تعمیرات تاسیسات برقی

شغل برقکاری چه خطراتی دارد | مقایسه شغل برقکاری با حرفه های دیگر

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

شغل برقکاری خطرات زیادی دارد به شکلی که می تواند به مجری برقکار و دیگر افرادی که مشغول به کار می باشند آسیب های جدی وارد کند، تا به حدی که باعث مرگ آن ها شود. ولی با آشنایی با این خطرات می توان از بروز آسیب ها جلوگیری کرد. در این مقاله از ایبک امداد، قصد داریم برای آگاهی بیشتر مجریان برق و جهت پیشگیری از حوادث ناشی از برق به خطرات شغل برقکاری بپردازیم:

آیا برقکاری شغل خطرناکی است؟

شغل برقکاری نیز مانند دیگر کسب و کار ها مانند لوله کشی دارای شرایط کاری مختص به خود می باشد.

مثلاً امکان دارد شما به عنوان برقکار در معادن، جنگل داری، کشتیرانی، کارخانه ها، ساختمان های اداری و یا حتی منازل مسکونی مشغول به کار باشید.

احتمال دارد به علت اتصالی کابل های هوایی در ارتفاع چند صد متری از زمین در حال برقکاری باشید و تنها یک طناب جهت جلوگیری از سقوط در اختیار داشته باشید یا امکان دارد صد ها متر زیر زمین مشغول به برقکاری باشید، ممکن است در اثر کمبود اکسیژن احتمال خفگی شما وجود داشته باشد و تنها بتوانید با کپسول اکسیژن تنفس کنید.

شغل برقکاری با توجه به محیط کاری و شرایط می تواند خطرناک باشد. کوچکترین خطای شما ممکن است به قیمت از دست دادن جان شما تمام شود ولی حقیقت این می باشد که هر فردی، هر حرفه ای که داشته باشد، ممکن است با خطراتی مواجه شود. حتی افرادی که بیکار هستند مورد تهدید خطرات گوناگونی قرار بگیرند.

یکی موارد خطرناک در تمام دنیا آسانسور ها، نردبان ها و پله ها هستند که می تواند موجب سقوط و آسیب دیدگی فرد شود. خطرات مختلفی می تواند وجود داشته باشد که سلامتی و کار افراد را به مخاطره اندازد. یکی از این خطرها برق گرفتگی است. توصیه می کنیم قبل از اقدام به سیم کشی برق یا تعمیر سیم ها یا هر کار دیگری که در ارتباط با برق می باشد ابتدا برق را قطع کنید. همچنین به وسیله فازمتر از نبود برق اطمینان پیدا کنید.

مهمترین عاملی که می تواند مانع از آسیب دیدگی یا برق گرفتگی مجریان برقکار شود تجربه، مهارت، آگاهی داشتن و همچنین تجهیزات ایمنی به هنگام کار می باشد. در حقیقت شغل برق کاری خطرناک است به همین دلیل توصیه می‌کنیم با آگاهی داشتن از خطرات وارد حرفه ی برق شوید، ممکن است اولین اشتباه شما منجر به از دست دادن جانتان شود.

متخصصان عقیده دارند شغل برقکاری به عوامل زیادی وابسته است مانند:

  1. میزان دقت مجری برقکار تجربه، آگاهی و مهارت ها
  2. سیاست کاری مجموعه مجریان، که برقکار با شرکت آنها همکاری می کند.
  3. انواع مختلف خدمات برقی مانند برق خودرو برق صنعتی و خطوط هوایی برق ساختمان و…..

بهتر است برای بررسی بیشتر خطرناک بودن برقکاری این شغل را با حرفه های دیگر مقایسه کنیم:

  • افرادی که در حرفه خدماتی در حال کار می باشند مجبور هستند روزانه چندین بار از پله ها بالا رفته و اجسام سنگین را بالا و پایین کنند یا روی ارتفاع قرار بگیرند و خطرات دیگری به سلامت قوای بدنی آن ها وارد شود.
  • مجری برقکار نیز باید به محیط کاری خود توجه داشته باشد. چون باید روزانه لوله های برق را جابجا کرده، سیم ها را از درون لوله ها عبور دهد، نقشه خوانی کند و تجهیزات برقی را وصل کنند و کلی کار دیگر.
  • باید روزانه به مدت خیلی طولانی  ایستاده و یا خم شده فشار به زانو های خود وارد کند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  کنترل یک لامپ از چند نقطه با کلید صلیبی

با توجه به مواردی که ذکر کردیم می توان نتیجه گرفت هر حرفه و شغلی خطرات مختص به خود را دارند. حتی یک مدیر که ساعت ها پشت میز خود می نشیند، با خطر ابتلا شدن به بیماری های مانند آرتروز گردن و یا دیسک کمر مواجه می شود ولی حرفه برقکاری به دلیل اینکه به شکل مستقیم با برق در تماس است می تواند در دسته مشاغل سخت و پرخطر قرار بگیرد و تنها موردی که می‌تواند در برابر خطرات از مجریان برق کار محافظت کند، افزایش آگاهی و توجه به نکات ایمنی برقکاری می باشد.

شغل برقکاری

برقکار در روز با چه خطراتی مواجه می شود؟

چنانچه تصمیم دارید وارد حرفه برق کاری شوید ضروری می باشد که از خطراتی که در طول روز با آن مواجه می شوید، آگاهی داشته باشید.

اگر بخواهیم آسیب ها و خطرات را به صورت کلی تر بررسی کنیم می توان آنها را در چهار دسته گوناگون قرار دهیم:

  1. گیر کردن میان موانع
  2. سقوط از ارتفاع زیاد
  3. برق گرفتگی
  4. مورد اصابت جسم سنگین قرار گرفتن

مواردی که ذکر شد بیشتر آسیب ها و خطراتی می باشند که مجریان برقکار در کارگاه های ساختمانی ممکن است با آنها مواجه شوند.

آشنایی با خطرات گوناگون احتمالی باعث می شود بروز آن ها کاهش پیدا کرده و امنیت شغلی شما به عنوان برقکار بیشتر شود.

خطرات رایج شغل برقکاری

برای بررسی شغل برقکاری و همچنین خطرات احتمالی آن بهتر است برقکاری ساختمان را مورد بررسی و کنکاش قرار دهیم:

  1. روزانه برقکار باید سیم های برق کف زمین، زیر سقف و یا روی دیوار را از طریق شیار زنی و کنده کاری عبور دهد.
  2. حتی ممکن است به هنگام کنده کاری زمین جهت لوله گذاری یا شیار زنی دیوار ها با موادی مانند آزبست در مصالح ساختمانی تماس پیدا کند.
  3. آزبست در ساختمان های قدیمی وجود دارد و برای سلامتی بسیار مضر است.

این فقط بخشی از خطرات احتمالی است که یک برقکار را تهدید می کند. در ادامه بیشتر به این خطرات و آسیب ها می پردازیم:

  1. بلند کردن اجسام بسیار سنگین و حرکات شدید و سریع ممکن است صدمات مفصلی به وجود بیاورد.
  2. به وسیله حشرات موذی و جوندگان و یا پرندگان به عفونت مبتلا شود.
  3. در معرض باکتری، قارچ و کپک قرار بگیرد.
  4. روی داربست های سست و نردبان کار باید انجام شود.
  5. افتادن از ارتفاع، لرزش و لیز خوردن
  6. تجهیزات برقکاری نامناسب داشتن
  7. شوک های الکتریکی کشنده توسط نشت برق
  8. با اشعه فرابنفش در تماس باشد.
  9. با سرما و گرمای بسیار شدید در هنگام کار تماس داشته باشد.
  10. برخورد جسم سنگین
  11. آتش سوزی رخ دادن
  12. انفجار قوسی

خطراتی که در لیست ملاحظه کردید، ممکن است به مجری برقکار آسیب بزند. پس متوجه شدید که تنها برق نمی تواند عامل حادثه برای مجری باشد. عوامل متعدد دیگری نیز می تواند دست به دست یکدیگر داده و سلامتی مجری برقکار را به خطر اندازد.

توصیه هایی جهت جلوگیری از خطرات شغل برقکاری

همانطور که می دانید مجریان برقکار در زمان فعالیت مورد تهدید خطرات زیادی قرار خواهند گرفت. لازم است توصیه هایی جهت پیشگیری از خطرات این شغل داشته باشیم:

  1. تا اطمینان پیدا کردن از قطعی کامل برق در محیط هایی که مرطوب هستند به سراغ تعمیر وسایل برقی ساختمان نروید. در این صورت ممکن است کمترین مقدار آب، باعث ایجاد شوک الکتریکی در شما شود.
  2. به هیچ عنوان از تجهیزات برقی که دارای دو شاخه های خراب، سیم های فرسوده و یا عایق آسیب‌ دیده دارند، استفاده نکنید.
  3. از تجهیزات و ابزار کار خود به خوبی مراقبت کنید تا بتوانید به هنگام کار به آن ها اعتماد کنید. از ابزار برقی که عایق خود را از دست دادند و یا عایق آنها آسیب دیده است، استفاده نکنید.
  4. هنگام کار باید از پوشش های محافظ مانند کفش، ایمنی عینک، دستکش و لباس مخصوص استفاده کنید. مخصوصاً هنگامی که کارهای خطرناک انجام می دهید.
  5. محل کار خود را به صورت مرتب تمیز نگه دارید تا به راحتی بتوانید سیم های معیوب برق را دیده و قبل از ایجاد خطر آن را تعمیر کنید.
  6. در محل کار خود یک قسمت قفسه مانند درست کنید تا بتوانید ابزار کار را روی آن قرار داده تا آسیب به ابزار کار شما وارد نشود.
  7. در موقعیت هایی که ممکن است، فشار نامناسب جسمی به بدن شما وارد شود از کار کردن خودداری کنید.
  8. چنانچه هنگام برقکاری کارهای تکراری و یکسره انجام می دهید، بهتر است یکبار استراحت کنید.
  9.  به هنگام بلند کردن وسایل سنگین باید مراقب مفاصل خود باشید. بهتر است به شکل اصولی اجسام سنگین را بلند کنید تا به زانوها و کمر شما آسیب کمتری وارد شود.
  10. قبل از انجام کار در فضای کاری خود بهتر است قدم بزنید تا بتوانید خطرات احتمالی آن جا را شناسایی کرده و آن ها را کنترل و مدیریت کنید.
  11. قبل از شروع کار حتماً منبع برق را قطع کرده و برای اطمینان پیدا کردن از سلامتی فیوز آن را مورد بررسی قرار دهید، تا متوجه شوید سالم است یا نه.
  12. از ابزار برقکاری که دارای عایق هستند، استفاده کنید.
  13. گاهی ممکن است با قطع کردن برق در ساختمان در تجهیزات انرژی الکتریکی ذخیره شده باشد و همچنان در آن ها برق وجود داشته باشد. قبل از شروع کار از فاز‌متر استفاده کنید.
  14. به هنگام برق کاری از نردبان های آلومینیومی یا استیل استفاده نکنید. زیرا برق گرفتگی هنگام قرار داشتن روی نردبان فلزی باعث می شود برق از بدن شما عبور کند. بهتر است از نردبان های چوبی یا فایبرگلاس استفاده کنید.
  15. اگر هنگام برق کاری کنده کاری انجام می دهید توجه داشته باشید، خاک در صورت مرطوب بودن رسانای خوبی جهت برق می باشد و استفاده از بیل جهت کار گذاشتن کابل ها در کف زمین و دفن کردن آن ها به راحتی می تواند به برق کار آسیب بزند. پس بهتر است به هنگام کندن زمین از دستکش‌ های عایق استفاده کرده و کابل را با دستکش در زیر خاک قرار دهید.
  16. هنگام کار در تابلو برق، از درپوش روی سیم های فاز استفاده کنید. با انجام این کار، مانع از به وجود آمدن اتصال کوتاه در درون سیم ها خواهید شد. چنانچه سیم را تصادفی لمس کنید باعث برق گرفتگی شما نمی شود.
  17. به هنگام تعویض خازن وسایل برقی مانند خازن کولر گازی مراقب باشید در خازن همیشه جریان الکتریکی به صورت ذخیره وجود دارد. جهت تخلیه بار الکتریکی داخل خازن بعد از برداشتن آن نوک پیچ گوشتی را که عایق دارد روی پایه های خازن باید قرار دهید و بار الکتریکی خازن را تخلیه کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  استانداردهای نصب کلید و پریز برق در ساختمان

شغل برقکاری

نتیجه گیری

در این مقاله به خطراتی که در شغل برقکاری وجود دارد پرداختیم. همچنین مطالب بسیار مهمی از نحوه پیشگیری خطرات احتمالی در شغل برقکاری را برایتان توضیح دادیم. چنانچه سوالی در این زمینه داشتید می توانید با قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا کارشناسان ما در مجموعه ایبک امداد در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی سوالات شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

شغل برقکاری چه خطراتی دارد

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقایسه شغل برقکاری با حرفه های دیگر

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا