خدمات پرستاری و مراقبتی

دلایل ناخن جویدن کودکان چیست | درمان ناخن جویدن در کودک

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

ناخن جویدن کودکان شیوع زیادی دارد ولی کسانی که خودشان این عادت را نداشتند، هیچگاه کودک را درک نمی کنند. ناخن جویدن کودک دلایل زیادی ممکن است داشته باشد مانند اضطراب، استرس، کنجکاوی، حوصله سر رفتن، تغییر کردن روند زندگی و… ولی اگر کودک شما به شکل ناگهانی شروع به جویدن ناخن کرد، حتماً بتازگی برای او اتفاقی افتاده است. ممکن است شاهد صحنه ناراحت کننده ای بوده و یا استرسی در زندگی او ایجاد شده باشد مانند آمدن برادر و یا خواهر جدید.

ولی گاهی هم ممکن است این عادت بد در کودکان بدون دلیل ایجاد شود. معمولاً والدین وقتی برای اولین بار مشاهده می‌کنند که کودکشان ناخن خود را می جود، او را از جویدن ناخن منع می کنند و یا گاهی ممکن است در صورت تکرار این کار، کودک را تنبیه کنند. در حالیکه امکان دارد کودک شما اصلاً متوجه جویدن ناخن خود نباشد و به طور ناخودآگاه این کار را انجام دهد. این واکنش شدید والدین می تواند کودک را تشویق به انجام این کار کند و والدین نتیجه عکس از این رفتار خود بگیرند.

والدین عزیز باید به این نکته مهم توجه کنند که بهتر است از عادات بی‌ضرر کودک چشم‌پوشی کنند تا کودک قادر باشد به مرور عادت خود را ترک کند. اگر می خواهید به کودک کمک کنید، باید ابتدا دلیل اینکار او را بدانید. اگر استرس و یا یک اتفاق باعث بروز این عادت بد در کودک شده باید آن را برطرف کنید. اگر کودک شما قادر به بیان احساسات خود نباشد این کار کمی سخت است.

دلایل ناخن جویدن کودک چیست؟

بیشتر کودکانی که بین ۶ تا ۱۸ ساله هستند به جویدن ناخن عادت دارند و این عادت هم مثل مکیدن انگشت یکی از رفتارهای غلط و رایج در بین کودکان است. مهمترین دلیلی که باعث می شود کودک ناخن خود را بجود، مشکلات روانی مانند ناراحتی اعصاب، حوصله نداشتن و استرس است. دلایل مهم که باعث ناخن جویدن در کودک می شود موارد زیر هستند:

  • وراثت
  • استرس در سر کلاس درس
  • جویدن ناخن در روزهای اول مدرسه
  • کمبود محبت از جانب والدین
  • ترسیدن از یک اتفاق
  •  برای کم کردن استرس
  • بی حوصلگی و خستگی
  • بدست آوردن آرامش

ناخن جویدن

چرا کودکان زیر دوسال ناخن خود را می جوند؟

کودکانی که زیر دو سال دارند معمولاً تنش های عصبی و استرس ندارند ولی باز هم امکان دارد که ناخن خود را بجوند دلیل آن هم تقلید از کودکان دیگر است. معمولاً کودکانی که کمتر از دوسال دارند از ناخنگیر فرار می کنند و این می تواند یکی از دلایل جویدن ناخن در آنها باشد. عوامل دیگر مانند پیش فعال بودن و یا وراثت هم باعث جویدن ناخن در کودکان زیر دو سال می شود. کودکانی که عادت دارند تا ناخن های خود را بجوند، اینکار آنها باعث می شود دندان هایشان آسیب دیده و در آینده مجبور شوید برای ترمیم دندان های آنها، به دندان پزشکی مراجعه کنید.

ناخن جویدن در کودکان چه عوارضی دارد؟

کودکانی که ناخن خود را می جوند ممکن است بعد از مدتی شما شاهد بروز پیامدهای منفی در آنها باشید. یکی از عوارض ناخن جویدن این است که زیبایی انگشت و یا حالت ناخن کودک شما از بین می رود. بعضی از کودکان بعد از اینکه ناخن خود را می جوند، آن را می خورند و این کار آنها باعث ایجاد مشکلات گوارشی و معده خواهد شد. خوردن ناخن باعث عفونت دستگاه گوارش شده و گاهی هم در دهان ایجاد تبخال می کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مصاحبه برای استخدام پرستار کودک، چگونه است؟

یکی دیگر از مشکلاتی که جویدن ناخن به همراه دارد، ناراحتی‌های پوستی و یا حتی ناهنجاری های فک و دندان و بیماری هایی مانند تمپورومندیبولار و همچنین بدشکل شدن ناخن ها است. خوردن ناخن ها باعث می شود دندان کودکان خراب شده و مجبور به عصب کشی دندان شوید.

چگونه می توان ناخن جویدن را در کودکان درمان کرد؟

اگر شما مشکل جویدن ناخن را در کودک خود درمان نکنید، عوارض جدی کودک شما را تهدید خواهد کرد. بعضی از والدین سؤال می کنند که چگونه می توانیم این مشکل را برطرف کنیم و مانع کودک خود شویم؟ برای حل این مشکل راهکارهایی وجود دارد تا شما بتوانید این عادت غلط را در فرزند خود از بین ببرید:

  1. باید دلایل جویدن ناخن را در کودکتان پیدا کنید.
  2. ناخن های کودک را کوتاه کنید .
  3. هیچگاه کودک‌تان را برای جویدن ناخن تنبیه نکنید.
  4. سر کودک را گرم کنید.
  5. او را تشویق کنید تا این عادت غلط را ترک کند.
  6. انگشتان او را زیبا کنید.
  7.  از دارو برای ترک جویدن ناخن استفاده کنید.

۱- دلایل جویدن ناخن را در کودک تان پیدا کنید.

اولین کاری که شما می توانید انجام دهید این است که ببینید چرا کودک شما علاقه به جویدن ناخن دارد؟ بعضی از کودکان به دلیل اضطراب و ترس این کار را انجام می دهند و یا ممکن است از والدین جدا شده و یا اینکه سر کلاس با کسی دعوا کرده باشند. گاهی هم بدرفتاری و تنبیه شدید والدین می‌تواند باعث جویدن ناخن در کودکان شود.

۲- ناخن های کودک را کوتاه کنید.

ناخن های کودک در صورتی که بلند شده باشند، میکروب در زیر آنها جمع شده و وقتی کودک ناخن را در دهان می کند، تمام میکروب ها وارد بدن او می شود و می تواند آسیب های جدی را به اعضای گوارش او برساند. پس تا متوجه بلند شدن ناخن کودکتان شدید، سریعاً آن را کوتاه کنید تا کودک قادر به جویدن آن نباشد.

۳- هیچ گاه کودک را برای جویدن ناخن تنبیه نکنید.

دیده شده که والدین در صورت مشاهده جویدن ناخن، کودک خود را تنبیه می کنند و یا عصبانی شده و سر او داد می زنند. گاهی هم خوراکی های تند را در روی ناخن می مالند تا کودک این کار را تکرار نکند. باید بگوییم که این کار اشتباه بوده و نباید با کودکتان تند رفتار کنید و او را تنبیه کنید.

۴- سر کودک را گرم کنید.

برای اینکه کودک فراموش کند ناخن خود را بجود، بهتر است برای او اسباب بازی هایی تهیه کنید که حواس کودک پرت شود. اسباب بازی هایی مثل خانه سازی و خمیر بازی برای حواس پرتی کودک مناسب هستند و یا می توانید برای کودک فیلم و کارتون هیجان انگیز بگذارید، ممکن است کودک با دیدن فیلم، جویدن ناخن را فراموش کند و یا برای سرگرم کردن کودک، او را به پارک و یا شهربازی ببرید تا با وسایل بازی سرگرم شود.

۵- کودک را به ترک عادت جویدن ناخن تشویق کنید.

خریدن جایزه و تشویق کودک می تواند باعث شود جویدن ناخن را فراموش کند. مثلاً به کودک خود بگویید که «اگر ناخن خود را نجوی اسباب بازی خوبی برایت خریداری می کنم و یا تو را به پارک می برم» به این وسیله کودک حتی اگر برای مدت کوتاهی هم که شده، این عادت را ترک خواهد کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلیل تنفس سریع نوزاد چیست | مراقبت و پرستاری از نوزاد

۶- انگشت کودک تان را زیبا کنید.

یکی از راه هایی که می توانید باعث شوید کودک شما جویدن ناخن را ترک کند این است که با لاک های رنگی و جذاب، ناخن های او را زیبا کنید. اگر کودک شما دختر باشد با این کار بسیار ذوق کرده و برای اینکه لاک هایش پاک نشود مسلماً دیگر ناخن خود را نمی جود. اگر با زدن لاک، باز هم کودک جویدن ناخن را تکرار کرد، سریعاً باید لاک را پاک کنید زیرا خوردن لاک به وسیله کودک می تواند مضر باشد.

۷- از داروهایی برای ترک جویدن ناخن استفاده کنید.

یکی از کارهایی که باعث می شود کودک این عادت غلط را ترک کند، استفاده از داروها برای ترک جویدن ناخن است این داروها به شکل پد هایی می باشد که دارای مزه تلخی بوده و وقتی آن را در روی ناخن کودک بکشید، کودک با چشیدن مزه تلخ، ممکن است از جویدن ناخن منصرف شود.

طب سنتی و درمان ناخن جویدن ناخن در کودک

برای درمان جویدن ناخن کودک در طب سنتی، اگر اینکار به دلیل استرس و عصبی باشد، شما می توانید به وسیله دم کرده بهارنارنج، عرق بیدمشک و کمی گلاب مشکل را رفع کنید. برای این منظور دم کرده آماده شده را یکی دو بار در طول روز به کودک بدهید. اگر در بدن کودک شما بلغم زیاد است می توانید از دم کرده گل گاوزبان و سنبل الطیب استفاده کنید و قبل از خواب دم کرده را به کودک داده تا جویدن ناخن در کودکان شما درمان شود.

چرا بعضی از نوجوانان ناخن خود را می جوند؟

دیده شده بعضی از نوجوانان و یا حتی بزرگسالان هم ناخن های خود را می جوند. معمولاً در نوجوانان این مشکل به دلیل شکست خوردن، احساس تنهایی، نداشتن اعتماد به نفس، بیماری های اعصاب و اضطراب رخ می دهد. گاهی ممکن است نوجوان بی حوصله شده و یا وقتی گرسنه است ناخن خود را بجود. البته بعضی از نوجوان ها در هنگام امتحانات به دلیل استرسی که با آنها وارد می شود، ممکن است ناخن های خود را بجوند.

ناخن جویدن

چه موقع باید نگران جویدن ناخن توسط کودک باشیم؟

البته ناخن جویدن از جهت زیبایی برای انگشتان اهمیت زیادی دارد ولی در صورت ادامه این عادت غلط باعث می شود ناخن ها زخم شده و خونریزی کنند و گاهی هم دچار عفونت شوند، پس باید از ادامه این عادت غلط در کودکتان جلوگیری کنید.

بعضی از عادت ها مثل کندن مژه، کندن موها، مکیدن انگشت و خوردن ناخن ممکن است برای مدت کوتاهی باشد و کودک ناخواسته و خود بخود آن را ترک کند ولی اگر متوجه شدید که کودک به این عادات ادامه می دهد و ممکن است در زندگی او اختلال ایجاد کند و حتی عوارضی مانند زخم و خراش در روی بدن او ایجاد شود، حتماً باید به متخصص روانشناس مراجعه کنید تا به کمک متخصص، کودک شما عادت خود را ترک کند.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلایل ناخن جویدن کودکان چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

درمان ناخن جویدن در کودک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا