند دشوار باشد و سالمند نیاز دارد که در کارهای روزانه به او کمک شود. می توانید در این مواقع از خدمات پرستاری برای سالمندان خود استفاده کنید.

در این مقاله از مجله ایبک تلاش کردیم تا شما را با بزرگترین چالش های سالمندی در جامعه و نحوه مقابله با آنها آشنا کنیم. در صورتی که در مورد چالش های سالمندی سؤالی داشتید، در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصین ما در ایبک پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

بزرگترین چالش های سالمندی در جامعه چیست و چگونه باید آن را رفع کرد؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دوران سالمندی و وظیفه جامعه

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا