خدمات پرستاری و مراقبتی

دلایل درد شانه و بازو چیست و چگونه درمان می شود؟

مفصل شانه پرتحرک ترین مفصل بدن می باشد. مفصل شانه باعث می شود که شانه به طرف جلو و عقب حرکت داده شده و اجازه حرکت دایره ای را به بازو خواهد داد. این تحرک زیاد می‌تواند پیامدهایی داشته باشد، مثلاً احتمال دارد باعث افزایش مشکلاتی مانند گیر افتادن و بی‌ثباتی بافت نرم و همچنین اسکلت شانه شده و باعث درد در قسمت شانه شود.

گاهی شما در هنگام حرکت شانه درد را احساس خواهید کرد و یا گاهی احتمال دارد این درد دائمی و یا موقت باشد. به هر حال باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. در این مقاله از مجله ایبک می‌خواهیم دلایل دردهای شانه و همچنین روش های درمان آن را برایتان توضیح دهیم ولی برای اطلاعات بیشتر نیاز است به پزشک مراجعه کنید.

درد شانه و بازو

یکی از شایع ترین درد ها درد ناحیه شانه و بازو می باشد و دلیل آن هم تحرک زیاد مفصل شانه است. مفصل شانه بیشتر از مفاصل دیگر در معرض آسیب دیدگی ها قرار دارد و در صورتی که آسیب ببیند، درد آن به بازو و دست منتشر می شود. درد شانه و بازو دلایل زیادی دارد که بعضی از آنها عبارتند از: بیرون زدن دیسک گردن، آرتروز شانه، پاره شدن عضلات گرداننده شانه ،بورسیت، شانه منجمد، در رفتگی شانه، شکستگی استخوان شانه، حمله های قلبی، آرتریت روماتوئید شانه و…..

همانطور که گفتیم دلایل زیادی باعث درد شانه و بازو می شود که گاهی ممکن است بسیار خطرناک باشد. تشخیص علت این دردها به وسیله بیمار امکان پذیر نیست و ممکن است حتی بعد از استراحت های طولانی مدت هم دوباره تشدید شود. پس باید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا بعد از معاینات لازم دلیل درد پیدا شده و در صورت بروز مشکل یا بیماری خاص سریعاً درمان بیماری را شروع کند.

درد شانه و بازو

علائم درد شانه و بازو چیست؟

درد شانه و بازو، بسته به علت درد، علائم مختلفی دارد. مثلاً کسی که دچار آرتروز شانه شده است دردهای او همراه با خشکی و گرفتگی شانه می باشد و در موارد شدیدتر هم می‌تواند باعث محدودیت دامنه حرکت دست شود.

افرادی که دچار بیماری گیر افتادگی شانه می باشند، در هنگامی که باز ها را بالا می آورند، دچار درد می شوند و یا کسانی که دچار بیماری شانه منجمد شده اند، ممکن است دردهای شبانه داشته باشند.

علائم درد شانه و بازو عبارت می‌باشد از: متورم شدن، قرمزی مفصل، تغییر شکل شانه، ضعف عضلانی، صداهایی از داخل مفصل شانه، دردهای شانه که با سوزن سوزن شدن و گزگز همراه است.

دلایل درد شانه و بازو چیست؟

دردهای شانه و بازو دلایل زیادی دارند که مهمترین آنها عبارتند از:

  1. التهاب بورس یا بورسیت
  2. پاره شدن عضلات گرداننده شانه
  3. دیسک گردن
  4. دررفتگی شانه
  5. آرتروز شانه
  6. بیماری گیر افتادگی عضلات در سر شانه
  7. شکستگی
  8. شانه منجمد
  9. آرتریت روماتوئید شانه
  10. رادیکولوپاتی گردن
  11. آماس عصب بازو
  12. آسیب شبکه بازویی
  13. دردهای ارجاعی از احشا

۱- التهاب بورس یا بورسیت

بورس ها کیسه های کوچکی هستند که حاوی مایع بوده و وظیفه آنها کم کردن اصطکاک بین مفاصل و استخوان ها می باشد و در سراسر بدن هم در مفاصل از جمله مفاصل شانه قرار دارند. اگر از شانه بیشتر از اندازه کار بکشید باعث متورم شدن و التهاب بورس بین تاندون شانه و همچنین قسمتی از استخوان کتف خواهید شد، که به آن بورسیت می گویند. از علائم مهم بورسیت می توانیم به التهاب تاندون شانه و همچنین درد های شانه و بازو که باعث سخت شدن فعالیت های روزانه برای شما می شود، نام ببریم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای استخدام بهترین پرستار کودک در منزل سال ۱۴۰۱

۲- پاره شدن عضلات گرداننده شانه

وقتی تعدادی از تاندون های عضلات گرداننده شانه دچار آسیب دیدگی های شدید در اثر کار زیاد و یا ورزش می شود، با افزایش سن، آنها پاره و از هم گسیخته خواهد شد و فرد در قسمت شانه و بازو احساس درد می کند. آسیب دیدگی و پارگی عضلات گرداننده شانه امکان دارد جزئی بوده و گاهی هم کلی باشد.

۳- دیسک گردن

آسیب هایی که به مهره های گردنی وارد می شود و فتق دیسک گردن، باعث درد هایی در قسمت شانه و گاهی هم بی حسی در دست های بیمار می شود.

۴- دررفتگی شانه

در رفتگی شانه وقتی اتفاق می افتد که در اثر سقوط از ارتفاع، تصادفات رانندگی و یا آسیب های ورزشی، استخوان بازو از کاسه خود در قسمت شانه، خارج شود. این دررفتگی ممکن است جزئی و یا حتی کلی باشد که با پاره شدن و یا ضعیف شدن عضلات و تاندون های اطراف شانه، به طور مکرر دررفتگی اتفاق می افتد. دررفتگی های شانه می تواند باعث دردهای شدید در شانه و بازو در هنگامی که شما دست خود را بالا پایین می‌برید، بشود و اگر این دررفتگی ها تکرار شود، ممکن است دچار آرتروز شانه شوید.

۵- آرتروز شانه

یکی دیگر از دلایل درد شانه و بازو می تواند آرتروز شانه باشد، علائم این بیماری درد، التهاب، سفتی و گرفتگی و همچنین خشکی در شانه می باشد. این درد معمولاً در سالمندان دیده می شود و در صورتی که آن را کنترل و یا درمان نکنید ممکن است بیماری پیشرفت کرده و حرکت دست و بازو را تحت تأثیر قرار بدهد.

آرتروز شانه ممکن است در اثر آسیب های ناشی از بعضی از مشاغل و یا آسیب های ورزشی رخ بدهد. بعضی از آرتروز ها هم احتمال دارد در اثر پارگی عضلات گرداننده شانه و همچنین عفونت غضروف ها و استخوان ها رخ بدهد. ممکن است فرد بیمار برای کم شدن درد، شانه های خود را حرکت ندهد. این کار می‌تواند باعث خشک شدن و همچنین گرفتگی بافت های مفصل شود و همچنین محدودیت‌های دردناکی را هم در هنگام حرکت برای فرد ایجاد کند.

۶- بیماری گیر افتادگی عضلات در شانه

در این بیماری تاندون های عضلات در بالای کتف و زیر استخوان کتف گیر افتاده و باعث می‌شود خونرسانی به تاندون ها کم شده و تخریب های دیگری هم صورت گیرد. معمولا در سن ۲۵ تا ۴۰ سالگی، این بیماری در افراد دیده می شود.

۷- انواع شکستگی

انواع شکستگی ها در نواحی استخوان های کتف، بازو و ترقوه باعث دردهای بازو و شانه خواهد شد. این عارضه در افرادی که سالمند هستند و زمین می خورند و یا در جوانان به دلیل آسیب های ورزشی و یا تصادف رانندگی اتفاق می‌افتد.

۸- شانه منجمد

دلیل این بیماری هنوز مشخص نشده است. بیماری شانه منجمد معمولاً در زنان ۳۰ تا ۴۰ ساله و بیشتر از مردان دیده شده است.

۹- آرتریت روماتوئید شانه

بیماری آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی می باشد که در این بیماری سیستم های ایمنی بدن، به جای اینکه به عفونت ها حمله کند، به بافت های خودی مانند ربات ها و غضروف ها حمله کرده و باعث نرمی استخوان می شوند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل بلوغ زودرس و دیررس و روش های درمان آن

۱۰- رادیکولوپاتی گردن

رادیکولوپاتی گردن و یا همان التهابات رشته عصبی در قسمت ستون فقرات گردن، هنگامی اتفاق می افتد که عصب های گردن در اثر خار استخوان و سایش و یا دیسک، تحت فشار قرار گرفته و از نخاع دور شود. در جوانان این عارضه زمانی اتفاق می افتد که دیسک گردن به دلایل مختلفی مانند ضربه دچار آسیب شود و در افراد میانسال و سالمند هم خود به خود و در اثر آرتروز و یا گاهی هم در اثر کم شدن ارتفاع دیسک در قسمت گردن، رخ خواهد داد. اگر به طور کلی بخواهیم عوامل ایجاد این بیماری را ذکر کنیم عبارت می باشند از:

  • پارگی دیسک گردن و یا آرتروز گردن به دلیل کهنسالی
  • دیسک گردن به دلایلی مانند آسیب دیدگی و ضربه
  • تنگی کانال نخاعی
  • تومورهای بدخیم و یا خوش خیم که باعث فشرده شدن ریشه عصبی نخاع می شوند.

۱۱- آماس عصب بازو

آماس عصب بازو وقتی اتفاق می‌افتد که عصب های بازو ملتهب شوند و دلیل آن هم هنوز مشخص نشده است. ولی به طور معمول دست‌هایی درگیر این مشکل می شوند که فرد بیشتر با آن دست کار می کند.

۱۲- آسیب شبکه بازویی

آسیب شبکه بازویی امکان دارد در اثر سقوط از ارتفاع و یا تصادف اتفاق بیفتد و می تواند یکی از دلایل درد شانه و بازو باشد.

۱۳- دردهای ارجاعی از احشا

مثلاً بیماری های قلبی امکان دارد باعث دردهای شانه در سمت چپ و یا گاهی در سمت راست شود، و یا بیماری هایی که به کیسه صفرا مربوط می‌شوند ممکن است باعث درد شانه در قسمت سمت راست شوند. بیماری های دیگری هم مانند: سرطان ریه، سرطان سینه و…. باعث دردهای شانه و بازو خواهند شد.

چه زمانی برای درد شانه و بازو باید به متخصص مراجعه کنیم؟

  • در صورتی که درد های شما بعد از دو هفته استفاده از کمپرس های گرم و سرد و یا در اثر استراحت بهبود پیدا نکرد.
  • اگر درد شما با استراحت شدید تر شد باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
  • اگر درد های شدید همراه با احساس سفتی در قسمت بازو و شانه می باشد.
  • اگر در صورت لمس کردن محل، درد شما بیشتر شد.
  • در صورتی که احساس گرما و داغی در محل درد شانه دارید باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

درد شانه و بازو

مراقبت های پرستاری

در صورتی که سالمند شما به دردهای شانه و گردن دچار شده است باید حتماً پرستار مراقبت های لازم را انجام داده و در صورت نیاز به متخصص ارتوپدی مراجعه کند. پرستاران دوره های لازم را برای درمان بیماری های مربوط به سالمندان دیده اند و به راحتی می توانند از آنها مراقبت کنند.

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله از مجله ایبک برای تان توضیح دادیم، شایع ترین دلایل برای دردهای شانه و بازو می تواند پارگی عضلات گرداننده شانه، بورسیت، دررفتگی شانه، شکستگی استخوان و… باشد. گاهی ممکن است این دردها خطرناک باشند. پس در صورتی که این علائم را مشاهده کردید به راحتی از کنار آن نگذرید و حتماً به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

دلایل درد شانه و بازو چیست و چگونه درمان می شود؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چه زمانی برای درد شانه و بازو باید به متخصص مراجعه کنیم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا