تقویم تاریخ

زادروز زرتشت چه روزی است؟جشن فروردگان

روز ششم فروردین مصادف با ۲۶ مارس در تاریخ ایران چه اتفاقی افتاد؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

زرتشت تنها پیامبری است که متعلق به ایرانیان است و جمله معروف کردار نیک، پندار نیک و گفتار نیک را در جهان به صدا درآورد. یکی از تمایزهای مهم و قابل تفکر زرتشت این است که هیچگاه نگفت از طرف خدا مامور هدایت مردم می باشد. شاید شما نیز علاقمند باشید که اطلاعاتی را در خصوص تنها پیامبر ایران زمین به دست آورید. از جمله اینکه زادروز زرتشت چه روزی است؟ چرا زرتشت برای ایرانیان به یک نماد تبدیل شده است و اصلاً زرتشت که بود؟

زادروز زرتشت چه روزی است؟

روز ششم فروردین به عنوان روز امید در ایران نامگذاری شده است که مصادف است با تولد پیامبر ایرانی با نام زرتشت. البته برخی نیز معتقدند در این روز زرتشت با خداوند خود به صورت مستقیم مناجات کرده است. روز ششم فروردین علاوه بر روز امید به روز شادباش نویسی نیز نامگذاری شده است که برخی معتقدند به دلیل اختراع خط به دست جمشید پادشاه ایرانیان این روز شناخته شده است.

ایرانیان این روز را به عنوان عید می دانند و جشن هفدرو برگزار می کنند. زرتشتیان ایرانی در روز ششم فروردین هر سال به نیایشگاه های خود می روند و با پختن آش رشته و سایر خوراکی های سنتی مراسم تولدی برای پیامبر خود می گیرند.

روز ششم فروردین مصادف با ۲۶ مارس در تاریخ ایران چه اتفاقی افتاد؟

ششم فروردین زادروز پیامبری است از میان ایرانیان برخاست. زرتشت خود را به عنوان یک آموزگار معرفی می کرد و در جهت دوری از بدی ها و رسیدن به خوبی ها تلاش می کرد.

تا زمانی که زرتشت پیامبر زندگی می‌کرد، توانست تقریباً تمامی ایرانیان را به دین زرتشتی دعوت کند و در زمان ساسانیان این دین به رسمیت شناخته شد. قبل از اسلام تمامی کشور ها بت پرست بودند اما ایرانیان تنها کشوری بودند که هیچگاه بت پرست نبودند و از ابتدا یکتا پرست بودند حتی قبل از ظهور زرتشت .

اوستا کتاب مذهبی دین زرتشتی است که به عنوان قدیمی ترین نوشته های جهان در عهد باستان وجود داشت. این نوشته ها که در کتابخانه های کاخ های سلطنتی نگهداری می شد، به دستور اسکندر مقدونی به آتش کشیده شد و امروز مطالبی که از دین زرتشت به جای مانده صرفاً مطالبی است که در ذهن ها باقی مانده و نسل به نسل به ما رسیده است.

از دوره ساسانیان زادروز زرتشت به عنوان یک روز ملی اعلام شد و بر ایام رسمی تعطیلات نوروز اضافه گردید. بسیاری از اندیشمندان معتقدند که آموزش های زرتشتی امروزه نیز به عنوان راه حلی موثر در مشکلات می باشد و همواره مورد توجه فیلسوفان و جامعه شناسان به ویژه اندیشمندان آلمانی بوده است.

زادروز زرتشت چه روزی است؟ | آموزه های دینی زرتشت

تاریخچه ظهور زرتشت

به طور قطع و یقین نمی توان تاریخ و زمان ظهور زرتشت را مشخص نمود. اما برخی از روایت ها و گفته های بزرگان را در اینجا مورد بررسی قرار می دهیم تا شاید بتوان نتیجه ای کلی در خصوص زمان ظهور زرتشت به دست آورد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز بین المللی نماینده 5 اردیبهشت 1402

تاریخ نشان دهنده این است که زرتشت در سال ۶۶۰ قمری در آذربایجان ایران به دنیا آمد. البته برخی نیز معتقدند که آیین زرتشت در آسیای مرکزی و در منطقه خوارزم برای اولین بار پدید آمده است. اما تاریخ زرتشت به طور مشخص روشن نمی باشد و ابهامات زیادی در خصوص این پیامبر وجود دارد.

برخی از مورخان معتقدند او در خراسان به دنیا آمد و در همان جا نیز دفن شده است. تنها کتابی که از این مرد بزرگ باقی مانده اوستا است که آموزه های انسانی و دینی را در آن بیان نموده اما در خصوص زندگی زرتشت می توان اینگونه بیان نمود:

این پیامبر در سن ۲۰ سالگی خانواده و همسر خود را رها کرده و برای یافتن پاسخ سوالات درونی خود به سفر در دور دنیا مشغول گشت و با هرکسی از هر دری سخن گفت تا بتواند نور اشراق را منور سازد.

در سن ۳۰ سالگی به دستآوردهایی رسید و در کنار رودخانه ای شبه ای را دید که ۹ برابر قامت یک انسان معمولی بود به گفته مورخان این شبه پندارنیک نام داشت.

بعد از آن به سراغ اهورامزدا رفت. اهورامزدا به او تعلیم داد و به او تکلیف کرد که باید مردم را هدایت کند. او هشت سال در غاری تاریک زندگی کرد و در عالم کشف و شهود با فرشته مقرب اهورامزدا گفتگو می نمود. آیین وی با نام اهورایی شناخته می شود و اولین کسی که به او ایمان آورد، پسرعمویش میدی نیمونها نام داشت.

در همین راه موفق شد پدر داریوش اول را به همراهان خود اضافه کند و در سرانجام در سال در سن ۷۷ سالگی که مشغول عبادت بود، به دست یکی از سربازان تورانی به قتل رسید. زرتشت در طول حیاتش هیچگاه خود را فرستاده خداوند ندانست و رسالت خود را همراهی با مردم و گسترش خیر و خوبی در جهان می‌ دانست.

تعالیم آسمانی زرتشت

زرتشت نیز مانند سایر پیامبران تعالیم دینی خاصی دارد که در سراسر جهان آن را گسترانیده است. از جمله تعالیم این پیامبر ایرانی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

دعوت به یکتاپرستی

یکتا پرستی قبل از ظهور اسلام در ایران وجود داشت و همواره ایرانیان یکتا پرست بودند. ابتدا میترا به عنوان خدای مورد قبول اقوام آریایی بوده و با ظهور زرتشت اهورامزدا را به عنوان خالق هستی معرفی نمودند. در کتاب یسنا آمده است که اهورامزدا خدای نور و ظلمت می باشد، دانا و توانا و آفریننده همه چیز ماست. نظم و قانون طبیعت از او به وجود آمده و همه نیکی ها از اوست. اولین کسی که برای جهان هستی خالقی در نظر گرفته زرتشت بود. به ارواح و فرشتگان ازلی معتقد بود و انسانها را مخلوق اهورا مزدا می دانست.

جمله ای که در کتاب یسنا آمده است و نشان دهنده وجود خالق هستی در دین زرتشتیان می باشد، عبارت است از: “هنگامی فرا رسید که درون اندیشه ‌ام موجی راه یافت و به تو اندیشیدم و دریافتم که تویی بی ‌آغاز و بی ‌انجام، تویی خرد پاک جهان که تغییر و دگرگونی در تو راه ندارد”

زادروز زرتشت چه روزی است؟ | آموزه های دینی زرتشت

نبرد با اهریمن

مطابق با آیین زرتشتی جهان با دو نیروی اهورامزدا و اهریمن اداره می گردد. شاید از این گفتار دوگانه پرستی برداشت شود، اما در واقع اینطور نیست. زرتشت معتقد است که اهورامزدا می تواند پلیدی ها را شکست دهد و نیکویی و پیروزی را به ارمغان آورد. و همانگونه که در دین اسلام شیطان را مخلوق خدا و رانده شده از درگاه او می دانند، اهریمن نیز مخلوق خداست و به وجود آمده تا انسان بتواند میان خیر و شر حق انتخاب داشته باشد. به گونه ای که در نبرد با شر به تکامل معنوی برسد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز جهانی زنان و دختران در علوم مصادف با چه روزی است؟

زرتشت از همراهان و پیروان خود می خواهد که در جنگ بین اهورامزدا و اهریمن به پا خیزند و از اهورامزدا حمایت کنند. این پیامبر معتقد بود که در صورتی که انسان بتواند با اهریمن بجنگد به زندگی جاودانه دست می یابد و در نهایت شایسته تقرب به اهورامزدا خواهد بود.

مخالفت با هرگونه مسکرات همچون مشروب

در ایران باستان مراسماتی برگزار می شد که از مشروبات سکر آور استفاده می کردند. زرتشت با ظهور خود با مخالفت با این مشروبات به پاخواست و آنها را حرام دانسته است و استفاده از دود و مشروب را به عنوان عملی زشت و ناپسند مورد نکوهش قرار داد.

به گونه ای که در عصر ساسانی مصرف کنندگان مواد مخدر و مشروبات را بدون محاکمه اعدام می کردند و حتی در قوانین خانوادگی نیز آمده است که معتادین به مشروبات حق ماندن در زندگی زناشویی را ندارند.

مخالفت با خونریزی

 یکی از عقاید زرتشتیان این بود که چهارپایان که به انسان روزی می رسانند، باید مورد احترام باشند و برای رفع بلا و یا مشکل دیگری نباید از قربانی کردن گاو و گوسفند و اسب استفاده کنند.

به صورت مکرر کشاورزی و دامپروری را تبلیغ می کرد و معتقد بود که قربانی کردن حیوانات باعث ایجاد فقر و ناتوانی در کشاورزان می شود. از مردم و پیروان خود می خواست که در صورت احساس خطر و یا در هنگام بلایای طبیعی به دعا و نیایش بپردازند و از اهورامزدا کمک بخواهند. زیرا تنها اوست که می تواند خطرات را از مردم دور کند.

 اعتقاد به ظهور منجی

تقریباً در تمامی ادیان ظهور منجی برای تکمیل کردن جهان بشریت و عده داده شده است. تعالیم زرتشت نیز از این قاعده مستثنی نبوده و زرتشت پیامبر معتقد بود که در پایان جهان هستی مردی  ظهور می کند که برای همیشه اهریمن را شکست می دهد و عدالت را در سرتاسر جهان می گستراند.

زادروز زرتشت چه روزی است؟ | آموزه های دینی زرتشت

 اعتقاد به وجود بهشت و جهنم

نخستین دینی که در خصوص وجود بهشت و جهنم سخن به میان آورده دین زرتشت است. تا آن زمان هیچ دینی نتوانسته روز قیامت را برای پیروان خود به درستی تفسیر کند. زرتشت معتقد بود که سرانجام تمامی مردگان بر می خیزند و جهان شعله ور می شود. بعد از اینکه توانستند از پل چینوات عبور کنند، می توانند به بهشت و جهنم راه یابند.

در آن زمان این نگرش نوعی نگرش جدید محسوب می شد و قبول کردن آن کمی سخت به نظر می رسید. اما زرتشت توانست در ایران دین خود را گسترش دهد و هنوز هم در مناطق مختلفی از ایران بسیاری از افراد اعتقاد به دین زرتشت دارند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

زادروز زرتشت چه روزی است؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

زادروز زرتشت چه روزی است؟ آموزه ها و تعالیم دینی زرتشت

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا