آموزش لوازم خانگی

دلایل رایج درست کار نکردن کتری برقی و چای ساز کدام است؟

کدام دلایل باعث خرابی کتری برقی و چای ساز می شود؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در عصر حاضر بالا رفتن تنوع و کیفیت وسایل آشپزخانه باعث شده است تا افراد بتوانند در مدت زمان کوتاه تر و به شکل ساده تری به غذا و نوشیدنی های مورد علاقه خود دسترسی پیدا کنند، از جمله این وسایل می توان به کتری برقی و چای ساز اشاره کرد.

برای افرادی که تمایل بیشتری به نوشیدن چای و یا آب جوش برای تهیه نوشیدنی های گرم دارند، کتری برقی و چای ساز وسیله ای سودمند است که افزون بر کیفیت بالا در عملکرد باعث صرفه ای جویی در زمان، انرژی و در نتیجه صرفه جویی در هزینه های زندگی روزمره می گردد.

در طی سالیان اخیر کتری برقی و چای ساز در انواع مدل و در گنجایش های مختلف تولید و در اختیار استفاده کنندگان قرار می گیرد، باید توجه داشت که این وسیله مانند سایر وسایل الکتریکی موجود در آشپزخانه ممکن است در طی زمان و یا استفاده ناصحیح با مشکلاتی مواجه شود. بنابراین پیدا کردن مشکلی که باعث ایجاد اختلال در عملکرد این دستگاه ها می شود و همچنین رفع این مشکلات امری ضروری تلقی می شود. در مقاله پیش رو تلاش شده است تا دلایل رایج برای خراب شدن کتری برقی و چای ساز به همراه راهکارهای رفع این مشکلات مورد بررسی قرار بگیرد.

روشن نشدن کتری برقی و چای ساز

روشن نشدن کتری برقی و چای ساز از جمله مشکلات رایج در این وسایل است که ممکن کاربران با آن مواجه شوند. این مشکل ممکن است به یکی از دلایل زیر رخ بدهد:

  • خرابی دو شاخه
  • ایراد در سیم برق دستگاه
  • خرابی دکمه قطع و وصل برق یا سوختن المنت دستگاه

برای رفع ایرادات مربوط به این مشکل ابتدا باید وضعیت وصل بودن دوشاخه و پریز مورد بررسی قرار داد، اگر دوشاخه کار نکرد بایستی با استفاده از یک پیچ گوشتی آن را باز و اتصالات داخلی آن را ارزیابی نمود و پس از آن قطعی برق را در خرابی سیم برق بررسی کرد.

چنانچه دو شاخه و سیم برق مشکل نداشته باشد و یا اینکه پس از تعمیر یا تعویض آن ها دستگاه با مشکل روشن نشدن مواجه شد، آنگاه باید خود دستگاه مورد بررسی قرار گیرد چرا که ممکن است دکمه قطع و وصل جریان برق خراب شده و یا اینکه المنت سوخته باشد.

باید توجه داشت در صورت خرابی کلید یا دکمه قطع و وصل برق و برای تعویض آن، بایستی قاب دستگاه باز شود که نیاز به مهارت و تخصص دارد.

البته افزون بر این سه مورد دلایلی دیگر مانند عدم قرار گیری صحیح کتری و قوری بر روی سینی دستگاه، وجود نقص فنی در برد، خرابی پایانه ها و یا خرابی ترموستات روشن شدن دستگاه را با مشکل مواجه کند.

خرابی کتری برقی و چای ساز 3

خاموش و روشن نشدن خودکار کتری برقی و چای ساز پس از سرد شدن و یا به جوش آمدن آب

روشن نشدن کتری برقی و چای ساز پس از سرد شدن آب و یا قطع نشدن کار آن پس از به جوش آمدن آب از دیگر ایرادات مربوط به این دستگاه است که به احتمال زیاد علت آن مربوط به خرابی سنسور دما است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تبدیل تلویزیون به مانیتور کامپیوتر| استفاده از تلویزیون به عنوان مانیتور کامپیوتر

چنانچه می دانید کنترل دما در این دستگاه همانند بسیاری دیگر از وسایل برقی توسط ترموستات انجام می شود. ترموستات خود از دو تیغه فلزی غیر هم جنس ساخته می شود که در اثر گرم شدن دچار انبساط شده و در اثر سرد شدن منقبض می گردد. زمانی که دستگاه گرم می شود و آب در حال جوش آمدن است میله ترموستات دستگاه منبسط شده و در نتیجه اتصال برق آن را قطع می کند و زمانی که دستگاه و آب درون آن سرد می شود میله ترموستات سرد و منقبض می شود و به دنبال آن اتصال مجدد دستگاه به برق برقرار شده و دستگاه شروع به افزایش دما می کند.

در برخی از موارد ممکن است ترموستات کتری برقی و یا چای ساز با مشکلاتی هم چون جابجایی، قطعی و سوختن مواجه شود که در این صورت باید برای تعمیر یا تعویض آن  در جهت رفع خرابی اقدام نمود.

خراب شدن برد الکتریکی کتری برقی و چای ساز

برد اصلی ترین و حساس ترین قطعه در کتری و چای ساز برقی است که خرابی و وجود ایراد در آن از روشن شدن دستگاه جلوگیری می کند. عواملی هم چون از بین رفتن لحیم کاری داخلی بر روی برد، خراب شدن خازن ها و مقاومت های روی برد و همچنین خرابی ترموستات می تواند باعث ایجاد نقص فنی در برد کتری برقی وچای ساز شود.

از آنجا که تعمیر برد نیاز به مهارت و تخصص بالا دارد برای رفع ایراد مربوط به آن حتما باید به مراکز تعمیر این وسایل مراجعه کرد.

قطع شدن فیوز برق در اثر روشن کردن کتری برقی و چای ساز

اگر اتصالات الکتریکی در داخل کتری برقی و چای ساز دچار خرابی و آسیب شده باشد باعث بروز مشکلاتی هم چون قطع شدن فیوز برق و یا بالا رفتن احتمال برق گرفتگی می شود که برای رفع مشکل مربوطه حتما باید به تکنسین و تعمیرکار ماهر جهت بررسی سیستم برق و اتصالات آن برای رفع مشکل دستگاه مراجعه شود.

انباشت رسوبات و نقش آن در خرابی کتری برقی و چای ساز

گاهی ممکن است اختلال در عملکرد کتری برقی یا چای ساز مربوط به خود دستگاه نباشد. جمع شدن رسوب در دستگاه می تواند از تبخیر آب جلوگیری کند، طمع و کیفیت چای را دچار تغییر کند و حتی عمر مفید دستگاه را نیز کاهش دهد. این انباشت رسوب مربوط به وجود املاح (به ویژه املاح کلسیم و منیزیم) در آب است.

برای از بین بردن این رسوبات و یا جلوگیری از انباشت آن می توان به صورت هفتگی دستگاه را با استفاده از محلول سرکه، جوهر لیمو، جوش شیرین و یا نوشابه شستشو داد.

خرابی کتری برقی و چای ساز 2

خرابی سنسور دمایی در کتری برقی و چای ساز

مواردی هم چون کار کردن مداوم کتری برقی و چای ساز و خاموش شدن دستگاه پیش از به جوش آمدن آب نشان از خرابی سنسور دمایی آن دارد. در صورت مشاهده این موارد باید نسبت به تعمیر و یا تعویض سنسور دمایی دستگاه اقدام نمود.

البته باید توجه داشت که افزون بر خرابی سنسور دمایی ضعیف بودن جریان برق نیز اثری مشابه در اختلال عملکرد دستگاه دارد.

خرابی المنت کتری برقی و چای ساز

در برخی از موارد دستگاه روشن می شود اما آب داخل آن گرم نمی شود، این مشکل به وجود ایراد در المنت کتری برقی و چای ساز بر می گردد.

در هر دستگاهی برای المنت چراغی تعبیه شده است که روشن نشدن آن نشان از سوختگی و خرابی المنت دارد و بایستی نسبت یه تعویض آن اقدام کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  برند های معروف تولید آبگرمکن و پکیج در ایران

در مورد مشکل مذکور اگر المنت سالم باشد و چراغ مربوط به آن روشن شود ولی آب داخل دستگاه گرم نشود بایستی وضعیت اتصالات و پایانه ها نیز مورد بررسی قرار گیرد و در صورت نیاز با تعویض آنها نسبت به تعمیر دستگاه اقدام کرد.

خرابی دکمه های کتری برقی و چای ساز

نقش اصلی دکمه های کتری برقی و چای ساز برقراری اتصال الکتریکی دستگاه است بدین صورت که برای روشن کردن دستگاه باید دکمه آن را که معمولا بر روی دسته کتری قرار گرفته است، فشار داد. عملکرد این دکمه ممکن است در اثر تجمع رسوب، یکسره شدن المنت و یا حتی استفاده مدام دچار اختلال شود.

برای رفع مشکل ایجاد شده در دکمه کتری برقی و چای ساز ابتدا باید بدنه دستگاه را باز کرد تا بتوان به اتصالات کلید دسترسی داشت، پس از دسترسی به اتصالات کلید باید پلاتین را پیدا و با استفاده از تکه ای سنباده آن را تمیز کرد (باید توجه داشت که پلاتین ممکن است دچار رسوب یا جوش زدگی شده باشد)، همچنین در این مرحله باید فاصله پلاتین نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد و در صورت زیاد بودن فاصله آن از کلید با خم کردن پلاتین این مشکل را بر طرف کرد. در نهایت باید دستگاه را مونتاژ و مجدد آن را راه اندازی کرد.

کار نکردن دکمه خاموش و روشن کتری برقی و چای ساز

همانگونه که آشکار است دکمه خاموش-روشن قطعه ای مکانیکی-الکتریکی است که در اثر استفاده طولانی مدت و یا قرارگیری در معرض دمای بالا دچار آسیب می شود. در صورت خرابی و کار نکردن این کلید بایستی نسبت به تعویض آن اقدام کرد.

خرابی صفحه نمایش لمسی کتری برقی و چای ساز

برخی از مدل های کتری برقی و چای ساز دارای صفحه نمایش لمسی هستند. این صفحه خود دارای صفحه مدار و برد خاص به خود است که ممکن است برد آن در اثر قرار گرفتن در معرض بخار آب یا دمای بالا دچار آسیب شود.

برای بررسی علت خرابی صفحه لمسی دستگاه ابتدا باید اتصال برقی آن را قطع نمود، سپس وضعیت صفحه چاپ، اتصالات مدار و قطعات خازن و مقاومت آن را بررسی و در صورت لزوم آن را تعمیر و یا تعویض کرد.

در زمان بررسی این قطعه و در صورت نفوذ بخار آب به آن باید قطعه را خشک نمود و مجدد اجزای صفحه نمایش لمسی را در جای خود قرار داد.

البته پیشنهاد می شود برای تعمیر صفحه نمایش لمسی به یک فرد متخصص مراجعه شود چرا که اغلب امکان تعمیر آن در منزل وجود ندارد.

خرابی کتری برقی و چای ساز 1

در پایان بهتر است برای تهیه کتری برقی و چای ساز از برند و مدل های با کارایی و کیفیت بالا بازدید شود و با توجه به نیاز و میزان استفاده مدل مورد نظر را انتخاب کرد. در هنگام استفاده بهتر است دفترچه دستگاه را مطالعه و به شکل صحیحی از آن استفاده نمود تا عمر مفید دستگاه و قطعات آن افزایش یابد. در نهایت توصیه می شود برای تعمیر این دستگاه در صورت بروز مشکل به افراد ماهر مراجعه شود تا علاوه بر دریافت نتیجه بهتر در تعمیر از بروز مشکلات دیگر نیز پیشگیری به عمل آید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلایل رایج درست کار نکردن کتری برقی و چای ساز کدام است؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

دلایل رایج درست کار نکردن کتری برقی و چای ساز کدام است؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا